• 9.377.892 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 9 juli 1998

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Armageddon

"The Earth's Darkest Day Will Be Man's Finest Hour"

Een gigantische meteoriet zal over 18 dagen inslaan op aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper, een boor-expert, om de astronauten te trainen. Harry denkt echter dat de astronauten niet op tijd getraind kunnen zijn, en besluit zelf met z'n crew de klus te gaan klaren.

avatar van ChielB

ChielB

euroburger schreef:

...dat als realistisch opgevat zou moeten worden.

Totale onzin natuurlijk. Ik weet niet of je werkelijke álle films gaat bekijken met de verwachting een cinematografisch meesterwerk te zien? Je hebt simpelweg films in diverse gradaties, waarbij je natuurlijk lang niet elke film als 'realistisch' moet opvatten. Dat pretendeert Armageddon ook nooit.

Dat het genre/verhaal etc. je misschien niet ligt, dat zou uiteraard prima kunnen, dan is het gewoon niets voor je. Maar als je een dergelijk soort film een minimale waardering geeft, omdat het de plank misslaat als realistische film....tja, dan is je redenering toch niet geheel correct te noemen. Zeker opvallend voor iemand met stevige cijfers voor The Matrix, Apocalypto en I, Robot.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Rocco1984 schreef:

Wat is een meteoriet?

meen jij dat nu ?

avatar van Quentin

Quentin

Wat een potsierlijke cameravoering toch.

avatar van DeCol

DeCol

euroburger schreef:

onvoorstelbaar absurd gedoe dat als realistisch opgevat zou moeten worden. Waarom deze film niet in het komisch genre is opgenomen is me nog steeds een raadsel, of zijn er aanwijzingen dat er regeringen bestaan die voor de belangrijkste taak van de mensheid ooit, onbehandelbare tbs'sers en andere idioten zouden aanstellen.

Liv is een lekker poesje en er zitten waarachtig momenten in dat je denkt dat je naar een serieuze verfilming zit te kijken van een rampscenario, totdat de film zelf een nog grotere ramp blijkt te zijn. Ben nog wel een genre liefhebber, maar die halve punt is omdat het niet lager kon. Nou voor de bevallige liv dan maar....

Ten eerste vind ik een 0.5* echt te laag. Er wordt zo vaak gezegd van die film is niet realistisch maar welke film is dat tegenwoordig nog wel. Als je zo naar een film gaat kijken kun je elke film wel een 0.5* geven Ten tweede kun je deze film echt niet komisch noemen. Dat weet iedereen. Ik moet zeggen dat ik dit geen super film vind maar ik geef hem toch 2.5*. Ik heb er toch van genoten.

avatar van knots

knots

een 2 voor de special effects in het begin.

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

de hele tijd die irritante strijkers eronder.

AMERIKA zelfbevlekking druipt er vanaf.

0,5* is eigenlijk te hoog maar goed. 0,5*

avatar van joe black

joe black

-jack_sparrow- schreef:

meen jij dat nu ?

!!!

Wat is een meteoriet?

Als je het woord ontleedt bekom je Meteo en riet.

Nu, Météo is het Franse woord voor: weerbericht

Riet is gewoon de plant "riet".

Nu wat is een meteoriet nu? het is eigenlijk een bol van riet, door de mens gemaakt in 1936, die ervoor zorgt dat het weer goed blijft in de landen rond de evenaar. Hoe verder je je van de baan van de "meteoriet" verwijdert, hoe kouder het wordt. Daardoor is het in het noorden kouder dan in het zuiden. En voor het zuidelijk halfrond andersom.

avatar van kluts4

kluts4

Geweldige film!! Wel een paar dingen erg onrealistisch, maar als je dan weer die ontzettend mooie muziek hoort in de film en sommige beelden ziet dan kan ik alleen nog maar 5* geven.. Echt mijn film!

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Een topfilm, zelden zo genoten, tranen over mijn gezicht. Amerikanen redden de wereld, zoals het betaamt. In India bidden mensen voor de Taj Mahal (hetgeen geen geen tempel is) voor een goede afloop, in Frankrijk staat een gast met een stokbrood onder zijn arm niks te doen, in nederland staan ze op klompen geloof ik. Clichés, vrees ze niet. Hoogtepunt: Steve Buschemi die space madness krijgt. Nog leuker: mensen die op een forum de stelling poneren dat het toch wel een beetje ongeloofwaardig is...

avatar van 606

Olaf K. schreef:

en je geeft een 0,5 is verkeerd neem ik aan

avatar van BabbixQueen

BabbixQueen

monasteentje schreef:

Ik vind dit één van DE mooiste films vooral als ze op die meteoriet zitten en het verhaal erom heen, ik ik vind het gewoon mooi.

4.5 sterren

jah vind ik ook vooral dat stukje waar hij afscheid neemt van zijn dochter dat vond ik echt zooo zielig zelfs me moeder moest daarvan huilen ikke niet hoor

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

deze film staat op nummer 4 in mijn top 10 voor iets.

dit is eensuper film , met super muziek , super cast , super weet ik veel wat nog allemaal.

vooral Bruce Willis en Steve Buscemi is echt mijn favoriet hier :

Rockhound: Guess what guys, it's time to embrace the horror! Look, we've got front row tickets to the end of the earth!

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

-jack_sparrow- schreef:

Ja, erg mooie one-liner dit

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

ik vond hem erg goed mr smaken verschillen vooral het einde kreeg ik tranen ik zou ook dat opgeven coor me dochter.. Zie me mening over die andere film Deep Impact zo denk ik er over..

avatar van Galantje0012

Galantje0012

goede, stoere film! met prachtige special effects en zeer goed beeld. ook goed geacteerd. 3,5*

avatar van moviegirl

moviegirl

Dit is de type film waar je aan het eind helemaal sentimenteel word

avatar van one punch mikey

one punch mikey

enorm ondergewaardeerde film is wel een beetje simpel verhaaltje en voorspelbaar enzo maar toch zeker de moeite van het kijken waard hoor. ik vind alleen ben afleck altijd erg iritant maar ondanks hem toch 3.5*

avatar van Kloas

Kloas

Een leuke film en een leuk verhaaltje. Je moet hem ook puur als 'vermaak' gaan kijken, want erg realistisch is hij niet.

Wat verder ook opvalt buiten de clichés.... het is de NASA(amerika) die de meteoriet ontdekt, vervolgens zet de amerikaanse regering een reddingsplan op poten en laten ze alle amerikaanse top-mensen bij elkaar zitten. Een van die amerikaanse topmensen is toevalig de slimste man ter wereld (wordt letterlijk gezegd). Dan gaan ze de beste olieboorder ter wereld zoeken (jawel.. ook een amerikaan). Het is dus weer amerika met al zijn slimme mensen die de wereld gaat redden.

maar verder vond ik het een leuke film om te zien!!! daarvoor 3*

avatar van Wassup !

Wassup !

Eén zend deze nog eens uit. Deze wil ik zeker kijken, het reclame-filmpje zag er goed uit !

avatar van Theatertje

Theatertje

Deze bleitfilm hoop ik niet opnieuw te zien, niet omdat ie slecht is, maar omdat ik 'm al te vaak gezien heb. Mooie rollen van haast elke acteur die hierin meespeelt. De beelden geven een spannende sfeer weer, wat de film ten goede komt. Het einde is het mooiste aan de hel prent.

avatar van behangdelul

behangdelul

veel te uitgemolken,sorry maar de cast maakt heel veel goed, maar het ligt er allemaal zo dik bovenop....zet daar de themesong bij, welke nog veeeeeeel meer uitgemolken is tot treurens aan toe....en het gaat irriteren....3* voor de cast

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Nogal ondergewaardeerd voor een heerlijk popcornspektakel m.i.

Ik vond dit één van Bay's meest vermakelijke films.

avatar van FuckFace

FuckFace

Van dit soort films word ik alleen maar triest. Als ik erover denk hoeveel het gekost moet hebben om: 1) zo'n topcast bijeen te brengen en 2) al die special effects te bekostigen. Maar dat je er in slaagt om met al dit geld (ik wil zelfs niet weten hoeveel) zo'n ongelooflijke schijt film te maken, dat gaat m'n boekje te buiten . Dat het een surrealistisch thema is, daar heb ik geen probleem mee (OK, eigenlijk wel een heel klein beetje), maar om 144 minuten aan een stuk de ene actiescene na de andere voorgeschoteld te krijgen. Driest! Mannen van op een boordplatform worden in 15 dagen op een ruimtereis voorbereid. Komaan zeg, toen ik enkele leden van de bemanning zag, dacht ik dat ze 3 shuttles nodig zouden hebben (Bear). Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar soit... Alles ligt er zo dik bovenop: AJ (B.Afllick) overleeft de crash en trouwt, Harry(B.Willis) offert zich op en redt de wereld.
Dan is er nog één punt dat ik graag kwijt wil: wat is de kans dat de komst van een meteoriet enkel opgemerkt wordt door de NASA en niet door de rest van de wereld. Ik ben niet anti-USA, maar om elke 5 minuten een zwaaiende Amerikaanse vlag te moeten zien. Leuk geprobeerd, maar toch bedankt.
Nu rest mij enkel nog deze vraag: wat heeft deze film bijgebracht tot de filmgeschiedenis en de ontwikkeling van de mensheid? U raadt het al... 0

Ps: Het enige licht(jaar)punt -> Snapje? Haha! OK laat maar.. -> was Steve Buscemi. 0.5*, want meer kan ik voor een bijrol niet geven.

avatar van Wassup !

Wassup !

Viel mij ook wel best tegen. De special effects waren best goed. De acteerprestaties waren dan wel weer gemiddeld. Best langdradig. Voor 'Armageddon' 2.5/5 ! Had er wel meer van verwacht .

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg ondergewaardeerde film zeg! Ik vond het zeker een vermakelijke film waarbij de special effects geweldig waren! Omdat eigenlijk te onrealischtish is krijgt hij geen vijf sterren! Maar de scene dat Bruce Willis zichzelf opoffert gaat je toch door merg en been! Alleen daarom al kippenvel en een erg goed gevoel over deze film! Prachtige muziek van Trevor Rabin.....!

* * * *

avatar van Drezic

Drezic

Oke het is misschien niet de beste film maar de scenes met die gekke Rus vond ik HI - LA -RISCH!

Lev Andropov: Excuse me, but I think I know how to fix this.
Watts: Move it! You don't know the components!
Lev Andropov: [annoyed] Components. American components, Russian Components, ALL MADE IN TAIWAN!

En terwijl die met zijn tang op die apparatuur staat te hengsten:

Lev Andropov: This is how we fix things on Russian space station!

Voor deze scenes 5*; voor de film gemiddeld 3*

avatar van martinstegenga

martinstegenga

Hoezo, KOM laten wij Michael Bay laten stikken ! Komop zeg, het is een zeer interessante en boeiende film punt. Verdiend bij mij minimaal 4.5 * en misschien als ik er weer es uitgebreid voor ga zitten de 5 * wel ! Maar voor nu -=*4.5*=-

avatar van veron35

veron35

Erg doorsnee film. Erg voorspelbaar enzo. Vroeger zou ik dit geweldig hebben gevonden, maar nu is het leuk voor een keer.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Snap niet dat mensen deze film zo afzeiken. Tuurlijk een beetje onrealistisch. Maar Back To the future wordt ook hoog gewaardeerd of Teh Independence Day.

avatar van Wirrenth

Wirrenth

Ik heb die videoband bijna letterlijk versleten, zo leuk vind ik die film. Goede actie, realistisch verhaal. Wat als het allemaal werkelijkheid is? de meeste technologie van de Thunderbirds bijvoorbeeld wordt tegenwoordig ook in het amerikaanse en britse leger gebruikt.

Gotta love this movie...