Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 5 november 1998
Bekijk via Netflix
Bekijk via Disney+
Plot The Negotiator
"He frees hostages for a living. Now he's taking hostages to survive."
Na een zoveelste opdracht succesvol te hebben afgerond, wordt de politieonderhandelaar Danny Roman (Samuel L. Jackson) door collega's en pers op handen gedragen. Die avond vertelt zijn partner hem dat hij bewijzen heeft van fraude in het politiedepartement. Wanneer hij later op de afgesproken tijd op hun ontmoetingsplaats aankomt, blijkt Danny's partner te zijn vermoord. De geprezen politieman wordt prompt beschuldigd van de moord. Hij begeeft zich naar Interne Zaken en eist van hun chef, Terence Niebaum (J.T. Walsh), de volledige waarheid. Het gesprek loopt uit de hand en Danny gijzelt Niebaum en de drie andere aanwezigen. Omdat hij als geen ander weet hoe de politie dergelijke situaties aanpakt, vraagt hij de hulp van een buitenstaander: een andere onderhandelaar, Chris Sabian (Kevin Spacey)...
Lt. Danny Roman
Rudy
Karen Roman
Markus
[Preketero]
Leuke, realistische film met goede acteerprestaties, ook voor Paul Giamatti en David Morse, ik denk dat David Morse in deze film ontdekt is..? Anderhalf jaar later speelde hij in The Green Mile
Maar hoe groot het motief van Samuel L. Jackson ook is om gijzelaars te nemen, het mag niet en op het einde is hij zeker niet onschuldig, al kreeg je wel zo'n beeld.
Nog iets: Kevin Spacey bereikt Samuel L. Jackson via GSM pas als hij al voor het gebouw staat. Waarom zolang wachten? Het is een detail, maar toch ..
Voor de rest goede actie.
Thieske
Ik houd normaal gesproken helemaal niet van actie films, maar ook deze op het strand zitten kijken en dat geeft toch andere effecten.
bij het voorstukje dacht ik, nou ik ga wel weg, maar ben toch blij dat ik ben blijven zitten.
Leuke film!
glass
Zeer goed actie/thriller.Sterk begin ,good feel end.
Sterk geacteerd door Samuel L. Jackson, Kevin Spacey.
Heerlijk.........
Lkw
Was ik al onder de indruk van Samuel L. Jackson na het zien van Pulp Fiction, deze film heeft mijn bewondering voor de man alleen maar verder doen toenemen. Alleen de manier waarop hij praat vind ik al fantastisch! Enorm charismatische figuur.
De eerste driekwart van de film vind ik erg goed, het eind is ook wel okee, maaar komt wat mij betreft wat gekunsteld over.
Toch 4 sterren, want ik heb er echt van genoten.
thomzi50
- 1991 berichten
Kevin Spacey en Samuel L. Jackson spelen fantastisch, waardoor het nogal simpele verhaal en alle voorspelbaarheid teniet worden gedaan. Gewoon een heerlijke actiefilm à la The Rock. Dikke 3,5*
Kiros
Goeie aktie, en goed gespeeld door beide heren. Deze al meerdere keren gezien in het VHS tijdperk.
De 'prachtige' Duitse titel is trouwens " Verhandlungssache "
Wat een woord...
Madara_
Is dit die film waarbij het gaat over dat kleine kindje(ooggetuige) die dan in het politiebureau een foto ziet van een politie-agent die de dader is ?
Of zit ik helemaal verkeerd?
botersmaak
Nee, 16 jaar eerder in de serie St. Elsewhere 'doorgebroken'
*Nientjah*

Of zit ik helemaal verkeerd?

Nee dat is die film met die Amish mensen, ben de naam even kwijt.
*Nientjah*
Best spannende film, Kevin Spacey vond ik erg goed. Het was mij toch echt wel even een raadsel hoe hij uit het gebouw zou ontsnappen. Goede actiefilm, aan de lange kant maar heeft me blijven boeien.
3,5 sterren.
speranza
Ik wil het antwoord van *Nientjah* aan Madara_ nog even afronden. De film over de Amish mensen heet Witness (1985) met Harrisson Ford en Kelly Mc Gillis.
Dat was het ja!
Ik kon even niet op de naam komen.
Montorsi
Oppervlakkig en voorspelbaar. Merkte weinig van een creatieve geest van de regisseur, niet in de shots (slowmotions bij de vleet) en al helemaal niet in de muziek (onheilspellende dertien in een dozijn meuk). Heb Samuel L. Jackson ook wel eens beter zien spelen. De spanning was nog wel aardig en zorgde ervoor dat het geen totale prut was. 2.5*
maerk
Hoewel het verhaal zeer voorspelbaar is, is de film nog behoorlijk spannend. Het gegeven dat een Negotiator mensen gijzelt vind ik ook wel mooi. Hij weet alle trucjes van de politie en houdt zo de situatie onder controle.
Het verhaal is dus nog erg spannend. Alleen is het einde een beetje flut. De kracht van de film ligt vooral in het acteerwerk. De hoofdrollen worden uitstekend vertolkt door Samuel L. Jackson en Kevin Spacey. Maar ook een paar bijrolletjes zijn indrukwekkend. Daarmee doel ik vooral op 'die ene vent van CSI' in het begin Paul Giamatti en David Morse. Deze acteurs tillen de film naar een hoger niveau en een 4* beoordeling.
bobolinski
Zeker een goede film, genoten en wil hem zeker nog een tweede keer zien.
Ejerika
Ik hou van deze film. Kevin Spacey is woest aantrekkelijk in zijn vlijmscherpe rol.
Parisa
De openingscene vond ik erg sterk. Die trok de aandacht. Daarna gleed het verhaal in ups en downs zoals we die zo goed kennen. Een gemiddelde 3*.
guylopez93
top film
zeer goede acteer prestaties van Jackson en Spacey
goed verhaal, goede actie en mooi uitgewerkt
een film die blijft boeien van begin tot eind en die je makkelijk voor de tweede keer kan zien
Dutchero
Ik wilde zelf een stukje schrijven maar dit dekt mijn mening grotendeels. Matige film, had er meer van verwacht.
speranza
Ik vind deze film ook oppervlakkig en voorspelbaar. In tegenstelling tot Montorsi vind ik de spanning echter ook erg tegenvallen.
Hectometersnor
Boordevol cliche's en niet een heel sterk verhaal maar blijft het kijken waard puur door Spacey en Jackson. Zonder hun was de film een verloren zaak geweest vrees ik.
DroBje!
Ik vond deze film tegenvallen.
Dit kwam zeker niet door Samuel L. Jackson noch Kevin Spacy.
Ook het verhaal kan er nog mee door.
Maar heel wat scènes gaan te veel over the top.
Zoals:
1. Wanneer Danny in het open raam staat te schreeuwen met 10 laser lichtjes op hem gericht.
2. En bijvoorbeeld aan het einde wanneer Frost is gepakt, Danny alsnog een wapen krijgt en vervolgens de keuze krijgt om te schieten of niet.
Dit vind ik jammer, volgens mij kon dit veel beter.
moekemedelij
Een voorspelbare, maar goed uitgewerkte film...
Dankzij Samuel L. Jackson die zijn rol uitmuntend op het witte doek vertolkt.
mr. white
Aardige film met een routineuze Kevin Spacey. Niet echt een topper maar kijkt wel lekker weg.
superfly84
geweldig actie spectakel waar je toch een klein beetje je aandacht bij het verhaal moet houden om het einde te snappen. Ik vind de film absoluut niet voorspelboor en het eind erg origineel!
Samual L Jackson is the right man for the job, briljant acteur! sonde dat hij pas zo laat is ontdekt. Ik heb deze film nog op videoband maar zelfs dan is het een enorm vermakelijke en spannende film!
Barry123
Toevallig zapte ik langs deze film.
Nooit gedacht dat er ook goede films op tv komen.
patrick21079
Deze film is gemaakt voor Samuel L. Jackson, de rol is hem echt op het lijf geschreven. Erg leuke film met een verassende wending op het einde. Kevin Spacey acteert ook goed, je moet wel een beetje je aandacht erbij houden anders snap je er op een gegeven moment niks meer van. Zeker een aanrader, helemaal als je een Jackson fan bent.

Goed beoordeelde actiethriller 'The Negotiator' vanavond op televisie

Sleepers
Misdaad / Drama, 1996

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003
corruptiechicago, illinoisgijzelaarpension innocencepolitiehostage-takingmoordsamenzweringbullet woundurban settingnegotiator