Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Ed Speleers, Jeremy Irons en Robert Carlyle
Releasedatum: 14 december 2006
Bekijk via Disney+
Plot Eragon
"As darkness falls, the last dragon will choose its rider."
Wanneer Eragon een glimmende blauwe steen vindt, denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer de steen een draak laat verschijnen, realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden, die wel eens net zo oud kan zijn als het Koninkrijk. Van de een op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van Brom die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak een koning met duistere krachten zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk in gevaar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Drakenridders op zich nemen? Het lot van het gehele koninkrijk ligt in zijn handen...
Eragon
Ajihad
Angela
Saphira (stemrol)
deco20
Ik heb hem gisteren op 2BE gezien. Ik vond het boek echt geweldig. De film daarentegen was minder!!!!
Het verhaal van de film klopt dus helemaal niet. Ik snap niet waarom ze de film geen half uur langer maken en het verhaal zoals het in het boek beschreven staat te vertellen. Acteerprestaties waren ook niet erg goed. Saphira zag er wel gelikt uit en het eindgevecht viel ook nog wel mee. Voor mij 3*.
Er had zoveel meer in kunnen zitten als ze het boek meer hadden gevolgd. Ik snap niet dat paolini dit heeft goedgekeurd. Maar ja, hopen dat het 2de boek eldest beter word.
tip. 2de film met andere regisseur
Sasja
Waarom niet?
omdat er nergens iets te vinden is over een sequel en volgens mij vinden de makers dat deze film niet genoeg heeft opgebracht voor een tweede deel
eefke123
ik had het gevoel alsof ik maar een halve film heb gezien...
het open einde stoorde mij.
en dan waren er nog een paar minpunten
zoals de draak met een vrouwenstem
het verhaal is ok maar iets te lord of the rings- achtig...
gelukkig valt de film door de prachtige beelden en Edward Speleers uiteindelijk best mee
G to the J
Omdat de boeken zo goed zijn en de film vies tegen valt een kleine 2.5..
Leland Palmer
Wat een draak van een film. Een enorm flutverhaal die elke vorm van diepgang mist en al vanaf minuut één de cliché's opstapelt. De relatie tussen de draak en Eragon is vreselijk slecht en wordt ook geen moment uitgediept, de acteerprestaties zijn belabberd en ik heb geen fatsoenlijke dialoog kunnen ontdekken.
Dan hoop je op een paar leuke actiescénes, maar die zijn ook niet te ontdekken. Ik viel na een uur echt bijna in slaap, zo saai vond ik worden allemaal. Het kon me op een gegeven moment dan ook totaal niet meer schelen wat er ging gebeuren in dit oninteressante zootje met een lading aan voorspelbare en totaal onlogische momenten. Een paar leuke beelden zijn te ontdekken, maar die doen me ook niet veel als de film voor de rest op geen front weet te overtuigen.
Horrorfreak12
een zeer mooie en aangename film om naar te kijken
wat het nog beter maakt is de knappe Eragon
maar anderzijds goed acteerwerk mooie effecten en zeer leuk verhaal
doodah
Dat was de bedoeling, maar de schrijver van de boeken wou niet dat er een vervolg werd gemaakt, waar ik hem wel in kan volgen.
Masterkeeltie
het was echt een prachtige film.. goede special effects en de draak was prachtig..
4.5
Timothyvdmeer
Zo'n tegenvaller!!! Alleen Saphira ziet er geweldig uit! Maar dit is zo slecht uitgewerkt zooitje geworden...geen enkele diepte te bekennen.
De boeken zijn echt geweldig, weet heus wel dat je nooit een heel boek tot film kan maken....maar dit???
Wel jammer dat er geen vervolg komt....laten we eerlijk zijn kan het slechter? denk het namelijk niet. Andere acteur en regiseur en kan echt wel een leuke trilogie worden.
Master of pl0x
Ik vond het wel een mooie film, ik heb het boek nog niet gelezen. Ik ga dat denk ik ook niet doen... Ben niet zo´n lezer. Ik hoop wel dat er een deel 2 komt. Die ga ik dan cker kijken!
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Met een paar andere acteurs, een betere regisseur en meer geld voor een betere afwerking en een paar mensen die weten hoe dat het boek ging voor een scripte te schrijven zou dit een goede film kunnen worden. Hopelijk wordt er ooit eens een remake gemaakt.
planet_of_death
Inderdaad, want hoewel de film redelijk begon, ging alles dramatisch snel. Er wordt in een te korte tijd een groots verhaal verteld.
jpbosch
Veel te kort, redelijke SF, personages totaal geen diepgang meegegeven, matige dialogen
Lennert
Niet gehinderd door enige voorkennis van het boek kan ik in ieder geval vertellen dat het script en dan voornamelijk de dialogen rampzalig zijn. Dat het boek geschreven is door een tiener moge in ieder geval duidelijk zijn, want het verhaal is dermate simpel en gejat van een aantal bekendere verhalen. Voor het jonge filmpubliek zal dit waarschijnlijk niet veel uitmaken, er zit immers een draak in, voor de doorgewinterde fantasyliefhebber valt er vrij weinig te genieten.
De twee grootste pluspunten zijn voornamelijk Jeremy Irons en de fenomenaal acterende Robert Carlyle, die beiden laten zien dat ze een drol nog enigszins eetbaar kunnen laten lijken. De kleine rol van John Malkovitch was vrij zinloos, Rachel Weisz' stem was wat mij betreft ongeschikt voor een draak (te sexy en weinig angstaanjagend), Djimoun Hounsou had een ondankbare rol en de hoofdpersoon, hoe gaat bedoeld ook, kan gewoon niet uit de voeten met de kinderlijke teksten die hij moet opdreunen.
Qua special effects snap ik niet hoe deze film 100 miljoen dollar gekost kan hebben. Goed, we hebben een draak die er goed en overtuigend uitziet (menselijke trekjes zijn helemaal goed weergegeven), enkele explosies en vliegscenes, maar verder het overgrote merendeel van de tijd gebeurt er gewoon niets.
Wat ik vooral miste was wat gedurfdheid. Een bloederige actiescene, wat humor, een interessante plottwist of zelfs maar een stel blote borsten: dit alles ontbrak. De film ontwikkelt zich precies zoals je verwacht en eindigt zo abrupt dat ik me als kijker afvroeg wat men in godsnaam met deze film probeerde te bereiken. Als het een goede boekverfilming is weet ik in ieder geval al dat ik deze reeks aan me voorbij zal blijven laten gaan.
Pluspunten? Ach, de omgevingen waren mooi, het acteerwerk van Carlyle en Irons was zoals eerder genoemd goed en de jonge draak was zeer aandoenlijk. Afgezien daarvan zal ik dit keer geeneens 'leuk voor een keertje zeggen' en mijn oorspronkelijke cijfer nog met een punt verlagen, ik geloof dat ik mezelf met deze review al heb overtuigd dat de film echt bijna niks te bieden had.
jan
De film wijkt op onderdelen nogal af van het boek. Zo had de film qua sfeer wel wat grimmiger kunnen zijn. In het boek vloeit ook aanzienlijk meer bloed. Verder maakt de film, ten opzichte van het boek, een wat afgeraffelde indruk. Het begin van de film had een stuk korter kunnen zijn, terwijl de reis (in het boek het grootste deel) langer had dienen te zijn.
Laat je door deze film niet tegen houden om het boek eens te proberen!
TragieStar.*
Eragon.
Tjonge jonge wat een tegenvaller!
Ik had de trailer gezien en dat zag er zo gaaf uit dat ik het zeker wou zien.
Maar de film kwam heel vaag en saai op gang. En zeker die stem op het begin vond ik zo vaag en saai.
Het verhaal stelt niks voor.
Geacteerd werd er ook voor geen meter.
Niet dat ik deze film alleen maar wil afkraken. Ik heb het boek ook gelezen wat ik overigens ook heel saai en langdradig vond net als de film maar toch het boek was beter.
2* Jammer hoor.
Phantasm
Ik had hier toch wel ietsje meer van verwacht, maar helaas, een tegenvaller. En als je de gevechten ziet gaat het wel zo snel dat je het amper kunt volgen.
Bouncer
Jammer dat ze zo erg van het boek afweken, want ik ben wel groot fan van de boeken..
lordsnoopy
Nu is het nog iets meer uitgesteld nu blijkt dat Christopher Paolini geen 3 maar 4 boeken in totaal hierover schrijft.
Ik hoop echt dat ze verder gaan met de films zodra het laatste boekdeel verschenen is, ik ben namelijk dol op dit soort films
vladje
Voor mij een dik tegenvallende film
Kon mij niet bekoren
Daarom een 0,5 op 5 voor mij
Luca02
Ik vond de film ook tegenvallen. Het verhaal is goed, echter zou dit wat meer uitgewerkt mogen worden. Het lijkt alsof ze teveel willen laten zien in een korte tijd. Naar mijn idee hadden bepaalde stukken wat uitgebreider uitgewerkt mogen worden.
Stephanovic
Op zich een leuk verhaal, maar alles komt vele malen minder episch over dan andere films in het genre. Het mist de spontaniteit van een Stardust, en tegelijkertijd de heroïek van LOTR.
Nand
Deze film is zijn gemiddelde van 3 sterren niet waard. Wat een vreselijk einde ook. Echt verschrikkelijk slecht gedaan.
ehs21
Vreselijk slechte film idd, heb hem 2 jaar terug al eens bekeken op film 1 maar toen heb ik het einde niet eens gehaald volgens mij. Acteerprestaties zijn echt slecht alleen die leermeester doet het nog wel ok. Verder zijn de special effects ook gewoon ondermaats. 1*
The Prodigy
Wow echt een slechte film dit. Heel fake allemaal en slecht geacteerd.
RaouL#1
Kan me herinneren dat ik deze destijd in de bioscoop heb gezien. Alleen maar gelachen toen, en dat was niet door de film. Die was niet aan te zien.
Wat een boutfilm, het verhaal, het acteerwerk, de draak met vrouwenstem. Niet lullig bedoeld maar als ik aan een draak denk, denk ik aan een woest verschrikkelijk beest met een zware stem.
En inderdaad, ik moest de hele film aan bambi en lord of the rings denken.
moviemafketel
- 19752 berichten
Malkovic, Irons, Carlyle en Hounsou zijn best goede acteurs over het algemeen. Het is alleen jammer dat het budget kennelijk te klein was om de zaken grootser aan te pakken. De draak vind ik overigens nog wel mooi gemaakt, maar die stem vind ik ook iets te kinderlijk overkomen voor zo'n beest. Echt zo'n moedertje.
De monsters zijn vrij lachwekkend en het zijn er vaak ook niet meer als 20 tegelijk of zo. Als je dan LOTR in je achterhoofd hebt, valt gewoon bijna alles wat een beetje in hetzelfde genre zit verschrikkelijk tegen. Het verhaal zou dat dan moeten compenseren, maar dit is ook te mager helaas. Gemiste kans, had met een groter budget echt meer in kunnen zitten. De muziek is ook niet denderend.

'Eragon'-schrijver vraagt fans om Disney te laten weten dat ze een fatsoenlijke remake willen

Anne of Green Gables

Priest
Drama, 1994

Detective Story
Film noir / Drama, 1951
gebaseerd op boektelepathymythologiemagiebraverykingdomzwarte magiemythical creatureepischprinsesdraakfictional warteacher student relationshipfantasy worldtovenaarteenage herohigh fantasysword and sorcerygebaseerd op een jongvolwassen romangood versus evilelf good vs evildragon ridermagical