menu

La La Land (2016)

mijn stem
3,53 (1117)
1117 stemmen

Verenigde Staten
Muziek / Romantiek
126 minuten

geregisseerd door Damien Chazelle
met Emma Stone, Ryan Gosling en John Legend

Het verhaal volgt Sebastian en Mia, die nader tot elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=2P_gtx2DIRI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van IH88
4,5
Zwolle84 schreef:
(quote)


...waar ik nog steeds volledig achter sta. Wat een prachtig, tijdloos stukje filmgeschiedenis is dit. Een bitterzoet spektakelstuk dat zijn weerga niet kent. Het is ook zoveel meer dan een mooie knipoog naar de klassieke musicals; het is zelf domweg de beste die ik heb gezien. En dat slotakkoord gaat ook definitief in m'n lijstje met mooiste scènes aller tijden.

Diep onder de indruk, betoverd en lamgeslagen.


Welke is nu beter Zwolle, La La Land of The Greatest Showman .

avatar van Zwolle84
4,5
IH88 schreef:
(quote)


Welke is nu beter Zwolle, La La Land of The Greatest Showman .


La La Land, absoluut. Maar beide prachtig en afgeronde negens. Alleen de een naar boven en de ander naar beneden.

avatar van macrobody
3,5
Musicals zijn zo jaren '50 '60. Maar blijkbaar zijn er nog veel mensen die terug verlangen naar die tijd gezien de recensies. Het begon echt als een originele circustheater musical met een hoop geren en gespring maar gelukkig had ik op een gegeven moment niet dat gevoel meer en werd het geblaat niet overheersend maar gefocust en kreeg het verhaal wat meer de ruimte. Zeker geen slechte film en als musical je ding is dan zal deze film je zeker kunnen bekoren.

avatar van scorsese
4,0
Uitstekende film over een jongen en meisje die beiden hun eigen droom najagen en elkaar ontmoeten. Mooi camerawerk met een aantal lange shots. Ryan Gosling en Emma Stone doen het goed samen en vooral die laatste weet voor een aantal ontroerende momenten te zorgen. Mede dankzij het prachtige en onconventionele einde nog net 4.0 sterren.

avatar van missl
5,0
Wat een verrassing deze film. Vol kleur, mooie lange shots, mooi camerawerk en prachtige omgevingen. De film gaat over een jongen en een meisje die elkaar ontmoeten en allebei andere dromen hebben. En het einde zo simpel eigenlijk maar prachtig. Voor mij echt een plezier en betoverend om naar te kijken, deze film! En ik houd niet eens van films waarin mensen ineens gaan zingen.

Enige minpuntje: Gosling, wat een stijve, saaie acteur begint het te worden, altijd dezelfde rollen waarin hij niet lacht en een beetje socially awkward is.

avatar van Baboesjka
3,5
Ik was al een tijd benieuwd naar deze film, dus ik was blij toen ik 'm in de bieb aantrof. Ik verwachtte niet dat ik 'm geweldig zou vinden. Musicals kan ik erg goed en leuk vinden, maar ik ben er lang niet altijd voor in de stemming. Ik vind La La Land een romantische film die goed in elkaar zit en prettig wegkijkt. Ik ben niet helemaal ondersteboven van de liedjes, maar ik vind ze ook niet slecht en er zit mooie pianomuziek in de film. Ik vind het verhaal niet zo indrukwekkend. Het is wat mij betreft vooral de manier waarop het gebracht is die de film interessanter maakt. Het acteerwerk vind ik goed en het beeld mooi helder en kleurrijk. Er zit een heel dromerig, fijn sfeertje in. Het is niet voor 100% mijn ding, maar ik ben blij dat ik 'm eindelijk gezien heb. 3,5*

avatar van Roger Thornhill
5,0
Toen ik deze film een maand of vijf geleden via de spetterende Blu-ray voor het eerst zag, was ik zó onder de indruk dat ik hem eigenlijk geen tweede keer durfde te bekijken uit angst dat hij pijnlijk tegen zou vallen, en zo begon ik langzaam maar zeker –ik weet, het klinkt absurd– als een berg op te zien tegen dat éne doosje in mijn kast. Toen de overige stapels "nog te zien" waren weggeslonken ben ik hier dan toch maar een tweede maal aan begonnen, met lood in mijn schoenen, maar al halverwege de openingsscène was ik weer helemaal gewonnen door de muziek, de kleuren, de energie, de goede zin en de joie de vivre, en toen moesten Gosling en Stone nog komen. Wat is híj geweldig in de korte scène waarin zijn zus al zijn nog ingepakte dozen becommentarieert, wat is zíj geweldig wanneer ze na haar mislukte première aan de grond zit, en wat zijn deze twee geweldige acteurs sámen fantastisch (onbegrijpelijk dat zíj wèl maar híj dan weer níét door de Academy werd bekroond). Meer een verhaal over dromen en liefde en hoe die twee niet altijd samengaan dan een pur-sang-musical, hetgeen niet wegneemt dat de liedjes prachtig zijn en de vertolkingen van zang en dans tussen adekwaat en uitstekend variëren (bij Gosling en Stone niks geen lood in de schoenen). En dan de onbeschrijflijke blik van verstandhouding en liefde die ze op het einde uitwisselen... Nu geen vijf maanden meer wachten op de derde kijkbeurt.

avatar van Zandkuiken
3,5
Eens herbekijken nu de hype en mijn (al te) hooggespannen verwachtingen zijn gaan liggen.

Nog steeds is het niet helemaal mijn soort film (vanwege mijn allergie voor klassieke musical-elementen), waardoor ik me er tijdens sommige momentjes echt wel wat doorheen moet worstelen. Vooral bij de scènes waarin er gedanst wordt, krijg ik het nogal snel op de heupen.

Daar staat tegenover dat de magie tussen Gosling en Stone (allebei in een staat van genade verkerend) me bij een tweede kijkbeurt veel meer te pakken kreeg. Ook de pijnlijkere momenten waren soms echt raak: de scène waarin het koppel ruzie krijgt tijdens het eten is overweldigend.

Ook op visueel vlak wel leuk en kleurrijk en vooral de wat meer ingetogen nummers vind ik erg geslaagd.

Ik ga naar 3,5*

avatar van TornadoEF5
2,0
Ja, ik denk ook dat ik deze nog eens zal herbekijken (wanneer ik in de juiste mood ben). Ik moet wel echt eerlijk bekennen dat ik echt nog bar weinig van deze film weet... Misschien omdat ik de interesse echt snel verloor, maar als ik een beetje inspanning toon is er wel wat meer mogelijk. Misschien moet ik ook wat leren wennen aan musicals.

avatar van Black Math
1,5
Mnee. Een flinterdun verhaal over het verloop van een romance heb ik al meerdere keren in andere films gezien. Hier wordt het "opgeleukt" door dans en gezang. Ik ben geen kenner van de oude musicalfilms, maar zelfs ik kan zien dat de hoofdrolspelers nou verre van geweldige dansers zijn. Dat geldt ook voor de zang, maar daar kan ik nog wel de charme van inzien. Veel beter dan de afgrijselijke autotune van Emma Watson in Beauty and the Beast in ieder geval. Het probleem is meer dat de liedjes me gewoon weinig boeien. Op een enkel lang camerashot geldt dat ook voor het camerawerk, waardoor ik hier helaas niet het meesterwerk in kan zien dat velen er blijkbaar wel in zien. 1,5*.

avatar van Zwolle84
4,5
Roger Thornhill schreef:
En dan de onbeschrijflijke blik van verstandhouding en liefde die ze op het einde uitwisselen...


Die is zo mooi dat het pijn doet. Erg emotioneel moment.

avatar van cucciolo
4,0
Zwolle84 schreef:
(quote)
Die is zo mooi dat het pijn doet. Erg emotioneel moment.

Toch vind ik het einde uit Les Parapluies de Cherbourg (1964) hartverscheurender.

avatar van pumbaaaaaaaaaa
1,5
Ik ben fan van musicals en kan op tijd een goeie musicalfilm waarderen, maar deze kon mij niet bekoren... Ik snap de hele hype met de oscars echt niet. Ja, mooi in beeld gebracht. Maar de liedjes vond ik zo zwak. Het was helemaal niet wat ik ervan verwacht had. Er zijn véél betere musicalfilms dan deze!

3,0
Een film over het najagen van dromen, met een vleugje romantiek.

En dat vleugje romantiek is juist hetgene waar ik mij aan stoor. Het is gewoon te weinig, op sommige momenten heb je wel dat '' romantiek-gevoel'' maar ik mis dat naar-elkaar-verlangen-ik-ga-anders-dood-gevoel dat je bijvoorbeeld bij Goslings Notebook wel hebt (voor een totaal ander genre te noemen).

Had ook wel wat problemen met de muziek/dansscenes. Begon soms uit het niets, totaal geen aanleiding toe? Waar je toch gewoon bent dat dit uit emotie, handeling,... gebeurt.. En sommige songs konden mij niet echt boeien.

Het neemt niet weg dat de film leuk gemaakt is, er leuke scènes inzitten, mooie beelden, het acteren goed zit en het verhaal een goed uitgangspunt heeft, maar ik mis meer ❤️.

Het einde, toch wel verrassend te noemen, bevalt me dan wel. Hoe een romantische ziel ik ook ben, deze film verdient zo een einde.

Zonder elkaar was het ze waarschijnlijk niet gelukt, maar daar hebben ze wel hun liefde voor elkaar moeten voor opgeven...


Score tussen 2,5-3*, toch een 3*

avatar van Tarkus
1,5
De openingsscène deed me onmiddellijk aan West Side Story denken, maar daarmee houdt de vergelijking op. West Side Story is 100 X beter dan deze film, waarvan ik niet snap dat hij zoveel Oscars in de wacht heeft kunnen slepen.
Mooie plaatjes, dat wel, maar de muziek is maar pover, geen uitschieters waarvan je zou zeggen 'wauw!!'.
Ook het verhaal is niets bijzonders...
2 uur lange zit, waarvan ik blij was dat het voorbij was.

4,0
Ik ben geen fan van musicals, maar deze film kon ik wel waarderen. De sfeer is heel mooi in beeld gebracht. Met name het einde was prachtig gedaan.

avatar van Angel9999
4,0
geplaatst:
Beter als ik had verwacht. Met wat meer catchy songs had het de ultieme musical film kunnen worden van deze tijd. De acteerprestaties van Emma en Ryan zijn super tof om naar te kijken.

1,5
geplaatst:
Sorry, dit was het absoluut niet. Snap niet waarom deze film zo goed gescoord heeft. Zelfs mijn vrouw en schoonmoeder (musical fans pur sang) vonden het niets. Kon alleen de openingsscene wel waarderen, daarna werd het alleen maar slechter. Onaansprekende liedjes, een nietszeggend, saai verhaal in een mooi jasje.

3,5
geplaatst:
Romantische musical die pas naar het einde toe sterker wordt in het verhaal wanneer wordt aangevoerd dat uiteenlopende ambities een hinder kunnen vormen in een relatie.
Inderdaad, hommage aan de vroegere musical. In een paar dansscènes in het begin dacht ik instinctmatig aan Fred en Ginger, maar dan helaas zonder de muziek van een Porter, Gershwin, Kern, Hammerstein.., en op het einde, wanneer vroegere geliefden die onderussen hun professioneel- en privéleven hebben uitgebouwd, elkaar nog eens zien, kwam me een gelijkaardige scène uit "Les Parapluies de Cherbourg" voor de ogen.
Ryan Gosling en Emma Stone overtuigen als het romantisch koppel in deze vlotte, kleurrijke musical die naast zijn filmische waarde ook voor altijd zal herinnerd worden aan die belangrijke Oscar die in die andere enveloppe zat.

avatar van grovonion
3,0
geplaatst:
Ik volg Karst wel, ik had er i.i.g iets anders van verwacht. Ten eerste is dit geen musical, aan het begin is er een scene en heel aan het einde ene die me herinnert aan een musical, alles daartussen is een gewone holywood film met muziek. Ten tweede is de film emotioneel ongebalanceerd, de verhouding van Mia en Seb wordt mooi en geloofwaardig uitgebouwd om dan tegen het einde om simpele redenen afgevoerd te worden, terwijl ze duidelijk te kennen geven van elkaar te houden en oplossingen te kunnen vnden. Kers op de taart is dan als Mia precies dat leven voert dat ze bij haar oorspronkelijke vriend opgeeft.
Het geheel klopt emotioneel gezien gewoon niet.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:34 uur

geplaatst: vandaag om 00:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.