Genre: Animatie / Actie
Met onder meer: Mayo Suzukaze, Miki Fujitani en Yuji Ueda
Gesproken taal: Japans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Rurôni Kenshin: Ishin Shishi e no Requiem
"For a Decade, he's tried to bury his past...Now his past returns to bury him!"
Losstaande film van de Rurouni Kenshin (samurai X) serie. Himura Kenshin is getuige van een straatgevecht waarin een man (Shigure) en z'n vrouwelijke metgezel (Toki) aangevallen worden door een groep vreemdelingen. Uiteraard wordt dit gevecht gewonnen en Himura trekt verder met hen op. Later blijkt echter dat Himura een geheim met zich meedraagt uit het verleden wat betrekking heeft op Shigure en Toki.
Kenshin Himura
Toshiyoshi Kawaji
Ayame
Suzume

jeroentje
Als je deze film weet te waarderen, zoek dan ook es naar de 4 Rurouni kenshin OVA's....die zijn ongeveer 100000x mooier, zelfs als je niet van anime houdt dan zijn de OVA's goed door te komen.

Hobbes
Ovulerende Vrouwen Associatie?

Padd0
Die OVA's zijn idd meesterlijk. Echt prachtig hoewel het een totaal andere stijl was dan de serie, dat was wel ff wennen. Wat ook wennen was was trouwens dat ik geen enkele "Oro?" hoorde .

Ovulerende Vrouwen Associatie?
Nee, gewoon Original Video Animation.

Padd0
Nee want de OVA bestaat uit 4 delen die afzonderlijk niet lang genoeg duren om op de site te mogen staan (30 min per deel).

Padd0
4 delen * 30 min = 2 uur. Waarschijnlijk heb je ze dus alle 4 achter elkaar gekeken.

jeroentje
inderdaad, van een hele boel Anime series zijn TV en OVA versies (waarvan de OVA's in de regel beter zijn.....kijk bijvoorbeeld maar es naar Vampire princess miyu OVA en dan de TV....van de tv serie begin je spontaan te huilen als je de OVA's gewend bent )....maar het blijft een feit dat een original video animation serie een serie is en dat mag helaas (of gelukkig, anders zou ik er denk ik een chaos van maken
) niet op deze site voor zover ik weet.

dttom
nou het zag er allemaal mooi uit maar ik had er nog nooit van gehoord vriend had het meegenomen en ik had beetje moeite het verhaal goed te volgen. maar misschien lette ik gewoon niet goed op

jeroentje
mwoah, da's typisch japans....die mensen doen soms graag moeilijk. Met tradities enzo, dat hebben wij hier toch minder . Ik persoonlijk vind dit wel een van de beste series, erg mooi getekend en best wel 'hard'....ik denk dat als je deze film (Rurôni Kenshin: Ishin Shishi e no Requiem ) gaat kijken, dattie je een beetje tegen zal vallen.

Melkor
In de tijd dat ze dit nog uitzonden op VT4 keek ik iedere zondagochtend, met als gevolg dat ik altijd iets te laat kwam voor de training
Helaas toont VT4 dit al zeer lang niet meer, en ondanks een boze mail die ik gestuurd heb ziet het er niet naar uit dat ze de serie nog opnieuw gaan uitzenden
Verder viel deze film wel goed mee, hoewel ik meer genoten heb van de series. 3,5 *

pascal83
Als jullie anime's kunnen waarderen moet jullie maar eens een Naruto aflevering downloaden of proberen te kopen (wat neer komt op importeren voor een flinke prijs). Dat is een van de mooiste anime's die ik heb gezien. Let wel, de eerste afleveringen zijn niet erg representatief voor de gehele serie, je kunt die afleveringen zien als een inleiding en kennismaking met de wereld en personages van Naruto.

cell
hoi mensen ik vroeg me af weet iemand waar je deze film kunt kopen of kunt huren want ik wil hem dol graag zien gr en kussen van cell

Roodkapje
OT: Naruto is nu niet onmiddelijk het voorbeeld van een goede anime, maar kom.
Deze film is al iets hoogstaander dan de serie van kenshin, maar niet veel. Mij stoort het dat men véééél te melig word in de film. OK, het IS triestig, maar kom, beetje orginaliteit graag. Ook jammer is dat ze telkens opnieuw dezelfde scenes beginnen tonen. Met limited animation moeten ze liefst zo weinig mogelijk afkomen in een langspeelfilm.
Ik zou dit zien als de een extra lange losstaande aflevering van de serie, maar dan ook niets meer.

Pastichio Rocker
Nadat ik de geweldige OAV Trust & Betrayal had gezien heb ik deze bekeken, en dan kom je toch wel van een koude kermis thuis. Wat een joligheid opeens! Ook de animatie is een stuk minder, en het verhaal niet echt interessant. Dit heeft dan ook meer op met de langlopende Kenshin-serie dan met de korte OAV's T&B en Reflection. Jammer, maar geen aanrader (of je moet houden van al die joligheid en grappenmakerij). 2*

Metalfist
I never told you my definition of justice: It is to kill evil immediately
Eindelijk alle 95 afleveringen van de anime reeks van Rurouni Kenshin gezien dus konden de films niet uitblijven. Natuurlijk moet je ze in de volgorde van uitbrengen zien en werd deze Requiem for the Ishin Patriots de eerste.
Tjah, als je 95 afleveringen lang een knap en boeiend verhaal weet neer te zetten dan verwacht je natuurlijk ook wel wat van de film maar degene die de anime goed vinden zullen zonder twijfel ook dit zeker niet slecht vinden. Stiekem is dit dan ook niet meer dan één grote aflevering waarin weer wat meer wordt ontrafeld over Kenshin zijn verleden. Op zich had ik wel eens een andere manier van verhaal vertellen willen zien in plaats van Kenshin lijkt bevriend te geraken met een mede-survivor van de bloederige strijd van een tiental jaar geleden maar dan blijkt dat hij vroeger iemand die geliefd was bij deze persoon heeft afgemaakt. Kenshin probeert dit te verbergen maar het komt toch uit, ze vechten en Kenshin wint. Maar dat neemt gelukkig niet weg dat de film de gehele 90 minuten constant blijft boeien. De gevechten zien er trouwens vrij bloederig uit in tegenstelling tot de reeks maar jammer genoeg worden ook vaak dezelfde scènes gebruikt. Zo zie je het gevecht tussen Kenshin en Gentatsu wel vijf keer en altijd van hetzelfde standpunt. Wat ook een pluspunt is, is dat de meeste personages van de reeks tevoorschijn komen in de film.
De animatie is van hetzelfde niveau als van heel de reeks, al blijkt het merendeel van de mensen op Imdb het tegengestelde te beweren. Soit, mij stoorde het in ieder geval niet. Qua personages is Ishin Shishi e no Requiem wel een feest van herkenning. Natuurlijk zijn Kenshin himself, Kaoru, Sano en Yahiko altijd van de partij maar de film bevat ook de terugkeer van één van de coolste personages uit heel de reeks, Saito. Ook Dr. Gensai en zijn twee kleindochters verschijnen nog even. Pluspuntje is trouwens nog die lekkere soundtrack die de gevechten zo kenmerkt weer van de partij is.
Oro?

Matig.
Ik kan me zelfs al niet meer herinneren of ik deze film ooit al gezien had. Had er in ieder geval nog niet op gestemd, maar vroeger zag ik zowat alle anime maar ik m'n handen op kon leggen en ik vermoed dat deze film daar toch ook wel bij moet geweest zijn.
In ieder geval eentje die veel dichter bij de TV serie ligt dan bij de OAVs, en da's een spijtige zaak, want meestal liggen de OAVs net tussen TV en film in. Ik vermoed dan ook dat dit meer een cash-in was, waar de OAVs meer gericht waren op een goed mogelijke anime maken.
De animatie zelf lijkt me net iets beter dan de TV serie, maar de stijl, de luchtigheid en de soms goedkope schermvulling zijn van een typisch TV niveau. Ook de beslissing om bepaalde scenes tot 4-5 keer te herhalen maakt het er ook niet beter op.
Verhaaltje is verder wel oké en het was leuk om Kenshin en z'n gevolg nog eens voorbij te zien komen, maar ik verwacht van de OAVs toch een hoop meer. Gezien de eerdere commentaren hier is die hoop niet al te ongegrond.

Metalfist

mjk87 (moderator films)
Deze vond ik iets leuker dan die miniserie met de origin story. De animatie is kinderlijker en simpeler, maar dat past wonderwel en geeft het een zekere frisheid. Hoewel het soms wel vloekt met een wat duistere toon en sommige animatie die ook wat meer grijs-bruin is. Maar ook deze film vond ik emotioneel erg vlakjes en echt boeien deed de film niet. Wel keek de film redelijk makkelijk weg en echt vervelen deed het niet. 2,5*.

De kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Biografiefilm 'Better Man' met Robbie Williams is binnenkort te streamen op Prime Video

In de ban van 'You' op Netflix? Deze series zijn waarschijnlijk wat voor jou

Sciencefictionhit 'Blade Runner 2049' van Denis Villeneuve wordt morgenavond uitgezonden op televisie

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007