Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.990)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
JohnWilliams
Weet waar je aan begint met dit soort opmerkingen! Wil niet zeggen dat ik het niet met je eens ben.
Drommels...Drommels...Dat is dan mooi om te horen B100!
Jenny_
Ik was 11 jaar toen ik deze film voor het eerst in de bioscoop zag. Een film zoals dit had ik nog nooit gezien. De effecten, het acteerwerk, de prachtige kostuums, de geweldige muziek en natuurlijk het prachtige verhaal met de boodschap 'Make Each Day Count'. Deze film is absoluut mijn nummer 1. Maar omdat perfectie saai is, krijgt hij 4.5 sterren.
djeffibrelich
ik was ook 11 toen ik dit in de bios zag.
1997, nostalgie.
deze film is natuurlijk ongeloofelijk romantisch, maar ook de special effects mogen er zijn.
de drama, romantiek, en voor mij de nostalgie maken het nog steeds een hele aangename film voor mij.
de laatste zin uit jou bericht verdient trouwens op z'n minst een van dit soort smileys :

Leland Palmer
Wil je dan a.u.b. ook even stemmen? Want als we Titanic ooit nog eens in de top 250 willen hebben kunnen we alle beetjes gebruiken.....
lucdecoster
Ik begrijp ook niet goed waarom deze film niet in de top250 staat, idem voor E.T van Spielberg.
dennis1979
Gewoon een klasse film!! Kate Winslet speelt haar rol overtuigend en DiCaprio doet wat hij moet doen en dat is Winslet er goed uit laten zien (qua acteerprestatie). Het verhaal is natuurlijk de bron van al het goeds. Het verhaal rond de ondergang van de Titanic vraagt om verfilmt te worden en als dat al meerdere malen is gedaan, schreeuwt het erom daar romantische aspecten bij te verzinnen. Volgens mij is deze film helemaal geworden zoals James Cameron hem had willen hebben. En toch vind ik hem iets te zoetsappig om in de top 250 te krijgen. Er zijn zoveel films die er tegenaan hikken en daar hoort Titanic bij.
djeffibrelich
toplijsten zijn ook niet alles, maar goed ik heb titanic een 4,5 gegeven.
wat de film verdient.
rokkenjager
Inderdaad, ik geef eigelijk helemaal niks om de toplijsten. Als ik af en toe meesterwerken zie die zo laag staan kan de toplijsten me geen ruk meer schelen.
veron35
En slechte films die er wel in staan zoals POTC. En dan TSR op nr. 1
. Niet slecht, maar zeker niet de beste allertijden ik kan er zo een stuk of 70 opnoemen die beter zijn.
dennis1979
En slechte films die er wel in staan zoals POTC. En dan TSR op nr. 1
Ik heb jou post gelezen en toch maar eens de moeite genomen om The Shawshanks Redemption te bekijken. En ik schaam me diep dat ik deze film nooit eerder heb bekeken terwijl hij gewoon bij mijn zwagertje in de kast staat. Ik ga zo direct mijn persoonlijke top 10 aanpassen want TSR komt er toch echt in!!
serpico
Twee dramatische en toch mooie verhaallijnen lopen hier door
Wes18
Echt een van mijn favoriete films. Acteerwerk is geweldig, sets zijn geweldig, muziek gewelig. Ik vind dat deze film alles heeft wat een film moet hebben. Heb hem al aardig wat keren gekeken, en er zullen ook nog wel wat keren volgen. Echt klasse.
decsss
menen jullie dat echt??? Ik had al moeite om hem de eerste keer af te kijken.
lucdecoster
Ja, dit is echt zo'n film die je vaak kijkt!
Ik kan hem ook 10 keer bekijken. Ik zie graag rampenfilms.
Drezic
Ik kan hem ook 10 keer bekijken. Ik zie graag rampenfilms.
Een ramp was het zeker deze film.
veron35
Waarom vond je deze film zo erg, Drezic?
Als hij fan is van de regiseur op zijn avatar snap ik het wel
(geen persoonlijke aanval, maar een grap).
Als hij fan is van de regiseur op zijn avatar snap ik het wel
(geen persoonlijke aanval, maar een grap).
Hahaha
dat komt meer door de film Ed Wood en het hilarische van het verhaal rond deze figuur dan de films van desbetreffende man zelf.
Titanic is best een leuke film hoor, maar naast de mooie special effects blijft het een flinterdun verhaallijn met een vervelend knappe Leonaro diCaprio (zie hem liever rauw zoals in zijn laatste paar films). Bovendien is deze film is zo overrated dat ik er jeuk van krijg.
Maar goed, een ramp was meer een grap. Levert altijd leuke reacties op, vooral bij deze film
Biatch
Achja, het is natuurlijk niet 's werelds grootste meesterwerk maar voor mij is hij perfect en elk van de 300 keren dat ik hem gezien heb moest ik een traantje wegpinken (lees: de vloer dweilen na afloop).
JoeCabot
Nja, dan kun je hem denk ik wél beschouwen als één van 's werelds grootste meesterwerken
Waarom ook altijd zo bescheiden doen rond deze film?
Lenny_DH
Waarom ook altijd zo bescheiden doen rond deze film?
Groot gelijk heb je JoeCabot. Oftewel haat men deze film oftewel doet men bescheiden over deze film. Het is goed om weten dat er nog mensen zijn die niet blind zijn voor de briljantie van Titanic. Geloof me, ze zijn ver te zoeken vandaag de dag.
Clueless Dork
Ze zijn ver te zoeken omdat er helemaal niet briljant aan deze film is?
Leland Palmer
Ze zijn ver te zoeken omdat er helemaal niet briljant aan deze film is?
Niets briljant aan deze film. Meningen verschillen, maar ik krijg sterk de indruk dat jij de film met ooglapjes voor hebt gezien....
Drezic
het verhaal blijft flinterdun (boy meets girl, girl meets boy, family doesn't like, impossible love blablabla) en met zo'n budget kan iedere goede regiseur deze film in elkaar plakken.
Clueless Dork
Wat is er zo briljant aan deze slappe film? De romance tussen Leo en Kate waar alle cliches uit de kast worden getrokken? Alle personages zijn zo plat als een dubbeltje en mijn neefje van 12 kan zelf een beter scenario kladden. De film was destijds groot enkel omdat het alle elementen bevat om het grote publiek tevreden te stellen en de marketing eromheen.
Leland Palmer
Flinterdun verhaaltje? Alleen het feit dat het waargebeurd is doet al respect afdwingen als je zo'n resultaat neerzet als Cameron met Titanic doet. Je kan in een waargebeurd verhaal als deze niet alles omgooien om het van het ''standaard'' gedeelte af te komen. Hoe Cameron de opbouw in dit verhaal verzorgt vind ik prachtig, het is wat mij betreft echt niet simpel boy meets girl blablabla. En je laatste punt slaat nergens op. Je mag dan zo'n groot budget hebben als die in Titanic. Er komt meer bij kijken dat alleen geld en dat bewijst Cameron in deze film wel.....
Leland Palmer
Jaja, het zal allemaal wel... Ben het totaal niet met je eens en velen met mij! Je mening respecteer ik, maar als je aankomt met dingen zoals dat je neefje van 12 het nog beter kan houdt het voor mij op, jammer hoor!
Clueless Dork
Point it out to me. Zou graag willen weten hoe iemand deze film briljant zou kunnen vinden.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic