• 9.382.002 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.544.692)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van Youp Elzing

Youp Elzing

Wat een prachtige film. John Coffey ( weet acteur zijn naam niet) speelt voortreffelijk hij huilt de hele film door. Wat een uitblinker

doodah

Michael Clarke Duncan is zijn naam.

avatar van jordandejong

jordandejong

GEWELDIGE film, de beste ooit gezien

avatar van Youp Elzing

Youp Elzing

doodah schreef:

Michael Clarke Duncan is zijn naam.

danku

Graag gedaan.

avatar van RoosG

RoosG

Prachtige film, heb hem werkelijk al 100 keer gezien.

En nog steeds moest af en toe weg zappen omdat ik zo moest huilen.

het is me nog maar 1 keer gelukt het einde te zien.

13woutie13

weer zo'n soort film waar tom hanks laat zien dat hij een film naar zicht toe kan trekken (forrest Gump, the terminal)

ik hou meestal niet zo van films die niet waar kunnen zijn, maar dit zit zo knap en goed in elkaar.

4.5* mooie score voor een mooie film

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Gewoon.....melig.

Jij noemt deze film melig?

avatar van judgepaddy

judgepaddy

onbedoeld melig, wellicht,.....

avatar van Hermanuss

Hermanuss

Ik moet zeggen dat ik wel plezier heb gehad met deze film. Toch vond ik het ook een beetje een vreemde film, dat komt denk ik vooral door de "zwarte reus, John Coffey"

avatar van Nomak

Nomak

13woutie13 schreef:

ik hou meestal niet zo van films die niet waar kunnen zijn

Geef je daarom 5* aan de volledige Lord of the Rings trilogie?

avatar van Arturo

Arturo

Gewoon.....melig.

Ga je mond ff spoelen, alsjeblieft zeg.

Kun je ook wat uitgebreider zijn dan ''Gewoon.....melig'', dit soort reacties kan ik best boos om worden en dan vooral bij een film als deze..

Kijk het is jouw mening, maar iets uitgebreider zou ik heel fijn vinden, als jij met 1 of 2 voorbeelden kunt komen waarom jij het melig vindt, dan geef ik je misschien wel gewoon gelijk.

aerts007

Dit is een tearjerker eerste klas, misschien is dit niet aan mij besteed.Kan toch..?

Nomak schreef:

Geef je daarom 5* aan de volledige Lord of the Rings trilogie?

kijk, the green mile is een menselijke film, en als er dan wat gebeurt wat normaal niet kan ik die menselijke wereld, dan vind ik dat het niet waar kan zijn.

de hele wereld om lord of the rings heen is al een verzonnen verhaal.

avatar van Paddooh

Paddooh

Absoluut een van de beste films van Tom Hanks en een van de films die mij het meest hebben geraakt. Maar een 2e keer bekijken zou niet leuk zijn.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

aerts007 schreef:

Dat kan inderdaad, maar het zou fijn zijn als je met argumenten, voorbeelden komt. Hier kan ik niks mee.

wyatt earp schreef:

Lijkt me een voldoende argument .Of moet ik de muis aanhalen?

avatar van jellybean

jellybean

Steengoede film; mooi verhaal, goede cast, sfeervol en bovennatuurlijk.

Regisseur Frank Darabont ( ook van "the Shawshank Redemption")

maakt er weer een prachtfilm van.

Hier en daar zag ik ook wat acteurs uit bovengenoemde film terug.

Alleen het einde had ietsje minder sentimenteel (amerikaans) gemogen maar dat is dan ook alles.

hollywood king

goede film

goede camera werk

1 vraag wrm huilt Michael Clarke Duncan de hele film??

hollywood king schreef:

goede film

goede camera werk

1 vraag wrm huilt Michael Clarke Duncan de hele film??

omdat dat zijn rol is,

avatar van powerman

powerman

Superfilm erg mooi opgezet,gefilmd en gespeeld, het getuigt weer eens dat de verfilmde boeken van Stephen King vaak boeien vooral de films van hem waarin horror niet de boventoon voert(zoals deze).

Tom Hanks laat je weer geloven dat degene die hij speelt echt is.

verder is het een film die continu de aandacht trekt en je emotie laat spreken.

Van dit soort kwaliteit moeten er meer films komen.

KIJKEN!!

avatar van vettige swa

vettige swa

overdreven score voor een sprookjes-achtig verhaal. Trouwens Tom Hanks is echt een overschat acteur. Die man kan alleen pussy-rolletjes aan.

doodah

Waarom is de rol die hij hier vertolkt een pussy-rolletje?

hollywood king

13woutie13 schreef:

omdat dat zijn rol is,

dus zijn rol is 188minuten huilen, wat een rol zeg.

avatar van rientsvis

rientsvis

wat een prachtige film ik moest de keren dat ik hem heb gezien huilen

avatar van Christiano

Christiano

pracht film !

avatar van -Revelation-

-Revelation-

Schitterende film. Een van de betere ooit gemaakt. De verhaallijn is gewoonweg magnifiek en blijft boeien van begin tot het eind.

avatar van VeendamManiacs

VeendamManiacs

Ongelovelijk, wat een schitterende film. Het boek vond ik al ontzettend aangrijpend om te lezen, en vaak zie je dan dat de verfilming een stuk minder is / tegenvalt door de verwachtingen die je er bij hebt.

Bij Stephen King heb je dat probleem zelden, niet bij The Shining, niet bij The Shawshank Redemption en ook zeer zeker niet bij The Green Mile. In de film is het boek op een geweldige manier neer gezet, met alle mooie uitspraken erin vermeld.

Soms wist je, door het boek gelezen te hebben, al welke zin er in de film ging komen. Toen John net in zijn cel zat, vroeg hij Paul nog even te wachten. Boss, zei die. De zin die daarna kwam, was zo voorspelbaar, en toch zo mooi, gezien de verhaallijn. Baas, ik kon er niks aan doen, ik probeerde het te verhelpen, maar het was al te laat (vrij vertaald). Schitterend.

Het hele verhaal grijpt je van het begin tot het einde. Ik kan me voorstellen dat de mensen die het boek niet gelezen hebben, het echt door hun hart voelde snijden toen Paul en de andere bewakers de keuze moesten maken: John wel of niet de Groene Mijl laten lopen. Hartverscheurend.

Daarom rest natuurlijk niets anders dan de volle 5* te geven aan deze topfilm. Toch, ik kan het niet laten, blijf ik The Shawshank Redemption sterker vinden. Maar, niet te vergeten, gebaseerd op het verhaal van dezelfde schrijver. Stephan King. Wat een koning.

avatar van MissMayo

MissMayo

Schitterende film, ook een van mijn favorieten. Het boek heb ik ook gelezen en sprak mij ook zeer aan. Het moment voordat John de Groene Mijl af moet lopen is zo goed gedaan, zit met tranen in mijn ogen, iedere keer weer.

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten