Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.385.769)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
veron35
Was dat bij jou het geval?
Helaas wel...
veron35
ik zeg altijd maar beter een blauwtje lopen dan een groentje blijven.
Leland Palmer
Alle vertrouwen in je. Aangezien Titanic je favoriet is
gideonvdb
Alle vertrouwen in je. Aangezien Titanic je favoriet is
Bedankt.
Da's zeker.
djeffibrelich
zo is het
en iedereen loopt weleens een blauwtje.
genoeg vissen in de zee zullen we maar zeggen.
SalsaLover
Ongelooflijk hoe ze de "titanic "weer tot leven gebracht hebben.
Je zag het precies echt gebeuren !!
Alleen al voor deze prestatie "quattre ettoiles"
- 1991 berichten
Vond het allemaal een stukje te langdradig, te zoetsappig, te overdreven, te weinig uitgewerkte karakters, teveel stereotiepen om me echt te boeien, hoewel het me aan de andere kant ook wel aangreep. Ook de muziek was een storende factor, wat een vreselijke, overdreven en niets-toevoegende score. Gelukkig werd er wel goed geacteerd.
Al met la kom ik niet verder dan een schamele 2,5* - Een schande dat deze film zo veel oscars heeft gekregen.
Lenny_DH
Da's helemaal geen schande. Als jij niet kan begrijpen waarom Titanic deze Oscars heeft gewonnen, is dat jouw probleem. Je weet waarschijnlijk zelfs nog niet in welke categorieën Titanic gewonnen heeft.
Weet jij eigenlijk wel wat het nut is van een muziekscore in een film?
Een score dient om de emoties te versterken en om een bepaald soort sfeer te scheppen in een film. De score in Titanic is daar het PERFECTE voorbeeld van.
lucdecoster
- Een schande dat deze film zo veel oscars heeft gekregen.[/quote]
Volgens mij zijn dit filmkenners die daarover oordelen.
Voor mij een super rampenfilm. Zelfs in Azië kennen ze die film.
- 1991 berichten
Wat is dat nou voor loze opmerking? Dan heeft iedereen die het ergens mee oneens is een probleem?
Jawel hoor, daarom vind ik het ook zo'n schande.
Weet jij eigenlijk wel wat het nut is van een muziekscore in een film?
Ik weet prima waar een muziekscore voor dient, er zijn genoeg muziekscores die ik kan waarderen. Een score betekent alleen niet zo overdreven mogelijk emotie's versterken, ik zie het liever wat subtieler. En ook scores die er zo dik boven op liggen als deze, zoals bv. Gladiator van Hans Zimmer, vind ik een stuk beter dan deze. Die muziek wist me te raken, hierbij dacht ik telkens "wat een kitsch". En dat heeft er niets mee te maken wat het nut is van een muziekscore in een film, sowieso een overbodige vraag.
soom
Ook best een tijd geleden dat ik deze film gezien heb. Gaat daarom onmiddelijk terug in m'n top 10. Is gewoon een geweldige film vol met speciale en memorabele momenten. Kate Winslet speelt Rose uitstekend, Leonardo DiCaprio is geweldig. Echt één van de mooiste liefdeskoppels van het witte doek als je het mij zou vragen. En natuurlijk, het is ook beslist tragisch. Het blijft ook voor altijd één van de beste herinneringen die ik heb als ultiem dochter-moeder moment
. Ik ging samen met m'n moeder naar de bioscoop in Gouda, naar Titanic. Was natuurlijk (voor die tijd) ook ontzettend spannend. En samen met mama naar de bioscoop, tjonge jonge, dat was ook wel wat.
. 5 Verdiende sterren blijven staan(en weer een beetje nutteloos bericht)! De ultieme jankfilm ook
Mochizuki Rokuro
De ultieme jankfilm ook
Lenny_DH
Jawel hoor, daarom vind ik het ook zo'n schande.
Gewoon de manier waarop jij je mening formuleert, getuigt van enorm veel pretentie. Alsof jij het als individu beter weet dan 6000 filmprofessionelen die voor de Oscars stemmen. Jij vindt het een schande, but who cares? Niemand, maar je vindt het toch nodig om dat hier even duidelijk te komen maken. Wel, je kan dat nl. ook op een andere, ietwat genuanceerdere manier doen, maar da's waarschijnlijk jouw stijl niet... Je jaagt waarschijnlijk graag mensen het harnas in met je gewaagd commentaar (dat eigenlijk op niets slaat, maar dat weet je hopelijk zelf wel).
Graag over de film nu. Dit soort onderlinge meningsverschillen los je maar via PM op.
soom
Aan het gesnotter (om mij heen uiteraard) te horen lijkt me die film daar eerder aanspraak op te maken hoor
Jij zelf niet?
Mag je best toegeven, is geen schande hoor.
Mja. Titanic zorgt voor mij toch wel een beetje voor tranen in m'n ogen. Eigenlijk ook vanwege de herinneringen die eraan vastkleven, m'n moeder en ik zagen deze namelijk samen. Eerlijk gezegd huil ik meer om de herinnering dan de film zelf. Maar Titanic is toch aardig emotioneel, dat wel. Bij Untamed Heart had ik het hoe dan ook meteen dat ik plat ging, bij Titanic dus iets minder snel, maar over het algemeen kan Titanic wel erg aangrijpen.
Gisteren It's a Wonderfiul Life herzien in het Filmmuseum.
?
serpico

. Vet dat je hem op het grote doek hebt kunnen zien
. Ze laten daar tot half januari een aantal Capra-klassiekers zien geloof ik. Ga je er nog meer zien? Zo ja, veel plezier met deze prachtregisseur.
Beetje off-topic
Mochizuki Rokuro
Beetje off-topic
- 1991 berichten
Ik geef toch duidelijk argumenten? Hoezo is het ongenuanceerd? Hoezo heeft dat met mijn stijl te maken? Ik schrijf vaak genoeg genuanceerde recensies, het is een beetje zinloos om op de man te spelen als je de man niet kent.
En nog iets: als iedereen zich op dit forum af gaat vragen "who cares" bij een post, kunnen 99 van de 100 berichten verwijderd worden.
BOMxCHICAxWAH!
Echt, een film die je wel 20x achter elkaar kunt zien,
zo mooi
er zit echt een verhaal in!
geweldig
A.L.I.E.N
Echt, een film die je wel 20x achter elkaar kunt zien,
zo mooi
er zit echt een verhaal in!
geweldig
Rotsooj
Geweldig mooie jankfilm. Alleen jammer dat de dialogen soms houterig zijn.
Dianaa`
1 van de mooiste films die ik heb gezien! En elke keer moet ik er wel weer een traantje bij wegpinken. Zelf heb ik de film al -tig keren gezien, maar dat maakt de film er niet minder op. De sfeer in de film is geweldig goed en vooral de relatie tussen Rose en Jack.
Geweldige acteerprestaties van allemaal, maar vooral natuurlijk van de 2 uitblinkers in deze film: Leonardo DiCaprio en Kate Winslet.
Een verhaal met alles derop en deraan en een film dat je echt raakt.
(Jammer dat deze film niet in de top 250 staat.
Drezic
(Jammer dat deze film niet in de top 250 staat.
Dat staat deze in geen enkele toplijst. Alleen in "meest succesvolle", "peperdure"en "meeste geld opgebracht" filmlijstjes.
veron35
Ook in een lijst die door profecionele film kenners is samengesteld. Ik weet niet hoe die lijst heet, maar het is een top 100 van Amerikaanse films.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic