Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.990)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
B100!
In pirates is mij dat nog niet opgevallen. Zal de volgende keer anders naar de films kijken
Baklap
Voor één van de duurste films allertijden zou je denken dat zij dat beter hadden kunnen regelen.
haha hear hear eens met de andere tekst en vooral met deze zin
gewoon een schoorsteen minder en een betere continuïteit bewaker op de set had geen kwaad gekund
Lenny_DH
Voor een "meesterwerk" zitten er toch wel een aantal foutjes in... Zo klopt de continuiteit her en der niet. Voorbeeld: Scene met Jack en Rose op het 1ste klas dek. Diverse shots van Rose, het ene moment heeft zij een blos op haar wangen en hangt er een haarlok los en het andere moment is de blos verdwenen en zit de haarlok weer vast en dat wisselt steeds. Andere scene: Het schip is aan het zinken en de achterkant komt omhoog, Jack en Rose proberen naar de achterkant te klauteren. Je ziet dan dat Rose slofjes draagt als zij over dingen heen klimt en afspringt. En je ziet figuranten/stuntlui met wieltjes onder hun rug naar beneden "glijden".
Dit soort grove fouten kwamen in Eragon niet voor.
Een montage wordt helemaal niet beoordeeld op beste continuiteit. Wat veel belangrijker is voor een editor, is het monteren van de emotionele en verhaalvertellende aspecten van een film (iets dat veel abstracter is en moeilijker te beoordelen dan continuiteit). Het is waarschijnlijk het meest complexe filmproces en er komt zoveel bij kijken (alle elementen moeten bij elkaar komen: verhaal, dialoog, muziek, geluidseffecten, visuele effecten, ritme en tempo van een film). Daarom is het monteren van een film ook een kunst op zich, omdat het veel meer is dan enkel een puur technische aangelegenheid.
Eragon komt, wat betreft montage (en alle andere aspecten eigenlijk ook), nog niet in de buurt van Titanic.
Baklap
Weet je bij een film als the shining of schindlers list geef ik je groot gelijk maar we hebben het hier over een film van James Cameron voor een budget van meer dan 200 miljoen!!!! Het is gewoon een cheap ass Hollywood productie waar met heel heel en nog eens heeeel veel geld een CG film in elkaar is gezet. Het aandeel van de editor in deze is budgettair gezien minder dan 1 %. Continuïteit is van hoogste prioriteit in elke zichzelf respecterende film.
Nou begrijp me niet verkeerd maar Titanic is en blijft een hollywood productie die ondanks ( of liever gezegd dankzij) het enorme budget slechter is dan bijvoorbeeld Lost in translation die gemaakt is voor 4 miljoen! En de continuïteit en editing is daar vele malen beter.. maar goed smaken verschillen alleen vakmanschap ook. Voor 200 miljoen had er wel een betere film gemaakt kunnen worden...
En aangaande je opmerking dat montage niet wordt beoordeeld op continuïteit dat klopt want de editor zal het moeten doen met wat ie heeft... en als dat crappy is zal ie dat moeten gebruiken en zal hij het script naar een beeldverhaal moeten vertalen.. goed of slecht.
Zoals gezegd 1 scene minder en iets meer detail dan was het best aardig geweest...
1 super aspect aan de film is en blijft het geluid.. daar hebben ze erg veel aandacht aan besteed en dat is een zegen voor de rest van de film.

B100!

eeeeeuuuuuhhhh.... je haalt de woorden uit mijn mond!
Het gaat er ook niet om of de film in de buurt komt, het gaat erom hoe ik naar de films kijk en hoe ik de films beoordeel. Naar mijn mening is Eragon beter dan Titanic en krijgt daarom ook een hogere waardering.
Baklap
Die haarlok... ach ja wellicht maar die wielen uit de rug ontzettend imitatie... Sowieso is het gewoon een flinterdunne Holywood film die dankzij heeel veel geld nog pruimbaar is geworden
De editor heeft niet alleen heel veel takes maar ook nog A en B rolls waar hij uit kan kiezen. De toevoeging van de editor is wezenlijk en van belang. De uiteindelijke keuzes worden gemaakt door producer (op basis van commerciële haalbaarheid, lengte en $$$) en de regisseur in mindere mate want die is 99 van de 100 keer al weer 2 scripts verder.
Dus ja de editor heeft wel wat te doen en juist daarom verdient deze film slechts een 3,5
sterker nog ik degradeer mijn stem tot een 3 en dan alleen omdat het geluid zo waanzinnig is
Wilde je nog discussiëren
?
Wilde je nog discussiëren
?
hahaha lol leuk he al die verschillende meningen
tis goed zo denk ik ...
pfan
Of het nou een meesterwerk is of niet, er is maar één ding wat telt. En dat is of je door een film geraakt wordt. Deze film heeft miljoenen mensen wereldwijd ontroerd waardoor deze film op eenzame hoogte staat in de boxoffice en dit zal zo nog jaren blijven. Waarschijnlijk tientallen jaren.
Wat de één een meesterwerk vind, vindt de ander helemaal niks. Doet allemaal niet terzake. En de fouten die in de film zitten is blijkbaar de meeste mensen niet eens opgevallen of niet als storend ervaren en als je als film dergelijke fouten kunt permiteren dan kun je dat ook uitleggen als hoe indrukwekkend men deze film heeft gevonden.
Lenny_DH
Heb jij enig idee van wat voor onzin jij allemaal uitkraamt? James Cameron (= de regisseur van Titanic, voor het geval je het niet zou weten), was naast regisseur, ook scenarist, producer en editor van Titanic. Die laatste twee functies deelde hij met drie andere mensen. Titanic was helemaal niet de zoveelste Hollywoodproductie (daar moet je bij Eragon voor zijn), maar het was een heel persoonlijk project van James Cameron, die zelfs een deel van zijn salaris afstond om de film te maken zoals hij het wou, steeds de perfectie nastrevend. Het is gewoonweg triestig dat er mensen zijn (zoals jij blijkbaar), die volledig naast deze perfectie zien (maar die nochtans constant aanwezig is), en enkel maar kunnen vaststellen dat het geluid in orde was. Ik kan alleen maar hopen dat jij nooit officieel films moet beoordelen en enkel hier je onwetendheid laat blijken. Gelukkig zijn er nog die filmprofessionals die het meesterwerk in Titanic wel kunnen ontdekken en apprecïëren (getuige de 11 Oscars die Titanic won en zijn plaats in de top 100 van het Amerikaanse Film Instituut).
Niet nodig om persoonlijk te worden
dat is een zwaktebod... Jij stemt een 5 dus discuseren heeft geen zin. Ik vind het een plattelands roman met veel bling bling en jij vergelijkt het met de Mona Lisa. Dat is jouw en mijn goed recht. En in godesnaam laten we de Oscars er niet bij betrekken want dan komen we in beeerput nummer 2. Alsof een Oscar aangeeft hoe goed eeen film is.. ja 15 jaar geleden misschien nog ... nu al lang niet meer. Commercie en nog eens commercie.
Gelukkig zijn er meningen en zijn films als Titanic voor jou heilig en voor mij net. Voor wat het waard is ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam in de film en televisie markt en heb ondertussen mijn eigen smaak en niet die van Oscars of boxoffice hits.. dat zegt mij niet zo veel... maar goed zoals gezegd ieder zijn dingetje
Persoonlijk worden is ook niet mijn dingetje dus ik laat het verder hierbij. Ik kraam wel weer onzin uit op een andere film.
Niet nodig om persoonlijk te worden
Je hebt er zelfs geen flauw idee van wie voor de Oscars stemmen. Dat is duidelijk te merken aan je bericht. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences bestaat uit 6000 filmprofessionelen uit alle branches van de film (acteurs, regisseurs, producers, scenaristen, editors, cinematografen, componisten, etc.). De nominaties worden bepaald door de branches die elk voor hun vakgebied stemmen. Dus de acteurs bepalen de acteernominaties, de regisseurs kiezen de beste 5 regisseurs van het jaar, enz. Enkel de nominaties voor beste film worden door heel de Academy bepaald. Wanneer de nominaties bekendgemaakt zijn, worden door heel de Academy de winnaars van elke categorie bepaald. M.a.w. editors mogen nu meestemmen op beste acteur, regisseurs mogen mee de winnaar van de beste filmmuziek bepalen, enz.
Je moet de Oscars dus helemaal niet afdoen als "commercie en nog eens commercie", want dit is verre van waar. Het zijn nog steeds de belangrijkste filmprijzen die er bestaan, of jij dat nu wil of niet. Het komt zelfs heel snobbistisch over om te doen alsof jij er boven staat en het als individu beter weet dan 6000 filmprofessionelen. Je mag natuurlijk je mening hebben, maar jouw commentaar over deze film is compleet ongepast en kun je dus beter voor jezelf houden.
gideonvdb
oscars zijn zeker de belangrijkste prijzen alleen wel heel vaak dubieus aan wie ze uitgereikt worden, hoewel deze film ze wel allemaal verdient heeft.
En dat is wat ik zelf wel uit maak ... lees het dan niet
Blijf er bij.. en het feit dat jij de Oscars nog ziet als DE filmprijs geeft precies aan dat jij het bent die geen idee heeft. Maar genoeg geneuzeld ik geef het terug want ik geloof niet dat iemand nog verder zit te wachten op een vervolg van deze plaswedstrijd. Jij jouw mening ik de mijne en die lucht ik ook.. niet mee eens? Een moderator kan je helpen.
Groet
Baklap
Juist jij zegt het... het is meer dan dubieus waar ze naar toe gaan ... en dat is wat de Oscar een hopeloos verloren uitreiking maakt. Politiek en commercie zijn leidraad voor deze prijs de laatste 10+ jaar. Ik zeg an Inconveniënt truth? Gladiator?
ok.. ow ja ik zou stoppen
En dat is wat ik zelf wel uit maak ... lees het dan niet
De Oscars zijn nog steeds de belangrijkste filmprijzen. Dat is gewoon een feit dat jij precies niet kunt aanvaarden. Elk jaar kijken er miljoenen mensen over heel de wereld naar de ceremonie. Prijzen van de filmindustrie betekenen trouwens meer dan prijzen van filmcritici. Net omdat filmcritici nooit zelf op de set staan of te maken hebben met het filmproces. Maar toch komen de prijzen van critici en industrie sterk overeen, omdat zij beiden wel verstand hebben van het filmmedium.
Het verschil tussen jouw mening en de mijne, is dat mijn mening ondersteund is met doordachte argumentatie en wordt gedeeld door duizenden filmprofessionelen (maar dit laatste is inderdaad bijkomstig), jouw mening daarentegen komt enorm onwetend en ondoordacht over en je hebt geen enkel argument waarmee je je mening ondersteunt. Dat is het verschil tussen mijn en jouw mening. Maar ik denk dat je dat wel door hebt, want je probeert met alle macht deze discussie te beëindigen, omdat je simpelweg geen overtuigend argument kan geven.
Maar je hoeft echt niet meer te reageren, iedereen heeft ondertussen wel door hoe je tegenover deze film staat. Of iedereen je gelooft, dat is een andere vraag natuurlijk...
Baklap
Volgens TMF is Jan SMit het beste wat nederland te bieden heeft op Muziek.. kan ik ook niet aanvaarden.
IMDB 1,5 miljoen stemmers een magere 7
Moviemeter een krappe 3
Neem het verhaal van Jack en Rose nou eens ... boy meets girl, boy mag meisje niet hebben. Evil man (of stiefzuster
) vrouw wil niet en deelt het bed met de boy... loopt slecht af einde verhaal.
Vertel mij nou eens als dat op eeuuhh... de bewuste Ijsberg had gespeeld of eeuuhh.. op het Empire state building of eeuuhh bij de MacDonalds... zou het verhaal dan anders zijn geweest?
Wat hebben we nog meer een kapitein.. leuke vent komt een aantal keer terug om vervolgens volledig verdwaasd in de stuurhut te verzuipen (mooie speling trouwens!)
De maker die om onduidelijke reden ook steeds weer terug komt om te zeggen dat het echt mis is.
Een vage matroos op een paal die ijs kan ruiken
Een manneclubje die rijk en een heel saai leven (blijkt te hebben) al speelt Zane erg goed de hufter!
Een beneden dek dat een en al vrolijkheid is... daar moet je zijn dat is leuk.. maar waarom dan.. ow nee geen tijd we moeten vluchten en een nummertje maken in een oude auto want we waren met een flutroman bezig...
Maar die Kapitein dan.. en die maker (Ontwerper) en de oorzaak van het ongeluk.. was dat de snelheid? Waarom dan zo snel ow ja dat was voor het ego van eeuuhh wie was het ook alweer.. de reder ja die was het nog een karakter die er tussendoor fietst..
Even denken wat meer (heb de film 2 x bios en een keer of 7 op DVD gezien dus ik zou het moeten weten)..
Owja chaos op het dek, gesloten hekken benedendeks en verdomd de vrienden club van Jack hebben we ook nog Fabricio ... krijgt een schoorsteen op zijn koppie maar wie was dat dan? Behalve een nieuw verworven vriend?? Geen idee en die andere krullebol hadden we ook nog..
Nou ja wat ik wil zeggen is dat als Rose een blanke meid, Zane een cowboy en Jack een neger was geweest en je had de jaren 50 in Texas genomen en dan in plaats van een boot een bioscoop of een universiteit was het verhaal niet anders geweest. Pretentieuze film makerij overhyped en zeer zeker overrated. Zonder of eigenlijk MET veel te veel lijnen en karakters die alles behalve uitgewerkt zijn... snel, quick en dirty ...
Mooi gemaakt zeker... leuk.. heerlijk een streek romannetje
En ik kijk hem best graag
al een keer of 9 zeker gek he?
IMDB 1,5 miljoen stemmers een magere 7
Moviemeter een krappe 3
) vrouw wil niet en deelt het bed met de boy... loopt slecht af einde verhaal.
Een vage matroos op een paal die ijs kan ruiken
Mooi gemaakt zeker... leuk.. heerlijk een streek romannetje
En ik kijk hem best graag
al een keer of 9 zeker gek he?
1.5 miljoen stemmen op IMDb? Getallen lezen kan je ook al niet. 148612 stemmen om precies te zijn. Da's heel wat minder dan 1.5 miljoen zou ik zo denken...
Een krappe 3 op deze site? Rare interpretatie van scores heb jij. Bij een krappe 3 denk ik 3.08 of zo. Deze film heeft 3.64, helemaal geen krappe 3 dus...
Op de rest van je bericht doe ik de moeite zelfs niet om tegenargumenten te geven. Zo kan je elke film belachelijk maken. Enkel een cynicus doet dat, wat jij overduidelijk bent.
Gewoon het feit dat jij denkt dat het liefdesverhaal zich eender waar kan afspelen, zegt al genoeg. Het verhaal is zo uitgewerkt dat de klasseverschillen die in die tijd (1912) nog enorm aanwezig waren, sterk naar voren komen (bv. het enorme contrast tussen 1ste en 3de klasse). Jack en Rose dienen ook als een soort gids om ons doorheen de diverse plaatsen op het schip te loodsen. Ook zijn er specifieke scènes die zich enkel maar konden afspelen op een schip (natuurlijk kan jij je de "I'm Flying" scene levendig voorstellen op de Empire State Building
Tenslotte dient het liefdesverhaal als emotionele link tussen het publiek en de ramp. Gedurende de eerste helft van de film begin je Jack en Rose te leren kennen en leef je met hun mee. Hierdoor ben je er veel emotioneler bij betrokken wanneer de eigenlijke ramp zich afspeelt. Dit is bij jou duidelijk niet gelukt, maar dat verwondert me helemaal niet: het cynisme druipt namelijk van je bericht af...
Ik cynisch jij romanticus en dromer
allebei wat ... mooie wereld, end of story ik ga denk ik maar eens lekker een filmpje kijken
en ik stel voor dat we samen over een jaar of 16 (ben je ongeveer op de leeftijd die ik nu heb) samen onder het genot van een kriek of een Jupiler nog eens naar de film kijken en danbeide menigen er bij pakken ben benieuwd wat dan de uitkomst is
Ik cynisch jij romanticus en dromer
Liever een romanticus en dromer dan een verbitterde cynicus...
Wat mij betreft zal die uitkomst dezelfde zijn, ik verander namelijk niet snel van mening
16 jaar is ook niet bepaald snel
16 jaar is ook niet bepaald snel
Het was figuurlijk bedoeld
Baklap
Dat zei ik ook toen ik jouw leeftijd had
we'll see. Op naar een jupi en de buis...
dmoie-master
Ik blijf erbij, in mijn ogen heeft nog geen enkele film de laatste 10 jaar deze film overtroffen, er zijn veel films die ik meerdere malen kijk en waarbij ik een traantje laat, Maar Titanic raakt me zelfs na 10 jaar nog, en wat sommigen ook mogen zeggen. Ondanks de fouten die er in zitten( en die waren er) is dit de enige film die de Titanic tot in de details probeert te weergeven, met historisch gezien de juiste interieurs en personages. Deze historische personen en gebeurtenissen verwerkt in een liefdesverhaal geeft een emotionele mix van hetgeen de mensen na de ramp voelden, en wat de mensen na het bekijken van de film voelden. Omdat je erin meeleeft, en dze film heeft miljoenen mensen over de wereld geraakt en dat doet hij nog steeds. James Horner's soundtrack is een van de beste die er ooit is gemaakt, en dat zeggen nu nog heel wat mensen. Deze film zal zeker uitgroeien tot een klassieker en dat verdient dit pareltje wel.
Ik mag dan wel een zwak hebben voor romantische en vooral dramatische films, en ik mag dan wel een romantische ziel zijn en dromen van een betere wereld, maar ik kan nog steeds een goede film beoordelen. Voor de een is het de romantiek, het drama en de emotionele lading van de film. Voor de ander is het de actie, de effecten en de muziek. Tja, iedereen verschilt van mening he, voor de een is deze film eend erderangsfilm, voor de ander een topper.
decsss
Enige wat eigenlijk leuk was aan deze film is het laatste half uur toen de Titanic ging zinken. De rest van het verhaal tussen Jack en Rose was totaal niet boeiend. Danzij het laatste half uur 2** anders minder.
lucdecoster
Deze film verdient een plaatsje in mijn top10. Er is romantiek, drama, misdaad en avontuur. De laatste scene met die oude vrouw is fantastisch. Zo'n film kan men 10 maal terug bekijken.
Rehydration
Titanic 1997 betreft één van mijn favourite films aller tijden. Ik heb de film al menig keer gezien en hij blijft telkens weerzienwekkend. De spanning, romantiek, intriges, actie, drama en special effects dragen bij aan een adembenemend liefdesverhaal. Een film die je van begin to eind in bedwang houd, waarbij uitstekend acteerwerk is verricht door Leonardo DiCaprio en Kate Winslet.
Beoordeling: 5 sterren *****
JohnWilliams
Beoordeling: 5 sterren *****
Alles klopt zo'n beetje maar de volle 5* ervoor geven...
B100!
Alles klopt zo'n beetje maar de volle 5* ervoor geven...
Weet waar je aan begint met dit soort opmerkingen! Wil niet zeggen dat ik het niet met je eens ben.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic