Genre: Misdaad / Thriller
8,5 (1.538.806)
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 9 november 2006
Plot The Departed
"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Francis 'Frank' Costello
William "Billy" Costigan, Jr.
Staff Sgt. Colin Sullivan
Trooper Brown
Capt. George Ellerby
Cousin Sean
ewalk
Viel me toch wat tegen deze film. Op zich leuk verhaal, veel geweld maar echt geen topper, ook al is ie van scorsese.
Enkele minpuntjes:
- het slot wordt naar mijn mening toch wat afgeraffeld.
- Nicholson deed me af en toe aan Joop Doderer denken.
-De scene met damon en nicholson waarbij nicholson stervende is en damon met hem blijft praten komt mij erg ongeloofwaardig over. damon neemt wel erg veel risico om zo met hem te blijven praten terwijl er eem hele politiemacht aanwezig is. Echt een clichescene.
Voor mij een gemiddelde film met een niet al te ingenieus plot. Verwachtte die shrink nou een kind van dicaprio en niet van damon?Wat zat er in die gele envelop?Een bericht voor Wahlberg of zo? Hoe wist die gast die dicaprio dood schoot dat ze daar waren? 3 ster
botersmaak
Teleurgesteld over deze film. Een erg eendimensionaal verhaal, in tegenstelling tot de recensie in NRC Handelsblad dat Damon en DiCaprio nooit beter waren, meen ik niet dat ze boven zich uit zijn gestegen. Damon levert ook in deze film geen bijzondere acteerprestatie (in The Rainmaker vond ik 'm nog beter, maar met zo'n dahlia als Claire Danes erbij wil je natuurlijk je beste beentje voorzetten), DiCaprio is natuurlijk gewoon een uitstekende acteur, maar deze rol is m.i. niet noemenswaardig te noemen.
De portee van de recensie in NRC is toch dat dit een geweldige film is. Het gemiddelde op deze site en de waardering van IMDB-stemmers idem. Ik ben evenwel gänzlich abgeneigt hierin mee te gaan. 2,5*
Ellen116
Ik vond het een superfilm. Lang, maar bleef boeiend, goed acteerwerk en ook verassend.
maxcomthrilla
Na het teleurstellende Taxi Driver heb ik nooit echt voortgemaakt om meer werk van Scorsese te zien, maar het hoge gemiddelde van deze film maakte mij nu toch wel erg nieuwsgierig.
De film komt wat tam op gang, dialogen voeren dan namelijk de boventoon en er wordt duidelijk de tijd genomen om wat karakters uit te diepen. Dat wil niet zeggen dat de film niet boeit, Jack Nicolson is altijd boeiende televisie.
Het plot begint echter een steeds grotere rol te spelen en heeft een positief effect op de sfeer in de film en op de cast. Er ontstond een gevoel van wantrouwen voor alles en iedereen. Er hing iets in de lucht, vooral toen eenmaal bekend was dat er ratten actief waren was de beer los. Boston deed mede door de muziek, aan als een Ierstalig bolwerk van mensen die gebukt gingen onder dreigementen van de plaatselijke gangsters. Leek Jack Nicolson op het begin nog een beetje gezapig, al snel werd hij dreigender en vooral bedeeld met een enorme dosis humor. De dood, van de vertrouwensman van Dicaprio kon je regelrecht toeschrijven op zijn conto. Alhoewel er aan iedereen wel een luchtje leek te zitten. De film is absoluut onvoorspelbaar en dat maakte dat ik telkens in spanning zat te wachten op de volgende gebeurtenis.
Nadat Nicolson vermoord werd had de film eigenlijk al mogen stoppen. De ontknoping vlak daarna was leuk om te zien, maar de film had zijn climax voor mij al bereikt. Een goede film dus, die goed opbouwt naar een spectaculair middenstuk en aardig einde, en bovendien met groots acteerwerk, met name van de kant van Nicolson, Damon en Dicaprio. Er draaien de laatste tijd gelukkig weer wat betere films in de bioscoop! 4*
LeeGer
Met een beter einde had de film van mij vier sterren gekregen, misschien meer. Nu blijft 't bij drie.
Trailer gezien in de bios deze week. Wat lijkt dit een 13 in een dozijn actiefilmpje
Hopen dat de trailer fake is en Nicholson en rest wél goed acteren, zoals hier beweerd wordt.
Ik hoorde dat Scorsese deze film speciaal voor jou gemaakt heeft. Trailer is idd fake om alle andere mensen op het verkeerde been te zetten.
- Nicholson deed me af en toe aan Joop Doderer denken.
Nu je het zegt.
theresia
was een goeie film om naar te kijken. verveelt geen min, alleen op het laatst wordt alles wel heel snel "afgegrond" of dat ze geen tijd meer hadden zo leek het tenminste..
Disk
Uitstekende film, zeker de beste die ik afgelopen jaar heb gezien. Ik heb het orgineel nog niet gezien maar ik zal zeker moeite doen om hem zo snel mogenlijk te bemachtigen.
4 Sterren.
Movie_fan#
DiCaprio speelde heel mooi.
Komt door de vele samenwerking met hem en scorsese...
Lenny_FR
Komt door de vele samenwerking met hem en scorsese...
Het lijkt bijna alsof hij een nieuwe soort De Niro in hem ziet.
jacksparrow
Het geheel viel mij eigenlijk een beetje tegen. De kunstjes van Nicholson ken ik zo onderhand wel. Vind de boel ook wel erg makkelijk "afgemaakt" aan het einde....
Lukic
Matige film. Zeker met zo'n cast. Het verhaal kabbelt voort, is redelijk onrealistisch (verhaal speelt zich af in een tijdbestek van een jaar, en dan zien de twee undercovers elkaar nooit?!?!), maar vooral het eind schiet erg te kort. Na de shoout-out in de loods is er eigenlijk geen donder meer aan, is alles voorspelbaar of kan het je geen zak meer boeien. 3 sterren...
mister blonde
twee undercovers elkaar nooit?!?!)
zjandannybob
langdradige film, vonde r niet veel aan er gebeurt te weinig. hier moet je echt de tijd voo nemen en helemaal in je op nemen en daar hou ik echt niet van.
beunhaas
Ik heb wel genoten alleen vond ik het einde een beetje 'over the top'. Met een beter einde had de film van mij een ster meer gekregen..
gideonvdb
vond vera farmiga nog het best spelen.3*
kleez
vond de film best wel spannend! Ook erg leuk kat en muis
spel, alleen dat ik zie dat sommige dit de beste actie film
sinds tijden vinden, kan ik mij echt niet voorstellen!!
Film krijgt van mij 2,5*, vond het oplaatst ook wel wat
langdraderig worden, en de laatste acties scene vind ik
al helemaal een beetje ver gezocht, wat de film voor mij
een beetje verpeste!
The One Ring
Scorsese
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: The Departed is misschien wel het beste bewijs van Scorsese's genialiteit. Niet omdat het zijn beste films is, want dat is The Departed absoluut niet. Het mag nauwelijks in de schaduw staan van Taxi Driver en Goodfellas. Maar The Departed is zo opmerkelijk omdat Scorsese zelfs van een maar matig boeiend verhaal als dat van Infernal Affairs een meeslepende film te maken. Ja, ik ken het origineel, maar daar heb ik maar weinig mee. De manier waarop Scorsese het filmt maakt het leuk.
Het belangrijkste punt waarom The Departed beter is dan Infernal Affairs is omdat Scorsese er niet zo'n stijve en recht-toe-rechtaan film van maakt. Infernal Affairs vond ik een doodgewone film, waar deze film toch duidelijk bovengemiddelde dialogen, acteerprestaties en sfeer heeft. Deze film is qua dialogen, acteerprestaties en sfeer zeker niet het beste van Scorsese, maar gewoon weer sterk. Het duurde trouwens lang voordat ik echt merkte naar een remake te kijken. Alleen de laatste scènes komen echt overeen. Al vond ik het wel leuk dat in deze versie het personage van Damon wel dood gaat. Ik zat er op te wachten.
Nicholson speelt hier wederom geweldig, zonder dat het zijn beste rol ooit is overigens. Maar DiCaprio laat wederom (na het onderschatte The Aviator) zien dat hij onder Scorsese erg goede acteerprestaties kan leveren. De rest van de cast doet het ook goed.
Scorsese lijkt bij mij niet slecht te kunnen scoren. 4*
knol
erg goede film, meestal hebben lange films erg veel saaie punten , vooral het begin om alle personages te introduceren, maar hier liep vlot door en verveelde het geen moment, actie en informatie werd goed afgewisseld, dat is ook knap, want veel lange films, willen te intelligent gaan doen, waardoor het vaak gewoon saai wordt, hier was dat zeker niet aanwezig, gewoon goede film , knap gemaakt,
knol
even terugkomen op , wat zit er in die gele envelop dat is volgens mij de file van dicaprio, mat damon wil zijn bestaan op de andere computer wissen , dus dicaprio heeft dat door en print het snel uit op de computer die op de kamer staat, dan geeft die het aan die shrink, voor het geval dat die dood gaat , dan weten de mensen toch wie hij was, dat blijkt ook wel , want op het eind krijgt die een politiebegrafenis, en die shrink verwacht volgens mij inderdaad een kind van dicaprio, dat lieten ze op een gegeven moment wel duidelijk toch merken, mat damon had toch ook problemen met dat gedoe, dus dat klopte allemaal wel
vond Jack Nicholson wel erg goed spelen, Jack speelt gewoon altijd zichzelf, goed toch!!!
hebben zoveel acteurs,
Dennis Evahi
De film ervaarde ik voor de pauze als slaapverwekkend. Ik zat echt te knikkebollen. Heel veel blabla....Maar potverdorrie...na de pauze kwam er schot in de zaak. Chapeau, chaupeau een hele diepe buiging voor Leonardo DiCaprio! Het is zijn film. Hij draagt de film. Ik had mijn twijfels over de film omdat ik DiCaprio herinner als nietszeggend. Die hele "Titanic" shit en die shit van "Gangs of New York" maar ik ben overtuigd...de man is een rasacteur! Een hele verrassende film. Kijken! Zien!
Ik geef **** hele vette sterren.
AmazingPP
Wat is DiCaprio toch een begaafd acteur. In al zijn rollen is ie ook echt een karakter. Enorme bewondering voor hem in deze film. Ook Nicholson komt er hier weer goed vanaf door zijn steeds repeterende kunstje te vertonen, maar het werkt. Scorcese levert hiermee zijn zoveelste juweel af en geheel 2006 ook nog; snel, flitsende montage, soundtrack erg aanwezig. Ik heb erg genoten van deze, ietwat pittige, film. 4 *.
Salto
Ik vond het een superdeluxe film..... DiCaprio en Nicholson waren groots....
Mat Damon vond ik een raar stemmetje hebben... best wel overacting van zijn kant...
Maar de spanning was echt te snijden in de bios... Het sms-en in de jaszak.... mooie scene

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Geprezen maffiafilm 'The Departed' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
undercoverboston, massachusettsirish-americangangsterpolitievriendenremakecrime bossgeorganiseerde misdaadmaffiageheim agentgangstermolestate policepolice trainingrealtor live actionviolenceالمغادرون