Genre: Misdaad / Thriller
8,5 (1.537.950)
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 9 november 2006
Plot The Departed
"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Francis 'Frank' Costello
William "Billy" Costigan, Jr.
Staff Sgt. Colin Sullivan
Trooper Brown
Capt. George Ellerby
Cousin Sean
UrbanDjampa
Ik denk dat ik deze film hoger zou beoordelen als ik het origineel niet had gezien(denk wel meer mensen). Neemt niet weg dat er hoogstaand acteerwerk is neergezet door niet de minste "namen". Weer eens een ijzersterke film gezien.
Goodfella_90
Een Hilary Duff film die na 16 stemmen nog steeds een stemgedrag van 4.5 op 5 haalt lijkt me hier op MM toch wel hoogst onwaarschijnlijk! Ik ga dat bij haar volgende productie's nader trachten uit te pluizen.
En dit is, betreurenswaardig genoeg, geen uitzondering bij haar.
Is deze film trouwens weer geheel in de 'Scorsese-stijl'? Bij het zien van de trailer leek hij me nogal commercieel.
godett_33
top film, goed acteerwerk,goed geweldadig.spannend tot het eind, ik had graag een geloofwaardige einde verwacht na 140 min film kijken.Helaas . een 4 sterren
Matchostomos
Aanvankelijk had ik net hetzelfde gevoel, gaat meneer Scorsese nu plots de commerciële toer op. Slechts een voorgevoel blijkt achteraf, want na de trailer enkele malen opnieuw te bekijken, viel de typische Scorsese touch meteen op.
Het vetrouwen groeit met de dag...
Jason28
Uitstekende film! Alleen vind ik Matt Damon een gigantische pannenkoek! Dat is dus naar mijn mening wel een miscasting, maar Nicholson heeft een glansrol en acteert weer vol overtuiging. Ik moest het eerste half uur wel inkomen maar daarna zat ik helemaal in de film waarin de spanning tot aan het eind langzaam opgebouwd wordt. Scorsese laat weer eens zien wat hij in huis heeft en dit is zeker weer gelukt! Alhoewel deze film nog lang niet in de buurt komt van zijn meesterwerken Goodfellas en Casino.
Gewoon een aardige film maar voor mijn geen meesterwerk dit komt voor mijn door het plot maar dit is dan ook persoonlijk, ik heb geen vrede met de laatste 15 min van de film, nogmaals dit is persoonlijk.
REGENCY
De beste van 2006, maar dat is mijn bescheiden mening.
Alhoewel de laatste 15 idd, wel iets beter had mogen worden uitgewerkt..
Maar toch, een 5 van mij.
squash2002
Inderdaad goede film om te zien. Een kat en muisspel
die je blijft boeien tot de laatste minuut. Vond het einde ook wel oke.
Absoluut het bekijken waard.
Zeker leuk aan de film zijn de vele bekende acteurs. Damon en Dicaprio leuke combinatie.
Van mij 4 *
KickinAzz
Heerlijke thriller met een boeiende verhaallijn. Geweldig om te zien hoe het kat-en-muis-spel zich ontwikkeld als zowel de politie en de mafia erachter proberen te komen wie er bij ze geinfiltreerd is. De actiescenes zijn lekker rauw en expliciet. Jack Nicholson heeft een rol die hem op het lijf geschreven is en zet een prima performance neer gepaard gaande met sarcastische, cynische en bij vlagen hilarische uitspraken. Net zoals Mark Wahlberg met zulke (groffe) catchy one-liners dat ik telkens uitkeek naar de volgende scene waar hij in voorkwam. Het einde lag niet echt in m'n lijn van verwachtingen en had misschien iets verder kunnen worden uitgewerkt maar goed.
Al met al valt 'The Departed' voor 100% in de lijn 'Must See' films. Hier kun je absoluut niet de fout mee ingaan.
4 ****
Neelix
Mooie film, zit goed in elkaar. Knap om in elke zin zo vaak het woord "fuck" te gebruiken.
Mooie acteerprestaties, en vooral van Jack Nicholson.
Van mij 4 sterren.
Prudh
Aardige misdaadfilm, maar zeker niet zo goed als Goodfellas of Casino. De sfeer uit die films is zo veel duisterder dan in The Departed. Er zitten hier geen saaie stukken in, maar er had wel meer spanning in gemogen en gekund. Elke scene die een opbouwende spanning had, had dreigender kunnen overkomen, de toon kon benauwder.
Het acteerwerk is niet veel op aan te merken, hoewel Nicholson er met kop en schouders bovenuit steekt. Hij zit lekker in zijn gangsterrol en is duidelijk een man met wie je niet moet spotten. De politie schildert hem af als de grote boef van Boston, wat hij in zekere zin ook is, maar zijn kleding en gedrag zijn alles wat je niet van de grote baas verwacht. Dit maakt zijn rol net een stuk interessanter.
Ook leuk dat Vera Farmiga erin speelt, haar snoetje is een goede toevoeging voor de film, hoewel haar rol nogal overbodig is. Toch kijk ik liever naar haar dan naar Damon, maar dat is persoonlijk denk ik
Ik had Damon trouwens liever in de rol van DiCaprio gezien en vice versa.
Toch leuk om beide heren als infiltrant aan het werk te zien, beide erop uit om elkaar te ontmaskeren - wie speelt het spel het best? Dat wordt aan het einde duidelijk, vanzelfsprekend.
Het einde ... de spanning loopt op en dan.... ANTI CLIMAX. Waarom komt die onnozelaar aangelopen om iedereen om te leggen? Wahlberg pompt nog even wat lood in Damon en hopla, iedereen is dood. Alweer geen goede ontmoeting tussen prota- en antagonist, netzoals in Gangs of New York. Waarom doet Scorcese dit? Gemakszucht? Kan het me niet voorstellen.
Deze film is best aardig om te kijken, maar is zeker geen topper in het genre. Het einde haalt het cijfer wat omlaag, Nicholson haalt het wat omhoog. Maar meer dan 3,5* kan ik er niet voor geven.
balder
volledig met prudh eens en ja het eind is een anti climax dat had niet bbeter gekunt maar dat moet beter , maar voor de rest een zeer aangename film waar je wel plezier aan beleefd. nu kijken of de originele versie beter is
spunkster
Echt zonde, met deze cast zou je een superfilm kunnen maken. Er zijn veel te veel nutteloze dialogen. Er wordt veel te veel door personages over dingen geluld die totaal niet bij hun rol horen. En zo raak je het overzicht over heel het verhaal en wie is wie kwijt.
Dat verhaal is trouwens veel te magertjes en standaard om er iets moois uit te slepen. EEN GEMISTE KANS SCORSESE.
2,5 dus
Thomas
vond het eind juist wel aardig..eindelijk eens geen hollywoodeinde..
Prudh
Kom op zeg - omdat het geen Hollywoodeinde had was het goed? Afraffelen, dat is wat ik het noem.
En trouwens, kijk eens naar eerdere Scorseses binnen dit genre. Die hebben pas eindes.
landrover
Welke film is het origineel dan?
ajvb
Heb genoten van leonardo en matt damon, spelen allebei een sterke rol. 4,5 *
Mischa
Zeker een sterke film, maar niet het meesterwerk waar ik voorzichtig op had gehoopt. Het laatste kwartier, het is hier al eerder gezegd, stelt eigenlijk gewoon teleur. Wel heel goed spel van de volledige cast. ****
tevelenco
Goede misdaadfilm.
Met een lang en ingewikkeld verhaal wat soms wat lastig te volgen was.
En naar mijn mening iets te lang duurde.
Ook vond ik dat het verhaal zeker naar het einde toe iets te veel verrassingen in petto had.
Wel kende de film leuke rollen voor Di Caprio, Nickolson en Matt Damon.
Die allemaal zeer overtuigend akteerden.
Al met al een goede misdaadfilm maar niet de topper die ik er gezien het hoge gemiddelde hier en op IMDB van verwachte.
Stemmertje
De Heren Damen, Di Caprio en Nickolson laten zich in deze film van hun beste kant zien. Het is even doorbijten in het begin en er lijkt geen eind te koemn aan de ingewikkelde intro, maar dit is dan ook absoluut wel de moeite waard en het wachten waard. Je moet er wel voor gaan zitten en zorg ervoor dat je geen seconde mist, want dan ben je draad kwijt en lijkt het een onsamenhangend verhaal. van mij een dikke 4,5
wishbone1987
ben toch benieuwd hoe jullie deze film al kunnen beoordelen aangezien hij pas 9-11 in de bios komt
PatroNFlex
idd
silverspawn
vond het eind juist wel aardig..eindelijk eens geen hollywoodeinde..
Grappig commentaar. Het is juist WEL weer een typisch Hollywoodeinde. Uiteraard moet er in de remake naar amerikaanse begrippen wel weer een rechtvaardig einde aan gebreit worden en zien we Matt Damon dus ook nog op de valreep geëxecuteerd worden...komt erg gekunsteld over.
Blijft toch lastig als je het origineel gezien hebt om deze remake op waarde te schatten, want sommige scenes werkten veel beter in het origineel (en waren duidelijker!). Ook onderlinge relaties en onderhuidse spanningen waren beter uitgewerkt in het origineel.
Wat deze remake dan weer voor heeft, is de ongekende topcast met uitschieters als Jack Nicholson en Alec Baldwin. Vooral die laatste...geweldig personage zet hij neer!
Al met al een gelijkspel: 4 voor Infernal Affairs en 4 voor The Departed.
sydney
Een vreselijke doorslepende film, waar maar geen einde aan kwam. Misschien moest Mister Scorsese de speelfilmduur overtreffen, desnoods ten koste van de inhoud. Het einde kon je namenlijk mijlenver vantevoren aan zien komen. Helemaal niet origineel en vervelend... Zonde van de tijd. 2,0*
Spunkster zei het goed
EEN GEMISTE KANS SCORSESE.
squash2002
angelakian
Super film het begin was ff moeilijk doorbijten daarna bleef hij mij boeien. Het einde vond ik idd wat afgeraffeld dat had wel wat uitgebreider gemogen
Vond overigens in de laatste scene nadat Damon dood was geschoten in zijn appartament bij het raam die rat hahahah vond ik wel humor
Geweldig geacteerd door Nickelson en Dicaprio!

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Geprezen maffiafilm 'The Departed' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
undercoverboston, massachusettsirish-americangangsterpolitievriendenremakecrime bossgeorganiseerde misdaadmaffiageheim agentgangstermolestate policepolice trainingrealtor live actionviolenceالمغادرون