Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Tobe Hooper
Met onder meer: Dan Byrd, Stephanie Patton en Denise Crosby
Plot Mortuary
"When the dead break free all hell breaks loose."
De familie Fowler wil een nieuwe leven beginnen en besluit om naar het kleine plaatsje Arkham te verhuizen, om daar vervolgens het Fowler Brothers uitvaartcentrum over te nemen. Maar al snel komt de familie tot de gruwelijke ontdekking dat er iets leeft in Arkham, dat eigenlijk niet hoort te leven ...
Jonathan Doyle
Dotty
Horrordude
Jammer, waarom maken ze er dan niet iets leuks van vraag ik me af ... 1*
dutchtuga
Pfff. Ik had nog de hoop een 'vermakelijk' slechte film te zien zoals The Toolbox Murders dat nog enigszins was. Lekkere pulp. Maar niet eens dat. De film heeft één sterke scene, de rest is zwaar onder de maat. De stupide verhaallijn of slechte acteerprestaties vind ik nog niet eens zo erg. Maar dan die verschrikkelijke digitale SFX, te simpele make up effecten, het einde en ga zo maar even door. Ik maak de vergelijking met TCM niet eens aangezien er geen vergelijking mogelijk is. Die goede Tobe Hooper tijd is voorbij maar ik vind dat hij wel iets meer zijn best zou mogen doen met een vermakelijke film op de propppen te komen.
feyezuid
Maak of een komedie, of een horror, maar niet een slechte mix van beide. Echt een film voor de doelgroep 13/14 jaar. Verschrikkelijk. 1,5 uur van mijn leven verpest.
AmazingPP
Jammer, jammer, jammer. Het had allemaal zo mooi kunnen zijn. Tobe Hooper heeft toch prachtige films gemaakt, zoals JAWEL "Poltergeist" (en niet Spielberg, zoals iemand hierboven suggereert, Spielberg heeft het verhaal geschreven) en natuurlijk Texas Chainsaw. Maar even over deze film dan: slecht verhaal, voorspelbaar, niet vermakelijk. Waarom dan 2,5 *?? Omdat ik hem gekocht heb voor 20 Euro (!! aaaaaaaaaaaargh!!) en omdat ie in een prachtig blikje is verpakt en daarbij zijn de extra's best aardig.... Zucht.
AmazingPP
Ja... of was dat nou Spielberg?
Nope, het was Hooper die de film regisseerde. Spielberg schreef het verhaal en hield een oogje in het zeil.
Gehenna
Tobe Hooper, een hele grote naam in de horror wereld, is misschien ook de meest wisselvallige regisseur die ik ken.
Prachtige wonderschone films wisselt hij af met de meest belachelijke.
Ik heb op zich niets tegen een portie onzin maar in Mortuary drijft hij het door zodat het vervelend wordt. Het ene moment onzin en het andere moment probeert de film serieus te zijn, een mix waarin de film jammerlijk faalt. 2*
Ik vond dit dus wel een leuke film om te kijken, lekker simpel en met dat zout dat is weer eens wat nieuws. En de omgeving was ook weer eens iets aparts.
4,5 ****
zoiets had ik ook maar ik geef een
3,5 ster
evilll_nelus
Zout wat nieuws? Een zoute cirkel om je heen houd toch ook vampieren tegen?
Maar goed het was een ramp die film! Alleen het einde was briljant! Wat een spectacel! Die special effects! Dat dode konijn op het plafond geplakt! GEWELDIG slecht..
Een stel enthousiaste studenten weten er zonder budget nog wat mooiers van te maken dan Tobe Hooper.
Een 1,5* omdat ik vreselijk heb gelachen om het einde.
akira124
Tja waar ging het nou over. Je word in deze film in ieder geval niks wijzer. Terwijl het er goed begon naar mijn idee.
Don_Mat
Alsjeblieft, geef me die anderhalf uur van mijn leven terug. Die gozer die de hoofdrol speelde was in mijn ogen goeie acteur. Maar echt, waarom verlaagt hij zich tot zo'n ongelofelijk slechte film. Op zich het beging enzo, viel allemaal mee, en dan ook de zombie's waren goed, en zeker paar geslaagde schrikmomenten. Maar overheersend waren toch echt de "niet geslaagde" schrikmomenten. En ik viel bijna van mijn stoel van het lachen, toen de ontknoping met die Super Mario Plantenput kwam. Wat verschrikkelijk nep. Kzou graag lager dan een 0,5 * geven voor deze verschrikkelijke regie prestatie van een goeie reggiseur, maar dat is er niet dus wordt het toch 0,5 *
davey jones
ik vond hem zo stom dat hij gewoon grappig was
ik heb me rot gelachen
Rianneke_Dan
Uh ja wat moet je hier nou weer mee...
Ik kon er iig niks mee, want ik verwachtte dan wel een vermakkelijke slechte horror, gewoon lekker over de top enzo.
Maar dit was toch wel iets minder, vooral het einde kon echt niet, en de film werd nergens echt spannend.
De cast deed het nog wel leuk en het sfeertje was er ook wel, maar zeker niet genoeg om de film te redden.
duffman
waarom vind iederee deze film zo slecht ik vond hem wel eng heb wel al beter gezien maar toch een goede 3,5.
nightbreed
Je hebt horrorfilms die zichzelf serieus nemen en horrorfilms die zichzelf niet serieus nemen.
Deze film hoort bij de laatst genoemde en veel mensen snappen dat misschien niet waardoor deze film een te lage waardering krijgt.
Dit is gewoon een leuk pulpwerkje met een knipoogje hier en daar.
Die lachende begravenisondernemer bijvoorbeeld, dat kun je toch niet serieus nemen dat is gewoon grappig.
De effecten zijn zoals dat bij een pulpwerkje hoort van wisselende kwaliteit, van leuk tot 'hey dat is duidelijk door een computer gedaan'.
Als je deze film niet serieus neemt dan zul je er zeker van genieten, mensen die een spannende 'serieuze' en enge film verwachten zullen naar mijn mening een beetje teleurgesteld zijn.
Cijfer: 3,5
ReplicaF
Had wel meer ingezeten,vind ik.Maar wel de tijd waard,vooral als je'm niet serieus neemt.Vond de acteurs toch wel goed hun werk doen;alleen het meisje met d'r gekrijs begon een beetje op m'n zenuuwen te werken.Vond het einde nogal tegen vallen omdat ik tijdens de film toch enig sympathie voor dat jochie en zijn vriendin had ontwikkeld...maar ja,het zij zo.
Een keer huren doet geen kwaad.
ML Webdesign
Heb m zojuist gezien, het begon erg leuk, goed opgezet, en je kon je goed inleven in de acteurs.
ze speelden erg goed.
al vond ik de scene van de lijken mooier maken toch niet geweldig dat het zo'n amateur was.. maar goed.
Het einde vond ik wel zeer slecht, maar goede schrikmomenten ertussen.
jullie merken dus wel, ik vond m niet slecht, maar ook niet goed.
gebruiker_56935
ik vond het een slechte film, maar hier en daar toch aardig acteerwerk dus ik geef 2,5 .
Bloody Mary
Leuk verhaal, mooie gefilmde locaties, akelige sfeer in het begin, maar jammer genoeg wordt het zo ovedreven dat het eerder lachwekkend dan angstaanjagend is. Vind het heel jammer want het verhaal sprak me wel aan. 2*
ML Webdesign
daar heb je gelijk in bloody mary,
het werd op veel stukken lachwekkend.
Lennert
Ik verwachte een belachelijke horrorfilm met over the top gore en de nodige humor, maar kreeg toch minder. Het acteerwerk van de hoofdpersoon was best goed, maar over het algemeen had de film een gebrek aan rode draad, te weinig gore en bijna geen humor.
Overigens, het zout verhaal is helemaal niet gek, zout zorgde volgens de Haitianen ervoor dat zombies beseften dat ze dood zijn en daardoor terug gaan naar hun graf.
Hmmmm, toevallig gezien deze film.
Vond het een meevallertje. Aardige mix tussen komische elementen en een wat rare horror setting. Visueel vond ik het wel aardig, effecten zagen er in het begin ook wel redelijk uit. Gaat wel nogal mis op het einde, maar soit.
Naarmate de film vordert wordt het wat kinderlijker, gelukkig blijft er een ondergronds laagje humor hangen waardoor het niet echt minder vermakelijk wordt.
Raar tussendoortje dit. Vond het niet bepaald geniaal, maar kan de latere Hooper films duidelijk beter hebben dan de eerdere. Aardig filmpje, raar basisgegeven met lichte comedy bodem en verder aardig in beeld gebracht.
Linn
Hihihi zeg heb jij ook het griezelhandboek gelezen?
Resh
Toch goed acteerwerk vind ik. De ligging was echt prachtig ze hadden er iets beters van kunnen maken vind ik. Maar het is zeker geen saaie film integendeel ik vond het heel boeiend. Jammer dat het einde zo slecht was maar best verrassend. De zout was echt nep dat hadden ze echt beter niet moeten doen. De ''schimmels'' of wat het ook was, was zo nep
. Ik geef het toch een onvoldoendetje.
Lord Flashheart
Hmmmm, toevallig gezien deze film.
Want ik heb deze ook 'toevallig' gezien, terwijl ik eigenlijk op zoek was naar The People under the Stairs. Pas toen ik Tobe Hooper op de aftiteling zag staan begon het me te dagen. Niettemin redelijk filmpje, dat erg veel leek op z'n Masters of Horror bijdrage in seizoen 2. 3***
glimmerman2000
Ongelooflijk dat er nog mensen zijn die deze film te pruimen vinden.Wat een bagger zeg!
m1701
Film was wel wat saai in sommige stukken
Maar vond em toch ook wel weer boeiend en spannend.
Beetje een mix van alles
Dus vandaar ook mijn 2,5*
Leuk om 1x gezien te hebben!
soom
That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die.
Wat een clichematig en ontzettend fout filmpje, dacht ik echt aan het einde. Ondanks dat toch 3*, iets beter dan bijvoorbeeld een Dance of the Dead: Het verhaal is net ietsje spannender, en het eindshot is verrassend, had wel op een happy end gerekend, dat vind ik toch wel fijner. Maar een einde zoals Drag me to Hell en deze film dus ook, dat hakt er wel in bij mij, ik blijf aan die eindes denken. Maar dat doe ik ook aan andere films met andere eindes, dus eh, ja, ik zit wel een beetje te raaskallen, erger dan bij andere recensies. Maar goed, mag ook weleens een keertje, maar niet te vaak natuurlijk.
Vermakelijke onzin, me toch wel een paar keer rot geschrokken. Maar, de film Drag me to Hell ernaast leggend
, zo eng wordt het niet, maar toch zeker wel eng genoeg voor 3*. Die jongen deed me trouwens echt aan Emile Hirsch en Charlie Cox denken!
(Kreeg de dvd van Mortuary trouwens weer van begeleidster C.)

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Lifeforce
Sciencefiction / Horror, 1985

New Best Friend
Drama, 2002
long abandonedevil lurks thereabandoned building