Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.591)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Spicer Lovejoy
TaylorCaniff
Leo op zn best. Mijn absolute numer 1. Ik krijg nooit genoeg van deze film
ambrosini
Ik had deze film hoger verwacht in de top 250. Super acteerwerk van Leonardo & Kate. Voor die tijd waren special effects ook geniaal.
wood23
De muziek van James Horner is inderdaad echt prachtig.
Mooie en ontroerende film van James Cameron.
Terecht dat hij 11 oscars heeft gewonnen want alles klopt aan deze film het is echt superknap gemaakt,het zinken van de Titanic hebben ze heel realistisch in beeld gebract.
Dat Leo dood ging kreeg ik toch ook wel een beetje een brok in mijn keel maar goed dat was maar heel even want je weet toch dat het niet echt is.
Prachtig einde omdat ze aan het einde toch weer samen komen ook al is dat maar een droom.
Echt mooi dat Kate Winslet en Leonardo Dicaprio in het echt ook heel goede vrienden zijn.
Topfilm 4 sterren
Bericht verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > Toplijsten (centraal topic)
Whunter
Ik heb deze film al 20 keer bekeken, en nog is het eind niet in zicht. Sorry voor slechts 4,5
Natuurlijk een 5 sterren waard.
rcuppen79
Titanic was destijds één van de meest ambitieuze projecten ooit en een droomproject voor regisseur James Cameron, die al sinds midden jaren tachtig een film over de Titanic wilde maken. Na het behalen van grote successen als Terminator 2, Aliens en True Lies kreeg Cameron het voor elkaar om met een monsterbudget van rond de 135 miljoen dollar zijn droom te verwezenlijken.
Technisch gezien is Titanic een mijlpaal in de filmgeschiedenis! De mise-en-scène in deze film is om te watertanden. Zelfs aan de kleinste details is aandacht besteed. De lading Oscars die ze kreeg in de technische categorieën zijn dan ook meer dan verdiend. Nooit eerder zag het zinken van de Titanic er zo geloofwaardig uit. James Cameron was dan ook behoorlijk kritisch tijdens het maken van deze film. Er werd een 20 meter lang replica gebouwd van de echte Titanic en de waterscènes werden geschoten in een bassin gevuld met 19 miljoen liter water. Het perfectionisme van Cameron leidde wel tot een grove overschrijding van het oorspronkelijke budget. Uiteindelijk steeg het kostenplaatje naar 200 miljoen dollar, waardoor Titanic destijds de duurste film ooit was.
De filmstudio’s waren bang dat de film zou floppen, zeker gezien het feit dat Cameron ook voornamelijk onbekende acteurs in de hoofdrollen had gecast. Zowel Leonardo DiCaprio als Kate Winslet waren destijds nog vrij onbekend bij het grote publiek. In de bijrollen castte Cameron wel enige veteranen, zoals Kathy Bates, Bernard Hill, Bill Paxton, David Warner en Gloria Stuart. De aandacht in de film wordt echter voornamelijk besteed aan de driehoeks-verhouding tussen Jack, Rose en Cal en de rest van de cast komt er ietwat bekaaid vanaf.
Cameron besteedt de eerste helft van zijn film aan de prille romance tussen Jack en Rose en pakt de tweede helft groots uit met het zinken van de Titanic. Op drama-gebied stelt de film niet zo heel veel voor. Hoewel het verhaal best vermakelijk is, mist het originaliteit. Toch is de eerste helft van de film wel belangrijk om de personages Jack en Rose beter te leren kennen. Zo leef je als kijker ook meer met hen mee wanneer het noodlot op de Titanic toesloeg.
Titanic is en blijft een mijlpaal in de filmgeschiedenis en mag gezien worden als één van de betere films uit de jaren ’90.
slowdrive
Een echte meesterwerk !, Als kind heb ik deze film een aantal keer gezien op het moment dat dit juist op video uitkwam. Na jarenlang dat ik deze film nog zag heb ik hem twee jaar terug nog is gezien, ik kon mijn tranen niet inhouden. Deze film lijkt ook geen drie uur te duren, eerder 2 uur.
Mooi geacteerd en de soundtrack is ook echt geweldig, een van de beste soundtracks ooit in film gezet.!
Beffrey28
Zegt degene die bij alle films die hij zelf niks vindt alleen maar onzin post...
Captain Pervert
Door de jaren heen groeit toch mijn waardering voor deze film. Tien jaar geleden begonnen met 4 sterren, vijf jaar later naar 4,5 en nu naar 5
Ik denk dat deze film ook buitengewoon betekenisvol is geweest voor het genre van grote blockbusters. Meer dan welke film in zijn tijd dan ook.
Mike 1984
Dit was de eerste film die ik zag in de bioscoop, ik was toen 13. Het was tevens ook de eerste en laatste keer dat mijn vader ooit in de bioscoop is binnengaan.
De enige film waardoor de propvolle zaal luidop huilde, en een heuse staande ovatie hield na afloop van de film. Unieke ervaring die momenteel, na ruim 17jaar, nog geen enkele keer geevenaard is. Hartverscheurende momenten in deze topfilm met topcast.
De doorbraak voor DiCaprio en in iets mindere mate Winslet is dan ook meer dan verdiend.
Na hem reeds 100x gezien te hebben, lukt het me nog steeds niet om mijn tranen te bedwingen bij deze film. Het verhaal van Titanic blijft pakkend en enorm tragisch. De film zelf focust zich vooral op het verhaal van Jack en Rose, en dat heeft James Cameron fantastisch gedaan.
Antonev
Prachtige en meeslepende film. Ik heb hem al jaren niet meer gezien, puur vanwege het feit dat hij zo droevig is. Misschien dat ik vanavond toch maar weer eens een poging ga wagen!
Tommy De Vito
Het is en blijft dan ook de meest aangrijpende en beste film die ik ooit zag.
beter kan het eigenlijk niet verwoord worden
Fonzzz002
Titanic is niet één van de meest vlekkeloze films die ik in de afgelopen paar jaar heb gezien, maar wel één van mijn persoonlijke favorieten. Misschien niet in mijn persoonlijke top 10 van films die ik de afgelopen paar jaar heb gezien, maar ik zou het wel in een top 20 plaatsen.
Titanic’s grootste krachten zitten in het script & in hoe ze de waargebeurde ramp in beeld hebben gebracht. Ieder personage voelt driedimensionaal: ze zijn logisch opgebouwd en met name Jack & Rose reageren op hele menselijke manier op elkaar. Bij grotendeels van hun momenten had ik niet het idee naar een hollywood stel te kijken maar naar hoe echte stellen zich tegenover elkaar kunnen gedragen. Op gegeven moment raakte ik zo verwikkeld in de film dat ik hardop meelachte met hun, en me rot voelde indien er een in de problemen kwam. Dit maakt hun, voor mij, een van de sterkste koppels uit films. Waar ik echter een probleem mee heb is dat sommige van hun zinnen iets te zoetsappig aanvoelen, maar dat zijn verspreid over de film maar zo’n vijf zinnen en ik verwacht dat bij het herbekijken deze ‘nitpicks’ zullen verdwijnen. Het kan echter mensen afstoten en ik ken aardig wat mensen die de film niet kunnen waarderen wegens het zoetsappige gehalte. Voor als je de film niet hebt gezien is dit iets om rekening mee te houden.
Het zinken van het schip duurt anderhalf uur en de film laat ieder nodig detail zien, van de technische kant tot wat het personeel aan het doen was tot wat de passagiers aan het doen waren. Persoonlijk vind ik deze stapsgewijze manier sterker dan een film die gelijk naar de heftigste stukken springt alsof er niets tussenin gebeurde. Het voelt dichter bij de realiteit, evenals dat de impact wanneer er iets heftigs gebeurd extra sterk is na de opbouw.
Titanic is heel mooi gefilmd: hoe ze het schip tot leven hebben gewekt is adembenemend goed gedaan en de camerastandpunten zijn artistiek. Met name de variatie in belichting en kleur zorgt ervoor dat iedere scene anders oogt: van de rustige & heldere 1ste klas tot het donkere zinkende schip.
De muziek is iets waar je van moet houden. Persoonlijk vind ik dat James Horner een sterke soundtrack heeft gecomponeerd, afgeleid van de muziek van Enya, die perfect bij de film zijn tragische & romantische toon past. Ik ben echter niet zo’n liefhebber van My Heart Will Go On, maar aangezien My Heart Will Go On alleen bij de aftiteling te horen is zie ik het niet als een minpunt.
Er is echter één probleem dat ik heb met de film: het personage Caledon, de man met wie Rose moet trouwen. Ik vind dat alle personages geloofwaardig genoeg zijn om serieus te nemen behalve hij. Het probleem wat ik met hem heb is dat zijn motivatie vaag is: ik begreep niet goed wat er door zijn hoofd omging waardoor hij eerder cartoonisch leek dan menselijk. De film maakt duidelijk dat Rose met hem voor financiële redenen moet trouwen, en wanneer ze hem zou weigeren is niet alleen zij blut maar ook haar moeder, wat extra druk op Rose d’r schouders legt. Wanneer ze op gegeven moment duidelijk maakt niet te willen trouwen is het voor haar een groot moment. Ik zou zeggen dat het verhaal van Caledon daarmee ophield omdat hij geen stenen meer bijdroeg aan het verhaal, maar gek genoeg blijft de film hem erin houden. Sterker zelfs: hij maakt grote, ietwat geforceerde keuzes waarvan de gevolgen zeker tien tot twintig minuten van de film in beslag nemen. Omdat ik zijn motivatie niet begreep had ik moeite me in te leven in de gevolgen van zijn acties. Het voelde als geforceerde drama, wat onnodig is in een film waarvan de focus op het overleven van een ramp zit.
In alle eerlijkheid: ik heb het gevoel dat ik iets mis. Omdat, voor mij, alle andere aspecten van de film goed werkte heb ik het idee iets niet te hebben meegekregen. Iets wat zijn motivatie duidelijker maakte. Misschien dat bij het herbekijken dit probleem weggaat maar voor nu vind ik het een hinder.
Titanic staat bekend om het hoge romantische gehalte die zeker niet voor ieder weggelegd is. Maar voor wie dat geen hinder is raad ik aan zich eens te verdiepen in de Titanic film. De muziek, cinematografie, de performances en het script gecombineerd creëren een ijzersterke film die ik zonder twijfel één van mijn favorieten, die ik in de laatste par jaar heb gezien, kan noemen.
horizons
aanrader, prachtige film!!
Woops. Vergeet je stem dan niet aan te passen.
John Milton
Als hij dan toch bezig is mag hij gelijk dat niemandsland tussen de 0,5* en de 5* even bekijken.
There's stuff there, you know...
LauraArsenal
Ik heb deze film voor het eerst in de bioscoop gezien. Ik vond hem toen erg spectaculair en heel mooi! Toen ik heb later thuis bekeek vond ik hem wat minder. Maar desondanks een heel goede film.
De verhaallijn zit goed in elkaar, al vond ik sommige personages niet goed gecast.
VincentL
al vond ik sommige personages niet goed gecast.
Als?
bass-9
aanrader, prachtige film!!
Een aanrader van een halve ster?
Ik vind de Titanic vreselijk tegenvallen. Maar dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk. Heb meerdere keren de kans gegeven, natuurlijk ook vaak op tv, maar nee, deze weet me gewoon niet te pakken. Overigens zie je natuurlijk wel dat deze film kwaliteit heeft, dat het acteerwerk over het algemeen goed is en dat de special effects in orde zijn. Vandaar een dikke 5.
IH88
Het is en blijft dan ook de meest aangrijpende en beste film die ik ooit zag.
Ook mijn eerste film die ik in de bioscoop zag en nog steeds degene die het meeste indruk heeft gemaakt. Van Lord of the Rings 1,2,3 tot Avatar en van Star Wars 1,2,3 tot Avengers, allemaal geweldige bioscoopervaringen maar Titanic was toch wel speciaal. Niet zozeer de betere film, maar het verhaal, het acteerwerk en de muziek blijven je bij.
aspro
op 22/06/2015 bereikte het bericht dat de film compenist James Horner is overleden na een tragish vliegtuig ongeluk.
hij is slechts 61 jaar geworden.
wood23
hij is slechts 61 jaar geworden.
Zonde inderdaad want je hoort duidelijk dat dit een van zijn beste composities is.
TragieStar.*
Mooie recensie!
Maar ik vroeg me af waarom je de motivatie van Cal niet snapt?
Het is toch duidelijk dat Cal verder wil met Rose, omdat hij verliefd op haar is, maar zij hem eigenlijk niet wilt. Hij wordt jaloers op Jack en hij kan het niet aanzien dat zij met hem ervan door gaat terwijl hij alles voor haar over heeft. Cal heeft geld zat en hoeft zich daarom niet verplicht te binden met Rose om te overleven, maar je kan toch ook voor iemand vechten als je gewoon van diegene houdt?

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic