Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
malkovich
ook echt zoon goeie film misschien wel de beste na forrest gump van tom hamks maar een touching movie een film waaraan je blijft denken na dat hij afgelopen is ... een 4 is oke
Kijk ook eens naar:
1. Road to perdition
2. Cast away
3. Catch me if you can
4. Philadelphia
5. The terminal

lazaroni_86
dank je wel malkovich die films heb ik allemaal gezien behalve Philadelphia, want ik vind het leuk om naar films van tom hanks te kijken ze zijn vaak goed. ik was saving private ryan helemaal vergeten, want dat is ook 1 van zijn beste
moviemansion
Ik vond de film s'werelds, Super verfilmd, ik vond het alleen jammer dat er een personage uitgelaten is die in het boek wel voorkomt.Wel een dikke 5 maar het boek vond ik net iets beter.En malkovich, je noemt meteen Hanks z'n beste films op bravo
.Maar kijk ook eens z'n oudere films lazarino zoals The Burbs en Bachelor Party, die zijn ook goed hoor.
siouxstyle
juist voor de zoveelste keer naar The green mile gekeken, het is een film die me toch blijft raken hoor. een prachtig verhaal en weer zoon sterke acteerprestatie van Hanks. Michael Clark Duncan is toch wel een héél imposant persoon. Wat een kracht straalt die uit zeg. Een film van 3 uur die me blijft boeien,... Dat moet toch een uitzonderlijke film zijn hoor.
J.Bell
Wat een geweldige film...
Tom Hanks op zijn best..
van mij krijgt ie ****
van mij krijgt ie *****
staat bij mij op nummer 1 .. niet zo zeer de beste film maar de enige die mij ook echt wat deed.
En dat voor een grote man met een gave die niet eens bestaad...
erg bijzonder ...
mikoz
verder vond ik dat de film heel veel extratjes hadden die de film nog beter maakten .
( bijv al de dodengevangen die allemaal een eigen identiteit hadden. ) , je kwam echt wat over ze te weten.
Cami
Deze film vond ik echt heel mooi! het is al een paar jaar geleden dat ik hem gezien heb (ik denk dat ik toen 10jaar was)
hij krijgt van mij zeker een 4.5*,
ik heb nog niet zoveel filmervaring en ik denk dat dat de reden is dat ik films nogal vlug veel sterren geef, maar neem het mij aub niet kwalijk
Groetjes,
Cami xxx
hij krijgt van mij zeker een 4.5*,
Groetjes,
Cami xxx
geef niet 4.5 is niet hoog voor the green mile
mikey
Extreem grote donkere kerel zit in de dodencel, maar eigenlijk is hij daar te sympathiek voor. Beetje dokteren gaat hem ook lekker af. Nostaligische plaatjes van een landelijk Amerika van toen. 3. Goed.
Badalamenti
Te Hollywoodiaans naar mijn gevoel, maar het gekke is dat het wel werkt ! Misschien bestaan er dan toch wonderen........
WB
Voor 8,- bij de Kruidvat! Dat ze et voor zo weinig kunnen verkopen! Okee, hij komt volgende week ook wel weer op tv, maar toch...
Derek Vinyard
The Green Mile, absoluut een film die je gezien moet hebben als filmliefhebber, maar ik vind dit niet een film die je 2 of meerdere keren gaat zien.
Anne_Girl
Kijk ook eens naar:
3. Catch me if you can
5. The terminal

Word_Play
Deze film weet gewoon perfect op het menselijk sentiment in te spelen.
Zullen we morgen allemaal even The Green Mile afwaarderen?
BoordAppel
Oei, oproep om niet te gaan kijken! NET 5 censureert deze film.
mister blonde
wat valt er bij deze (vrij brave) film in hemelsnaam te censureren?
Damiën Jeremy
Alweer een tijdje geleden dat ik deze film gezien heb. Hele mooie film mooi verhaal. Absoluut 4 sterren
Elektrocutie scenes misschien?
Naomi Watts
Voor jou persoonlijk niet maar dat kan hey voor de ander weer wel zijn.
mister blonde
kan ik me niet voorstellen. moet je eens kijken wat er aan knokpartijen, vuurgevechten en bloed om half 9 uitgezonden wordt. zat een tijd geleden een docu te kijken over de doodstraf en daar was een echte strafuitvoering van een ter dood veroordeelde te zien om een uur of 8 (?). bovendien zijn die elektrocutie scenes de eerste anderhalfuur (dus tot 10 uur) volgens mij nog niet te zien.
BoordAppel
De electrocutie scene van Del wordt inderdaad gecensureerd. Hij is een stuk korter en lang niet zo vreselijk als hij hoort te zijn.
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption