• 9.379.224 stemmen

Geregisseerd door: Stefen Fangmeier

Met onder meer: Ed Speleers, Jeremy Irons en Robert Carlyle

Releasedatum: 14 december 2006

Plot Eragon

"As darkness falls, the last dragon will choose its rider."

Wanneer Eragon een glimmende blauwe steen vindt, denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer de steen een draak laat verschijnen, realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden, die wel eens net zo oud kan zijn als het Koninkrijk. Van de een op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van Brom die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak een koning met duistere krachten zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk in gevaar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Drakenridders op zich nemen? Het lot van het gehele koninkrijk ligt in zijn handen...

avatar van robertus65

robertus65

Naar zo'n film kan ik dus nog geen 10 seconden naar kijken.

• 19752 berichten

Niet stemmen als je maar 10 secondes hebt gezien he?

avatar van thunderball

thunderball

Film die duidelijk mee lift op succes van die andere fantasy films als LOTR en Narnia, alleen dan met duidelijk minder geld gemaakt.

Tijdens de begintitels krijg je ongeloofelijk veel informatie te verwerken, om vervolgens hier na minuten lang erg oninteressant en traag verder te gaan met de vertelling.

Pas wanneer de draak in beeld komt begint het ergens op te lijken.

Ook de aanwezigheid van oude rot Irons doet de film veel goed, is zijn rol na twee derde uitgespeeld dan zakt de film meteen ook ontzettend in, want...

hoofdrolspeler weet helaas niet te overtuigen en heeft niet de juiste hoeveelheid charisma, nodig voor deze rol.

Cameo van Joss Stone, in een vrij overbodige rol, is niet al te best, acteren is toch wat anders dan zingen.

Rol van Malcovitch is te klein en daardoor verwaarloosbaar.

Verder lijkt het verhaal een goedkope kruissing tussen Star Wars en LOTR, hele verhaallijnen en scene's lijken bijna letterlijk gecopieerd te zijn.

Toch mede door de leuke, stijlvolle draak, heeft de film toch het nodige kijk-lekker-weg gehalte.

Een magere zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van glaedr

glaedr

De meeste films vallen ontzettend tegen nadat je het boek hebt gelezen, maar als je vergeet dat je het boek hebt gelezen en een dergelijke film met een wat objectievere blik bekijkt, blijkt het toch wel een goede film te zijn. (bijvoorbeeld Angels & Demons)

Bij deze film is dat heel anders, ik heb het boek een stuk of 4 keer gelezen, vergeleken met het boek alleen is de film slecht, en zelfs als ik het boek er niet bij betrek is de film ook belabberd.

Dus ik weet ten eerste niet waarom ze zo'n top boek kunnen 'verkrachten door deze cliché huppelnichten film te maken, maar ik begrijp al helemaal niet waarom ze überhaupt zo'n film maken terwijl ze wel al voorbeelden hadden van superieure Fantasy films.

En dan óók nog een aantal Geweldige acteurs ( dan bedoel ik dus NIET Edward Speelers, want hij zuigt) te niet doen.

Dus vandaar mijn lage beoordeling

avatar van ILDIB

ILDIB

Veel te gehaast verhaal. Alles komt wel langs maar je krijgt men niemand binding omdat alles wordt afgeraffeld. Jammer. Vechtscenes etc ook, allemaal hakketak gebeuren, geen spanningsopbouw.

avatar van Kingart

Kingart

Ik heb de film in één ruk uitgekeken en vind het jammer dat er geen deel 2 van is.... Ook al is de kwaliteit niet perfect.

De vrouwenstem van de draak zorgt ervoor dat je sneller sympathie voor haar krijgt als ze (bijna) sterft..
Heb ook erg genoten van de kleine versie van de draak

Maar goed, ik hoop dat er een deel twee komt.

Als je het boek hebt gelezen, vind ik dat dit een slechte verfilming van het boek is. De verhaallijn in de film is totaal over hoop gegooid.

Jammer

avatar van dolphinazee

dolphinazee

skillbreaker schreef:

Jammer

Ben het helemaal met je eens

avatar van m1701

m1701

Film was wel aardig, maar vond em ontzettend snel gaan,

nergens gingen ze echt diep op in. Dat vond ik een beetje jammer.

Tja kan er eigenlijk niet zo heel veel over zeggen.

Leuk voor 1 x Niet bijzonder

avatar van epic piggy

epic piggy

niks bijzonders als ik dit wil zien kijk ik LOTR want dat is 10x beter

Niet zo heel slecht maar gewoon matig.

Film Fan

Kan iemand mij vertellen of er ooit een deel twee van komt?

avatar van Sasja

Sasja

geen informatie over bekend

lordsnoopy schreef:

Ik dacht dat een 2e film wel op de planning stond, maar dat de filmmakers wilden wachten met het schrijven van de script omdat (toen) het 3e boek nog moest uitkomen. Ze wilden hiermee ervoor zorgen dat ze niet dingen uit de film zouden schrappen die pivotaal zouden worden in het 3e deel.

Nu is het nog iets meer uitgesteld nu blijkt dat Christopher Paolini geen 3 maar 4 boeken in totaal hierover schrijft.

Ik hoop echt dat ze verder gaan met de films zodra het laatste boekdeel verschenen is, ik ben namelijk dol op dit soort films

Nog even afwachten dus.

Film Fan

Thx, ik snap ook niet helemaal waarom deze film zo slecht wordt beoordeeld.

ehs21

nou dan moet je ff een paar pagina;s terug de reacties lezen. Bij de meesten staat er wel bij waarom men hem slecht vindt.

Duidelijk!

lordsnoopy

Dit is denk ik wel een film die de meeste pas echt waarderen als ze het fantasy genre ook echt leuk vinden.

Zoals ik

avatar van DieGo

DieGo

Ik ben dol op fantasy maar vind deze film vreselijk .

Heb je het boek trouwens gelezen lordsnoopy?

lordsnoopy

Deel 1 heb ik gelezen ja (nog voordat ik de film zag), vond het alleen zo verslavend dat ik besloot om deel 2 pas te lezen als deel 3 uit zou zijn. Maar toen bleek dat de serie uit 4 boeken zou bestaan; dus besloot ik opnieuw om nog even wachten voordat ik aan deel 2 zou beginnen.

Deel 2 en 3 staan al wel klaar in de boekenkast

ehs21

Ik hou ook van fantasy en vind deze film toch niks. Heb dit boek weliswaar niet gelezen maar lees een andere reeks (shannara waar ook een film van uit gaat komen dit of volgend jaar). Iig is het ook niet zo dat als je van actie houdt dat iedere actiefilm automatisch goed is toch??

Film Fan

Volgens mij zijn de boeken over Shannara een roman en da's net even iets anders dan actie!

ehs21

Eragon is ook gewoon een fantasy roman hoor. Maar mijn punt was meer dat als je van actie houdt niet elke actiefilm per definitie goed is (zoals lord snoopy min of meer stelt voor het fantasy genre). Ik had ook horror, romcom of een ander type film als voorbeeld kunnen nemen.

lordsnoopy

Je kunt mijn stelling ook ietsje anders opvatten; de meeste users die deze film goed vinden, vinden het fantasy genre ook leuk

Dat bedoelde ik er meer mee, niet direct dat iemand die het fantasy genre leuk vind ook per direct deze film leuk vind.

ehs21

Ok dan heb ik het omgedraaid idd

avatar van Justus18

Justus18

Simpelweg 1 van de mooiste films aller tijden. En het biedt zoveel aanknopingspunten voor een vervolg. Waar blijft dat?

avatar van planet_of_death

planet_of_death

De schoonheid is me blijkbaar ontgaan...

• 19752 berichten

Dit soort verhalen kun je erg mooi overbrengen. Maar dan moet wel iedereen goed gecast zijn en er wat meer geld tegenaan gegooid worden. Deze film voelde bij de aftiteling heel erg als een gemiste kans, daar ik dit soort films juist leuk vind.

avatar van Justus18

Justus18

Laat ik er wat meer uitleg tegen aangooien. Op de eerste plaats is dit een pure B-film en dient als zodanig te worden gewaardeerd. Zo kan ik mij nog een B-film herinneren die ik begin jaren '80 in een obscure bioscoop op het Damrak heb gezien (later werden dit soort films alleen nog maar op video uitgebracht). Het verhaal ging over een kwade tovenares, die maar liefst 3 keer gedood zou moeten worden voordat ze werkelijk dood zou zijn. De film eindigde na haar tweede dood abrupt om mij in volkomen verbijstering achter te laten.

Budget had derhalve best wel wat minder gemogen. Casting zal me een worst zijn. Het verhaal mag hier en daar best ontsporen. Als het geheel me maar vermaakt. Dat doet deze film zo goed, dat ik hem heel graag herbekijk en blijf herbekijken.

P.S.: Ik las pas later van de boeken en dat er oorspronkelijk nog een vervolg zou zijn gepland. Dat zal er wel niet meer van komen. Jammer.

ehs21

hmm naja jij stelt dan duidelijk andere eisen aan een film als de gemiddelde kijker denk ik.

• 19752 berichten

Ik wist niet dat ik deze film van te voren al moest gaan zien als B-film haha. Nog niet vaak gehoord. Meestal bepaal ik voor mezelf pas na een film of het voor mij een B-film is. En er zijn hele leuk B-films hoor, maar in dit genre ga je er gewoon volledig voor en zoek je goede mensen uit waar je bij betrokken raakt en gooi je de geldkraan open om genoeg figuranten in te kunnen huren etc. Anders moet je hem gewoon nog niet uitbrengen.

De makers zullen van te voren toch niet hebben gedacht. We gaan een B-film uitbrengen? Denk dat Jeremy Irons dan ook graag had overgeslagen.