Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.834)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
veron35
Ik ben vandaag bij de kringloop een speciale uitgave nan de vhs tegen gekomen. Er zitten 8 foto's bij, maar het belangrijkste is een stukje van de orginele 35mm filmstrip!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gideonvdb
pfan
Ik heb nog een aantal originele 35mm filmframes van de Titanic (ook nog van andere films) te koop voor een paar euro.
Interesse?
Voor mij is dit de mooiste film aller tijden!
JohnWilliams
Mooiste film allertijden.....? Ieder z'n mening maar overigens duurt de film wel ontzettend lang was overigens erg goed is! Zeker wel een plek in de top 20 waard.
Leuke romantisch filmpje
geef een maker heel veel geld en dit is wat je krijgt
toe 2 keer gezien in de bios en ook hier weer ongelofelijk goed gemaakt geluid. Dat maakt de film erg prettig! Vanwege het geluid een mooie 3,5
Baklap
Vind je dan ook dat hij hoger in de top moet staan Baklap?
Goeie vraag.. aan de ene kant wel en aan de andere kant is het niets meer dan elke andere romantische film.. alleen deze is mooier gemaakt. Het verhaal van de Titanic is geweldig maar wordt een beetje makkelijk ondergedrukt door het liefdesverhaal van de Caprio en Winslet.. niets mis mee want anders was het een documentaire geworden ... er zijn nog zo veel andere films
Cool he? Ik geeft antwoord maar eigenlijk ook weer niet... zou politicus moeten worden
JohnWilliams
Dat kan niet meer, je bent daar al te oud voor zag ik in je profiel.
De Film is inderdaad erg romantisch, en die tijdsduur....ik dacht eerst wat lang maar je merkt niet dat je zolang zit te kijken naar de film en dat is in zeker mate een héél goed pluspuntje van de film! Want reken maar dat het moeilijk is een film te maken van zoveel minuten waarbij niemand kan zeggen dat sommige stukjes te langdradig en te saai waren.
MissyNador
Blijft samen met Pear harbor een van de mooiste films die ik ooit heb gezien.
Lenny_DH
Blijft samen met Pear harbor een van de mooiste films die ik ooit heb gezien.
Titanic is wel van een ander niveau dan Pearl Harbor. Zowat alles is beter in Titanic (scenario, regie, acteerprestaties, muziek, cinematografie, enz.) Enkel op gebied van visuele effecten en geluid zijn ze mekaar waard (alhoewel de visuele effecten van Titanic veel revolutionairder voor hun tijd waren dan die van Pearl Harbor: Titanic is ook 4 jaar eerder gemaakt).
Ik vind Pearl Harbor helemaal geen slechte film, maar Titanic is een meesterwerk waar Pearl Harbor helaas niet aan kan tippen.
Bloody Mary
Heb hem drie keer in de cinema gezien, dat zegt genoeg! Superfilm! 5*
clutch
Ik zag dit voor het eerst toen ik een jaar of 12 was, vond hem toen geweldig. Laatst nog eens gezien maar een tweede keer was een beetje overbodig. Het belangrijkste was me nog wel in m'n hoofd gebleven (het is dan ook een goeie film), daarom was hij stuk minder dan de eerste keer.
JohnWilliams
Toen ik hem zag op mijn 11e was ik gewoon doodsbang en kreeg ik daar nachtmerries van, nu natuurlijk niet meer maar de film is zeker niet geschikt voor onder de 10 (uit ervaring dus).
B100!
Heb de film destijds 2x in de bios gezien, daarna nog meedere malen op DVD gekeken. Prachtige romantische film met mooie muziek.
Lenny_DH
Jammer dat je een meesterwerk als Titanic maar 4 sterren geeft, terwijl je een draak van een film als Eragon er 5 geeft.
Leuk he
meningen...
matthijs_013
Dan ligt dat volledig aan jou. Ik hoop niet dat je ooit mee doet aan de filmkeuring, want ik vind de filmkeuring van tegenwoordig al streng (gelukkig ben ik nu 16 en heb ik geen gezeik meer bij de bios). Hoe kan je de film als 11-jarige eng vinden? Vind je Assepoester of Dumbo ook eng?
Ik heb de film tijdens de eerste Canal + vertoning in 1998 (op 6-jarige leeftijd) en vond het geweldig. Niks engs aan, maar toch bijblijvend.
JohnWilliams
Nou, nou een beetje respect man.
Ik vond hem toen gewoon wat eng, dat mag toch wel...?
Roseicollis
hoorde dat ze trouwens in werkelijke verhaal ook in gevecht waren met Haaien
Nahhh dat lijkt me pas creepy
Leland Palmer
Mooie film
Jep, maar klopt je beoordeling dan wel? Twee sterren?
Leland Palmer
Snel verandert in 3 sterren zie ik Roseicollis...
jah, wat een boefje
tommykonijn
Het is voornamelijk de prachtige Filmmuziek die de Film zelf heel mooi maakt en mijn moeder vindt dit geloof ik samen met The Green Mile en The Majestic één van de mooiste Films ooit en ik vind dat niet maar ik ga ermee akkoord dat hij heel mooi is en dat hij goed geacteerd is door Leonardo DiCrapio en Kate Winslet die de Film helemaal afmaken en hij is zeker 4* waar vind ik.
****
JohnWilliams
Mooie film inderdaad, Williams zou eigenlijk de muziek maken maar hij was toen al bezig met: The Lost World: Jurassic Park, dus helaas... maar James Horner heeft het ook wel goed gedaan en Celine natuurlijk ook! Mooie film die ondanks zijn lange tijdsduur zeker géén moment gaat vervelen.
B100!
Voor een "meesterwerk" zitten er toch wel een aantal foutjes in... Zo klopt de continuiteit her en der niet. Voorbeeld: Scene met Jack en Rose op het 1ste klas dek. Diverse shots van Rose, het ene moment heeft zij een blos op haar wangen en hangt er een haarlok los en het andere moment is de blos verdwenen en zit de haarlok weer vast en dat wisselt steeds. Andere scene: Het schip is aan het zinken en de achterkant komt omhoog, Jack en Rose proberen naar de achterkant te klauteren. Je ziet dan dat Rose slofjes draagt als zij over dingen heen klimt en afspringt. En je ziet figuranten/stuntlui met wieltjes onder hun rug naar beneden "glijden".
Voor één van de duurste films allertijden zou je denken dat zij dat beter hadden kunnen regelen.
Dit soort grove fouten kwamen in Eragon niet voor.
veron35
Nou, ik heb ooit gehoort dat er in Pirates nog veel meer fouten zitten zoals perongelijk een stukje ander decor of in een keer een andere pruik voor Depp...

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic