• 9.406.973 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.553.065)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

Dean Stanton

avatar van (Cinderella)

(Cinderella)

Black-Pearl schreef:
Zoo ontzettende mooie film! Ik krijg consant traantjes als die word geexcuteerd en met dat muisje. :$

Zelfs na meerdere keren heb ik dat ook nog

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Een van de mooiste films ooit gezien.

Ik kreeg tranen toen ze de mensen aan het verbranden waren.

Echt prachtig,minder dan 5* kan ik niet geven.

avatar van Summertime

Summertime

Echt een mooie film, vooral zielig met dat muisje...

avatar van horrorfreak14

horrorfreak14

Een hele mooie film, misschien wel het beste van stephen king

JDS

Prachtige film. lekker vlot verhaal en ondanks de beperkte ruimte (de 'mile') houdt de film voortdurend je aandacht vast. Het enige punt dat mij weerhoudt om deze film 5 sterren te geven is het gebrek aan realisme. Ik snap dat het daar in deze film niet om gaat, maar ik kan er een stuk minder van genieten als het realisme totaal verdwijnt. Dit is een van de weinige films die ik ondanks dat tóch zeer goed vindt. Kwestie van smaak denk ik. 4.5 sterren voor dit juweeltje

avatar van depp_addiction

depp_addiction

prachtige film.

ik moest af en toe wel een traantje wegpikken.

maar echt een goed verhaal en goed acteerwerk.

5* geweldig

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Maar het plot klinkt zo dramatisch en toch is het een fantasy-film? En wat bedoelen ze met reus? Iemand die écht wel groot is om mens te zijn of het sprookjesfiguur?

JDS

De 'reus' is gewoon een extreem lange man. Michael Clark Duncan (die John Coffey speelt) is in het echt 1.94 m lang. In de film hebben ze hem echter langer laten lijken: zo'n 2.10 meter. Ook is hij erg breed.

avatar van film_kaza

film_kaza

nummervlinder schreef:

"Het plot klink dramatisch en toch een fantasy film." Het klink alsof je het een gekke combinatie vind. Tuurlijk staat het genré drama er, maar het zou gek zijn als het genre fantasy er niet stond. Dit en een verhal dat op 1 puntje zeker niet echt zou kunnen gebeuren, en dat is John's gave.

Dat van "reus": (wat JDS al zegt)
John Coffey is nu eenmaal erg groot voor iedereen. Ik dacht voordat het woord werd gezegt al bij mezelf "wat een reus zeg, die is wel erg groot."
Als je het woordje "reus" opikt als iemand die hoger is dan bomen of voor 100% een sprookjesfiguur is dan denk je verkeerd.

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Dat was dus echt geen gezicht he, zo'n grote beer die dan de hele film door een beetje loopt te huilen alsof hij net probeert te doen dat hij verdrietig is dat zijn schoonmoeder dood is. Daarom: Cast geen mensen alleen omdat ze lang zijn, tenzij je ze geheel inpakt en vervolgens James L. Jones er ff lekker hard overheen laat tetteren. Maar even serieus, de film is goed uit te zitten, maar die stomme jankebal moesten ze gewoon vanaf het moment dattie binnenkwam meteen hartstikke doodmaken. Ik lag trouwens wel helemaal dubbel om dat muisje, wat een stom plot was dat zeg. Eigenlijk is het hele plot belabberd, maar het heeft weer wat grappigs. Die ene bewaker was overigens ook een beetje irritant, die gemenert. Als je dan toch de gemenert bent, doe dan gemeen en ga niet droog afnemen en muisjes doodtrappen, want dat heeft iedereen weleens gedaan.

JDS

Kan me iets bij je manier van denken inbeelden Yuma. Het is natuurlijk niet realistisch te noemen dit plot. En als je je aan John Coffey ergert kan ik begrijpen dat je met minder plezier naar deze film kijkt (als iemand bijv. Al Pacino niet uit kan staan wordt The Godfather ook lastig ).

De meeste mensen hebben minder moeite met het onrealistische plot in dit geval. Maar er valt wat voor te zeggen idd

avatar van liekie1982

liekie1982

Dit is gewoon een kei goede film 5 sterren dan ook helaas meer kon ik er niet voor geven wantz e gaan maar tot de 5...

Echt een geweldige film....hij duurt lang maar verveelt geen minuut...

avatar van Louis2703

Louis2703

Geen woorden voor, misschien later.

avatar van movielau

movielau

vet goede film. Echt superkoel. heel mooi plot, goed geacteerd, en die percy is een enorme (*&^@$&*.

Dat gehuil van Johnn Coffey werd op het einde wel een heeel klein beetje irri, maar verder geen enkel minpunt, heel mooi.

avatar van mikeh

mikeh

2 woorden: "SUPER FILM"

5*****

avatar van Salto

Salto

Micheal Clarke Duncan........... zucht. De scene waarin hij wordt gevonden met de zusjes Zoooo confronterend!

Tom Hanks in een van zijn beste rollen, al dan niet BESTE. Barry Pepper was fenomenaal tijdens de executiescene met zijn tranen. Het raakte me echt diep en hield het zelf niet droog toen ik hem zag. pffff...

Gewoon de hele sfeer, de acteerprestaties en het verhaal. Dit is gewoon een film met: the total package.

Ik zie hem in de toekomst echt stijgen naar de top drie beste films ooit....

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Ik moet deze film een keer zien!!

avatar van Kel_Club

Kel_Club

Zat pas Rocky 3 te kijken en bij de credits zag ik heel grappig John Coffey staan. Zouden ze de naam hiervandaan hebben?!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Volgens de statistieken zou het over 3 jaar de nieuwe nummer 1 moeten zijn.

Kel_Club schreef:

Nee. Zie ook niet in waarom dat het geval zou zijn. Al is het maar omdat deze film een stuk recenter is.

avatar van Sander2

Sander2

Gadver, ik moet er niet aan denken.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

MrGolf schreef:

Dit is echt een top film en ik vind het qua verhaal, echt 1 van de betere films ooit gemaakt.

Hij krijgt van mij ook zeker de volle 5*.

Daar sluit ik me volledig bij aan. topfilm

avatar van papaEd

papaEd

*__ANIME__* schreef:

Ik moet deze film een keer zien!!

Ondertussen al gezien ?

avatar van film_kaza

film_kaza

film_kaza schreef:

Nog 10 stemmen en dat is dit de 3e film met meer dan 3000 stemmen.

En nu heeft ie precies 4000 stemmen .

avatar van my style

my style

geweldige film! niks meer, niks minder 4,5 *

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat een ontzettende zielige film is dit zeg.

Het was eigenlijk nooit mijn bedoeling om deze te kijken, maar doordat ik werd gedwongen door mijn vriend, ben ik toch maar gaan kijken.

Nou moet ik zeggen dat ik het een hele mooie en aangrijpende film vond.

Sommige scene's waren te hard voor mij, maar dan keek ik gewoon even niet.

De personages zijn geweldig vooral natuurlijk die van John Coffey en zijn doordringende ogen!

De film heeft mij dan ook meerdere malen geraakt, tot zoverre dat de tranen in mijn ogen stonden.

avatar van Skatjekim

Skatjekim

Geweldige film, dupermooi verhaal en super geacteerd! Dit is zeker een volle 5 sterren waard

avatar van Dhr K

Dhr K

1 van mijn favorieten, wat een fantastische film!

avatar van Salto

Salto

Het enige minpunt voor mij bij deze film is dat ik em niet in de bioscoop heb gezien.....

avatar van Dejive

Dejive

Duidelijk een 5 gekregen van mij.

Wat een film..een klassieker als je het mij vraagt..en inderdaad 1 van de betere werken/verfilmingen van Stephen King.

Prachtig..de hele sfeer, het acteerwerk, het verhaal..super gewoon

avatar van rubenzzz

rubenzzz

Idd een klassieker en prachtig geacteerd door Tom Hanks en goed in elkaar gezet. 1 van mijn favorieten, 5 sterren!

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten