Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 5 november 1998
Bekijk via Netflix
Bekijk via Disney+
Plot The Negotiator
"He frees hostages for a living. Now he's taking hostages to survive."
Na een zoveelste opdracht succesvol te hebben afgerond, wordt de politieonderhandelaar Danny Roman (Samuel L. Jackson) door collega's en pers op handen gedragen. Die avond vertelt zijn partner hem dat hij bewijzen heeft van fraude in het politiedepartement. Wanneer hij later op de afgesproken tijd op hun ontmoetingsplaats aankomt, blijkt Danny's partner te zijn vermoord. De geprezen politieman wordt prompt beschuldigd van de moord. Hij begeeft zich naar Interne Zaken en eist van hun chef, Terence Niebaum (J.T. Walsh), de volledige waarheid. Het gesprek loopt uit de hand en Danny gijzelt Niebaum en de drie andere aanwezigen. Omdat hij als geen ander weet hoe de politie dergelijke situaties aanpakt, vraagt hij de hulp van een buitenstaander: een andere onderhandelaar, Chris Sabian (Kevin Spacey)...
Lt. Danny Roman
Rudy
Karen Roman
Markus
ehs21
Waarom schrijven zoveel mensen dat het een voorspelbare film is? Er zijn toch veel onverwachte wendingen vind ik, als het om het einde gaat happy end dan zijn 99% van de hollywoodfilms voorspelbaar.
Goed acteerwerk van met name Jackson en Spacey maar ook de rest vd cast doet het verdienstelijk. Sommige dingen zijn iets over the top en ze weten ook wel erg goed de acties vd tegenpartij in te schatten maar echt storend vind ik dit niet. 4*
Chainsaw
Erg aardige tussendoortje. Hoewel erg amusant, The Negotiator weet op weinig vlakken echt uit te blinken. Eigenlijk is enkel het sterke acteerwerk het grote pluspunt van de film. Jackson en Spacey leveren goed werk af en de film kent een paar amusante bijrollen, waaronder voor Paul Giamatti en de altijd briljante J.T. Walsh. Het script is niet echt noemenswaardig en visueel is de film ook niet bepaald bovengemiddeld, maar regisseur Gray heeft er een prima en vermakelijk popcornfilmpje van gemaakt.
Kleine 3,5 sterren.
SilentF0rce
Ik heb hem gister op tv gezien.
Had nog niet van deze film gehoord, maar vond hem wel erg leuk.
Verhaal boeide van het begin tot het eind en Samuel L. Jackson acteerde weer erg goed.
Rosicky
Boordevol cliche's en niet een heel sterk verhaal maar blijft het kijken waard puur door Spacey en Jackson. Zonder hun was de film een verloren zaak geweest vrees ik.
T.A.
Haha die Paul Giamatti, daar moest ik erg om lachen.
Fran
- 1953 berichten
Ik vond dit een hele goeie film. Het hele begin met die eerste gijzeling dacht ik nog dat het een dertien in een dozijn film zou zijn maar het is me alles mee gevallen.
Er zijn mensen hier die anders zeggen maar ik heb heel de film echt niet doorgehad wie er nou schuldig was en hoe het af zou lopen. De spanning dat iedereen schuldig zou kunnen zijn en dat de aanval vanuit iedere hoek kon komen maakte het voor mij extra spannend.
Een ding vind ik wel zwak in het verhaal . Ik snap het motief van Danny niet om na de moord op zijn partner naar interne zaken te gaan en ze alles te vertellen ... Danny is een zeer inteligente man die heel goed kon anticiperen. Als zijn partner hem dan verteld dat er een complot gaande is en dat Nibaum van Interne Zaken er iets mee te maken heeft en de partner wordt daarna vermoord ..... dan vind ik het helemaal niet in Danny's karakter om dat zo maar blindelings aan die Nibaum te vertellen. Daar schat ik hem toch intelligenter voor. Dat is het enige wat ik een beetje vreemd vond in het verhaal.
Verder is het van het begin tot het einde een zeer spannende film ! Als je van een film vol spanning en intriges houdt vind ik het een aanrader. Het acteerwerk was ook erg sterk. Ik kan van geen enkele speler zeggen dat ik hem minder vond.
North_Side_23
zalige fil
en een zeer sterk acteer niveau van L Jackson & Spacey
Ninto
Echt een lekkere film. Je blijft gewoon anderhalf uur lang in spanning. Niceee...
B_B
- 1969 berichten
Crazy is on the bus, remember?
Lekkere thriller die nergens uitblinkt. Hoewel we het verhaaltje over corruptie al lang kennen is het hier toch nog redelijk interessant uitgewerkt. Jammer is wel dat de film al redelijk snel voorspelbaar wordt en de spanning er daarna ook niet meer echt in wil komen.
De cast is aardig op dreef, al vind ik niet de beste rollen van zowel Spacey als Jackson. David Morse vind ik altijd wel goed in dit soort bijrollen, had ie in 16 Blocks ook al bewezen.
Verder niet echt bijzonder ofzo, visueel erg standaard en vond de soundtrack eigenlijk redelijk crappy.
Rogyros
Ik vond hem eerlijk gezegd ook niet zo voorspelbaar. Op een aantal punten juist wel, vooral de twist tussen de tactische onderhandelaar en het schietgrage arrestantenteam hebben wel wel vaker gezien. Maar juist de manier waarop het karakter van Kevin Spacey zich op het einde van de film manifesteert, vond ik verrassend.
Goede cast, prima film!
Pistons
Vermakelijke film met wat slimmigheidjes in het script. De actiescènes zijn heel vermakelijk en de twee hoofdrolspelers doen het naar behoren en misschien wel een beetje meer.
Weertenaar
Behoorlijke actieprent met enkele jammerlijke hiaten: 3.00 (3.20)
Maar alles bij elkaar opgeteld kom ik toch niet tot een bovengemiddeld cijfer. Daarvoor ontbreekt het The Negotiator aan gogme. Een te hoog gehalte aan spektakel en met name het toch ietwat teleurstellende slotakkoord bezorgen deze prent een nare bijsmaak. Gary Gray ken ik van A Man Apart en The Italian Job, twee prenten die zeer verdienstelijk in elkaar steken. En bij The Negotiator is dat niet anders. Er is eigenlijk overal oog voor, zelfs voor het wat achtergestelde plot, zo worden onder andere de personages alleraardigst tegen elkaar uitgespeeld, maar de prent blinkt helaas nergens in uit.
Met name cinematografisch doet The Negotiator nogal stoffig aan. Ondanks dat kent de prent een aantal aardige scenes, maar het ontstijgt de middelmaat nauwelijks. Het camerawerk is sober doch degelijk en zitten er veel schommelingen in het tempo. Gray weet een aardige balans in de regie te vinden, maar cinematografish wordt daar naar mijn idee te weinig mee gedaan. Het script is over het algemeen redelijk geloofwaardig, ware het niet dat het mij bevreemde waarom de politie zomaar gelooft dat Roman een gijzelaar neer zou schieten, net zoals ze wel vaker dingen voor waarheid aannamen terwijl ze geen enkel idee hadden van de situatie daar op 20 hoog. Hij wilde zijn onschuld immers aantonen, en het neerschieten van een gijzelaar zou hem wat betreft sowieso een lange celstraf opleveren mocht het hem lukken zijn onschuld aan te tonen. Een behoorlijk plothole naar mijn mening. Toch zit het de film verder niet echt in de weg, maar overtuigend is het allerminst.
Gelukkig kan The Negotiator wel op behoorlijk acteerwerk bogen. Zowel David Morse, Samuel Leroy Jackson alsmede Kevin Spacey tillen de prent naar een hoger niveau. Van wereldprestaties is weliswaar geen sprake, zowel Jackson, Morse en vooral Spacey heb ik al betere rollen zien vertolken. Toch zijn ze al bij al een verrijking voor de film, evenals de meeste bijrollen waarvan eigenlijk niemand verzaakt. De dialogen zijn over het algemeen niet slecht, maar zeker ook niet hoogstaand. Er hangen te veel minpunten aan de film vast die mij niet overtuigen van het feit dat The Negotiator een bovengemiddelde score zou verdienen. Een benoeming van een dertien in een dozijn film gaat me te ver, maar feit is wel dat The Negotiator teveel Hollywoodiaanse trekjes vertoont die het 'speciale' van deze prent wegnemen, iets dat absoluut niet nodig was geweest.
Script / Verhaal:................ 3,00
Acteerwerk:....................... 3,50
Regie / Speelduur:...........3,50
Realisme:......................... 3,00
Cinematografie:............... 3,00
Positie: 96/335
The Negotiator staat daarmee voor 'Goldfinger' en achter 'Transformers'
Metalfist
He frees hostages for a living. Now he's taking hostages to survive
Normaal gezien kijk ik bijna nooit films rechtstreeks op TV. Ik irriteer me mateloos aan de reclame die om het halfuur er tussen worden gesmeten. Gisteren toch nog maar eens een poging gedaan en alhoewel de reclame nog altijd zwaar kut was bleek The Negotiator echt een goede film te zijn.
Het corruptieverhaaltje is er wel één van 13 in een dozijn maar wordt gelukkig wel interessant uitgewerkt door deze keer is onderhandelaar tegen onderhandelaar uit te zien en daar zit meteen een groot pluspunt van de film. Het blijft boeiend en alhoewel je het einde waar Frost de bad-guy blijkt te zijn wel wat ziet aankomen verveelt de film nergens. Het is alleen spijtig van hier en daar een ongeloofwaardige scène. Bijvoorbeeld wanneer Danny voor de kapotte raam staat en dat er een aantal lasers op hem gericht zijn maar dat hij toch maar blijft roepen zonder neergeschoten te worden gaat er wel wat over. Andere stukken worden dan wel weer mooi uitgewerkt, vooral de relatie tussen Danny en de andere agenten.
Samuel L. Jackson laat hier wederom zien waarom hij een klasse acteur is. Hij slaagt er in om Danny op een zeer menselijke manier neer te zetten. Spacey was ook wel dik in orde, had ik eigenlijk net verwacht omdat ik hem alleen maar goed vond in The Usual Suspects en American Beauty. Ook de bijrollen waren goed gevuld en vaak ook nog vrij humoristisch. Stephen Lee als Farley (Just don't be saying no no more mother fucker!) was geweldig maar de beste was wel Paul Giamatti als Rudy. Visueel is The Negotiator niet echt speciaal. Veel actie en drukke momenten maar niets verbluffend. De effecten op zich waren wel goed.
Sterke thriller die het vooral heeft van zijn acteerprestaties. Het verhaal bevat een aantal plottwists maar voor de echt geoefende kijker zal dit allemaal redelijk voorspelbaar zijn.
kleine 4*
booyo
Ik had bij deze film een beetje het 'armageddon effect' verwacht. Hiermee bedoel ik dat ik Armageddon als klein mannetje fantastisch vond, en al springend op de bank aan het genieten was, maar dat dit op latere leeftijd waanzinnig slecht en over-amerikaans bleek te zijn, en ik zodoende ontzettend teleurgesteld was in de film.
Ook the Negotiator vond ik als klein mannetje fantastisch, en ook hier zat ik al springend bij op de bank. Deze film, echter, bleek toen ik het laatst sinds lange tijd opnieuw bekeek, nog steeds erg goed. Ook the Negotiator heeft een behoorlijk amerikaanse stijl, maar niet over the top amerikaans, zoals armageddon. En dat amerikaanse wordt helemaal goed gemaakt door Samuel en Kevin Spacey, wat een klassebakken zijn dat toch.
Gewoon een erg goede en spannende actie film, die dankzij Samuel L. Jackson en Kevin Spacey boven het gemiddelde uitstijgt.
booyo
Vergeet ik bijna Paul Giamatti te noemen, ontzettend goede bijrol zet hij neer!
skipy05
Heel goede film. Dat ik deze nog niet eerder heb gezien. Een spannend verhaal. Goed gespeeld door Samuel L. Jackson. Kevin Spacey vond ik het zeer goed doen. Paul Giamatti had ook goede bijrol.
Zeer aangename actie-thriller!
Gister voor het eerst gezien en zoals je hierboven kan lezen, hij is me dus bevallen.
Ik begin eerst even kritisch: De film is wel aardig voorspelbaar. De plotwending zien de meesten denk ik wel aankomen denk ik. Maar was het storend? Naaa.
De film wordt echt gedragen door Samuel L. Jackson. Het is jammer dat hij in zijn carriere een hoop B films heeft geaccepteerd om in mee te spelen, want dat past niet bij zijn status. Ik ben een groot liefhebber van deze stoere neger. Hij heeft ook echt een stel topfilms met toprollen op zijn conto staan. In The Negotiator spat hij van het scherm in een sterke rol.
Tegenspeler Kevin Spacey speelde ook erg overtuigend, maar ook hij staat in de schaduw van Jackson.
Het is knap dat een film die voor het grootste deel op 1 locatie afspeeld toch erg boeiend blijft. Men heeft op zijn tijd wat sterke actiescene's erin gestopt maar uiteindelijk blijft dit toch wel een thriller. En een thriller bevat bijna altijd een plotwending, en zo ook hier dus. Maar het geeft niet, want het einde was wel heel behoorlijk. Overigens was de introscene van de film dat ook. Samuel L. Jackson blijft altijd zo heerlijk cool in dit soort rollen.
Uiteindelijk is The Negotiator een ruime voldoende waard. Geen topfilm, maar zeker erg vermakelijk.
Naomi Watts
Net de reden dat ik hem zo cool vindt. Jackson speelt graag in B films van beginnende directors zodat die films dan meer media aandacht krijgt. Dat maakt zijn status juist veel groter en voelt zich eigenlijk nergens te goed voor.
Dat zou een reden kunnen zijn maar ik vind het contrast soms wel heel groot. De ene keer is hij geweldig in een grote film en de andere keer speelt hij op de automatische piloot in een B film. Overigens nooit slecht, want Samuel L. Jackson kan niet slecht acteren
Overigens heeft Nicolas Cage hetzelfde probleem vind ik. Speelt de ene keer in een topper en de keer erop in een flopfilm.
mrwhite
en zeggen dat samuel l jackson tweede keus was want eigelijk was die rol bedoeld voor sly stallone,maar die was met andere projecten bezig en moest dus neen zeggen.
Kr!kke
dan ben ik blij dat het Jackson is geworden...
mrwhite
idd niet dat ik iets tegen sly heb maar jackson bleek idd een schitterende keuze.
Tarkus
Fantastische film is dit, met een superduo in de hoofdrollen.
Een van de beste filmen met Kevin Spacey en Samuel L. Jackson.
Puik scenario, spannend van begin tot einde.
Meer dan 2 uur zonder een seconde verveling, echt een aanrader deze superprent.
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Mijn stem stond hier al jaren, maar mijn mening nog niet.
Bij deze dan.
Het is een zeer entertainende film. Kostelijk vermaak met Jackson in absolute topvorm.
moviemafketel
- 19752 berichten
Lelijke poster die deze film onrecht doet. Vanavond sla ik hem maar eens over, want hij lijkt elke week wel op tv te komen.
Ik heb hem heel erg vaak gezien en ik vind het een spannende actiefilm met een plot dat je enigszins voelt aankomen, maar niet voor de volle 100% weet wie wat heeft gedaan. Spacey en Jackson vind ik bijna altijd leuk om in een film te zien acteren. De wanhoop om je onschuld te bewijzen wordt heel goed overgebracht door Jackson. Die kop van hem als hij kwaad is blijft grappig. Kijkt goed weg en heeft weinig saaie stukken.
Hmz zit toch nog even stukje te kijken en zie dat ook hier "fuck you" wordt ondertiteld met "krijg de kanker". Blijf dat toch wel een beetje vreemd vinden en nergens voor nodig. Zeg dan gewoon krijg de klere of zo.
Xen0n
Idd een lelijke poster met Samuel L. en Spacey, maar het acteerwerk van de 2 is wel heel erg sterk in deze film!
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Prachtige film, veel spanning en hele goede acteerprestaties van Samuel L. Jackson. Wat ik ook nog goed vond is dat de film niet voorspelbaar is (wat je meestal ziet bij dit soort films). Ik raad iedereen die een beetje van actie/spanning houd deze film te kijken!

Goed beoordeelde actiethriller 'The Negotiator' vanavond op televisie

Sleepers
Misdaad / Drama, 1996

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003
corruptiechicago, illinoisgijzelaarpension innocencepolitiehostage-takingmoordsamenzweringbullet woundurban settingnegotiator