Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
Saldek
4,23 gem. voor deze.........beslist meer dan gewoon terecht! Lekker emotioneel, een kleine kruising vindt plaats tussen huiver en sprookje, humor, het irritante ventje dat zo een fantastische eikel weet neer te zetten, Tom Hanks in weer een prachtig humane rol, mr. Jingles die beslist als acteur een academische opleiding moet hebben gevolgd, een reus die een bijna ontroerende onschuld weet neer te zetten....fantastisch gewoon. En het verhaal.....hoe haalt Stephen King het toch in zijn hoofd een vredig mooi verhaal te schrijven dat zich afspeelt nabij de dood met als rode 'zijlijnen' een blaasontsteking en een muis die een tonnetje rollen kan? Gewoon geniaal. Sorry hoor Roel, maar moet hier even compenseren......5
peruaansefilm
Ja erg goede film toch staat die niet in mijn top 10 net niet genoeg ...
M>G
Ik had het boek al eens gelezen, dat vond ik super mooi. Waarschijnlijk dat ik daarom de film niet zo bijzonder vond al was de sfeer wel hetzelfde. Had er teveel van verwacht.
montoyaruler
geweldige film, vooral erg goed geacteerd van die john coffey. het enige jammere aan deze film is dat de 'krachten' van john coffey erg fictief zijn. maar zonder deze krachten was deze film er natuurlijk niet. een 4½*
JTV-kijker
- 2017 stemmen
logisch dat zijn krachten wat fictief zijn, het is tenslotte een fantasy drama
robertvanmourik
Supergoeie film, mooi verhaal, humor en goed acteerwerk! 5 *
Red3viL
uiterst mooie film, de sfeer, de acteurs en het verhaal zijn voor mijn gevoel uit 1 stuk hout gesneden.
een zeer verdiende 4,5.
Roel-
- 1978 berichten
Meen je nou serieus dat je zo'n verhaal als dit met The Godfather en dergelijke kunt vergelijken? (je vindt het immers terecht dat hij 4,23 gem heeft)
Ahjah dan compenseer ik jou met een verlaging naar 0,5
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Ahjah dan compenseer ik jou met een verlaging naar 0,5
Hoe kun je een film als deze nu maar 0.5 geven en dan nogwel gewoon omdat iemand anders hem veel beter vind, gewoonweg kinderachtig is dat!!
Leland Palmer
Topfilm natuurlijk, waarbij het acteerwerk en het verhaal je echt raakt! Terecht dat deze film zo hoog staat in de top 250...!
Theatertje
Inderdaad, het verhaal is prachtig en het acteerwerk kan haast niet beter. Toch vind ik bepaalde films, zoals LORD OF THE RINGS: RETURN OF THE KING, beter.
ILDIB
je bedoeld die wit ras verering?
Theatertje
Ik bedoel gewoon dat ik de ene film beter vind dan de andere
Je hoeft er niets achter te zoeken
Gastel
Zeer sterke film, prachtig geacteerd. Erg emotioneel.
Maar behorend tot de 5 beste films ooit gemaakt? Dacht het niet.
Leland Palmer
Zeer sterke film, prachtig geacteerd. Erg emotioneel.
Maar behorend tot de 5 beste films ooit gemaakt? Dacht het niet.
Nee, voor mij ook niet! Maarjah, volgens veel stemmers blijkbaar wel...
Betjeuhx
Super Mooi!!! Ze is vol van de emotie! Een 5. Tom hanks is echt super in deze fil, net zoals in Forrest Gump. Wel een beetje zielig voor die bubba
brakkie
Dit vind ik een van de beste films ooit. Heel knap dat de film die zich bijna geheel afspeelt op een lokatie van het begin tot het eind kan boeien 5*
-jack_sparrow-
net nog eens gekeken , en hij blijft erg goed.
niet alleen het acteerwerk , maar ook het verhaal en de effecten van del's executie
Weirdo Wizzy
Schitterende film dit. Hanks is sowieso een van mijn favoriete acteurs. je wordt helemaal in het verhaal meegenomen.
torrento
zeer goede film
ben echt een fan van tom hanks hij zet zijn karakters zo goed neer net als in forrest gump.
echt heel knap gedaan deze film hoe je leven en dood zo dicht bij elkaar kan neerzetten is echt goed gedaan en ook een reus neerzetten als een onschuldige is goed gedaan. kon het niet droog houden op het einde.
[m]arieke
Echt Super film!
zeer ontroerend op het eind en natuurlijk weer goed gespeeld door tom hanks, moest op het eind wel traantje weg pinken:P
Mat_
Wat een film!!!
Schitterende acteerprestaties door hanks,morse,duncan en pepper
Ik heb me geen minuut verveeld. Voor mij zou de film nog gemakkelijk een uurtje langer mogen geduurd hebben.
Een dik verdiende 5*
%%%%%%
Grompie
Een hele goeie film, heel goed geacteerd, zeker door Tom Hanks.
Ik heb hem al meermaals gezien en hij blijft goed.
Kevin_1989
Geweldige film! Topcast, met natuurlijk weer een geweldige Tom Hanks.
Dik en dikverdiende 5 *****
orginaliteit
eigenlijk verdient deze film op nummer een te staan in plaats van
shawshank redemption , maar hij is ook goed op plaats nummer 1
maar even over deze film , wonderverhaal,wordt nooit saai,mooi drama, pracht acteerwerk , en mooi uitgediepte personages
ook soms wel zielig
prachtfilm 5 sterren
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption