• 9.381.099 stemmen

Geregisseerd door: Stefen Fangmeier

Met onder meer: Ed Speleers, Jeremy Irons en Robert Carlyle

Releasedatum: 14 december 2006

Plot Eragon

"As darkness falls, the last dragon will choose its rider."

Wanneer Eragon een glimmende blauwe steen vindt, denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer de steen een draak laat verschijnen, realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden, die wel eens net zo oud kan zijn als het Koninkrijk. Van de een op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van Brom die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak een koning met duistere krachten zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk in gevaar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Drakenridders op zich nemen? Het lot van het gehele koninkrijk ligt in zijn handen...

avatar van Baklap

Baklap

Vond het een leuke film ... de draak was soms erg mooi en heel soms erg lelijk gemaakt Vond de vrouwelijke stem wel erg leuk.. weer eens wat anders. een krappe maar wel een 4.

Isildur schreef:

Wie beweert er dat een draak schubben heeft en geen veren

Het is toch fantasy.

bwa, veren das gewoon iets voor een hippogrief of voor een grote vogel toch niet voor een draak....

Als ze dingen pikken uit de mythen dat ze het dan meteen tegoei pikken en dan niet een gehandicapte draak maken met een of andere flikker erop die ze ergens op straat hebben gevonden

avatar van xSarah

xSarah

Heb het boek niet gelezen maar vond de film wel heel mooi, al waren de acteerprestaties van de hoofdrol niet bepaald uitmuntend. Vandaar 3.5*

avatar van Die Romantic

Die Romantic

En de makers dachten waarschijnlijk dat ze een pracht van een film hebben afgeleverd... 2*

• 2017 stemmen

dit had een zeer goede film kunne zijn die alle fantasy films zou ownen behalve LOTR maar....

Stefen Fangmeier en zijn crew hebben de film grondig verprutst, als er nog geld over is voor het 2de deel dan hoop ik dat ze het beter aanpakken.

Wat ze ook kunnen doen is een andere regisseur vragen om hier volgend jaar een remake van te maken....

Ik moet zeggen dat ik dit toch wel een vermakelijke film vond, want ik verwachte ergere dingen!. De film heeft me weten te vermaken en de actie de spanning en de special effects waren ook goed. Zeker weten een leuk filmpje om eens te gaan bekijken, geen meesterwerk maar wel vermakelijk. 3,5* !!!!!!!!

avatar van JohnnyO

JohnnyO

Tot in tegenstelling van andere die hier best negatief over zijn, ik vond dit best wel een leuke film om naar te kijken.

Er staat nergens vast hoe een draak er uit moet zien, veren of schubben...van mijn part maken ze dat beest van crepepapier.....

Hij zag er toch schitterend uit.

Eragon is een mooie fantasyfilm en een film waar je echt lekker in kan wegdromen.

avatar van Mescalino

Mescalino

Het belangrijkste aan deze film is dat je hem los moet zien van het boek. Het boek is vele malen beter. Het boek toont inderdaad veel vergelijkenis met LotR . Ik verwacht wel dat wanneer hij zij triologie af heeft dat zijn nieuwe werk wellicht meer orginaliteit zal bevatten.

Ik twijfel of er een deel twee komt. De film is slecht ontvangen en heeft dacht ik niet echt veel opgeleverd. Ook zou ik als ik paolini zijnde het verhaal niet meer aan deze producers etc verlenen. Ze doen het verhaal wijnig eer aan. Ook als er een deel 2 komt zal er teveel puin geruimt moeten worden die door de makers van het eerste deel is gemaakt.

Deze zaken terzijden is het best en ardig filmpje maar niks spectaculairs.

avatar van Nighthaven

Nighthaven

Ik heb de twee boeken al gelezen en wacht nu op de derde maar de films daar kijk niet meer naar. Ik ben nog naar de avant-première geweest , ik verwachtte dan ook wel veel. Meer dan 70% van het boek is weggelaten en dan wel slecht ook. De film laat belangerijke stukken niet zien en zo. En van de hoofdacteur zal ik niet beginnen.

De boeken = super goed

De film = slecht

2* voor het goede boek en voor de moeite

avatar van me21

me21

zo zie je maar dat er weinig mensen met goede fantasie zijn op de planeet.ik vond het een mega film ,en vond er niks slechts aan .ja oke ,er waren wat dingen waaraan je kon zien dat et computergemaakt was ,maar goed ,tegenwoordig worden we ook wel verwend he ,met al die special effects ..iedereen natuurlijk zijn eigen smaak en mening ,maar ik heb dit soort films liever dan al die films met een teveel aan geweld . en jah ,dat die hoofdrolspeler waarschijnlijk niet de beste acteur op de wereld is ,zal me een worst wezen ,voor zo een broekie doet ie et aardig goed.beter dan ik in ieder geval

avatar van mister blonde

mister blonde

En dat je met een onaffe film zit (die waarschijnlijk nooit meer vervolg zal krijgen) interesseert je niet?

avatar van martinovitch

martinovitch

Zeer goede film mooie effecten goede acteurs en zeer leuk verhaal voor mij 4.5*

avatar van TOthehulk

TOthehulk

Ja ik zie dat hier de meningen erg verdeeld zijn! maar ik vond de film wel redelijk! het acteerwerkt iets minder!

3,5 *

• 2017 stemmen

heb hem nog eens herzien, het valt eigenlijk nog allemaal mee, ik verhoog mijn stem met 1.5 ster. De acteerprestaties zijn idd niet al te geweldig, vooral Ed Speleers vind ik slecht maar Jeremy Irons en John Malcovich en die ene kerel die Zurda spelen zijn wel goed. Jammer dat de film zo kort was anders had ik hem nog wel een halve ster meer kunnen geven en de draak vind ik ook best wel slecht afgewerkt, kzou eigenlijk het boek wel eens willen lezen...

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Mooie film en inderdaad mooie effecten! Hou je van drakenfilms dan moet je deze zeker kijken... het is een van de betere.

Heb 104 minuten lang genoten!

avatar van dirkmoras

dirkmoras

Ik vond dit een hele mooie film, spannend en ik vond het gevecht met de stok tof!!! 5 sterren van mij groetjes Dex Dekker

avatar van roozblooz

roozblooz

die draak is echt snoezzig!!! vooral in het begin met die grote blauwe oogjes! nu even serieus het acteerwerk is goed en de omgeving is heel mooi! ik dacht eerlijk gezegt dat het bijna altijd vechten enzo ging zijn maar eigenlijk was het op het laatste pas een echt gevecht (mooie effecten dan) maar al die roddels dat er veel namen zijn die ze afgepikt hebben van lord of the rings; dat vond ik juist niet. oke, de hoofdrol was net eragon dat lijkt op aragon en dat van die koning, die naam leek sterk op een dorpje maar voor derest was er niet echt een naam dat ik terug vond van lord of the rings. van mij een 4

roozblooz schreef:

je hebt wel gelijk in het feit dat er niet veel van is overgenomen van LOTR, dat vond ik ook maar ik vond dat de draak juist te lief overkwam en het acteerwerk van Speleers stoorde mij wel, Jeremy Irons, Molcovich en die ene die Zurda spelde deden hun rol goed maar de rest viel toch wel tegen, ik heb het boek niet gelezen maar ik zou het toch wel eens graag willen lezen, het boek lijkt me stukken beter dan de film

avatar van roozblooz

roozblooz

JTV-kijker schreef:

fijn dat je voor een deel het met me eens bent ik heb het boek gelezen en ja, nu moet ik jou gelijk geven. het boek is veel beter dan de film

avatar van snadur

snadur

Toen ik las waar de film over ging, leek het mij een hele gave film. toen ik hier las, wat anderen ervan vonden, wist ik niet meer wat ik moest denken vanwege de vele verschillende reacties, alleen dat ik hem zelf moest zien. ik heb de film nu net gekeken, en ik vind het een hele gave film!

ik vind de special effects heel gaaf en de draak is ook heel mooi gemaakt. ik zou bijna zeggen dat die echt is!

het verhaal wat de film verteld vind ik ook heel mooi.

ik vond het zeker de moeite waard om hem te kijken.

4 sterren krijgt de film van mij

avatar van Inwen

Inwen

Ik ergerde me enorm aan de hoofdrolspeler en zijn relatie met de draak. De hoofdrolspeler gedraagt zich als een onuitstaanbaar dwars klein kind, die een overdreven zoete relatie heeft met een draak. Dat verpeste voor mij het verhaal terwijl er wel interessante elementen in de film zitten.

avatar van Exploitation

Exploitation

Aangezien ik persoonlijk het verhaal een beetje TE "Lord of the Rings meets Dragonheart" vond en het acteer werk ook niet echt geweldig was zou de film voor mij uitkomen op een 2,5 als eindpunt.

Máár; het camera werk (techniek & shots) was echt heel goed/sterk en de special effecten waren ook echt goed gedaan, voor beide onderdelen een half puntje erbij. Eindresultaat; 3,5*

avatar van The Oceanic Six

Vond er werkelijk geen drol aan. Flauw, zinloos verhaal over een draak die zijn maatje wordt. Het is nergens spannend of boeiend. De actiescene's vielen me ook goed tegen. Blij toen de aftiteling verscheen.

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

amaai zeg jullie komen ook niet echt overeen met jullie meningen het enige wat jullie allemaal samen zeggen is dat het boek stukken beter is maar voor de rest ...

vreemd dat deze film zoveel verschillende menigen wekt maar wat ik wel vind is dat dat die schrijver een grote pluim verdient om dit te kunnen schrijven chapeau

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik weet niet of er een vervolg komt maar als je naar het open einde kijkt lijkt dat er wel op.

Dat viel me dus een beetje tegen...geen einde.

Dit is een film die duidelijk meelift op het succes van (en lijkt op) de 'Lord of the Rings' en natuurlijk ook veel weg heeft van 'Dragonheart'.

Jammer dat er niet meer van Malkovich te zien was, ik vind die man echt prachtig acteren.

De draak is mooi gemaakt, daar hebben ze zichtbaar tijd ingestoken.

De film is eigenlijk te kort, ze hadden meer moeten steken in de personages en in een grote veldslag.

Helaas zijn dit altijd 12+ films waardoor er nooit een spatje bloed of gore te zien is.

Maar al met al een lekker wegkijkertje die nergens verveelt.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Leuke film op zich, maar de veldslag op het einde is een beetje onoverzichtelijk, of laat ik het zo zeggen: ik had niet echt de indruk dat daar een paar duizend man stond te vechten. Ga binnenkort ook maar eens het boek lezen.

avatar van Ge0force

Ge0force

Flauw verhaal, slechte acteerprestaties, saaie dialogen, ongeloofwaardige decors... jammer, er had meer in gezeten.

avatar van helleke

helleke

Ik vond er ook nie veel aan.

Het heeft duidelijk iets mee van de sfeer die men bij de LOTR-films opwekt maar het verhaal was toch van een veel lager niveau en bij momenten zelfs op het kinderlijke af.

Denk dat ze op een gemakkelijke manier wilden scoren door LOTR-toestanden te imiteren.

2 sterren.

avatar van Timecop

Timecop

Ajax&Litmanen1 schreef:

Yep, that's right.....

avatar van Nighthaven

Nighthaven

Eksoj schreef:

Op zich geen slechte film, maar als je het boek had gelezen erg teleurstellend. Ik vond het boek geweldig, en dan is een film waarin het verhaal zo verpest wordt niet om aan te zien.

idd ik had voor da eragon bekend was de boeken gelezen en keek dus naar de film uit, ik had een avant-premiere ticket gewonnen en ging dus kijken ma twas heel teleurstellend