• 9.369.555 stemmen

Releasedatum: 5 november 1998

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Disney+ Bekijk via Disney+

Plot The Negotiator

"He frees hostages for a living. Now he's taking hostages to survive."

Na een zoveelste opdracht succesvol te hebben afgerond, wordt de politieonderhandelaar Danny Roman (Samuel L. Jackson) door collega's en pers op handen gedragen. Die avond vertelt zijn partner hem dat hij bewijzen heeft van fraude in het politiedepartement. Wanneer hij later op de afgesproken tijd op hun ontmoetingsplaats aankomt, blijkt Danny's partner te zijn vermoord. De geprezen politieman wordt prompt beschuldigd van de moord. Hij begeeft zich naar Interne Zaken en eist van hun chef, Terence Niebaum (J.T. Walsh), de volledige waarheid. Het gesprek loopt uit de hand en Danny gijzelt Niebaum en de drie andere aanwezigen. Omdat hij als geen ander weet hoe de politie dergelijke situaties aanpakt, vraagt hij de hulp van een buitenstaander: een andere onderhandelaar, Chris Sabian (Kevin Spacey)...

Lt. Danny Roman

Spacey weer keigoed!

avatar van Ajax_4ever

Ajax_4ever

moviemafketel schreef:

Hmz zit toch nog even stukje te kijken en zie dat ook hier "fuck you" wordt ondertiteld met "krijg de kanker". Blijf dat toch wel een beetje vreemd vinden en nergens voor nodig. Zeg dan gewoon krijg de klere of zo.

Je het verbaasde mij ook. Een beetje vreemd.
Verder een goede film, maar een beetje raar dat die vent er meteen vanuit ging dat Danny dood was na een schot in zijn been.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Vond ik juist wel leuk, die verwijzing naar de discussie over westerns eerder in de film.

avatar van $mit$

$mit$

Een uiterst vermakelijke film dit. Hij scoort naar mijn mening op alle fronten een voldoende...

avatar van Mister Spock

Mister Spock

Wat een geweldige film is dit. Van meet af aan spanning, geen moment zakt de film in, geen moment ook wordt hij oppervlakkig. De film roept herinneringen op aan Die Hard I, maar The Negotiator is stukken interessanter.

avatar van kuk

kuk

Schreeuwerig, voorspelbaar en afgezaagd. Dat zijn de eerste woorden die me opkomen als ik aan deze film denk. Met de cast verwachtte ik misschien ook te veel, maar snap niet waarom geniale acteurs als Kevin Spacey en Samuel L. Jackson hier aan meewerken.

avatar van J.M.

J.M.

Heb deze al vaak gezien, maar hij blijft nog steeds boeien. Spanning tot het einde en goed geacteerd. De volle score en stijgt naar #5 in me top 10.

avatar van woeler82

woeler82

Hele mooie film, is spannend van begin tot einde, je moet hem gewoon gezien hebben, aanrader

avatar van Al!

Al!

Die krediet fraudeur was wel een rolletje voor Steve Buscemi!

avatar van armand 1

armand 1

Goed van begin tot het einde.

avatar van DBTim

DBTim

Gisteren weer eens gekeken. Blijft een uitstekende film, erg spannend en een goede (enigszins voorspelbare) plot twist. Samuel L Jackson en Kevin Spacey zetten echt fantastische rollen neer. Boeiend van begin tot het einde!

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

The Negotiator

Net gezien. Wat een film. Ben er echt onder de indruk van.

Laat ik beginnen te zeggen dat deze film echt een perfecte cast heeft weten uit te kiezen voor deze film. Morse ken ik vooral van The Rock en is ook hier weer goed op dreef. Zo ook wijlen John Spencer. Combinatie Jackson en Spacey is hier grandioos en de 2 vullen elkaar dan ook goed aan. Echte glansrollen voor hen.

Dan het verhaal zelf. Weer enige tijd geleden dat ik zó op 't puntje van mijn stoel heb gezeten. Wat een spanning! Het deed me soms een beetje aan Die Hard denken, maar dat terzijde. Het verloop van het verhaal is erg goed in elkaar gezet en het kakt dan ook nergens in. Verder kent de film ook veel (kleine) verrasingen die deze film ook zeker naar een hoger niveau tillen. Tuurlijk is het allemaal wat voorspelbaar tegen het einde aan, maar dat weet je bij voorbaat al. Al had ik ook graag gezien dat Jackson op het eind echt dood is en de evidence werkelijk vernietigt is.

Pareltje, 4,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

7 oktober 2000, ik hield me al zo bezig met films en het zou natuurlijk een hele belevenis zijn om 16+ films te mogen zien. Ik met me pa in de videotheek en ik kom naar me pa toe met The Negotiator in me handen, waarbij me pa over zijn hart strijkt. En zo heb ik op die datum me allereerste 16+ film gezien genaamd The Negotiator. Natuurlijk snapte ik op die leeftijd geen zak van de film maar wat een ervaring!! een 16+ film. Voelde me echt helemaal de man.

Nu gisteren exact na 10 jaar de film opnieuw gezien en natuurlijk begrijp ik er nu wat meer van en het is toch nog een hele goede film. Samuel L Jackson kan toch altijd weer op een leuke sarcastische wijze een rol neerzetten en zijn uitstraling en accent blijft gewoon machtig. Nu is hij een onderhandelaar die nu zelf mensen moet gijzelen om zijn onschuld te bewijzen voor een moord die in zijn schoenen geschoven word. En zo krijgen we de rest van de film de hele gijzeling te zien die (nu ik er na 10 jaar ook meer van begrijp) erg spannend blijft. De film is dan bol aan spanning, goede dialogen en onderhandeling natuurlijk. Ook zijn er hier en daar goede actiescenes aanwezig en Kevin Spacey zet ook een ijzersterke rol neer. En het einde is natuurlijk zeer verrassend.

Gewoon prima gijzelingsthrillertje die na 10 jaar leuker is naarmate je er meer van begrijpt en dat het niet alleen maar om de 16+ keuring gaat. Zeer geslaagde film.

avatar van Zinema

Gered door de cast.

Aardig kiijkvoer met een redelijk actie-gehalte en een Jackson op dreef. Het plot blinkt niet overal uit, maar de twee uren vliegen snel en vermakelijk voorbij. Een aantal prettige bijrollen zijn hier debet aan en doen het zwakke einde en voorspelbare verhaal voor lief slikken.

Goed.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Zeer sterke vermakelijk actiefilm die de volledige speelduur boeiend blijft. Sterk acteerwerk van Kevin Spacey als onderhandelaar en ook van Samuel L. Jackson. De onderhandelaar van beroep moet zelf de onderhandeling aangaan met een andere handelaar om zijn onschuld te bewijzen . Ik ging helemaal meeleven met de actie's en reactie's van hem. Verder maakt de goede actie deze film compleet.

avatar van lagaiske

lagaiske

Zalige film waarin Samuel Jackson nog eens een deftige rol neerzette!

Lang geleden al eens gezien en op nieuw zwaar genoten van deze spannende actie film.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Heel lekker filmpje met helaas wel een aantal voorspellende momenten. Bijvoorbeeld dat Danny die politieman niet echt dood schoot, even als het feit dat Chris Danny nooit zou gaan vermoorden.

Maar goed, ... dat zijn slechts hele kleine details.
Het goede acteerwerk en de non-stop spanning overheersen gelukkig de hele zit van 140 minuten. Ook een paar hele fijne vertrouwde gezichten voor de B-rolletjes. Komt de film allemaal ten goede.

3,5* !

avatar van dominion

dominion

Zeer goed filmpje.

Erg goed verhaal die ook zeer goed is uitgewerkt.

Hou ook wel van die gijzeling films en deze was wel een stuk beter dan Hostage.

Acteurs waren ook heel erg goed maar verwacht ook niet anders van dit duo .

Blijft heel de film spannend en heb me geen moment hiermee verveeld.

Een paar erg goede plotwendingen maakt dit tot een erg sterke Thriller.

Zeer goed !

avatar van sofripa

sofripa

Powerhouse met een, toch wel, voorspelbaar verhaal. Jackson en vooral Spacey zijn in deze thriller de uitblinkers. Mocht je deze hebben gemist: gewoon zien. Garantie voor een stukje kwaliteitswerk uit de Hollywoodfabriek.

avatar van DVD-T

DVD-T

Toch wel een lekkere wegkijker met een interessant concept.

Een onderhandelaar, die zelf mensen en een verdieping van een gebouw gijzeld. Een interessant concept, zeker omdat de onderhandelaar zelf alle trucjes kent. Dit levert enkele leuke en spannende actie scènes op. Maar het zijn vooral de gesprekken tussen Spacey en Jackson die het echte vuurwerk opleveren. Beiden hebben duidelijk plezier in het spelen van hun rol, en voor het eerst dat ik Jackson niet erg irritant vind. Achterliggende verhaal is verder niet echt iets vernieuwends en zelf wat cliché. Daartegen over staat wel de actie en het psychologische spel wat erg goed uit de verf komt.

Niet hoogstaand maar het bied wel veel vermaak.

avatar van mnrk

mnrk

Nog steeds een geweldige film....

De film zit goed in elkaar en het acteerwerk van Kevin Spacey en Samuel L. Jackson is zeer goed.

De overige acteurs in deze film zijn ook prima en leuk om al die "oude" koppen te zien die je in die periode in zowat elke film tegen komt.

Het verhaal is ook goed uitgewerkt en de vaart zit er lekker in waardoor er genoeg gebeurt.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

mnrk schreef:

Nog steeds een geweldige film....

Waarom dan maar een 3.5?

avatar van aburex

aburex

Spannende film tot het einde. Eén van de betere films die ik heb gezien. Prachtig aacteerwerk van Jackson en Spacey. Zeker een aanrader

Filmkriebel

Never say NO to a hostage taker

Is toch wel één van de betere actiethrillers uit de jaren '90. Ik had me voorgenomen om hem in twee keer te bekijken daar ik vannacht nogal moe was... nee dus... in één ruk uitgekeken. Het is een film die je meezuigt van het begin en zo'n films maken ze minder en minder. Het verhaal is interessant : wat is nu de waarheid rond de moord op Nate ? De actie is niet zo zeer aanwezig want de film heeft het vooral van zijn onderliggende spanning en het acteerwerk van Jackson en Spacey. Was ook een groot en verdiend kassucces.

avatar van gauke

gauke

De regisseur zorgt voor een claustrofobische omgeving en brengt een overtuigend, pakkend en spannend Hitchcockachtig vlechtwerk van scherpe, krachtige actiescènes, opbouw van karakters en enige donkere grappen. Het script is solide (iedereen lijkt schuldig) en de verhaallijn is origineel en vindingrijk. Op het puntje van de stoel. De cast is sterk en overtuigend, met name Samuel L. Jackson speelt intens en Kevin Spacey is als altijd geniaal.

gauke schreef:

Hitchcockachtig .

avatar van gauke

gauke

Alfred Hitchcock (1899-1980), bekend regisseur van misdaadfilms en thrillers.

Filmkriebel

Dat weet ik ook wel . Alleen snap ik niet waarom het woord Hitchcockiaans geassocieerd wordt met deze film. Ten hoogste hollywoodiaans...

avatar van Theunissen

Best wel een aardige thriller waarvan ik de titel nauwelijks kan uitspreken Het Verhaal met de vele wendingen zat prima in elkaar en was ook best boeiend. Tel daarbij een prima cast waarvan Kevin Spacey en Samuel L. Jackson het uitstekend doen en je hebt gewoon een aardige thriller. De film duurt wel wat aan de lange kant waardoor het hier en daar ietwat saai wordt. Het einde was ondanks dat het cliché was best goed.

avatar van bozzy

bozzy

Waanzinnig spannende film.

JA eigenlijk wel een TOP film!