• 9.372.307 stemmen

Shin Chôjin Densetsu Urotsukidôji: Mataiden (1993)

Animatie / Horror | 88 minuten

Genre: Animatie / Horror

Alternatieve titels: Legend of the Demon Womb / Urotsukidôji II / Urotsukidôji II: Legend of the Demon Womb

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Hideki Takayama

Met onder meer: Demon Kakka en Yumi Takada

Gesproken taal: Japans

Plot Shin Chôjin Densetsu Urotsukidôji: Mataiden

Wanneer Dr. Munhihausen Sr. tijdens een experiment met de fameuze 'Nazi Death-Rape machine' de 'Overfiend' probeert op te roepen, gaat dat gigantisch mis. Een aantal jaren later probeert Munhihausen Jr. met een vernieuwde machine hetzelfde waarin zijn vader in gefaald is; namelijk het doden van de 'Overfiend'.

Amano Megumi

Münchhausen II (stemrol) (onvermeld)

Takeaki Kiryu (stemrol)

Nagumo's Mother (stemrol)

Narrator (stemrol)

Nagumo's Father (stemrol)

Takeaki's Father (stemrol)

Male Student (stemrol)

Kohoki (stemrol)

Justice4All

Dit is toch een serie? Geen tv-serie maar een MANGA serie? Of zie ik het verkeerd?! OF ben ik in de war met LEGEND OF THE OVERKIND/OVERFIEND

Het zijn drie verschillende films als ik het goed heb.

Er is geloof ik ook een serie van.

Justice4All

Als ik het goed heb is LEGEND OF THE OVERKIND/OVERFIEND (ofzoiets) het eerste deel. Maar die waren ongeveer 6 delen van +/- 30 minuten. En deel 2 is ook geloof ik 6 delig. Ik kan ook in de war zijn met deel 3. Dat kan ook?! Maar ach, zo is ie ook goed?!

Legend of the Overfiend ja.

Ik heb ze destijds als 3 verschillende films gezien.

kos schreef:

Ik heb ze destijds als 3 verschillende films gezien.

Is deel 3 goed, KOS

Mwa, ik vond de eerste wel goed en deel 2 en 3 een beetje meer van hetzelfde, maar wel vermakelijk.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Zie mijn omschrijving bij deel 1 van deze reeks, voor de namen van de delen 3 t/m 5.

Zijn wel makkelijk te vinden via Ebay ofzo, je moet er alleen wel op letten dat je de unrated versie neemt.

Deel 2 is een stuk minder dan deel 1,

Toch wel een:

3,0

avatar van Error_2009

Error_2009

Urotsukidöji had in totaal 12 delen.

Heb ze allemaal op vhs gehad.

avatar van sacha77

sacha77

Bijna net zo goed, zo niet beter, als deel 1. Het verhaal is iets dunner maar heeft meer emotie dan zijn voorganger. Bij de laatste scene had ik tranen in mijn ogen van ontroering, en dat is best opmerkelijk bij een Sex & Voilence film. Animatie is ook iets toegankelijke gemaakt en de soundtrack is super fout maar super vet. Ik heb de sountrack op CD laten importeren uit japan... de duurste CD's die ik heb!

avatar van PublicEnemy

PublicEnemy

Deze film speelt zich af binnen de periode van de gebeurtenissen van het eerste deel en is dus niet een vervolg, aangezien het dan niet chronologisch op elkaar aansluit. De setting is ook plotseling Tokyo geworden, terwijl die in het eerste deel Osaka is. Ach, gaten in het verhaal die er eigenlijk niet toe doen. Het gaat immers om een absurdistisch, licht pornografisch, maar tegelijkertijd indrukwekkend staaltje Japanse anime, die naast Legend of the Overfiend voor de liefhebbers verplichte kost is. Er is zelfs sprake van uitdieping van de personages en dat in een film als deze....WOW!!!

Anyway, Legend of the Demon Womb is een passende klassieker binnen het genre, of je het nu goed vind of niet. Naast het eerste deel de moeite waard. Vanaf het derde deel (Return of the Overfiend), zou de klad erin komen.

Ook voor deze film geldt: pas op voor verknipte versies!!!

avatar van PublicEnemy

PublicEnemy

Error_2009 schreef:

Urotsukidöji had in totaal 12 delen.

Heb ze allemaal op vhs gehad.

Ja klopt, ik ook. Ze zijn toen allemaal ongeknipt in Nederland op VHS uitgebracht.

Een kort overzichtje betreffende de volgorde:

- Urotsukidôji I Legend of the Overfiend 3 delen

- Urotsukidôji II Legend of the Demon Womb 2 delen

- Urotsukidôji III Return of the Overfiend 4 delen

- Urotsukidôji IV Inferno Road 3 delen

avatar van witboek

witboek

Wel zeer expliciet Ik verschoot een beetje getinte beelden en zeker niet vrouwvriendelijk.

avatar van mikey

mikey

Tekentechnisch wat vriendelijker gemaakte anime. De voorganger bevat soms poppetjes die nogal manieristisch van aard zijn. Ook minder boeiend verhaal, minder actie, minder chaos. Minder lollig dus.

avatar van RuudC

RuudC

Een redelijk knullige animatie weer. Het is alweer even geleden sinds ik Legend of the Overfiend gezien heb, dus je wordt hier dan als kijker redelijk in het diepe gegooid. Het proloog verhelderd ook maar weinig. Het tempo ligt lange tijd vrij laag en de onknoping is aardig en daarmee is deze film geen heel boeiend vervolg. Verder zou deze reeks schokkend zijn vanwege de expliciete sexscenes. Er wordt wel wat gekeest. Vaak tegen de zin van één van de twee, maar niets expliciets. Het enige echt boeiende, zijn de gevechten, al zal de genreliefhebber hier niets zien. Het is een beetje een overbodige film.