Genre: Fantasy / Drama
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Vanaf zondag 15 februari in 2 bioscopen
Plot El Laberinto del Fauno
"What happens when make-believe believes it's real?"
In 1944, na de zege van Franco, verhuizen de 12-jarige Ofelia en haar zwangere moeder naar een landelijk gebied in Noord-Spanje, waar ze bij Ofelia's strenge en keiharde stiefvader Kapitein Vidal komen wonen. Met zijn leger vecht de meedogenloze Vidal tegen de rebellen die in de bossen leven. In deze barre omstandigheden ontmoet Ofelia op een nacht een mysterieuze faun. Deze vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich kan bewijzen als ze drie belangrijke opdrachten uitvoert.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Das Labyrinth des Fauns (BoekMeter)
- El Laberinto del Fauno (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
veel beter dan der leben das anderen dikke 4 waard
'Das Leben der Anderen' bedoel je natuurlijk
dragje

Linn
Tuurlijk mag jij je dat afvragen Linn
Maar stel, je had in de bioscoop gezeten en je hoort een 12 jarige na afloop schreeuwen: 'wat een kl*tefilm', dan ga jij toch niet aan hem vragen waarom hij het een kl*tefilm vond.
Ik denk dat je hem dan lekker zou negeren met de gedachte 'ooit zul jij die film WEL kunnen waarderen'.
Lol
Wie weet zou ik dat best wel eens doen als iemand dat roept
Ik heb de eigenschap erg nieuwsgierig te zijn.
Wouters
Deze film lijkt me helemaal geweldig, maar als ik eens naar de rest van del Toro's films kijk, ontgaat me het verlangen een beetje. Blade II en Hellboy?!
niet echt te vergelijken. gewoon gaan. je krijgt er geen spijt van!
X__Liesjj
Een prachtige film, en goed acteerwerk, de oorlog overheerst meer dan de fantasie maar toch een ware meesterwerk, 5 sterren !
Flanagan
veel beter dan der leben das anderen dikke 4 waard
De vergelijking snap ik niet helemaal ?
nightbreed
Lol
Wie weet zou ik dat best wel eens doen als iemand dat roept
Ik heb de eigenschap erg nieuwsgierig te zijn.
Haha, als je dat ooit doet moet je er voor zorgen dat het wordt opgenomen, lijkt me wel grappig om te zien
Turkeyloverz
De vergelijking snap ik niet helemaal ?
Allebei waren ze genomineerd voor de beste Buitenlandse film, waarbij Das leben er met de Oscar vandoor ging.
Harregarre
Heel mooie film.
Voor de mensen die denken dat het een 'fantasiefilm' is. Het gaat meer om de oorlog en de verhouding van de hoofdpersoon met de harde werkelijkheid (foute stiefvader e.d.) die ze, zo zou je het uit kunnen leggen, met haar fantasiewereld probeert te vergeten. Je kijkt dus op sommige momenten door de ogen van volwassene en dan zie je de realiteit en andere momenten met Ofelia, zie je de wereld die zij ervan maakt.
Tjonge, wat een goed geluid. Zelden zoiets goeds gehoord.
Film zelf begon matig, maar werd steeds beter.
Word_Play
Herzien in de bioscoop en verhoogd naar 4,5*. Een prachtig gemaakte, briljante film.
Zo tragisch om te zien hoe Ofelia krampachtig de werkelijkheid probeert te ontsnappen en haar moeder te helpen. Het einde raakte mij heel diep, sad maar toch ook weer happy. Ivana Baquero zet wat mij betreft de beste rol ooit door een kind gespeeld neer, en wordt daarbij ondersteund met de eveneens briljant acterende Lopez als fascistische kolonel en en Verdú als de maid die Ofelia's hoop in bange dagen is.
Del Toro weet als geen ander een fantasywereld te scheppen, eentje die zich makkelijk kan meten met die van Jackson's LotR-trilogie. De faun is werkelijk prachtig gemaakt (Doug Jones
), net als de andere wezens. Dit is echte cinema, een film die het medium ten volste weet te benutten.
thomzi50
- 1991 berichten
Vrijwel al het positeive is al gezegd. Inderdaad een erg fraaie film. Iedereen spelt echt fantastisch, het ziet er ook nog eens mooi uit. Alhoewel het soms wel erg computer- overkomt. 4*
erikje1
goede film met twee verhaallijnen erin,de burgeroorlog en de fantasiewereld van Ofelia ,prachtig in het spaans gesproken en verteld en een geweldige schurkenrol van de kolonel(Lopez). 4*
bertmarc
Hoe kan je dit nou zeggen,...Dragje....
Pan's Labyrinth is een zwaar over gewaardeerde film. Zitten een paar fantastische shot's in, dat zeker, maar het plot vind ik tamelijk mager en te gepolijst.....
Als je deze film minder dan 4,5* geeft heb je niet goed naar gekeken. Oke' misschien hou je niet van dit genre maar kom op zoveel van dit soort films komen er niet uit....Of wel...
moviemeterman
Ik heb erg zitten twijfelen of ik deze film wou zien. Ik heb het niet zo op films die niet Engels gesproken zijn. Ik ben blij dat ik dat WEL gedaan heb! Toppertje. Let wel: Verwacht geen total fantasy film: Het verhaal gaat over het leven van en meisje in Spanje tijdens de oorlog. De toevoeging van de fantasyfactor maakt het verhaal juist wel zeer intrigerend. Lekker gek, lekker anders zeg maar. een 4.0
psycholamp
- 1960 berichten
Mooi filmpje. Het geluid in de bioscoop is overdonderend. Spannend en origineel.
Marki_san
morgen zien in de bios...heb er echt zin in...verwacht er veel van
qwertary1992
Ik heb deze film gezien.. ik dacht dat hij heel eng enzo zou worden na wat ik uit de trailer zag... maar dat viel wel mee. Nja, de kapitein was best wel eng.. maar dat terzijde.
Het verhaal is té mooi, camerawerk is beau, acteerwerk is fantastisch en de rest is ook geweldig.. 4,5 *
Marki_san
wat een geweldige film is dit...prachtig vormgegeven...heel goed geacteert...de sfeer is ongeefenaart (hele film is heel donker)...het einde is heel mooi (het is een goed einde maar niet perfect...zoals amerikaanse films...en dat maakt het zo mooi en geloofwaardig)...hele film is vol spanning (komt ook door de hitler-achtige kapitein)...en veel meer
in de bioscoop zat ik wel in een zaal met nog maar 3 andere mensen....komt waarschijnlijk doordat het niet echt een commerciele film is...en waarschijnlijk ook doordat het geheel spaans gesproken is.....jammer deze film zouden veel meer mensen moeten zien
- 11917 berichten
Vandaag in de bios gezien, toch maar.
Zeer, zeer mooie film, maar wat me wel dwarszat was dat het leek alsof regisseur Del Toro niet heeft kunnen kiezen tussen het maken van een sprookjesachtige kinderfilm, of een duistere fantasythriller voor volwassenen. Er zitten een aantal zeer gruwelijke scenes in, die dan toch wel halverwege worden afgekapt.
Verder: 3 Oscars zijn terecht, hoewel ik even ben vergeten wat die andere twee waren, behalve die voor beste make-up. Prachtig gefilmd, en uitstekend acteerwerk van Ofelia, gespeeld door Ivana Baquero. Knap meisje trouwens ook.
Prudh
Prachtig gefilmd, en uitstekend acteerwerk van Ofelia, gespeeld door Ariadna Gil volgens mij.
Volgens mij niet
- 11917 berichten
Ik wilde het net gaan verbeteren: Ivana Baquero. Onwijs mooi meisje trouwens ook.
Iketes
- 1968 berichten
Volgens heb je het niet helemaal begrepen
- 11917 berichten
Leg het maar uit dan. Ik las elders ook al dat dit absoluut geen kinderfilm was, eerder een horrorfilm. Volkskrant of Veronica volgens mij.
Behoorlijke tegenvaller, vond het er vooral erg lelijk uitzien allemaal. Ik snap best dat anderen het mooi vinden, maar ik vond het er vies en modderig, als een oud schilderij dat hoog nodig gerestaureerd moet worden.. Doe mij maar de kleurrijkere fantasy wereld van Burton. Ook het verhaal had verder weinig wat mij boeide. Vond de bovenwereld in ieder geval boeiender dan het fantasy gebeuren en dat zou natuurlijk niet moeten. Jammer. 3*
psycholamp
- 1960 berichten
Burton kleurrijk? Oké Big Fish wel, maar Sleepy Hollow, Batman 1+2, The Nightmare before Christmas, The Corpsbride. Zijn dat kleurrijke werelden?
En drie sterren voor een lelijke tegenvaller vind ik best veel.
Ik had er ook veel van verwacht. Vergeet bij Burton ook vooral Edward Sciccorhands niet, daar bij zijn de donkerdere films van Burton wel cleaner, wellicht had ik die term moeten gebruiken t.o.v de modderige kleuren van Pan. Neig overigens licht naar 3,5* want al raakte het me te weinig tijdens het kijken, het was wel weer eens een andere benadering van het oorlogsthema.

Welke sprookjesfilms weten ons het meest te betoveren?

De best beoordeelde films uit vijf verschillende landen, volgens MovieMeter

De beste Spaanstalige films per genre, volgens Moviemeter

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008

Mary and Max
Animatie / Drama, 2009
spanjeweerstandservantanti herofeesprookjefranco regime (francoism)legerprinsesliefdebossenkoningcrueltyhidinglabyrinthmagisch realismemythologicaldark fairy tale children in wartimebrutal violencepost spanish civil warfaun