• 9.379.415 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.538.806)

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 9 november 2006

Plot The Departed

"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"

Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Francis 'Frank' Costello

William "Billy" Costigan, Jr.

Staff Sgt. Colin Sullivan

Trooper Brown

Capt. George Ellerby

avatar van asheng

asheng

wanneer stoppen ze met het verfilmen van aziatische films ....

avatar van prodeje

prodeje

Ontwikkelde?

Ja.

dutchtuga schreef:

Je kan niet echt zeggen dat hij sinds Taxi Driver, Deer Hunter of Raging Bull zich heeft ontwikkeld tot een compleet acteur.

Dit zou ik inderdaad niet echt kunnen zeggen, en heb dat daarom ook écht niet gezegd.

dutchtuga schreef:

DeNiro is zeker geweldig in begin jaren 90 maar om nou zeggen beter en completer dan in het begin van zijn carriere? Nee.

Inderdaad 'nee', ik heb het dan ook niet over 'compleet' of 'completer' gehad.

dutchtuga schreef:

Vergelijking met Cruise is een beetje vreemd trouwens .

Nee hoor. Met het vergelijk tussen DeNiro's optreden in Heat en dat van Cruise in Collateral doelde ik op hun overeenkomsten in voorkomen: kil, stijlvol en bikkelhard. Die overeenkomst is er wel, dus niks vreemds aan lijkt me.

MarkFish schreef:

Ik vind dat je De Niro veel tekort doet door zo te stellen dat ie drie goede films gemaakte heeft.

Je zou DeNiro daar inderdaad veel tekort mee doen, daarom stel ik bovenstaande ook niet. Ik vind veel van zijn films best goed, maar geef alleen aan dat zijn voorkomen in '90-'95 voor mij persoonlijk behoorlijk positief bijdroeg aan mijn waardering van zijn films uit die periode.

MarkFish schreef:

Oscar voor Godfather 2..

Hoewel een Oscar mij niks zegt was DeNiro inderdaad briljant in Godfather II. Maar dat is simpelweg niet de DeNiro waar ik de vinger op wilde leggen, en dus haalde ik de film niet aan.

MarkFish én dutchtuga: mijn stukje tekst laat duidelijk zien dat ik louter mijn voorkeur geef aan een zekere periode waarin DeNiro (dus níet zijn films) bepaalde kenmerken vertoonde.

Los van mijn oordeel over de film Taxi Driver, vond ik DeNiro ín Taxi Driver erg goed, maar mijn voorkeur gaat uit naar een latere DeNiro. Vandaar dat ik ook Taxi Driver, net als Godfather II, níet noemde. Ik vond de DeNiro buiten GoodFellas, Casino en Heat dus zeker niet slecht, maar ik had simpelweg meer affiniteit met de DeNiro van '90-'95. En dat is puur persoonlijk.

avatar van supersonic74

supersonic74

Zo hoort een remake te zijn. Als je het doet dan doe het ook goed. Martin Scorsese heeft het kunnen bewezen. Sfeer en acteerwerk was voor elk ten top. "infernal affair" trilogy had me al voor voorbereidt, waarbij deze de sterke westerse versie eruit is gekomen. Sterke verhaal dat met ode is geremake en zich tot de groten van o.a. goodfellas, casino..gerekend kan worden.

Wederom een meesterwerk van Martin Scorsese.

een 4.5* (0.5 aftrek opdat het een remake is )

ChrisD

bollywood zit vol met adaptaties van films. Misschien niet altijd directe kopies maar wel sterk afgeleid. Het heet ook niet voor niets Bollywood he ( hollywood..)

prodeje schreef:

maar in Goodfellas was Deniro's rol nou niet meteen het enige hoofdpersonage. Ik vond het meer een sterke bijrol. Dus in zo'n geval geef ik toch de voorkeur aan een volledige Deniro film zoals Taxi Driver hoor. Heat vond ik maar matig eigenlijk. De film zelf is goed hoor maar ik had me meer voorgesteld van Deniro en Pacino.

ChrisD

maar goed terug naar deze film:

gisteren The Departed gezien in de bioscoop. Ik vond het een erg erg goede film. Snelle dialogen die soms wat cryptisch zijn. Heerlijk. Juist dat element is voor vele bioscoopbezoekers een redenom te gaan zuchten en daarmee te verbloemen dat ze het allemaal niet snappen maar dat zie ik alleen maar als een nog groter compliment aan Scorsese. Hij is geen uitgesproken massa-regisseur. Hij doet wat hij wil.

Als ik het goed heb gezien zaten er in deze film dit keer geen frozen shots ( die Guy Richie heel slim gejat en uitgewerkt heeft maar ach dat heet evoluti binnen de sector ) maar dat geeft niet. De muziek was subliem. Bijna geen minuut zonder muziek gehoord. Vaak gewoon een goed nummer van The Stones of een Italiaanse operette en dat gewoon tijdens een belangrijke dialoog. Geweldig. De shots en de manier van filmen waren zowel verfrissend als retro! Ik heb deze film 5 sterren gegeven omdat ik van deze film zeker weet dat ik h'm vaker ga zien. Wie weet nog in de bios maar hij wordt sowieso aangeschaft.

katie morosky schreef:

Misschien is Leo voor Marty de nieuwe Bob? De Niro was toch ook in veel Scorcese's films te zien? Ik heb ooit ergens gelezen dat Scorcese op zoek was naar een acteur voor in 'Gangs of New York' en De Niro had hem gezegd "Take that boy". En de boy was DiCaprio.

nee hoor Scorsese had Dicaprio al veel eerder ontdekt en gebruikt voor de film "Marvin's Game" maar het kan wel kloppen dat het een tip van Deniro was ja maar dan voor Marvin's Game dus en niet voor Gangs of NY want toen wasie allang wereldberoemd.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1995 stemmen

Ik ben van deze film niet zo weg.....Had vaak het been there b4, done that better gevoel...

Het acteerwerk was prima, en het was een sterke cast hoor...

Heusch leuke film maar kan me niet voorstellen dat dit nou DE klapper van 2006 is.

Wellicht heeft het ook te maken met de hoge verwachtingen die ik er van had...

avatar van Mieltjuh

Mieltjuh

Gisteren de film gezien, heerlijk! Snelle dialogen en ook de muziek was prachtig! Een meesterwerkje van Scorsese..

avatar van prodeje

prodeje

ChrisD schreef:

Net zoals dutchtuga én MarkFish, reageer je alsof ik het heb over "welke film van DeNiro het best is".

Ik had het over DeNiro als acteur, níet de film waar hij in zou zitten. Ik vind (ik wou dat ik het kon onderstrepen, vetdrukken en met kerstverlichting versieren) DeNiro persoonlijk het best tot zijn recht komen in Heat, los van wat ik van die film vind. Hetzelfde geldt voor bv. Walken in King Of New York: aardige film, maar een allerbeste Walken wat mij betreft (niet dat ik Heat slechts een 'aardige film' vind, maar dat was niet de topic).

In Goodfellas speelt DeNiro inderdaad een bijrol, maar wat is je point? Ik heb niet gezegd dat hij een hoofdrol had.

Dit heeft allemaal niet met The Departed te maken, en zou graag daar naar toe terug willen. Ik wou alleen maar aangeven dat hier niet altijd even goed lijkt te worden gelezen. Het was simpelweg het uitten van mijn mening, wilde hooguit horen: "ik vind DeNiro juist op zijn top in Taxi Driver" etc.

avatar van MarkFish

MarkFish

prodeje schreef:

Ja.

Inderdaad 'nee', ik heb het dan ook niet over 'compleet' of 'completer' gehad.

Okee

avatar van Infected

Infected

Ik wil dus ECHT die aziatische versie niet zien, zeg! Beetje ondertiteling lezen.. nee bedankt.

Wat dat betreft ben ik blij dat dit een remake is in een taal die ik begrijp. Beter goed ge-remade (:)) dan nagesynchroniseerd of ondertiteld.

avatar van kaaz

kaaz

Ik vond dit echt een verrassend goede film! Ik had eerst geen zin om 'm te kijken omdat de titel me niet aansprak Maar ik vind dit echt een topfilm, eindelijk weer een nieuwe film die ik echt goed vind! Mooi verhaal, toffe acteurs (ghehe waarom krijgt zo'n lelijk persoon als Matt Damon elke keer toffe rollen ) kortom, ik heb me vermaakt

4,5 ster

avatar van br!cktop

br!cktop

imo beetje veel dode hoofdrolspelers, 3*

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Infected schreef:

Misschien wil je gewoon niet aanvaarden dat je niet kan lezen...

Wees nu eerlijk, ondertiteling is haast essentieel in een film. Naast een loutere vertaling kan ondertiteling veel extra informatie en emotie toevoegen aan wat op het scherm gebeurt. Of het moest zijn dat je de engelse taal (en waarom niet meteen enkele andere talen) volledig onder de knie hebt.

Tracht maar eens 'His Girl Friday' van Hawks of 'The Thin Man' van Van Dyke te bekijken en je zal zien dat het bijna een onmogelijke taak is om alles te begrijpen, laat staan de achterliggende betekenissen (vaak van seksuele aard).

Het zal wel een kwestie van smaak of voorkeur betreffen en moet je gewoon durven toegeven dat aziatische en niet-engelstalige cinema niet helemaal voor jou bestemd zijn.

Veel van het mooie dat 'cinema' ons te bieden heeft, gaat zo aan je neus voorbij...

avatar van red-devil

red-devil

Ik zat twee uur en een kwartier aan de buis gekluisterd en in het laatste kwartiertje wordt de film finaal onderuit gehaald. Wat een onbevredigend einde!

Verder echt een superfilm, maar het einde verknoeide het toch een beetje voor mij.

Eerste 2 uur en kwartier: 4,5*

Laatste kwartier: 1,5*

Totaal: 3,5*

avatar van Tommeh

Tommeh

Wat vond je zo slecht aan het einde dan?

(Ik vond het namelijk wel een sterk einde)

avatar van Raaf

Raaf

Heel intelegente film, die nooit TE ingewikkeld wordt, maar wel net genoeg om te blijven boeien. Daarnaast zorgen de geweldige rol van Nicholson en de soundtrack voor een van de betere films in lange tijd.

avatar van Hephaistos

Hephaistos

Ik vond het maar matig eigenlijk, na alle juichverhalen die ik had gehoord. Nicholson is slecht gecast, de beide jongere acteurs overtuigen ook al niet. Verhaal is aardig, maar beslist niet meer dan dat, en die schreeuwmuziek paste totaal niet bij de rest van de film.

Aardige film, niet meer dan dat.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Fantastische film met sublieme rollen van Nicholson (juist heel erg goed gecast, echt dé godfather), di Caprio (beste rol tot nu toe) en Damon. Maar ook Marky Mark is geweldig. Humor, spanning, knappe dialogen, 2,5 uur op het puntje van je stoel.

avatar van Salto

Salto

Hephaistos schreef:

Aardige film, niet meer dan dat.

nicholson slecht gecast.....

Ik vond Nicholson juist geweldig in deze film... alleen al de manier waarop hij eet (met zijn mond open waardoor iedereen kan meegenieten van wat er zich binnen in zijn mond afspeelt) is iets waar alleen hij aan kan denken om zijn karakter dat vieze en gluiperige mee te geven....

Alleen vond ik Mat damon de hele tijd een irritant stemmetje opzetten... een beetje ge-overacted

Maar man man.... wat een film!!!...

avatar van Lenny_FR

Lenny_FR

Tommeh schreef:
Wat vond je zo slecht aan het einde dan?

(Ik vond het namelijk wel een sterk einde)

Ik vond het einde ook niet echt passend. De hele film volg je twee figuren, en dan, 20 minuten voor het einde, blijkt opeens het halve politiekorps geaffilieerd te zijn met Nicholson's netwerk - dan begrijp ik de uitgebreide belichtingen van Damon en Di Caprio's leven niet helemaal. Bovendien leken Wahlbergs reacties doorgaans erg natuurlijk, even uit het blote hoofd: Wanneer hij Nicholson vertelt dat hij die grijns van z'n kop wil slaan, wanneer hij verbaasd is dat al Nicholson's mannen hun mobieltjes uit hebben gedaan bij die deal met die Japanners, wanneer hij hoort dat z'n 'collega' is vermoord en Damon aanvalt, etc - was dat dan allemaal geacteerd? Voor mij is dit, en het zorgeloze gebruik van mobiele telefonie binnen de FBI een beetje vergezocht.
Voor de rest is Departed natuurlijk van topkwaliteit, op alle gebieden.

avatar van mario_arnhem

mario_arnhem

1/12 /06 ik heb hem al op dvd ik ga hem vanavond kijken.

avatar van KvR76

KvR76

Ja, een film met een wereldcast. Het verhaal klopte wel, soms ging het wel wat snel maar je hoeft je niet te vervelen. Het einde was wel heel snel.

Ik vond persoonlijk Mark Wahlburg, erg droog!!!

Kortom goeie film, maar geen topper... dit vanwege het snelle einde.

4 sterren!!!!

Santino Corleone schreef:

Een van de betere films de laatste jaren.. Een top film met een top cast met en een goed verhaal.. Duurde net iets te lang maar ik verveelde me geen moment.. Kortom een spannende thriller met humor en goed muziek en ook nogs een verassende einde..

Scorsese heeft weer goed werk geleverd!

5 STERREN!

vond ik ook.

super film met een top cast

avatar van turksoldier_61

een top cast een 4,5 een aanrader

turksoldier_61

je moet spioler gebruiken je mag niks over films zeggen zeker einde niet

avatar van V

V

Dan moet jij het niet zonder spoilertags gaan quoten natuurlijk! Jouw bericht ook aangepast.

avatar van turksoldier_61

turksoldier_61

'k heb het veranderd anders verklap ik het einde mensen lezen het toch dus heb ik het maar weggehaald

V schreef:

bedoelde ja mij V sorry