Genre: Misdaad / Thriller
8,5 (1.538.477)
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 9 november 2006
Plot The Departed
"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Francis 'Frank' Costello
William "Billy" Costigan, Jr.
Staff Sgt. Colin Sullivan
Trooper Brown
Capt. George Ellerby
Cousin Sean
BlueSword
wow....ik vond deze film echt zeer slecht, we hadden dus een kopie, kan iemand mij vertellen of die hindelijke muziek ook ECHT daarin hoort?
ik was kijken met mijn broer en een vriend van hem en wij alledrie vonden hem echt niks aan, we hoopte heletijd op dikke actie maar dat was deze film dus echt niet.
en blijkbaar zijn wij niet echt intelligent want we konden de hele film niet echt volgen, dialogen bleven doorgaan zonder een pauze, scenes die razend voorbij flitsen, nee niet echt mijn ding ook.
een film die ik misschien nog is een kans moet geven maar sta niet echt te wachten om hem nog een keer te bekijken, om eerlijk te zijn rond het einde ook afgezet.
1.0* voor het acteerwerk en de acteurs.
Leno
Enorm vermakelijke film die uitblinkt in montage (vaak in combi met muziek), dialogen en acteerprestaties. Met name Nicholson maakt er een spectakel van.
Ook al zijn de dialogen hilarisch, soms zijn ze toch wat gemaakt. Iedere zin is wel een rake/ grappige/ doordachte opmerking waardoor het wat nep overkomt soms. Verder voegt de romance weinig toe. Verder weinig op te merken aan deze film, waarbij de strakke en directe regie van Scorsese weer super is. Het einde is prima!!
rempsycho
Eindelijk weer eens een film op top niveau! Een van Nicholson's beste rollen die ik gezien heb!
BlueSword, als je een andere genre film wilt zien ga je toch niet hier op stemmen?! Ik heb een bloed hekel aan musicals (op Nightmare before christmas na dan) dan ga ik toch ook niet stemmen op musicals?! Je zelf kennis is wel op een hoog niveau (en je top 10 trouwens ook, dat moet ik toegeven
) net als deze film dus!
BlueSword
Maar het is toch een misdaad/thriller film en geen actiefilm!
wist ik niet, ik zelf hou ook niet zo van misdaad, het was zo dat me broer zo kwam van ''jaaaa schijnt vet goeie film te zijn met vet veel actie enzo!''...ja en daar hou ik dus wel van.
wist zelf ook niet wat het verhaal was ofzo dus ging gewoon blind een film kijken wat dus bleek dat het niet mijn smaak was.
nairobi
Persoonlijk vond ik hem matig, ik heb wel genoten van Jack Nickelson. Leonardo di Caprio is met vlagen goed, de rest matig. De rol van Mark Wahlberg is matig tot slecht.
De film duurt ook iets te lang. De dialogen zijn goed uitgedacht, soms moet je echt even achter je oren krabben omdat er vanalles bedoelt word.
Ik geef een voldoende.
cafe1900
Niet te veel woorden aan vuil maken maar gewoon gaan kijken: GEWELDIGE FILM !
5 sterren.
cafe1900
1.0* voor het acteerwerk en de acteurs.
gelukkig zeggen jullie zelf al dat jullie niet erg intelligent zijn.
cafe1900
Super film het begin was ff moeilijk doorbijten daarna bleef hij mij boeien. Het einde vond ik idd wat afgeraffeld dat had wel wat uitgebreider gemogen
Vond overigens in de laatste scene nadat Damon dood was geschoten in zijn appartament bij het raam die rat hahahah vond ik wel humor
Geweldig geacteerd door Nickelson en Dicaprio!
Leuk voor de mensen die de film nog niet gezien hebben.
Poisonthewell
Ik vond het schitterende film. Leo DiCaprio en Matt Damon (twee van de allerbeste acteurs van hun generatie), samen met Jack Nicholson (een van de allerbesten van de voorgaande generatie); smullen geblazen! Het trio spettert van het scherm en verdienen wat mij betreft allemaal Oscar nominaties. En als Scorsese m nou weer niet krijgt dan mag de Academy echt opgerold worden. Ook leuk om de Dropkick Murphys op de soundtrack te horen, al was het dan wel steeds hetzelfde liedje.
charissa
zeker een veel die ik ga kijken persoonlijk houd ik niet zo van di caprio maar misschien kan ie zich voor mij bewijzen in deze film
japanner
ik vond hem matig, vooral omdat bijna iedereen wordt vermoord en hierdoor vind ik het erg onrealistisch. tijdens het kijken van de film vond ik het niet bepaald spannend of leuk. Na de film, als je het verhaal 100% gaat begrijpen, besef je dat het wel een vet verhaal is maar toch omdat ik geen lol kon vinden tijdens het kijken naar de film geef ik het een 3.
BlueSword
gelukkig zeggen jullie zelf al dat jullie niet erg intelligent zijn.
moest dat nou?
door de manier van filmen en het meest irritante muziek vind ik het al niet meer leuk om te volgen.
matthijs_013
Vond het helaas wat minder dan de rest als ik hier het gemiddelde lees. Leonardo DiCaprio's stem was erg hinderlijk (in The Aviator ook al) en Matt Damon heb ik altijd al irritant gevonden (zijn karakter was erg irritant. Ook hoe hij daar op die begravenis stond op het einde alsof hij zo onschuldig was. Kon echt de bloed onder mijn nagels vandaan halen toen ). Toch een pluspunt voor een ontroerend einde en ook "Nobody But Me" kwam in deze film voor. Leuk! Toch snap ik niet wat deze film zo geweldig maakt (en al helemaal niet zo hoog). Niet echt persé een uitstekend uitgewerkt plot, bijblijvende dialogen of een originele filmstijl? Ik weet dat dat natuurlijk niet het enige is wat een film goed maakt, maar ik kon er niet veel speciaals uit halen. Acteerwerk was wel in orde.
ghostman
Niet meer en niet minder dan een matige remake van een redelijke Hong Kong politiefilm...
*** / *****
Spil
Muziek klopt inderdaad niet in de versie die nu op internet circuleert.. De saluutschoten aan het einde komen namelijk vlak na de schietpartij in die loods ook al langs...
vond het een uitermate onderhoudende film.. heb af en toe in een deuk gelegen om de schitterende dialogen.. vond vooral Nicholson erg sterk in zijn rol als ultieme bad guy..
één van de betere van dit jaar..
Spil
@ Blue sword: ik vond dat er wel dikke actie in deze film zat hoor, maar de dialogen waren gewoon veel vetter... haha
_Casper_
zeer goeie film, zeker 1 van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien. Verveelde geen seconde... kijken!
Dikke 4 sterren!
Sander88
Net gekeken, wat een SUPER FILM !
Echt geweldig acteer werk van Nicholson en DiCaprio.
5 sterren !
angelakian
Leuk voor de mensen die de film nog niet gezien hebben.
jeetje sorry hoor foutje kan beuren ik wist het niet ben inmiddels ook al op de hoogte gebracht door een mod dus niet nodig dat het nog een keer gezegd wordt stuur me anders een pb is veel netter
Maar goed kijken deze film!!
Mark86
Snap niet dat deze film een beetje afgezeken wordt tot nu toe, iemand vond dat het einde afgeraffelt was. Ik vond het einde geniaal.
Jordy
Echt smullen geblazen wat betreft het acteerwerk, de regie, de montage, de muziek enz. Klein minpuntje is dat ik me een beetje afvraag of al dat talent niet een iets minder cliche verhaaltje had verdiend.
Waku
Degelijke en goed onderhoudende misdaadfilm.
Dankzij een weergaloze topcast met als uitschieter natuurlijk Jack Nicholson en verder o.s Martin Sheen, Leonard di Caprio en Matt Damon kan de film ook bijna niet floppen. Boeiend verhaal over infiltreren, list en bedrog gespekt hier endaar met harde afrekeningscenes.
Sterk einde waarin plot naar plot zich in een sneltrein tempo letterlijk voorbij schieten.
Rancid
geplaatst op 31 augustus 2005, 10:40 uur
Nicholson in een gangsterrrol ? Dat zou fantastisch zijn , raar dat ie dat vroeger nooit gedaan heeft.
Iets om naar uit te kijken.
BoordAppelgeplaatst op 31 augustus 2005, 13:19 uur
Heeft hij wel gedaan, in Prizzi's Honor.
Fredo Corleonegeplaatst op 31 augustus 2005, 17:57 uur
En in Goin' South is hij ook een beetje de badguy, enfin, Nicholson heeft dat dus wel degelijk vaker gedaan.
likeahurricane
Een hele andere sfeer dan internal affairs en de film verloopt ook anders.
Mooie bezetting, jammer dat er wel erg veel F*** wordt geroepen. Dit begon me op een gegeven moment wel te storen.
johnrambo
Boeiende en goede film.
Mooie rollen van damon, di caprio ,Nicholson.
Goede bijrol van Martin Sheen.
Normaal ben ik wel onder de indruk van de acteerprestaties van Mark Wahlberg.
In deze film speelt hij een stoere door de wol geverfde agent.
En dat komt voor geen meter over.
De rol past hem totaal niet.
Toch: 4 sterren
animalkrullie
Wat een geweldige film is dit.
Ben absoluut geen Scorcese film maar deze film boeide tot het schitterende einde.
Het is een lange maar waardevolle zit.
Koekkoek
Deze film heb ik onlangs gezien en is een must voor iedere filmliefhebber! Wat een topfilm! In het begin snapte ik er niets van, maar al gauw ontwikkelde het verhaal zich. En naarmate het einde nadert wordt het verhaal alleen maar mooier en mooier. Ook Matt Damon speelt zijn rol erg goed! Op een gegeven moment begin je zelfs een 'hekel' aan hem te krijgen, wat dus de bedoeling van de film is. Erg mooie film dus, met een meesterlijk verhaal!
Voor mij een absolute topper: 4,5*

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Geprezen maffiafilm 'The Departed' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
undercoverboston, massachusettsirish-americangangsterpolitievriendenremakecrime bossgeorganiseerde misdaadmaffiageheim agentgangstermolestate policepolice trainingrealtor live actionviolenceالمغادرون