• 9.378.457 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.591)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Tis natuurlijk wel een goede film , maar blijft niet echt mijn smaak.

toch interresant om te zien en beter dan die oudere delen

3.0***

avatar van stinissen

Goede film en dan een magere zes geven.....

Oudere Delen? Je bedoelt die TV-series met: Catherina Zeta-Jones

JohnWilliams schreef:

Top 250, dat is hij wel waard vind ik.

Top 10 ook wel.......

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Oudere Delen? Je bedoelt die TV-series met: Catherina Zeta-Jones

nee de andere films uit 1940/50 en zo

JohnWilliams

Oh, die heb ik nooit gezien...

@ HarmJanStegenga: Top 10? Een 30e plaats misschien.

avatar van veron35

veron35

JohnWilliams schreef:

Oh, die heb ik nooit gezien...

@ HarmJanStegenga: Top 10? Een 30e plaats misschien.

Ik vind zeker wel dat HarmJanStegena gelijk heeft! Beste film ooit en er moet wel een hele goede zijn wil hij hier bovenuit komen.

JohnWilliams

Ieder z'n mening. Maar dat hij nog niet in de top 250 zit vind ik ook een slechte zaak!

avatar van Nassira

Nassira

Inderdaad.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

eght een heele goede film!

avatar van zenboy1969

zenboy1969

Twee dramatische en toch mooie verhaallijnen lopen hier door: de liefde tussen Jack en Rose en het zinken van de "onzinkbare" Titanic. En dit alles verteld door de ondertussen zeer oud geworden Rose, die - door het vertellen van het verhaal en het wegwerpen van de diamant - eindelijk een hoofdstuk in haar leven kan afsluiten. Prachtige muziek ook. Cruising (pleziervaart) is echter een vrij recent fenomeen, de Titanic was één van de vele gewone passagiersschepen van onder andere de White Star Line en de Red Star Line die deel uitmaakten van de lijnvaart. (nota van ondergetekende, scheepvaartagent-expediteur)

avatar van timburton

timburton

Als alle mensen op aarde veroplicht zouden moesten stemmen op MovieMeter, zou titanic gegarandeerd bij de beste 40 in de top-250 staan. Maar MovieMeter drekt (denk ik) het type mensen die niet zoveel houden van zo'n overromantische film. Het zou flauw als ik zou zeggen dat dit een meisjes film is. Maar ik doe het toch. Er zijn niet veel films waar ik van zou zeggen dat het een echte damesfilm is. Dat alle kostuumdrama's dames-films zijn is natuurlijk Bull-Shit, maar er zijn er een paar... Films als Jack Ass & South Park zijn gewoon echte (zeer slechte) mannen-films. Conclussie: Meestal zijn noch Dames-Films, noch Mannen-Films goed. Ze zijn altijd een tikkeltje té. Té bij alles. Titanic was erg mooi, en je kan gewoon niet zeggen dat deze slecht is. Dat zou een beetje als een cultuur-barbaar overkomen. Maar het is toch een beetje té Zeikerig. En daar hou ik niet zo van. Toch 3 sterren. Voor zo'n film MOET je respect blijven tonen.

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

timburton, respect:)

Leland Palmer

Ben het niet helemaal met timburton eens......Waarom zou deze film TE bij alles zijn? Dit is ook zeker geen meisjesfilm, waarom? Houden mannen niet van romantiek ofzo? Blijft voor mij een van de beste films ooit!

JohnWilliams

Dat slaat inderdaad nergens op, ik zeg toch ook niet dat actie films niet voor meisjes zijn.

GEWELDIG!!!!!!!!!

Echt een geweldige film.

Deze film is gewoon prachtig.

Je ziet deze film, het is zo goed geacteerd, gewoon alsof je het zelf meemaakt, Je leeft je totaal in!!!!

Ik huilde ook ... Het is gewoon zo'n pakkende film!

En ook de panfluiten van my heart will go on (instrumentaal)

echt wauww...

En... Actie ... Meiden kunnen daar ook van houden!

Ik hou persoonlijk ook niet echt van Actie (alleen als het echt een heeeeeele goede film is, anders meestal niet....)

En... Erh. Deze film is gewoon te goed. Romantisch, Actie, Dramatisch, Hilarisch,Begrijpend,Etc. Gewoon Superrrrrr!!!

Deze had eigenlijk wel een 5+ gemogen haha:P

saskiamoviegirl schreef:

En ook de panfluiten van my heart will go on (instrumentaal)

Je bedoelt de magistrale score van James Horner?

Leland Palmer schreef:

Je bedoelt de magistrale score van James Horner?

Jep.

Jep.

Oke dan Vind ik zelf een van de beste scores ooit! Geweldig!

avatar van Mat_

Mat_

GEWELDIG!!!!!!!!!

En... Actie ... Meiden kunnen daar ook van houden!

Ik weet eigenlijk niet goed waar jij actie hebt gezien in deze film

Leland Palmer

Ik denk dat dat meer een reactie was op de post van johnwilliams.....

avatar van Jolienepien

Jolienepien

JohnWilliams schreef:

Daar ben ik het zo erg mee eens. Ik snap echt niet dat hij niet in de top 250 staat. En dan vind ik plaats 250 nog veel te laag. Als je het bezoekersaantal en wat hij gekost heeft al ziet moet hij al heel goed zijn. En ik heb heus wel films gezien die wel in de top 250 staan maar ik vind Titanic echt de mooiste film ooit! Ik heb hem in bezit en ik heb hem al minstens 6 keer gezien en hij ontroerd me nog steeds. Hij is echt prachtig!

De special effects zijn ongelooflijk echt. En geweldig acteerwerk, door echt iedereen. Door zowel Kate Winslet en Leonardo DiCaprio als alle figuranten.

avatar van Riiann

Riiann

Dit echt de beste film die ik ooit heb gezien. Heel veel emotie zit in deze film. Heb af en toe wel een traantje moeten wegpinken! Dit is absoluut de beste (en één van de duurste) films ooit!

(En even tussendoor.. Leonardo zag er toen ook niet slecht uit! )

5 sterren van mij!

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Leland Palmer schreef:

Hij klimt langzaam omhoog dames en heren! Nog even best wat nieuwe stemmen erbij en de top 250 in zou ik zeggen!

Ik vind het een goede film. en zal me steentje bijdragen een 4,5*

avatar van willemfilm

willemfilm

Geweldige film in zijn soort (welke?). Ik denk toch romantiek. Alles goed. 5

avatar van Stefano911

Stefano911

Ontzettend goede film, bijna alles zit erin.. Van mij ook 5 sterren!

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Wie geeft eigenlijk die lage stemmen dat hij nog niet in de top 250 staat? Het is een topfilm wat mij betreft en verdient een plek boven de 100 vind ik.

avatar van darkjaap

darkjaap

mijn vrouw vind hem helemaal geweldig

terwijl ik het maar een doodsaaie film vind

ik kan begrijpen dat mensen het een goeie film vinden maar het is mijn type film niet

2 *

avatar van johnboer

johnboer

Leonardo en Kate zijn niet mijn favoriete acteur/actrice.Zeker niet.Maar hier zetten ze een geweldige prestatie neer.

De verfilming van de uiteindelijke ondergang van de Titanic vond ik adembenemend.Hoe hebben ze het voor elkaar gekregen.

Het einde is weer een beetje erg Hollywood-achtig.Maar vooruit maar.Nemen we er wel bij.

Absoluut een aanrader voor iedereen.

Een dikke 4,5

avatar van hinie

hinie

darkjaap schreef:

2 *

Het is mijn type film, maar ik kan begrijpen dat mensen het geen goeie film vinden.