• 9.407.053 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.553.250)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van Saldek

Saldek

4,23 gem. voor deze.........beslist meer dan gewoon terecht! Lekker emotioneel, een kleine kruising vindt plaats tussen huiver en sprookje, humor, het irritante ventje dat zo een fantastische eikel weet neer te zetten, Tom Hanks in weer een prachtig humane rol, mr. Jingles die beslist als acteur een academische opleiding moet hebben gevolgd, een reus die een bijna ontroerende onschuld weet neer te zetten....fantastisch gewoon. En het verhaal.....hoe haalt Stephen King het toch in zijn hoofd een vredig mooi verhaal te schrijven dat zich afspeelt nabij de dood met als rode 'zijlijnen' een blaasontsteking en een muis die een tonnetje rollen kan? Gewoon geniaal. Sorry hoor Roel, maar moet hier even compenseren......5

avatar van shidhi

nog een 5 erbij

ongelofelijk vette film

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

Ja erg goede film toch staat die niet in mijn top 10 net niet genoeg ...

avatar van M>G

M>G

Ik had het boek al eens gelezen, dat vond ik super mooi. Waarschijnlijk dat ik daarom de film niet zo bijzonder vond al was de sfeer wel hetzelfde. Had er teveel van verwacht.

avatar van montoyaruler

montoyaruler

geweldige film, vooral erg goed geacteerd van die john coffey. het enige jammere aan deze film is dat de 'krachten' van john coffey erg fictief zijn. maar zonder deze krachten was deze film er natuurlijk niet. een 4½*

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

montoyaruler schreef:

logisch dat zijn krachten wat fictief zijn, het is tenslotte een fantasy drama

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

Supergoeie film, mooi verhaal, humor en goed acteerwerk! 5 *

avatar van Red3viL

Red3viL

uiterst mooie film, de sfeer, de acteurs en het verhaal zijn voor mijn gevoel uit 1 stuk hout gesneden.

een zeer verdiende 4,5.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Saldek schreef:

Meen je nou serieus dat je zo'n verhaal als dit met The Godfather en dergelijke kunt vergelijken? (je vindt het immers terecht dat hij 4,23 gem heeft)

Gewoon geniaal. Sorry hoor Roel, maar moet hier even compenseren......5

Ahjah dan compenseer ik jou met een verlaging naar 0,5

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Roel- schreef:

Ahjah dan compenseer ik jou met een verlaging naar 0,5

Hoe kun je een film als deze nu maar 0.5 geven en dan nogwel gewoon omdat iemand anders hem veel beter vind, gewoonweg kinderachtig is dat!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Topfilm natuurlijk, waarbij het acteerwerk en het verhaal je echt raakt! Terecht dat deze film zo hoog staat in de top 250...!

avatar van Theatertje

Theatertje

Inderdaad, het verhaal is prachtig en het acteerwerk kan haast niet beter. Toch vind ik bepaalde films, zoals LORD OF THE RINGS: RETURN OF THE KING, beter.

avatar van ILDIB

ILDIB

Theatertje schreef:

je bedoeld die wit ras verering?

avatar van Theatertje

Theatertje

Ik bedoel gewoon dat ik de ene film beter vind dan de andere Je hoeft er niets achter te zoeken

avatar van Gastel

Gastel

Zeer sterke film, prachtig geacteerd. Erg emotioneel.

Maar behorend tot de 5 beste films ooit gemaakt? Dacht het niet.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Gastel schreef:

Zeer sterke film, prachtig geacteerd. Erg emotioneel.

Maar behorend tot de 5 beste films ooit gemaakt? Dacht het niet.

Nee, voor mij ook niet! Maarjah, volgens veel stemmers blijkbaar wel...

avatar van Betjeuhx

Betjeuhx

Super Mooi!!! Ze is vol van de emotie! Een 5. Tom hanks is echt super in deze fil, net zoals in Forrest Gump. Wel een beetje zielig voor die bubba

avatar van brakkie

brakkie

Dit vind ik een van de beste films ooit. Heel knap dat de film die zich bijna geheel afspeelt op een lokatie van het begin tot het eind kan boeien 5*

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

net nog eens gekeken , en hij blijft erg goed.

niet alleen het acteerwerk , maar ook het verhaal en de effecten van del's executie

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Schitterende film dit. Hanks is sowieso een van mijn favoriete acteurs. je wordt helemaal in het verhaal meegenomen.

avatar van fanaat

fanaat

Deze film is werkelijk een film appart. Hij is heilig .

avatar van torrento

torrento

zeer goede film

ben echt een fan van tom hanks hij zet zijn karakters zo goed neer net als in forrest gump.

echt heel knap gedaan deze film hoe je leven en dood zo dicht bij elkaar kan neerzetten is echt goed gedaan en ook een reus neerzetten als een onschuldige is goed gedaan. kon het niet droog houden op het einde.

avatar van [m]arieke

[m]arieke

Echt Super film!

zeer ontroerend op het eind en natuurlijk weer goed gespeeld door tom hanks, moest op het eind wel traantje weg pinken:P

avatar van Mat_

Mat_

Wat een film!!!

Schitterende acteerprestaties door hanks,morse,duncan en pepper

Ik heb me geen minuut verveeld. Voor mij zou de film nog gemakkelijk een uurtje langer mogen geduurd hebben.

Een dik verdiende 5*

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Theatertje schreef:

Jaa die vind ik ook beter maar dit is ook een topper

avatar van Grompie

Grompie

Een hele goeie film, heel goed geacteerd, zeker door Tom Hanks.

Ik heb hem al meermaals gezien en hij blijft goed.

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

Geweldige film! Topcast, met natuurlijk weer een geweldige Tom Hanks.

Dik en dikverdiende 5 *****

avatar van orginaliteit

orginaliteit

eigenlijk verdient deze film op nummer een te staan in plaats van

shawshank redemption , maar hij is ook goed op plaats nummer 1

maar even over deze film , wonderverhaal,wordt nooit saai,mooi drama, pracht acteerwerk , en mooi uitgediepte personages

ook soms wel zielig

prachtfilm 5 sterren

avatar van Vlabakje2

Vlabakje2

Deze film heeft alles in huis voor elke filmliefhebber

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten