• 8.759.123 stemmen

Chôjin Densetsu Urotsukidôji (1989)

Animatie / Horror | 108 minuten

Gesproken taal: Japans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Chôjin Densetsu Urotsukidôji

Het heelal bestaat uit 3 dimensies: de Menselijke wereld, de Half-Demon wereld en de Demon wereld. 3000 jaar lang is er een profetie over de komst van de Chojin die de 3 werelden kan verenigen. De Half-Demon Amano is in het huidige Tokio op zoek naar de Chojin, evenals een groep Demonen. Hij komt erachter wie de Chojin gaat worden, maar het blijkt dat dit wezen niet zo vriendelijk is, als werd gedacht.

Amano Jaku (stemrol)

Yuichi Niki (stemrol)

Suikakujū (stemrol)

Suikakuju (stemrol)

Lennert

Nou, vandaag lag de uncensored version (in het Japans met Nederlandse subs) bij de Plaatboef voor 7,50... mijn nieuwsgierigheid heeft het gewonnen van mijn initiele walging en ik heb hem meegenomen. Vrijdagavond het resultaat, ik ga hem niet alleen kijken

Lennert

Zo, dan heb ik dit ook maar eens achter de rug. Ik bedoel, het is toch interessant om in ieder geval te zien waar het stereotype van tentakels en schoolmeisjes vandaan komt als het om anime gaat. Was het zo erg als ik had verwacht? Ja en nee...

Ja, er zitten ronduit zinloze en smerige scenes in als het op pornografisch materiaal aankomt die niet zinvol zijn voor het verhaal. De gore viel me dan echter weer alleszins tegen, ik had toch in ieder geval gehoopt dat ik Devilman-achtige praktijken zou zien, maar de focus ligt echt op gratuitous naakt (met een voorname specialisatie in verkrachte minderjarige schoolmeisjes en penissen) en perverse personages. Ik bedoel, in de eerste minuten zien we al vierborstige copulerende demonen, een schooljongen die zichzelf aftrekt terwijl hij meisjes onder de douche bespioneert en een cheerleader met twee staartjes die door een demon en zijn penisvormige tentakels expliciet verkracht wordt. In ieder geval was ik blij dat ik het eerste uur nog behoorlijk geschokt was, geeft in ieder geval aan dat er nog een beetje hoop voor me is.

Echter, zodra ik het tweede uur inging verdween de walging en was het meer vermoeidheid die over bleef. De film verschiet zijn kruit (en zaad) in het eerste uur en liet me daarna voornamelijk in geestesdode toestand achter terwijl ik nog iets van het verhaal probeerde te volgen. Toegegeven, dit verhaal had wel degelijk potentie om interessant te zijn, maar de uitwerking faalt aan een hoop kanten. Het is nogal moeilijk om interesse te tonen voor de hoofdpersonen als ze in feite niet meer dan neukpoppetjes blijken te zijn. Helemaal Akemi is hilarisch slecht uitgewerkt, tenzij het normaal wordt gevonden dat iemand die eerst verkracht wordt door honderden tentakels daarna, met alle plezier en compleet ongetraumatiseerd, seks heeft met de jongen die zichzelf hiervoor zat af te trekken terwijl hij naar haar aan het kijken was toen ze zich aan het omkleden was. Nee, het enige interessante personage was Amano, omdat hij nog iets van karakter lijkt te hebben, maar verder is het allemaal weinig verheffend.

Ik moet echter wel toegeven dat de animaties en soundtrack goed verzorgd waren en ik me ergens in alle absurditeit en walging nog wel vermaakt heb. Was de film goed? Nee, hij was eigenlijk afgrijselijk, maar tegelijkertijd intrigeerde hij nog steeds wel.

avatar van RuudC

RuudC

Lennert schreef:

Ik weet dat je die niet met je vriendin gekeken hebt, Lennert. Best rare gedachte.

Lennert

Nee, zij heeft gewoon de avond achter haar computer doorgebracht, maar ik had een maat die hem absoluut ook wilde zien

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Tentakelseks, need I say more? Zowel walgelijk als briljant.

PublicEnemy

Natuurlijk enkel en alleen de moeite waard in de uncut version. Pas dan komt deze anime-hentai-horror-extravaganza pas echt goed tot zijn recht. Het verhaal is zelfs best aardig te noemen.

Sowieso een film die belachelijk veel indruk bij me heeft achter gelaten de eerste keer dat ik 'm zag en dan niet eens vanwege het pornografische karakter. En nu zullen weinigen me niet serieus nemen denk ik..... !!

Maar toch...Legend of the Overfiend was één van m'n eerste kennismakingen binnen het anime-genre en wat een kennismaking was dat zeg !!

Toch kan ik nog steeds erg genieten van deze animatie-waanzin. Het heeft iets absurds en grotesks over zich. Ik kan er in ieder geval wel met veel plezier naar kijken om daarna gewoon weer verder te gaan met m'n normale leven... haha !!

Dreiecke

De legende van de Super God...

Als start een intro zoals het een anime betaamt, een voice-over die de aankondiging van het verhaal doet:

Verder een letterlijke orgie van strijd en actie, demonen, seks, verkrachting en ander geweld.

Ja, typisch Japans weer. Ik moest er even inkomen (lol) maar na deel 1 wil ik toch graag verder met de delen, omdat het best spectaculair is. De stijl is verschrikkelijk hectisch, de muziek ontzettend bombastisch, het vult elkaar mooi aan. Ik vind het wel de moeite waard om het nogmaals te zien, omdat ik onmogelijk alle details in één keer kon bekijken en ik vond de uitbeelding van de horrorfantasie best erg mooi, vooral het laatste gedeelte.

Lennert

Welke details? Die tentakelscenes zijn allemaal redelijk inwisselbaar en het verhaal heeft echt niet veel te bieden

Dreiecke

Tijdens de actie gaat de anime erg snel, terwijl er mooie details te zien zijn. Ook buiten de tentakels om Het verdere uiterlijk van de demonen bijvoorbeeld. Ik vond het (vooral in het laatste stuk) magnifique qua kleuren en in elkaar vloeiende beelden en effecten eroverheen. Trippy zelfs.

Het verhaal... daar heb ik nog geen oordeel over omdat ik nog 2 delen heb liggen om te kijken
Het verhaal is nog niet klaar, lijkt mij.
Tot nu toe zie ik het als een ontdekkingstocht door tieners, waarbij ze hun eerste (soms nare, soms leuke) seksuele ervaringen en eventuele angst/afkeer, gecombineerd met lust als horrific ervaren.
Deze dingen nemen in de fantasie dan groteske vormen aan.
Dit thema zie ik vaker in horrorfilms.

Lennert

Ik zie het persoonlijk als een uitspatting van een cultuur die moeite heeft met het omgaan van seksualiteit en erotiek en daardoor via animatie tot interessante perversies komt, omdat hierin veel meer geuit kan worden

Dreiecke

Bij ons wordt ook meer dan genoeg geuit, maar dan op een andere manier. Ik vind juist dat liefde en seks niet losgekoppeld is van elkaar in dit soort film/anime en wellicht is het eerder bij ons pervers door seks en tedere liefde los van elkaar te zien en apart van liefde en tederheid seks als porno te exploiteren.
Misschien hebben mensen daar dus eigenlijk minder moeite met erotiek en seks dan wij hier...

Ik was nog niet klaar met de Urotsukidoji serie van 3 (OVA's) Inmiddels de rest gezien en mijn waardering blijft op z'n minst hetzelfde. Het tweede deel vond ik audiovisueel weer erg mooi.
Ik kan wel honderden stills eruit halen die ik wonderschoon vind De tekenstijl is afwisselend in oldschool scherpe, contrastrijke anime en in softe aquarel-achtige vloeiende creaties.
De start van het tweede deel van deze eerste animatiefilm is gedaan in zwart/wit/grijstinten, totdat de demon van de zee opgeroepen wordt terwijl Tokyo in een vuurzee is gehuld...
Dit is een stukje visioen van de toekomst. Daarna wordt het verhaal weer opgepakt in kleur. Er komen in dit deel wat extra dingen aan bod, de moraal van de mens en hoe de demonenwereld daar op neerkijkt.
In het laatste deel (Final Inferno) wordt het een eindstrijd, een apocalyps, met krachten als water en vuur.
Best wel episch.

Lennert schreef:

Toch nog even op terug komen Ik vind het verhaal juist in de grond realistisch en gemaakt tot een schitterende vormgeving van een angstfantasie van tieners.
Bijvoorbeeld de lerares die het meisje bij zich roept en seksueel gebruikt, waarbij de lerares in een afschuwelijke demon verandert en er ook aandacht wordt gegeven aan tegenstrijdige gevoelens hierin.

Sowieso is er veel aandacht voor emotie in de belevenissen.

avatar van RuudC

RuudC

Eigenlijk helemaal zo slecht nog niet. Ik had vooral veel hentai porno verwacht, maar op dat vlak valt het erg tegen. Of juist heel erg mee. Had de film vooral om seks gedraaid, dan was de waardering een stuk lager geweest waarschijnlijk. En dat wat je te zien krijgt, staat in dienst van het verhaal. Je moet natuurlijk niet te preuts zijn om hier naar te willen kijken, maar als je je een beetje in bedwang kan houden, lijkt Legend of the Overfiend me geen groot probleem. Dit is een erg leuke, apocalyptische anime dat inhaakt op oude thema's. Seks met demonen is geen moderne fantasie. Dat stamt al uit de oudheid. Het draait wat mij betreft vooral om de strijd tussen goed en kwaad en laat anime daar een perfect genre voor zijn. Er gaat veel aandacht naar de prachtige plaatjes van monsters en duistere decors en net als bij veel futuristische anime, is de finale weer erg tof. Ik heb zowaar zin in deel 2!

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Ik ben totaal niet thuis in manga op de classics na (akira, GitS). Ik zie ook bar weinig activiteit hier. Toch maar ff proberen: is deze film nou een samenknipsel van 3 afleveringen legend of the overfiend of is dat weer wat anders? Anyhow, blij dat dit qua tijd te overzien is anders had ik het helemaal geskipt. Ik hoop op een opeenstapeling van gekkigheid sex&violence. Dvd op de gok gekocht voor het genre: over de top, over de topper, over de topst. Hoop dat het de uncensored versie is...

avatar van melkboef

melkboef

Ik vond het enorm cringe. Wellicht dat het een spektakel was in 1989, echter ik heb Akira vorig jaar ook voor het eerst gekeken en die vond ik ook geweldig en dus kan ik deze niet ergens plaatsen.