• 9.378.921 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.538.634)

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 9 november 2006

Plot The Departed

"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"

Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Francis 'Frank' Costello

William "Billy" Costigan, Jr.

Staff Sgt. Colin Sullivan

Staff Sgt. Sean Dignam

Dr. Madolyn Madden

Capt. Oliver Charles Queenan

Arnold "Frenchy" French

Trooper Brown

Capt. George Ellerby

Xx_se7en_xX schreef:
Het einde is perfect. Het is happy-ending maar ook geen goeie-gaan-dood-slechte-blijven-leven einde.

heb jij wel naar de goede film gekeken??
over welke happy ending heb jij het??

avatar van Xen0n

Xen0n

hollywood king schreef:

heb jij wel naar de goede film gekeken??
over welke happy ending heb jij het??

Het einde was inderdaad geweldig, maar dat wordt dan ook zeer goed ingeleid door de rest van de film. Veel actie en veel spanning. Geweldige acteurs die hun reputatie waar hebben gemaakt met sterke acteerprestaties. Het is lastig om zulke rollen goed over te laten komen.

De laatste keer dat ik deze film zag, elkele jaren geleden, kon ik het verhaal niet echt goed volgen. Wat natuurlijk wel nodig is in dit soort film, zeker als er dan zo'n einde achteraan komt moet je weten waar het over gaat anders raak je compleet de kluts kwijt. Deze keer wist ik het wel goed te volgen, en de film was daarom ook zeker het kijken waard.

avatar van mikey

mikey

Prima film (maar wel overgewaardeerd )

avatar van Mankatans

Mankatans

Voor het eerst gekeken, geniale film weer dit!

Op sommige stukken moet er echt even gefocust worden om het geheel nog te vatten, maar het verhaal zit heel sterk in elkaar. Op het einde dacht ik nog wel even wat is dit nou voor hollywoodpraktijk dat 'the bad guy' blijft leven en de 'good guy' dood gaat?? maar dat werd gelukkig nog recht gezet

avatar van MahsaLOVESmovies

MahsaLOVESmovies

Zo wat is dit een goeie film zeg!

Supergoed geacteerd, camera werk fantastisch! Special effects zag er ook echt goed uit. Erg veel van genoten!!

Zeker 5 sterren!

avatar van thunderball

thunderball

Gisteren eindelijk gezien.

Zeer goede Scorsese. Misschien niet zijn allerbeste, wat dat betreft had hij al veel eerder een oscar moeten krijgen, maar zeker beter dan alles wat we in zijn favoriete genre de laatse jaren voorbij hebben zien komen.

De film was de eerste pak hem beet 30 minuten wat rommelig en traag (ik had eerlijk gezegd de eerste 10 minuten gemist, dus wellicht dat dat ook meespeelde), maar daarna werd het steeds boeiender en intrigeerender.

Het kat en muis spel tussen DiCaprio en Damon, wie ontdekt als eerste de ander zijn identiteit en probeert hem te ontmaskeren, was werkelijk zenuwslopend.

De finale bevat een aantal shockmomenten, waarbij je reactie als kijker is:

What the fuck krijgen we NU???

maar het had niet beter kunnen eindigen, om niet toch weer op een flauw Hollywood-einde uit te gaan komen.

Sterke rollen van vooral DiCaprio (verassend!), Wahlberg en Nicholson, maar de hele cast was degelijk tot zeer goed.

En natuurlijk kwam Gimme Shelter van de Stones weer voorbij. Scorseses concertfilm van de Stones, Shine a Light, is ironisch genoeg onderhand zijn enige film waar dat nr NIET in zit!

Zeker een acht, ofwel vier sterren!

avatar van AC/DC

AC/DC

Weer een geniale film van Martin Scorsese met een steengoede Jack Nicholson, DiCaprio en Damon. Mark Wahlberg vond ik ook aardig acteren. Begon op het einde gewoon mee te leven met de 'bad-guy', Matt Damon. Erg goed gedaan dus.

Meesterwerk: 5,0*

avatar van Quaternion

Quaternion

geweldige film

ik dacht op een bepaald moment dat tegen zou vallen omdat al duidelijk was de infiltranten waren, maar het verhaal bleef de spanning behouden. Vooral DiCaprio speelde heel sterk, wat ik van tevoren niet had verwacht.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Zeer goed bevallen maar ik moet hem nog een keer zien om hem volledig te begrijpen wnat dit ging boven mijn pet. Voorlopig ook nog even geen score.

avatar van Xen0n

Xen0n

hellblazer93 schreef:

Hij is inderdaad lastig te volgend, dat overkwam mij ook de 1e keer dat ik deze film bekeek. Maar als je hem nog een keer bekijkt ben ik ervan verzekerd dat hij voor geen cent tegenvalt;)

Xen0n schreef:

Toen ik hem de eerste keer gezien heb, zette ik hem er regelmatig op pauze om alles even op een rijtje te zetten. Op die manier begreep ik zo goed als alles op het einde.

Pastichio Rocker

Wat is er zo moeilijk aan deze film? De regisseur heeft alles nog eens extra verduidelijkt ten opzichte van het origineel.

Pastichio Rocker schreef:

Moeilijk is het niet, maar als je niet goed oplet is het toch weer even uitzoeken wie of wat... Dus gewoon je gedachten erbij houden is de boodschap.

Don MN

Beide mollen moeten elkaar zien te ontmaskeren, klaar.

kimberlyVD schreef:

wat was er zo moeilijk aan om het te begrijpen ??

kimberlyVD

Als je even de moeite doet om mijn vorige post te lezen dan heb je het antwoord op je vraag al. Maar voor het je makkelijk te maken zal ik het nog maar eens herhalen. De film is absoluut NIET moeilijk te begrijpen zolang je je gedachten er maar bijhoud.

avatar van R1992

R1992

Het verhaal, de personages? wie hoort nou bij wie? Begreep hem pas helemaal toen ik hem voor de 3e keer zag..

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Goede film! Ik was vooraf een beetje sceptisch, aangezien ik niet zo'n fan van Leonardo DiCaprio ben, maar dat was na 10 minuten over. De 3 hoofdpersonages zijn ontzettend goed gespeeld, maar ook de bijrollen zijn goed en geloofwaardig. Het verhaal is op zich een standaard gangsterverhaal, maar deze is zo tot in de puntjes uitgewerkt dat het toch fris aanvoelt. Er zaten ook wel wat onverwachte dingen in, zoals Leonardo DiCaprio die ineens door t hoofd geschoten word. Al bij al een prima film!

R1992 schreef:

wat valt er niet te begrijpen ??

avatar van fwilhelmus

fwilhelmus

Dit is een topper van DiCaprio, die zijn er niet veel. Maar met Jack en Matt is het vaak een goede film, en inderdaad.

Het verhaal is goed uitgewerkt en je moet wel goed opletten en niet stukjes missen want dan kan je weer beter overnieuw beginnen met kijken, Geweldig verhaal.

R1992 schreef:

En toen beviel die nog steeds niet, aangezien je score zo laag is.

fwilhelmus schreef:

Maar met Jack en Matt is het vaak een goede film. ???

avatar van bollepeer

bollepeer

Pastichio Rocker schreef:

ik had vooral moeite met de namen, wie wie was, maar voor de rest een prima film vol met aktie en spanning

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

ik ben geneigd om deze film veel lager te geven als ik het verhaal van het origineel lees, dat lijkt me toch een stuk indrukwekkender. Ik snap ook niet wat er in je hoofd omgaat om 't einde op deze manier te verkrachten, en bovendien een gelaagd karakter expres ééndimensionaal slecht te maken.

avatar van utrecht boy

utrecht boy

Echt mijn soort film. Van begin tot eind zit je aan het puntje van je stoel. Van begin tot eind ben je bezig te bedenken wat er nou gaat gebeuren, gaat Matt of Leo nu door de mand vallen? Ik moet zeggen dat Leo een sublieme, meesterlijke acteur is. Blood Diamond en Body of Lies waren al heel goed van hem, maar in deze film speelt hij werkelijk de pannen van het dak! Deze film is echt een meesterwerk.

avatar van joostus

joostus

Wat vond ik dit een slechte film zeg. Ik had een goede fillm verwacht maar ik zag een ontzettend saaie film met als genadeslag het einde alsof een stel kleuters mochten verzinnen hoe het afloopt, Pief paf poef en alle belangrijke mannen waren dood :S, ow pang en jij bent dood, ow oeps nu loop ik zo hem op het lijf en pang die is dood, nou krijg nu wat en pang ik word dood geschoten naja zeg daar staat weer iemand me op te wachten en pang ik ben ook dood.

joostus schreef:

Voor elke moord is misschien een reden.

Pastichio Rocker

Ja, Scorsese weet niet meer hoe je een film moet eindigen.

avatar van Nieksnut

Nieksnut

Jullie hadden natuurlijk liever gehad dat Leo alle badguys zou pakken en nog lang en gelukkig zou leven samen met die psychologe met kinderen aan een mooi strandhuis.
Dat zou veel beter zijn, ja.

Nieksnut schreef:
Dat zou veel beter zijn, ja.

Scorsese had gewoon het originele einde moeten aanhouden. Maar kennelijk weet jij niet eens dat dit een remake is.