• 9.379.490 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.834)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van veron35

veron35

Ik ben vandaag bij de kringloop een speciale uitgave nan de vhs tegen gekomen. Er zitten 8 foto's bij, maar het belangrijkste is een stukje van de orginele 35mm filmstrip!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van gideonvdb

gideonvdb

hinie schreef:

Het is mijn type film, maar ik kan begrijpen dat mensen het geen goeie film vinden.

avatar van pfan

pfan

veron35 schreef:

Ik heb nog een aantal originele 35mm filmframes van de Titanic (ook nog van andere films) te koop voor een paar euro. Interesse?

Voor mij is dit de mooiste film aller tijden!

JohnWilliams

Mooiste film allertijden.....? Ieder z'n mening maar overigens duurt de film wel ontzettend lang was overigens erg goed is! Zeker wel een plek in de top 20 waard.

Baklap

Leuke romantisch filmpje geef een maker heel veel geld en dit is wat je krijgt toe 2 keer gezien in de bios en ook hier weer ongelofelijk goed gemaakt geluid. Dat maakt de film erg prettig! Vanwege het geluid een mooie 3,5

JohnWilliams

Vind je dan ook dat hij hoger in de top moet staan Baklap?

JohnWilliams schreef:

Vind je dan ook dat hij hoger in de top moet staan Baklap?

Goeie vraag.. aan de ene kant wel en aan de andere kant is het niets meer dan elke andere romantische film.. alleen deze is mooier gemaakt. Het verhaal van de Titanic is geweldig maar wordt een beetje makkelijk ondergedrukt door het liefdesverhaal van de Caprio en Winslet.. niets mis mee want anders was het een documentaire geworden ... er zijn nog zo veel andere films

Cool he? Ik geeft antwoord maar eigenlijk ook weer niet... zou politicus moeten worden

JohnWilliams

Dat kan niet meer, je bent daar al te oud voor zag ik in je profiel.

De Film is inderdaad erg romantisch, en die tijdsduur....ik dacht eerst wat lang maar je merkt niet dat je zolang zit te kijken naar de film en dat is in zeker mate een héél goed pluspuntje van de film! Want reken maar dat het moeilijk is een film te maken van zoveel minuten waarbij niemand kan zeggen dat sommige stukjes te langdradig en te saai waren.

avatar van KeviN!:)

KeviN!:)

Mooie film niets op aan te merken.

avatar van MissyNador

MissyNador

Blijft samen met Pear harbor een van de mooiste films die ik ooit heb gezien.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

MissyNador schreef:

Blijft samen met Pear harbor een van de mooiste films die ik ooit heb gezien.

Titanic is wel van een ander niveau dan Pearl Harbor. Zowat alles is beter in Titanic (scenario, regie, acteerprestaties, muziek, cinematografie, enz.) Enkel op gebied van visuele effecten en geluid zijn ze mekaar waard (alhoewel de visuele effecten van Titanic veel revolutionairder voor hun tijd waren dan die van Pearl Harbor: Titanic is ook 4 jaar eerder gemaakt).

Ik vind Pearl Harbor helemaal geen slechte film, maar Titanic is een meesterwerk waar Pearl Harbor helaas niet aan kan tippen.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Heb hem drie keer in de cinema gezien, dat zegt genoeg! Superfilm! 5*

3 Maal!!!! WOW.

avatar van clutch

clutch

Ik zag dit voor het eerst toen ik een jaar of 12 was, vond hem toen geweldig. Laatst nog eens gezien maar een tweede keer was een beetje overbodig. Het belangrijkste was me nog wel in m'n hoofd gebleven (het is dan ook een goeie film), daarom was hij stuk minder dan de eerste keer.

JohnWilliams

Toen ik hem zag op mijn 11e was ik gewoon doodsbang en kreeg ik daar nachtmerries van, nu natuurlijk niet meer maar de film is zeker niet geschikt voor onder de 10 (uit ervaring dus).

avatar van B100!

B100!

Heb de film destijds 2x in de bios gezien, daarna nog meedere malen op DVD gekeken. Prachtige romantische film met mooie muziek.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

B100! schreef:

Jammer dat je een meesterwerk als Titanic maar 4 sterren geeft, terwijl je een draak van een film als Eragon er 5 geeft.

Lenny_DH schreef:

Leuk he meningen...

avatar van matthijs_013

matthijs_013

JohnWilliams schreef:

Dan ligt dat volledig aan jou. Ik hoop niet dat je ooit mee doet aan de filmkeuring, want ik vind de filmkeuring van tegenwoordig al streng (gelukkig ben ik nu 16 en heb ik geen gezeik meer bij de bios). Hoe kan je de film als 11-jarige eng vinden? Vind je Assepoester of Dumbo ook eng?

Ik heb de film tijdens de eerste Canal + vertoning in 1998 (op 6-jarige leeftijd) en vond het geweldig. Niks engs aan, maar toch bijblijvend.

JohnWilliams

Nou, nou een beetje respect man.

Ik vond hem toen gewoon wat eng, dat mag toch wel...?

avatar van Roseicollis

Roseicollis

Mooie film

avatar van Roseicollis

Roseicollis

hoorde dat ze trouwens in werkelijke verhaal ook in gevecht waren met Haaien

Nahhh dat lijkt me pas creepy

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Jep, maar klopt je beoordeling dan wel? Twee sterren?

JohnWilliams

Snel verandert in 3 sterren zie ik Roseicollis...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

JohnWilliams schreef:

Snel verandert in 3 sterren zie ik Roseicollis...

jah, wat een boefje

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Het is voornamelijk de prachtige Filmmuziek die de Film zelf heel mooi maakt en mijn moeder vindt dit geloof ik samen met The Green Mile en The Majestic één van de mooiste Films ooit en ik vind dat niet maar ik ga ermee akkoord dat hij heel mooi is en dat hij goed geacteerd is door Leonardo DiCrapio en Kate Winslet die de Film helemaal afmaken en hij is zeker 4* waar vind ik.

****

JohnWilliams

Mooie film inderdaad, Williams zou eigenlijk de muziek maken maar hij was toen al bezig met: The Lost World: Jurassic Park, dus helaas... maar James Horner heeft het ook wel goed gedaan en Celine natuurlijk ook! Mooie film die ondanks zijn lange tijdsduur zeker géén moment gaat vervelen.

avatar van B100!

B100!

Lenny_DH schreef:

Voor een "meesterwerk" zitten er toch wel een aantal foutjes in... Zo klopt de continuiteit her en der niet. Voorbeeld: Scene met Jack en Rose op het 1ste klas dek. Diverse shots van Rose, het ene moment heeft zij een blos op haar wangen en hangt er een haarlok los en het andere moment is de blos verdwenen en zit de haarlok weer vast en dat wisselt steeds. Andere scene: Het schip is aan het zinken en de achterkant komt omhoog, Jack en Rose proberen naar de achterkant te klauteren. Je ziet dan dat Rose slofjes draagt als zij over dingen heen klimt en afspringt. En je ziet figuranten/stuntlui met wieltjes onder hun rug naar beneden "glijden".

Voor één van de duurste films allertijden zou je denken dat zij dat beter hadden kunnen regelen.

Dit soort grove fouten kwamen in Eragon niet voor.

avatar van veron35

veron35

Nou, ik heb ooit gehoort dat er in Pirates nog veel meer fouten zitten zoals perongelijk een stukje ander decor of in een keer een andere pruik voor Depp...