• 9.374.591 stemmen

Geregisseerd door: Louis Leterrier en Corey Yuen

Met onder meer: Jason Statham, Shu Qi en Matt Schulze

Gesproken taal: Engels, Frans en Mandarijn

Plot The Transporter

"Rules are made to be broken."

Ex-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.

avatar van van duijn

van duijn

masterlijke film. Wat kan die Statham toch geweldig de sterke gozer acteren.

*3.5

avatar van Peanut

Peanut

Leuke film al vind ik de overgangen van Scenes erg slecht. Het lijkt wel of sommige stukken er echt uitgeknipt zijn.

Stratham speelt goed.

*3.5

avatar van Tranquiloz

Tranquiloz

Het is erg lang geleden dat ik deze film heb gezien, maar wat ik er nog van herinner is dat The Transporter mij heel erg aansprak. Geweldige film, fantastische actie en een goedgekozen acteur voor Frank Martin!

Ik geef het een 4. Het kan nog veranderen als ik de film opnieuw zie, maar dan zal mijn beoordeling waarschijnlijk alleen maar worden opgeschroefd

avatar van AGE-411

AGE-411

vr 26 maart om 20.50 op 2BE

avatar van Couch Potato

Couch Potato

IK zag per ongeluk bij iemand thuis deel 2, wat pure tijdverspilling bleek, dus deze zal ik mezelf zeker besparen. Totaal ongeloofwaardige troep. Deel2 althans, maar waarom zou deel 1 ook maar ietsje beter zijn?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Bespaar je moeite, het eerste deel is al helemaal niet te pruimen.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Enorm ongeloofwaardig allemaal, maar toch zijn er enkele erg leuke actiescènes die het flauwe dertien-in-een-dozijn-verhaaltje doen vergeten.

De karakterkop van Statham maakt het helemaal compleet. 3.5 sterren.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Lekkere actie/wegkijk film. Jason Statham en Qi shu doen het goed. Er zaten geen stukjes in waar ik me heb verveeld, en zo hoort het in een actie film. Soms ook over the top maar wat maakt het uit. Zeer goede actie film met een stoere/coole Statham. 4,0.

avatar van Randall

Randall

Een goeie film. Jason Statham is geknipt voor zijn rol als koele chauffeur. Veel stukken waren erg overdreven en onrealistisch, maar dat hoort bij de film dus het stoort niet echt.

3* it is!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zeer gemiddeld. Eerste helft was goed, daarna wordt het verdorie wel erg overdreven. Statham is een belachelijk acteur, zowat de Michael Dudikoff van dit decennium. En dat einde dan. Nog een eindje doorrijden met de vrachtwagen en stoppen, en plots staat die Chinees daar al, en dan nog twee minuten later de flikken. Whahaha, lachwekkend. The Transporter doet flink zijn best om non stop actie te bieden, maar dat is ten koste van al de rest wat een film goed maakt. Toch geef ik hem 2,5 omdat ik de film niet heb afgezet en ik toch ook wel ging voor ontploffingen en knokwerk.

Naomi Watts

Ik zit nu middenin een Statham streak, wat toch al wat aardige films heeft opgelevert, jammer dat The Transporter die streak ten einde brengt. Enorm over-the-top actie kan ik wel waarderen al werkt het op een bepaalde manier niet in The Transporter.

Statham is wel weer lekker bezig, wat mij betreft wel iets te veel martial arts. Ik zie die man liever als een vuilbekkerige trigger happy lunatic. Leuk om Qi Shu is in een Westerse produktie te zien, toch wel één van mijn favoriete actrices. Heel veel over-the-top actie maar op een bepaalde manier verveelt het gewoon snel. Het blijft een beetje een herhaling van zetten, Statham doet in een actie sequence ook vier keer dezelfde kick achter elkaar, mix it up for cryin out loud. De actie is te geforceerd, te eentonig en Frank Martin is gewoon geen tof karakter. Nee, geef mij dan maar Crank.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Naomi Watts schreef:

The Bank job lijkt me een stuk beter als film met Statham...

Naomi Watts

Dank je, die gaat op de lijst.

avatar van Respekked

Respekked

Maar niet als actieheld overigens. Ik zou deel II van deze reeks nog even proberen, stuk beter.

Naomi Watts

Ik begreep dat die visueel ook iets beter was?

avatar van Respekked

Respekked

Ja, als je langs een paar in paint getekende vliegtuigen kan kijken op zich wel. Vooral veel meer en leukere actie, minder sentiment.

avatar van boattail

boattail

Pff, way over the top. Overdrijven is ook een vak, normaal kan ik daar wel doorheen kijken maar dit sloeg nergens op(vooral tweede gedeelte van de film).

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Ach van dit soort keiharde non-stop nutteloze actie moet je houden.

avatar van sofripa

sofripa

Ideale nobrainer. Statham speelt zijn rol met verve. Kekke autoscenes.

avatar van Xen0n

Xen0n

Wederom een strak filmpje. Hele lekkere actie! Niet té veel nadenken, niet té lastig verhaaltje, en toch de volle tijdsduur blijvend boeiend.

Als Statham fan heb ik weer genoten

avatar van Xen0n

Xen0n

Filmkriebel schreef:

The Bank job lijkt me een stuk beter als film met Statham...

Er zijn inderdaad meerdere films met daarin Statham die beter zijn. The Bank Job is er daar 1 van.

The Transporter is niet zijn beste, maar de slechtste is het ook zeker niet.

Met Statham raad ik aan: Lock Stock And Two Smoking Barrels, Snatch. en Crank. Dat zijn de toppers.

avatar van mnrk

mnrk

Gewoon een lekkere actie film, hier zit gewoon alles in voor een avondje vermaak voor de tv.

Mooie auto's, achtervolgingen, explosies, een mooie dame ( Qi Shu ) en de held van de film ( Statham ) ...maar de inspecteur was toch wel de echte held in de film.

Dat het verhaal niet zo goed is maakt me perssonlijk niks uit bij zo'n film.

avatar van maflcaro

maflcaro

goeie,film.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Begin is best ok. Maar na een tijdje kakt het wel heel erg in. Nog wel een aardig actiefilmpje. Meer niet.

avatar van joostus

joostus

Leuke film om te zien. Echt 'een mannetje' hoe Statham altijd zijn personage speelt. Ik hou er wel van. Ik geef niet hoger dan 3,5 omdat er toch aardig wat onzin actie in zit. Dat je denkt van dat is wel heel cliche of wel heel toevallig enz.. Maarja gewoon een leuke vermakelijke actie film.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Verrassend leuke, snelle film met verrassend veel originele vechtscènes en leuke momenten. Lekker absurde onzin, ik verwacht veel van de sequels!

3,5 sterren

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Best aardig; voor een keertje: 2.00 (2.20)

Actie is het sleutelwoord in Transporter en dat zal men weten ook. Vanaf minuut één is het een ware achtbaanrit met vrijwel non-stop actiegeweld. Dat is vaak leuk, soms wat langdradig en heel af en toe ietwat vervelend. Een voorbeeld is de vechtscene in, op en tussen de bussen, waar men alle bronnen aanboord om aan inspiratie te komen, hetgeen jammerlijk faalt. Maar dat staat niet symbool voor de rest van de film, want de overige actiemomenten komen over het algemeen goed uit de verf, ondanks dat veel daarvan ver over de top gaan. Het script deed er al lang niet meer toe, dus kunnen we direct door naar Statham en consorten. Daar is echter weinig verrassends aan. Statham zet zijn typetje neer zoals hij dat al vaker deed en iedereen naast hem acteert matig tot zeer zwak.

[327/636]

avatar van Thieuke

Thieuke

Gewoon leuke actiefilm, het eerste wat ik van Statham zag en dat viel als actiefiguur ook niet tegen. Uiteraard inmiddels meer films van hem gezien en vind hem ook steeds beter worden.

Ik heb deze 3,5 ster gegeven.

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Leuke film ik heb genoten

avatar van hugosven

hugosven

goed film maar de opvolgende delen zijn wel wat beter