• 9.381.563 stemmen

Mongol (2007)

Historisch / Avontuur | 126 minuten

Genre: Historisch / Avontuur

Alternatieve titels: Mongol: The Rise of Genghis Khan / Mongol: The Rise to Power of Genghis Khan / Mongol: The Untold Story of Genghis Khan / Монгол

Oorsprong: Rusland / Duitsland / Kazachstan

Geregisseerd door: Sergei Bodrov

Met onder meer: Tadanobu Asano, Khulan Chuluun en Amadu Mamadakov

Gesproken taal: Mandarijn

Releasedatum: 14 augustus 2008

Plot Mongol

"Greatness comes to those who take it."

Deze film vertelt het verhaal van de jonge Temudzhin Khan. Na een moeilijke jeugd te hebben gehad, waarin zijn vader werd vermoord en de gehele veestapel van zijn familie was ontnomen, groeide Temudzhin uit tot leider van alle Mongoolse stammen: Genghis Khan. Onder zijn leiding beleefde het Mongoolse imperium zijn hoogtepunt, een periode waarin hij rond het jaar 1200 maar liefst de helft van de bekende wereld wist te veroveren.

avatar van Noodless

Noodless

Weliswaar een trage film , maar dit stoorde niet door de vele prachtige beelden van de natuur, knappe shots van stille momenten, de passende sfeer, goed acteerwerk, mooie gevechtscènes.

Een pluim voor de cinematografie

Soms wel wat onoverzichtelijk door bepaalde tijdstippen niet aan te geven. Het verhaal mocht ook iets beter uitgewerkt worden.

7,5/10

avatar van riczz

riczz

Fascinerende film! mooie opnames, je krijg echt een gevoel dat je een mongoolse film kijkt

Het verhaal was zeer duidelijk te volgen vond ik zelf, verder was de tijd wel een minpunt, want soms moest je echt goed kijken van is dit nou de zoon, of zijn broeder omdat de tijdverschillen soms erg groot zijn.

En ik ergerde mij ook aan hoe makkelijk sommige dingen gaan (zoals het wegrennen en het bevrijden van iemand)

Verder mooie gevechtscenes inderdaad en goed acteerwerk!

Ik kan deze niet lager beoordelen als 4* ster

avatar van Minotaures

Minotaures

Na aanschaf van The Warlords en Ran, vindt ik het ook bijna tijd om deze bij de collectie toe te voegen. Ik hoop alleen dat die mij goed zal bevallen.

avatar van Raycensie

Raycensie

Teleurstellende film.

Had hier veel meer van verwacht.

Het blijft allemaal zeer oppervlakkig.

Vooral jammer dat het karakter van Temudzhin Khan niet wordt uitgediept.

Het valt alleen op dat ie onsympathiek overkomt.

De vechtscènes zijn ook heel zwak in beeld gebacht.

Het enige positieve aan deze film zijn de mooie decors, kostuums en de natuurbeelden.

Dat roept een goede tijdssfeer op.

avatar van dinhus

dinhus

Totaal niet wat ik had verwacht, en daarom ook erg teleurstellend. Jammer, de trailer zat er zo veel belovend uit op UPC on-demand. En dan word 't zo vreselijk lang ingeleid. Ik dacht dat 't een boeiende film zou zijn, met de wreedheid van de mongolen en hun abnormale gewoonten. Misschien klopte 't deels wel, maar dan werd 't alsnog zo weinig laten zien.

avatar van Sami

Sami

aardige film maar sprong af en toe van hak op de tak. het verhaal was ook niet erg boeiend

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Ik vond dit echt een uitstekende film. Komt er nog een deel II?

Dat idee had ik namelijk wel. En dat vervolg móet er eigenlijk gewoon komen.

avatar van Frenetic

Frenetic

Ik heb deze film gezien op film 1, fantastich mooi gemaakt, mooie actie scenes

avatar van Blarown

Blarown

had ook niet echt het iedee dat dit nou de grote ''barbaar'' Genghis Kahn was... hij zag er niet echt heel sterk en bruut uit enzo, en hij was ook een beetje te beschaaft...

maar 2,5 sterren voor deze film, tegenvaller...

*als hij engels gesproken was had ik hem 3,0 steren gegeven...

avatar van Tayama

Tayama

Als je de DVD koopt kan je ook kiezen voor de Engels gesproken versie.

Je kan er op de DVD ook voor kiezen om Genghis Khan wat meer spiermassa te geven, en een ranzige baard. En een knuppel. Met bloed erop!!!!!!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Verrekte Mongol!

avatar van ewalk

ewalk

Was dat nog niet gezegd?

avatar van The Oceanic Six

Vond de film niet echt geslaagd.

Mongol is een behoorlijk trage film die pas later voor mij een beetje op gang kwam. Ik wist dat je meer zou zien van de opkomst van Khan, maar het hele plot liep best stroef en traag.

Qua uiterlijk, vormgeving en sfeer is Mongol best een goede film. Fraaie camerashots, mooie beelden, goed acteerwerk....maar toch mist de film iets.

Ik vond het nogal een leeg verhaal. Een paar vluchtpogingen, het formeren van een leger, een treurig jeugdverleden....ik ken het allemaal wel een beetje.

Persoonlijk had ik graag ook wat meer willen zien van de Khan als leider. De film had beter iets beter verdeeld kunnen worden tussen opkomst en wanneer Khan op zijn grootst was.

Gelukkig kent de film wel een paar aardige (en bloederige) vechtscenes die er wel stylish uitzagen. Dat soort momenten maakten de film toch prettig kijkbaar.

Krappe voldoende. 3*

The Oceanic Six schreef:

Dat deel van de film moet nog komen.

avatar van TroubleSome

TroubleSome

Vond er persoonlijk weinig aan..

Veels te lange en onduidelijke intro. En te weinig variatie.

Mooie gevechten trouwens, al was dit lang niet altijd het geval.. De cameras stonden niet altijd even fijn zal ik maar zeggen..

Heb de film op ten duur uitgezet werd er te moe van..

Misschien leuk als je je interesseert in deze cultuur of tijd omstreeks 1200. Maar niet voor mij. 1.5 voor de mooie stukjes...

avatar van Leno

Leno

Cinematografisch steekt deze film erg goed in mekaar en de landschappen en setting zijn prachtig. De acteur die Khan portretteerd heeft voldoende uitstraling en speelt een goede hoofdrol. De bloederige actiescenes zien er ook leuk uit.

Toch is deze film niet erg geslaagd, er had namelijk veel mee ingezeten. Khan wordt neergezet als een beschaafde man die ondanks constante tegenslag zich keurig gedraagd. De werkelijkheid is heel anders en veel inteessanter was de waarheid geweest. Je krijgt totaal geen inzicht de manier waarop Khan en zijn leger zo sterk en machtig was. Oké de grote veroveringen speelde zich af nadat de film eindigd maar wat het leger zo uniek maakte blijft een raadsel. Voor een groot deel zal het wel te maken hebben met het feit dat ze filmmakers geen film wilden maken over brute moordenaars die alles en iedereen vermoorde en verkrachte.

Het fragmentariche eerste deel zat bovendien verhaaltechnisch ook niet zo sterk in mekaar. Hier hadden duidelijkere keuzes gemaakt moeten worden.

Doordat de film wel vermakelijk is een voldoende, maar jammer van het niet benuten van de potentie.

avatar van gauke

gauke

De landschappen zijn verpletterend, de gevechten imponerend en de kostuums van grote klasse. Maar op een of andere wijze werd ik niet in het verhaal zelf meegezogen. Nog maar een keer kijken.

avatar van Asiamania(c)

Asiamania(c)

Ik heb eerlijk gezegd niks met Gengis Khan, maar de landschappen, kleding en nogal korte gevechten waren adembenemend mooi!

avatar van Minotaures

Minotaures

Redelijk film. Duurde soms wat aan de lange kant.

Mooi verhaal over 't bekendste Mongool. Costumen zagen er mooi uit, gevechten die hierin voorkomen waren goed en bloederig op beeld gebracht. En natuurlijk wat ik 't mooist vond: landschappen. Zeer mooi en prachtig op beeld. Mooie, groene heuvels, besneeuwde terreinen en dorre woestijnen; alles zit erin!

Bij Mongol krijg je niet alleen 't levensloop van Ghengis Kahn te zien, maar 't gaat ook over broederschap, liefde, oorlog en verraad.

Toch wel een kijktip voor de mensen die van geschiedenisgenres kicken.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Redelijke film.

Het meest positief ben ik over het uiterlijk en de toon van de film. Ziet er bij vlagen mooi uit en vooral belangrijk: weinig irritant. Met dit soort epische films gaat het op dat gebied (toon) vaak fout. Te bombastisch, te sentimenteel, je kent het wel. De film is wel clichérijk, maar dat zijn ze allemaal.

avatar van Fayerin

Fayerin

als kostuum en decor-fan staat deze heel hoog op m'n lijstje, prachtige styling!

avatar van Ed.B

Ed.B

De film gaat nogal van de hak op de tak. Daarentegen zijn de landschappen prachtig, en is het allemaal mooi gefilmd.

avatar van robinb

robinb

wat een lange saaie zit, de film is erg langdradig en er gebeurt eigenlijk helemaal niets interessants...moest mezelf er echt toe zetten om deze film af te kijken.

Ik denk dat dit meer een film voor de liefhebber is. De locaties zijn mooi en het verhaal zal voor de liefhebbers ook wel interessant zijn, maar mij deed het gewoonweg helemaal niets.

3 sterren voor het acteerwerk en de mooie settings.

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Een paar jaar terug kocht ik binnen korte tijd deze DVD en een BBC docu DVD getiteld Genghis Khan, die heb ik gisteravond achter elkaar bekeken. De docu DVD is gebaseerd op het meest precieze historische materiaal dat er is en dat wijkt op diverse momenten nogal af van de speelfilm Mongol. Het lijkt erop dat de regisseur omwille van zaken zoals romantiek en mooie beelden "nogal creatief met de waarheid is omgegaan". Toch vind ik Mongol een onderhoudende film die een redelijk beeld geeft van de harde wereld van de Mongolen en de complexe persoon die Genghis Khan was. Alleen jammer dat niet alles chronologisch is neergezet en dat de film stopt als Genghis Kahn net aan de macht is gekomen. Maar de beelden zijn erg mooi, de casting van voor ons onbekende Aziatische acteurs is prima en de apotheose met de strijd tussen Genghis en zijn voormalig bloedbroeder is sensationeel in beeld gebracht, vooral met dat zelfmoordcommando te paard en die dubbele zwaarden! Ik houd het op 3,5 ster omdat ik het af en toe toch iets te traag vond voor 4 sterren.

avatar van shrink

shrink

Super film. Een beetje traag, maar je blijft wel steeds bij de les. De actie in het einde van de film deed me erg aan 300 denken. Super in beeld gebracht.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Na deze film gezien te hebben weet ik het zeker: ik wil naar Mongolië.

Allemachtig wat een land moet dat zijn, ik kon me dus ook heerlijk vergapen aan de overdonderende landschappen van Mongolie in deze film.

Mongol is een goed te volgen film die niet echt saai is maar ook niet echt aan een stuk spannend. Maar ik had ook niet echt het idee dat deze film veel spanning nodig had, het verhaal speelde gewoon lekker rustig af en was geen moment onduidelijk. De film werd echter nooit echt beter dan 'gewoon goed'. 3.5 ster

Prachtige film over het begin van de legende van Genghes Khan , de witte wolf. Het acteer werk en de custums zijn van het beste niveau. Maar het mooist is de landschap dat afwisselend van dennenbossen tot steppe prachtig in zijn geheel komt. Meesterwerk 5 sterren

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

redelijk, vooral inzake de beelden dan, de actie kon wat beter

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

het geen me het meeste stoort aan deze film is die eindbattle.. Eerst en deel van je cavalerie laten aanvallen als je in de minderheid bent.. dan zou je juist als 1 sterk blok moeten samen blijven. En iets later de vijandelijke cavalerie gaan verslaan met boogschutters.. boogschutters zijn juist het zwakste tegen cavalerie.. En dan erna de volledige battle winnen door wat storm vond ik ook vrij lame.
Nog iets wat ik niet goed begrijpis toen hij gevangen zat.. waarom zou die monnik maanden gaan zoeken achter zijn vrouw voor die geluksbrenger af te geven?

avatar van Banjo

Banjo

• 2041 berichten

jongens jongen!s (en meisjes) deze film staat tot mijn verbazing veel te laag!

verwacht nou geen hollywood film... want dan kom je bedrogen uit!.