Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 5 november 1998
Bekijk via Netflix
Bekijk via Disney+
Plot The Negotiator
"He frees hostages for a living. Now he's taking hostages to survive."
Na een zoveelste opdracht succesvol te hebben afgerond, wordt de politieonderhandelaar Danny Roman (Samuel L. Jackson) door collega's en pers op handen gedragen. Die avond vertelt zijn partner hem dat hij bewijzen heeft van fraude in het politiedepartement. Wanneer hij later op de afgesproken tijd op hun ontmoetingsplaats aankomt, blijkt Danny's partner te zijn vermoord. De geprezen politieman wordt prompt beschuldigd van de moord. Hij begeeft zich naar Interne Zaken en eist van hun chef, Terence Niebaum (J.T. Walsh), de volledige waarheid. Het gesprek loopt uit de hand en Danny gijzelt Niebaum en de drie andere aanwezigen. Omdat hij als geen ander weet hoe de politie dergelijke situaties aanpakt, vraagt hij de hulp van een buitenstaander: een andere onderhandelaar, Chris Sabian (Kevin Spacey)...
Lt. Danny Roman
Rudy
Karen Roman
Markus
Jordy
2 van m'n favoriete acteurs stelden me niet teleur: de film kent een goed, geloofwaardig en spannend verhaal en er wordt erg goed geacteerd. 4 sterren.
neo
zeer goeie film,met de beste dialogen sinds pulp fiction.
Goodfella
Een van de beste films ooit. Samuel L. Jackson en Kevin Spacey in topvorm! Naarmate het einde dichterbij komt wordt het steeds spannender, vooral door de zeer boeiende dialogen. Prachtig!
Jerome-B
Zeer spannende en geloofwaardige thriller, waarin de goeie dialogen er als eerste uitspringen, en de acteurs top zijn! Gewoon een hele goeie in z'n soort. 3,5 ster voor The Negotiator.
BS
zeer spannende film met 2 topacteurs en een hoop actie.
Scherpe dialogen,doordacht script en goed uitgewerkt.Een van mijn toppers.4 sterren
Obiwannes
Spacey vind ik ook zeer goed Jackson iets minder maar, in deze film laten ze samen wat prachtacteerwerk zien. Zeer goede actie, spannend en orgineel. Kortom een zeer goed film 4*
Goodfella
Dit moet ik eigenlijk wel een beetje nuanceren... Zag 'm een aantal maanden geleden weer, hij's goed, maar een van de beste films ooit? Niet echt... [Geen idee waarom ik dat schreef...
]
nog een keertje gekeken.ik verhoog mijn stem ff van 4 naar 4.5 sterren
crazy_bites
Heel goede film,had hem gehuurd en zodra ie uit was gekocht op dvd
Frieky
Echt onverwachts een erg goede film, ik dacht dat dit een simpele actiefilm was, maar dat was absoluut niet het geval, 4 sterren
narva77 (crew films)
Nu weet ik weer waarom David Morse een van mijn favoriete acteurs is!
EmDee
Vond David Morse idd ook erg goed, maar ik had gedacht dat hij ook bij de bad guys hoorde.
Voor de rest ook goed gespeeld en ook zat het verhaal goed in elkaar.
Las het volgende op IMDB:
The movie was originally written to star Sylvester Stallone and Kevin Spacey. Spacey was supposed to be the hostage-taker and Stallone being the hero to save him. When Stallone turned down the part Spacey decided he wanted the negotiator part and had the hostage-taker recast and Samuel Jackson got the role.
drie hoeraatjes voor Stallone for not being there.
narva77 (crew films)
Hoezo, was je dan teleurgesteld omdat hij bij de good guys behoort?

Dat van Sylvester Stallone heb ik ook gelezen, staat ook in de vara-gids. Kan ik me ook absoluut niks bij voorstellen. Hij heeft ons allen een goede dienst bewezen door de rol af te wijzen...
EmDee
Maarten
Super vette film van hoge kwaliteit! Heb hem nu al 9x gezien en elke keer weer is het een genot!!! Uiteraard is het acteerwerk van Kevin Spacey en Samuel L. Jackson fabelachtig wat leidt tot een film die geen enkele seconde verveelt en een verbazend einde heeft!!
Goed verhaal. Erg sterk geacteerd door Spacey en Jackson. IJzer sterke fim. 4*
sn@ke
- 2077 berichten
The Negotiator is een zeer geslaagde actiethriller. De acteerprestaties van Samuel.L.Jackson en Kevin Spacey zijn dik in orde.De film heeft ook een paar spannende actiescenes. Dit alles en het verrassende einde maken van deze film een echte topper.
Hij krijgt van mij 4,5*. Zelfs na drie keer kijken blijft hij gewoon ongelooflijk goed. Heerlijke film.
magnolia_
Deze film deed mij verdacht veel denken aan Die hard. Samuel L. Jackson had vast heimwee naar die hard with a vengeance
Ik had grote verwachtingen van de film, maar die werden helaas niet ingelost, 'k vond het verhaal wat rammellen,Samuel L. Jackson was niet op dreef, en zeker het einde vond ik teleurstellend.
Maar toch, in een tijd waar goede aciefilms zeldzaam worden, een echte aanrader
flicks
Gewoon simpelweg een topfilm, veel actie goed verhaal en goed gespeeld.
Stephan
Aardig spel, leuke spanning. Verder inhoudloos. Een beetje een Bruckheimer-sfeertje (wat mij dus tegenstaat)
neo
Verder inhoudloos. Een beetje een Bruckheimer-sfeertje (wat mij dus tegenstaat)
Ik neem aan dat je dit zo ervaart doordat het er nogal ''gelikt'' uit ziet?
Stephan
Ik neem aan dat je dit zo ervaart doordat het er nogal ''gelikt'' uit ziet?
Ook, maar vooral omdat het allemaal zo stoer en voorspelbaar is.
Agony
- 1985 berichten
knettergek wordt ik ervan.... SBS6 zend regelmatig best aardige films uit en laatst dacht ik dat ze het begrepen hadden door Hart van Nederland NA de film uit te zenden. Met The Negotiator is het weer raak... na eerst in het eerste uur 38 keer reclame te hebben gezien, hebben ze weer het arrogante lef om een half uur Hart van Nederland er doorheen te flikkeren... kotsziek wordt ik ervan...
sorry dat moest er even uit.
Agony
- 1985 berichten
Weergaloze actiethriller. Deze film moet het niet van spectaculaire special effects hebben, maar van een uitstekend verhaal gecombineerd met een gezonde dosis spanning. Tel daar het uitmuntende spel van Spacey en Jackson op en je hebt een topper in het genre. Lang geleden had ik de film ook al eens gezien en naar nu blijkt te laag gewaardeerd. Ik verhoog naar 4,5 sterren.
LZA
had hem al gezien een paar jaar geleden,en vond het een goeie film, maar vanavond het laatste kwartier nog eens bekeken en ik werd een beetje misselijk.
samuel die wel heel graag zijn beretta leeg wil schieten op de bad guy maar wonder boven wonder op een meesterlijk gefilmde manier uit genade het pistool uit zijn handen laat glippen.Ontroerend.
Verder de climax in zijn geheel gezien...tis gewoon allemaal te toevallig, te makkelijk gebracht.
Een film die eindigt met een shot van een druk door hulptroepen(politie enz.)bezette straat waarna de held in een ziekenwagen wordt afgevoerd,tja daar wordt ik gewoon heel erg misselijk van.
van 4 naar 3*

Sleepers
Misdaad / Drama, 1996

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003
corruptiechicago, illinoisgijzelaarpension innocencepolitiehostage-takingmoordsamenzweringbullet woundurban settingnegotiator