Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
Jus-T
De film waar je keer op keer je emoties wilt onderdrukken, maar waar het je keer op keer niet lukt.
Briljante film. In de 190 minuten zit voor mij slechts 1 saaie scené, als ze gaan eten bij de grote baas. Verder? Topniveau. Iedereen speelt geweldig, van een ieder persoon heb je wel iets wat je goed/slecht aan hem vindt. Voor de een heb je sympathie, de ander nodigt je bijna uit om keihard tegen je beeldscherm te slaan.
5.0 sterren.
justR
laat ik eens niet moeilijk doen en deze film gewoon een 5 geven.
jammer dat 5 het hoogste is :d
prachtige flim
MXO
Briljante film. In de 190 minuten zit voor mij slechts 1 saaie scené, als ze gaan eten bij de grote baas. 5.0 sterren.
Als er één saaie scené in de film zit, waarom geef je hem dan de perfecte score?
us_raider
- 2034 berichten
Omdat niet alleen het subjectieve meeweegt. Die scene was niet slecht, Jus-T vond hem alleen minder leuk dan de rest van de film...
Rick19
Erg mooie film, staat ook in mijn top 10
ik vind Tom Hanks zelf altijd al goed spelen, hij is en blijft toch één van mijn favorieten als acteur. Erg goeie film, goed acteerwerk.
Erg mooie film, staat ook in mijn top 10
Wat je top-10 betreft denk ik dat je misschien wel een foutje gemaakt hebt, en de verkeerde It erin stopte (film uit 1927
Van iemand die, op The Godfather na, enkel films uit de laatste 10 jaar waardeert, zou dit me toch wel verbazen, vooral daar je een andere It (1990) punten geeft
Xylonite
5 sterren, ik vind dit een ongelooflijk pakkende en grijpende film.
Kun je nagaan hoe slecht de doodstraf eigenlijk is.
Wat een emotie.. Deze film zal ik nooit vergeten, wat een prachtfilm. Wát een prachtfilm.
KrisV
Ja inderdaad. Je mag je niet voorstellen hoeveel paranormaal begaafden op deze manier onschuldig terechtgesteld zijn
Jus-T
Omdat 1 minuut niet kan opwegen tegen 189 minuten puur meesterwerk.
In jouw ogen kun je een film dus geen 5 sterren geven als er 1 minimaal minpunt aan de film zit? Ben ik het niet mee eens.
Frank Darabont kan verhaaltjes vertellen. Hij moet ze voor mij alleen niet in een film proppen, want daar heeft hij dan naar mijn mening geen verstand van.
Geweldig lange film, die, toegegeven wel aardig wegkijkt, maar totaal niks achterlaat. Bij het lezen van commentaren hier, vlak na de film, waren er zelfs momenten die ik reeds vergeten was.
Visueel erg braaf maar degelijk, de soundtrack is opgeklopte bombastische nonsens, het verhaaltje iets wat een pastoor tijdens de mis voorleest. En Hanks, tjah ... 't blijft een beetje een schotelvod. Al bij al een degelijk gemaakte trieste bedoening. 1.5*, waarom staat de Top 20 toch steeds zo vol met eeuwig durende films ?
mikoz
Omdat die net zoals The Green Mile een geweldige indruk achterlaten !
The One Ring
Al bij al een degelijk gemaakte trieste bedoening.
Geweldige term, dit. Had je verwacht dat je hem leuk zou vinden, Onderhond?
RemyBl
Had je verwacht dat je hem leuk zou vinden, Onderhond?
Dat vroeg ik me nou ook af...
stan
De film duurde veel en veel ste lang
Ik heb echt mijn middag hier aan verkloot
Ik denk dat ik ook maar eens wat mensen ga stalken, en elke keer ze een lage score ga vragen of ze wel verwacht hadden dat het een leuke film zou zijn. Lijkt mij echt een leuke en zinvolle bezigheid.
KrisV
Ik denk dat ik ook maar eens wat mensen ga stalken
Toen ik enkele maanden geleden enkele keren bij deze film duidelijk maakte dat ik hem zwaar overgewaardeerd vond, kreeg ik mails op mijn persoonlijk e-mail adres van mensen die om uitleg vroegen. Dat is stalken
Hier op de site reageren kan je toch moeilijk stalken noemen ?
Hij jongens stalk mij!
Ik geef deze groene draak een 1* voor clichematige saaiheid met suffe brave burger Hanks in de hoofdrol. Zelfs OH is een stuk positiever! Stalk mij!
Stalk mij!
Daarvoor moet je je e-mail adres wel bekendmaken
Bas17
Hij jongens stalk mij!
Ik geef een 0.5 voor deze Hollywood productie. Ik ben bang dat me dit zelfs nog minder in dank wordt afgenomen dan mijn stem bij Oldboy
RemyBl
Lijkt mij echt een leuke en zinvolle bezigheid.
Net als jouw berichten..., ik denk je wel erg nors reageert nu.
De vraag was serieus bedoeld, maar als je geen zin hebt om antwoord te geven is dat ook goed. Je hebt nogal een uitgesproken mening op moviemeter en zet bij elke film die je ziet je mening neer. Daardoor heb ik ongeveer een beeld van je smaak en volgens mij weet je dat zelf zeer goed. Hoe kom je er dan bij om The Green Mile te kijken? (niet als aanval bedoeld... interesseert me uiteindelijk geen fuck hoeveel sterren je geeft voor een film)
Mijn "norse" reactie had meer te maken met een gelijkaardige vraag diezelfde dag bij een andere film, en het heen en weer gekaats tussen enerzijds "als je de film gezien hebt kan je er niks over zeggen" en anderzijds "waarom kijk je de film als je toch kan vermoeden dat je het niet goed zal vinden".
Ik kijk gewoon zoveel mogelijk films die mij waarschijnlijk zullen boeien, en als die niet meer voorradig zijn, kijk ik naar welke films de menigte blijkt te boeien. Af en toe zit daar eens een goeie tussen, vaak niet. Meer is het ook niet.
mikey
Misschien een leuk forum topic: Films zie de menigte blijkt te boeien!
Misschien een leuk forum topic: Films zie de menigte blijkt te boeien!
Dat noemen ze films uit de top250 kijken.
jpglaarh
Je begrijpt het niet goed. Dit is namelijk zeker wel één van de drie beste films aller tijden. Hij is wel best oud (1999), maar laat dat de pret niet drukken!
The One Ring
Is 1999 oud? Ik vind dat je weinig verschil kunt aanwijzen op gebied van film tussen 1999 en 2005 op special effects na. En daar moet deze film het niet van hebben.
feanaro surion
Verbaas me ook vaak over wat oud word gevonden, een film uit 1990 vind ik ook modern maar dat zal wel aan mij liggen
KrisV
Mooiste film die ik ooit heb gezien
Op basis van de films die je 5* geeft, ga ik ervan uit dat je nog erg jong bent. Er is dus nog hoop voor jou.
Dat je 'The Green Mile' op hetzelfde niveau zet als K3 en Barbie vind ik trouwens een perfecte inschatting
KrisV
Ik begrijp het eigenlijk ook niet goed. Ik neem aan dat je statement eerder als grap bedoeld is, aangezien je de film zelf maar 3 sterren geeft.
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption