• 9.376.792 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.543.053)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van kennethv

kennethv

Had hem gezien op tv (had er zelf niet van gehoord) maar vond het een mooi verhaal hebben.

yeyo schreef:

Natuurlijk wel..

Wat een onzin. Natuurlijk geeft een normaal mens wel om iemand die onschuldig de doodstraf krijgt...

huVILEub

Ja maar als hij geen wonder was werd hij niet uit de gevangenis gehaald om iemand te genezen en kreeg hij geen leuke laatste dag.
Ik zeg ook niet dat hij er niet om geeft!

morgan_freeman schreef:

Ik verwachtte een geweldige film omdat dit de nummer 4 is in de toplijst van MM, en mijn mening is dat dit een goede maar absoluut geen topfilm is.

En dat fantasy gedeelte is inderdaad bijzaak, het gaat om een onschuldige in een gevangenis.
huVILEub schreef:
Tja, het is misschien ook een sentimentele film (dit kun je nep vinden), hier kun je van houden of niet. Ik doe dat (net als vele), jij blijkbaar niet.

avatar van Menace2society

Menace2society

Prachtige film die een plaats heeft in mijn top 10.

In die tijd las ik nooit recensies,kwam ik niet op moviemeter of dat soort sites en huurde ik nog films in de videotheek.

Deze sprak me nooit echt aan,het verhaal op de achterkant van de hoes was ok,de poster zoals hierboven aangegeven saai,dus koos ik altijd toch voor lekkere actie-films of andere films.

Pas in 2003 ging ik hem toevallig kijken omdat mijn toenmalige vriendin verplicht van mij een film moest kijken dus mocht zij dit keer kiezen en het werd The Green Mile.

En als je weinig van een film verwacht dan is dit een film die echt zo wonderbaarlijk goed,zat aan de buis gekluisterd en was ook echt ontroerd(niet dat ik met tranen in m'n ogen zat te kijken ofzo,ben wel een man) en vooral door die donkere GVR,fantastisch gespeeld door Duncan.

Iedereen zet een schitterende rol neer waaronder ook natuurlijk Hanks.

De film is schokkend,ontroerend en verveelt geen seconde van de lange speelduur.

Hier en daar wat voorspelbaar maar dat maakt niet uit,deze film is een juweeltje.

huVILEub schreef:
Ik zeg ook niet dat hij er niet om geeft!

Sorry maar je spreekt jezelf gewoon tegen... Eerst zeg je dat hij er waarschijnlijk niets om zou geven als hij 'gewoon' onschuldig was. En nu zeg je opeens dat je dat niet hebt gezegd. Lees je eigen reactie's eens na en reageer dan pas.

huVILEub

Ja sorry, zoals je merkt kom ik niet altijd goed uit mijn woorden. Maar als hij geen wonder was geweest en hem niet had genezen was hij waarschijnlijk niet zo op hem gesteld geweest.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Zonder dat wonder had Hanks helemaal niet geweten dat hij onschuldig was, dus beetje onzinnig om over "gewoon" onschuldig te praten en zo.
Zitten tig mensen in de gevangenis die onschuldig zeggen te zijn maar niemand gelooft ze. Onze vriendelijke reus kon zichzelf tenminste nog vrijpleiten.

moviemafketel schreef:

Wat jij nu zegt, vind ik onzinnig. Wat heeft 'tig mensen' nu in godsnaam te maken met the green mile? Zo kan je wel over elk onderwerp beginnen zeuren dat het in de realiteit er anders aan toe gaat. Het is ook een film he...

huVILEub

Dat is niet onzinnig. het ging erover dat het niet alleen een verhaaltje was over een onschuldige in de gevangenis.

huVILEub schreef:

Waar begin jij nu in godsnaam over, dat heb ik toch nooit gezegd? Heb ik hier ooit gezegd dat het verhaal alleen gaat over een onschuldige in de gevangenis? Nee, en anders leg maar eens voor wanneer ik dat gezegd zou hebben.

huVILEub

Heb je niet, maar daar ging de discussie over waar jij je invoegde.

avatar van Menace2society

Menace2society

Van deze discussie begrijp ik echt helemaal niks meer...

Zet z´n fles sambucca terug in de kast

Menace2society schreef:

Van deze discussie begrijp ik echt helemaal niks meer...

Zet z´n fles sambucca terug in de kast

Ja begon 't zelf ook ingewikkeld te vinden.. Hihi achja, zo'n goede, oude discussie moet kunnen he!

huVILEub schreef:

Heb je niet, maar daar ging de discussie over waar jij je invoegde.

Ahja, oké dan.. Om maar niet te zeggen dat ik er niets meer van begrijp.

huVILEub

Ja, ik denk dat we 2 discussies door elkaar halen.

avatar van FarahEl

FarahEl

Geweldig! Echt een prachtige, ontroerende film. Vooral het moment dat die oude man met die muis op de stoel zat en geëxecuteerd werd zonder het benodigde water op de spons, was echt ontroerend. Ik heb gehuild als een gek.

FarahEl schreef:

Ik ook, en dat heb ik echt elke keer als ik deze film zie...

angel-eyes18

Het mooiste moment vond ik dat John Coffey bij die vrouw het gezwel uit haar kop zoog...tranen met tuiten

avatar van movielou

movielou

onwijs goeie film vond het einde wel zielig dat ie toch de doodstraf kreeg.

4,5

avatar van AGE-411

AGE-411

movielou schreef:
onwijs goeie film vond het einde wel zielig dat ie toch de doodstraf kreeg.

4,5

Hij koos er zelf voor.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Hij koos er alleen niet voor om in die situatie te komen.

avatar van Linny16

Linny16

ik heb hem wel afgekeken omdat ik wilde weten hoe het afliep maar ik vond het nou niet de meeste briljante film ooit..

iedereen zei tegen mij ja je gaat echt huilen, het is echt een huilfilm, nou daar heb ik niks van gemerkt hoor.

vond het verder wel een goed verhaal.

avatar van neo

neo

Een boel geruzie verwijderd.

angel-eyes18 schreef:

ops...spoilerstags vergeten...sorry

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Dit blijft gewoon een prima film, maar desondanks verlaag ik mijn stem toch met een 0,5.

Op de één of andere manier verliest deze film toch te veel aan kracht naarmate je hem vaker ziet. Hij gaat mij een beetje vervelen.

Een absolute topfilm hoort dat niet te doen in mijn ogen, die moet zijn kracht behouden.

Dat neemt niet weg dat het een prachtig verhaal is, met goede personages, ontroerende momenten, nare momenten en een vleugje paranormale invloeden. Je krijgt van alles voorgeschoteld en die mix smaakt uitstekend. Vooral die executiescenes zijn indrukwekkend in beeld gebracht. Op de dvd althans, op tv knippen ze stukken uit die scene omdat ze dat blijkbaar te ver vinden gaan.

Ik raad een ieder dan ook aan om hem op dvd te bekijken omdat dat veel indrukwekkender is.

Ik zal hem zeker weer een keer bekijken, maar de eerste jaren sla ik hem nu even over.

avatar van Sgerrard_8

Sgerrard_8

Niet mijn meest favoriete film, doch zéér degelijk. Het dramagedeelte was uitstekend uitgewerkt. Het blijft naar mijn mening een raadsel waarom deze film op de 4e plaats staat.

Sgerrard_8 schreef:

Het blijft naar mijn mening een raadsel waarom deze film op de 4e plaats staat.

Dan moet je hem niet met 3,5* beoordelen maar met een 5

avatar van kramersietse

kramersietse

Steven Gerrard, moet je eens gelijk geven ook al speel je bij de vijand. Snatch is al een veel betere film inderdaad, The Green Mile na de eerste keer is meer dan genoeg, maar Snatch blijft altijd gaaf om naar te kijken.

avatar van Sgerrard_8

Sgerrard_8

vijand is veel gezegd, zo slecht vind ik hem nu ook niet

avatar van -M-

-M-

Sgerrard_8 schreef:

Dat komt omdat je gezien jouw top 10 lijst een heel ander soort genre leuk vind.

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten