Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.707)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Edward Smith
Spicer Lovejoy
U-96
- 2081 stemmen
Gisteren ben ik de DVD van deze film tegengekomen in de FreeRecordShop voor 10 Euro. Ik heb hem niet gekocht omdat er haast geen extra's op zitten. Alleen maar een trailer. Zo las ik enkele weken geleden dat de Amerikaanse (regio1) DVD ook nog enkele clips bevatte. Ik vind het best raar dat deze ooit zo'n populaire film zo'n magere DVD heeft. Ik hoop dat er ooit een nieuwe uitgave van uitkomt; hopelijk met een mooie making-off erbij, en de klip van Celine Dion.
Pierre1
Blijft een mooie film, heb 'm ook liggen op video. Scheelt ook als er voor jezelf een verhaaltje aan zit. Ik nam een meisje mee uit naar deze film die net uit was, (leek me wel een goed plan) en reserveerde zo'n box achterin Tuschinski, waar je op een bank bij elkaar zit, tafeltje erbij. En zelfs champagne zat erbij inbegrepen (was geen goedkoop kaartje nee
Dus dan is zo'n romantische film, goed geacteerd, leuk om bij weg te dromen en later de mooie rampscenes, wel toepasselijk.
Helaas, de dame in kwestie bleek een vriend te hebben, en ook al vroeg ze me boven voor koffie, ben ik naar huis gegaan
Treht
Dat je daar niet eerder achterkomt als je zon grote investering doet
joan
wat langdradig maar de film is niet mis vorig berischt is helemaal niet van mij getypt dat is van mijn neef die me voor gek wou zette
*marjo*
zo een mooie film. heb hem nu echt al een paar keer gezien, maar blijf het mooi vinden. heel goed gecast! leonardo en Kate passen zuper in hun rollen! heel mooi
Pierre1
Dat je daar niet eerder achterkomt als je zon grote investering doet
Ja, dom hè?
Toch wel naar m'n zin gehad.
Heb verhalen gehoord over een vervolg waar Cameron mee bezig is. Wat moet ik me hierbij voorstellen?
*marjo*
ik heb er niks over gehoord......maar liever geen vervolg. dat kan niet goed gaan.....
bioscoopzaal
Titanic:The Attack of Jack Dawson...
Je zal deze wel bedoelen
EmDee
ThaMovieVoter
Zeer goede film, zag de film in de bioscoop in '97 en was echt enorm onder de indruk...
Toen de film voor het eerst in 2001 op tv kwam was mijn mening natuurlijk niet echt veranderd nadat ik de film voor de 2e keer had gezien, heb de kopie van toendertijds nog steeds
Ik heb verder weinig op aan te merken, gewoon een film van top kwaliteit en kan volgens mijn mening zich plaatsen bij de hoogsten.
Met een budget van 200 miljoen volgens mij de duurste film ooit...
movie-freak
Ben het helemaal met je eens! Ik wacht wel op een special edition.
Muldertje
sorry maar deze overgehypte film, is een mooi opgezette film meteen van de slechtste en overgedramatiseerde scenario ooit.
Letterlijk in SLAAP gevallen voor de actie begon.
Nou nou en daar ben je natuurlijk trots op...... Wanneer gaan mensen een keer begrijpen dat dit een super romantisch drama is, Waarin de liefde en vriendschap op de eerste plaats komen....by the way de film speelt zich ook nog op de Titanic af.. Ik vond het gewoon een waar meesterwerk
Als mensen dit romantisch vinden begrijp ik maar al te goed waarom het aantal scheidingen toeneemt. Fake, doorzichtig en uiterst manipulatief. Je hoort Spielberg denken 'Welk trucje kan ik nog gebruiken'
0.5* ... nog maar weinig zo gewalgd van een film.
jassonn
Onderhond,zijn er ook films die jij wel leuk vind aangezien ik bijna alleen maar negatieve berichtjes van je lees?
Film is ook vermaak en inbeelding deze prachtige film raakt mijn keer op keer....
Nee, ik haat films. Ik kom hier eigenlijk gewoon een beetje tegendraads doen.
Bij het profiel kan je zien welke top 10 ik heb, en wat al m'n stemmen zijn. Het grootste deel ligt rond de 4*. Waarschijnlijk films die jou niet interesseren, daarom dat je m'n positieve berichten niet leest.
jassonn
Ik zie het,en aan je top 10 te zien liggen we mekaar qua smaak inderdaad niet zo....;)
vdc
0.5* ... nog maar weinig zo gewalgd van een film.
Daarmee doel je waarschijnlijk op het liefdesverhaaltje.
Wat doe je verder met
- de grondige maatschappelijke schets uit die tijd
- de fotografie, het décor, de kostuums, de zinkende boot
- het documentaire-gehalte in de film, zoals de inhoud van de boot (machinekamers, wagenpark, balzaal, enz); het expertise verhaal met de duikboten, enz.
- het spanningsgehalte in de film (vanaf de aanvaring)
De mix van dit alles is volgens jou dus 0,5 sterren waard ?
Ik neem wel een geschiedenisboek.
Gewoontjes. Historisch correct waarschijnlijk, maar boeit me niet.
Kijk ik geen film voor.
Zoals ik al zei, uiterst fake en doorzichtig. Nooit een goed teken als je de hoofdpersonages liefst zo snel mogelijk dood ziet.
Als je meer wil weten over de Titanic, zijn er veel betere, duidelijkere en grondigere werken die je kan raadplegen. Als film is dit bagger.
cornelis
Je hoort Spielberg denken
Jij hoort Spielberg denken, in een film van Cameron?
Knap hoor.
vdc
Ik neem wel een geschiedenisboek.
Gewoontjes. Historisch correct waarschijnlijk, maar boeit me niet.
Kijk ik geen film voor.
dooddoener (m.) [van dooddoen + -er ], argument dat weinig innerlijke waarde heeft, een algemeen gezegde dat in het bijzonder geval niets bewijst, doch waarop moeilijk dadelijk een afdoend antwoord is te geven.
"Kijk ik geen film voor" geeft genoeg innerlijke waarde. Laat gewoon zien dat wij films om verschillende redenen kijken. Ik hoef al dat historisch correcte gedoe niet, vind ik niet boeiend, moet ik niet. Als het is toegestaan tenminste.
En uhm, niet de eerste keer dat ik Titanic als een Spielberg vehikel aanzie. Ik zal er niet bijkunnen dat Cameron zich zo laten verleiden heeft
vdc
Aan jouw nickname te zien heb je een voorliefde voor de underdog-positie. Je top 10 bevat nogal wat onbekende prenten, en dat siert je.
Maar ik kan me van de indruk niet ontdoen dat je dan met bepaalde vooroordelen naar een kaskraker begint te kijken. Je verplicht jezelf om alles wat waardevol is aan de film, te ontkrachten. Het vraagt moed om tegen die vastgeroeste ingesteldheid in te gaan. Kan met leeftijd te maken hebben.
Van harte beterschap !
Ik hoop dat het niet te koud is daarboven ... en leuk dat jij meteen ook even beslist wat waardevol is aan een film. Waardevol voor jou is dat niet noodzakelijk voor mij.
Maar ach, 't is altijd weer hetzelfde liedje. Mensen die denken dat ze mij beter kunnen inschatten dan ik mezelf inschat. Ze noemen het tegendraadsheid, rebellie of vooringenomenheid, om maar niet te hoeven beseffen dat er iemand is die anders zou durven denken dan hen.
Cheers !
Redlop
...om maar niet te hoeven beseffen dat er iemand is die anders zou durven denken dan hen...
Maar dat is juist het enige wat je steeds hoopt duidelijk te maken...elke keer opnieuw. Dat maakt je mening nogal voorspelbaar en doorzichtig recalcitrant. Maakt niet uit...is de leeftijd.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic