Genre: Fantasy / Drama
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Vandaag om 20:35 uur op VTM3
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Arlen Bitterbuck
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
Het boek van Stephen King is sowieso niet één van z'n sterkste. Al valt het op zich wel mee. De verfilming gaat echter weg van het thrillergehalte en maakt het echt wel te zoet en romantisch. Jammer, want met The Shawshank Redemption is wel bewezen dat een verfilming van een gevangenisverhaal van Stephen King wel kan lukken.
Namens Velidosiro (*) wil ik met klem protesteren tegen dergelijke beledigingen aan ons adres !!!!!

(*) Vereniging voor liefhebbers van Dokters- en Sissiromannetjes
Excuus.
vaneijck
4.5
Blijft één van mijn meest favoriete films.
Zeker de moeite waard om te kijken, het verhaal grijpt iedereen aan.
wyatt earp
Wauw, gigantisch, geniaal, geweldig, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vond hem beter dan The Shawshank Redemption, maar dat komt waarschijnlijk omdat deze zieliger is.
Tom Hanks is gewoon geknipt z'n rol. Wat kan die kerel acteren.
Verder heb ik gewoon geen minpunten. En daarmee verdient deze film een (voorlopige) plaats in m'n top 10.
5 welverdiende sterren.
Grover
Aardige film, mooi gedaan en goed geacteerd. Maar m.i laat deze niet zo'n realistische indruk achter als de Shawshank Redemption.
NoaNiels
Geweldige film, heb hem net gekeken voor de 2e keer.
Misschien wat onrealistisch --> John Coffey.
Maar toch echt heel ontroerend.
Mooi. =)
JacoBaco
Tom Hanks is gewoon geknipt z'n rol. Wat kan die kerel acteren.
Ja gek he. Die gast speelt al 25 jaar zo'n zelfde soort karakter. Dan moet je op een gegeven moment wel heel goed kunnen acteren.
Mickey1993
Een film met Tom Hanks is altijd goed. Hij kan als de beste acteren, en dan dit verhaal, fantastische combinatie.
JacoBaco
Hij kan ook goed acteren. Alleen hij speelt 48 van de 50x altijd hetzelfde soort karakter. Daar wordt ik inmiddels een beetje moe van. Saving Private Ryan, Cast Away, The Da Vinci Code, The Green Mile, The Terminal, Apollo 13 enz.. enz.. Vrijwel altijd een sympathiek personage.
Die vent heeft al dik 50 films waarvan 2 van de 50 eindelijk is iets anders is. Forest Gump en Road to Perdition. Nou dan bewijst hij dat hij ook is wat anders kan. Waarom blijft hij dan steeds maar op die automatische piloot spelen. Zonde. Inmiddels krijg ik gewoon bijna een hekel aan hem.
Greeneyelady1
Het is een hele mooie film, maar ik vond het zo verschrikkelijk jammer dat John Coffey aan het einde van de film toch niet vrijgesteld werd. Ik bedoel, de bewaarders kwamen voor een moreel dilemma te staan,men kwam erachter dat hij bijzondere gaven had
( hele mooie vond ik zelf trouwens )En dan nog de doodstraf krijgen... Die muis: Mr Jingles vond ik ook wel een leuke.. hahah.
Een emotioneel en verheffend verhaal wat in deze film word verteld, maar ik geef 'm 3 sterren omdat ik de film liever toch anders had zien eindigen.
@Greeneyelady,
niet alles verklappen he. Er bestaan namelijk nog steeds mensen die deze film niet gezien hebben.
Dus je kan beter spoilertags plaatsen. Zo niet, dan stuur ik Crispin Glover op je af. Incl. pruik en hoge hakken.
Greeneyelady1
@Greeneyelady,
Oeps, ik wil alles behalve de zenuwachtige Crispin Glover op me afgestuurd krijgen, dus ik wist niet hoe snel ik die spoilertags eroverheen moest gooien! Haha...
Fijn dat je me er even aan herinnerde. Ik vergeet dat soort dingen ( als spoilertags plaatsen ) altijd..
Djarune
Ronduit belachelijk!! Ik was net al mijn films aan het rangschikken op mm250 noteringen en stond vol verbazing naar nummer 4 te kijken. Ik zeg niet dat The Green Mile een slechte film is, maar nummer 4!!?? Er staan denk ik meer dan 200 betere films tussen... Als ik in hetzelfde genre kijk namelijk Stephen King verfilmingen vind ik de Shawshank Redemption zoveel beter qua film. Dan kan het niet zo zijn dat er maar 3 plaatsen tussen zitten. Ook de The Shining raakt mij een stuk meer.
Ik zal waarschijnlijk niet de enige zijn die dit vind, maar ik leg me er maar bij neer dat gewoon heel veel mensen deze film gezien hebben en hem met een 5 beoordelen....
AGE-411
Shawshank Redemption vond ik eigenlijk een pak minder dan deze hoor
Standaardverhaaltje en cliché einde enzo.
Deze is een pak emotioneler. (weet mij te grijpen, kzal het zo zeggen)
Djarune
ik zie nu pas de zin "Let op! Discussies over de top 250-notering van deze film horen in het forum, niet bij de film." staan. Sorry mods!
Ik geef toe dat de Shawshank Redemption een cliché einde heeft, maar The Green Mile is 1 en al cliché! Een huilende zwarte man met bovennatuurlijke krachten en het vervelende gelul over een muis. Het raakt me totaal niet. Evenals het verhaal steeds meer gerekt wordt tot je een soort titanic gevoel krijgt. Je weet wat er gaat komen maar het duurt zo lang...
De acteur Tom Hanks in zo'n mooie films gespeeld. Dit is by far niet zijn beste film. En dat ligt echt niet aan zijn acteertalent, maar aan de film.
B_B
- 1969 berichten
Na Secret Window mijn tweede Stephen King verfilming en moet zeggen dat ik niet teleurgesteld werd.
Had al veel gehoord over deze film en had een melodramatische film van dik drie uur verwacht. Gelukkig valt het reuze mee met dit melodrama. De sfeer is over het algemeen niet erg zwaar wat ervoor zorgt dat de film nog best lekker wegkijkt. Dit komt ook door een aantal zijverhaaltjes, over dingen die daar gebeuren en de personages zelf, deze zijverhaaltjes zijn soms zelfs komisch zoals met Mr Jingles toch weten ze niet altijd even goed te boeien.
Het acteerwerk is dan wel weer van hoog niveau, vooral Duncan speelt zijn rol perfect, met een fantastisch accent en een leuke quote die een aantal keer terugkeert:
Paul Edgecomb: Your name is John Coffey?
John Coffey: Yes sir boss. Like the drink, only not spelled the same.
Tom Hanks deed het ook weer aardig maar speelde helaas weer hetzelfde typetje zoals we die inmiddels wel van hem kennen. Vond van de bewakers Morse nog erbovenuit steken, ook de bijrol van Sam Rockwell was werkelijk fantastisch.
Het verhaal is erg interessant en vond de mix tussen gevangenisdrama en fantasy hier goed werken, vooral in de setting van de jaren ’30. Alleen jammer dat de film op het einde een beetje de mist in gaat, vooral wanneer we na de executie van Duncan nog een scène krijgen met de ‘oude Hanks’ waarin hij het heeft over zijn vloek, en dat iedereen om hem dood gaat maar hij dat niet kan . Dit gaat echt te ver en hadden ze er van mij makkelijk uit mogen halen, doet eerder afbreuk aan het einde van de film dan dat het iets toevoegt.
4 ster.
VictorJan
Staat bovenaan lijst met films die ik dringend eens wil zien, het word echt tijd dat ik hem eens ga halen.
Marcoes87
Eindelijk bekeken, redelijk tot leuke film.
Het verhaal is wel aangrijpend maar vind shawshank redemption persoonlijk een mooiere film.
3.5
edoij2
Echt een hele goede film, heb deze film zelf al 2 keer gezien en ga hem ook zeker op DVD kopen. Heel veel emoties en drama. Ik leefde helemaal mee met deze film. Dit is zeker een topper!
88Fabian
Zeker een goeie film.goed gefilmd ook.
MNV2
- 1901 stemmen
Waarschijnlijk wel de sterkste stephen king verfilming ooit. Terwijl je bij de Shawshank Redemption halverwege de film in slaap valt, weet deze film van begin af aan al spanning op te bouwen. Ook het einde is emotionerler; terwijl dat bij de Shawshank redemption nogal redelijk (en typisch voor Hollywood-producties) cliché is, een film hoeft nu eenmaal niet altijd goed te eindigen. Ook Tom Hanks acteerd zoals we dat van hem gewoon zijn, uitstekend. En by the way (@ JacoBaco), waarom zou Tom Hanks een andere rol spelen dan dat van de sympathieke hoofdrolspeler als hij hier goed in is? Ik zou hem echt niet als bad guy in een film willen zien net als ik Ben Stiller bijvoorbeeld niet in een thriller/horror zou willen zien spelen. Die man is gewoon voor zo'n soort rollen weggelegd.
Daarbij, de onrealistische aspecten zijn nu eenmaal eigen aan de boeken van Stephen King. Ik heb tot nog toe maar één boek geweten van King dat geen onrealistische gebeurtenissen bevat en dat is Stand By Me. Deze film is gewoon een aanrader voor iedereen die wel eens een klassieker van een film wilt zien.
Roos-_-
Ik vind dit echt een geweldige film echt een aanrader. Mijn vriendin kijkt altijd alleen horror en zo en bij deze film moest ze wel janken. Echt een goede film
Sammetje73
Ben sowieso al een echte Tom Hanks fan, dus deze staat hier ook in de dvd kast te pronken.
®Tc
Vond het helemaal niet langdradig.
De film duurt lang maar dat is niet gelijk aan langdradig. De film kijkt goed weg en de tijd vliegt. Mede door het vlotte camerawerk wel, Darabont is geen hoogvlieger maar zet zijn verhaal toch goed neer. Het echte fantasy sfeertje blijft wel weg, misschien beter zo.
Het verhaal vond ik echt wel goed. Toen het eerste wonder gebeurde was het wel even een wtf-moment maar iets surrealistisch was goed op zijn plaats achteraf bekeken. Zo heeft de film wel iets te vertellen en raakt wel al moest dat over-the-top sentimenteel gedoe op het einde met de oude Paul er echt wel niet bij voor mij. Al was die muis-toevoeging wel goed.
Tom Hanks levert hier weer zeer goed werk af, zelfde geld voor David Morse. Bij Michael Clarke Duncan had ik soms bedenkingen maar kom.
TomaskeX
Ik vond dit een zeer mooie film echt een cry film...
Mooi tot het einde bevatte ook grappige momenten
Topfilm
pauloootje
Deze film staan bij mij op nummer 1!
Wat een mooie film is dit zeg!
Ik heb deze film al een stuk of 4, 5 keer gezien, maar hij blijft me boeien en geeft me elke keer weer een brok in mijn keel.
Elke acteur speelt zijn rol subliem.
Voor mij krijgt deze film een dikke 5!
tomola
tsja na al die berichten hoeveel ik er niet veel meer aan toe te voegen.
Gewoonweg super film
Schiedammer
Gewoon een hele goede film met een simpel verhaal dat perfect is uitgewerkt met een verdomd zielig einde. Ik had de film al een hele tijd op de plank liggen maar mijzelf nog geen tijd gegund om drie uur daarvoor te gaan zitten. Ik moet zeggen de film verveeld geen minuut en die drie uur vlogen voorbij. Het acteerwerk is gewoon uitstekend en je krijgt bij elk personage een apart gevoel en dat is gelijk de kracht van de film. Ik heb de film op dvd bekeken en ik moet zeggen dat en het beeld en ook het geluid van goede kwaliteit is wat natuurlijk zorgt voor extra kijk en luister plezier. Voor mij is de film zeker 4,5* waard.
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption