- Home
- Films
- The Da Vinci Code
- Filtered
Genre: Mystery / Thriller
Speelduur: 149 minuten / 174 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Malta / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk
Bekijk via HBO Max
Vandaag om 20:30 uur op SBS9
Plot The Da Vinci Code
"Seek the truth"
In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci. Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten en begint de speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van het Opus Dei. Want met name de katholieke kerk zit niet op de oplossing te wachten. Ondertussen zitten de politie en de moordenaar hen op de hielen...
- Trailer (YouTube)
- The Da Vinci Code (BoekMeter)
- The Da Vinci Code (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Rémy Jean
Lt. Collet
Jacques Saunière
AmazingShikoku
De Da Vinci Code is de verfilming van het gelijknamige boek van Dan Brown. Het boek is tijden lang bestseller geweest en stond twee jaar lang bovenaan de new york bestseller lijst, een verfilming kon dus ook niet lang uitblijven.
Ik bekeek de film me redelijk hoge verwachtingen vanwege vrienden die heel erg psoitief waren over het boek, dat ik overigens nog niet had gelen. (Maar wel na de film heb gedaan.)
De casting voor de film is uitstekend gedaan en ik zou me geen betere Prof. Landon kunnen voorstellen dan Tom Hanks dat was. De mysterieuze zelf-kasteidende antagonist van de film hadden we eerder gezien in zachtaardige films als Wimbledon en ik had hem ook pas later herkend toen ik de castinglijst op IMDB bekeek.
Het verhaal volgt precies de gebeurtenissen zoals ze in het boek beschreven zijn en dat levert een hele sterke thriller op. We reizen de hele wereld over om de geheimen van de Da Vinci Code te achterhalen en komen op een paar van de mooiste locaties op de wereld.
Één negatief punt aan de film is wel dat de film zonder ondertiteling heel moeilijk te doen is voor de gemiddelde persoon. Met mijn 4 jaar aan middelbareschool ervaring aan Frans en 2 jaar aan Latijn was het nog steeds niet echt te doen om het echt helemaal te volgen.
4.5/5
Vinokourov
Een warrige boekverfilming was dit. Het boek was vele malen leuker en ik kan me voorstellen dat veel mensen in deze film het spoor compleet bijster raken, als ze het boek niet hebben gelezen. Naast een grote continue brei van informatie, irriteerde ik me ook mateloos aan de voortdurend aanwezig weeïge muziek. Audrey Tautou daarentegen was wel oke en Tom Hanks natuurlijk ook, alleen merkte ik niks van een "I'm not supposed to be here"-situatie tijdens het avontuur bij hem.
Near_Dark
Deze had ik al anderhalf jaar liggen om bekeken te worden maar stelde dat telkens opnieuw uit omdat ik werd afgeschrikt door de lange speelduur van 2u47 minuten, maar dat hadden wel meer mensen voor zo te lezen
Aangezien er een soort vervolg uitgekomen is in de cinema ( Angels & Demons (2009) ) voelde ik me verplicht om hem eindelijk eens een kans te geven,
zo gedacht zo gedaan
Wel, het is me serieus tegengevallen
Hoezo? - zou je kunnen denken - alles is toch prachtig in beeld gebracht, er zijn schitterende flash-back's in verwerkt over het Oude Rome en de Middeleeuwen en dan is er nog die oorstrelende muziekale score !
Dit alles kon niet verhinderen dat ik de eerste 100 minuten vrij ongeïnspireerd, wat zeg ik..?, soms zelfs ronduit saai vond.
Het laatste uur heeft gelukkig veel goed gemaakt, dan kwam er eindelijk de nodige afwisseling met zelfs een erg emotionele scène in die kerk, waar Sophie te horen krijgt wie ze werkelijk is...
6/10, op het randje, want ik dacht hem eerst een 5/10 te geven
maar het laatste uur heeft veel goed gemaakt
Deze wil ik echter nooit meer terugzien, hij duurt véél te lang en is té oninteressant verfilmd
Filmsite : http://www.sonypictures.com...
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Ik had persoonlijk toch meer verwacht van de Da Vinci Code. Ze willen veel te snel gaan met het verhaal. Tom Hanks lost al die supermoeilijke raadsels even snel op als dat ze gekomen zijn. Op mijn dvd hoes neemt de mona lisa de helft ervan in, maar dat schilderij speelt toch totaal geen belangrijke rol in het verhaal...
En dan overal die gekke gelovige moordenaar die daar rondloopt. Ik werd er echt moe van, van al die carchases en die moordenaar die zo nu en dan even opduikt en voor spanning moet zorgen denk ik. Ondanks de vele raadsels, waren vele dingen echter ontzettend voorspelbaar zoals: Robert opent te cryptex, dat die vrouw de nazaat van Jezus was, leek mij ook al heel lang duidelijk, alleen het feit dat Tom Hanks het zo serieus uitsprak, moest ik bijna lachen hoe belachelijk het verhaal eigenlijk was.
Ik wil best het boek wel eens lezen. Een kameraad van mij vertelde dat het boek anders en beter is dan de film.
dutchtuga
Een zeer aangename verrassing. Howard is (m.u.v. een stel van zijn eerdere films) mijn regisseur totaal niet en ook hier is alles filmisch degelijk en weinig bijzonders, maar wat is dit toch een lekker script! Ik bevond mij middenin een vlotte game vol spannende raadsels en de aandacht is geen seconde verslapt. Het boek zelf nooit gelezen, maar wat wordt er toch een heerlijk loopje met het christendom genomen
. Prima thriller die audiovisueel weinig opzienbarend is, maar geweldig vermaak biedt. Zelfs Tom Hanks wist mij niet te irriteren. Ik kijk zowaar uit naar Angels & Demons.
Donkerwoud
Op filmgebied is maart 2010 maar treurig voor mij, het enige interessante wat ik heb gezien is deze overdreven gehypte matigheid. Veel gelul, weinig inhoud. Het helpt ook niet mee dat ik de schokkende theorie allang eens had gehoord. Blijft er een erg slappe hap over, met als enige lichtpuntje die gekke priester. Tom Hanks zet zijn gebruikelijke standaard-amerikaan neer, weinig acteerwerk vereist.
John Lee Hooker
Wat een vreemde beschrijving en poster. Ook die hele lage stemmen kan ik niet echt plaatsen. Naar mijn idee is het een behoorlijk mysterieuze film met hier en daar goede spanningsbouw.
Ik heb me hier allerzins prima mee vermaakt in de bios. Overigens, je kunt een film toch niet afrekenen op 'dat het boek beter is' ? Zo kun je altijd wel blijven vergelijken.
- 4 -
Thorongil
Ik heb het boek eenmalig gelezen en ik snap eigenlijk niet waarom deze schrijver zo populair is. Serieus overschat.
Het boek is redelijk accuraat verfilmd, dat viel me al direct op.
Het plot van boek en film zijn echter zo irreëel, ver gezocht, kortom bij de haren getrokken, dat het al snel storend werkt. In een mum van tijd vinden ze alle oplossingen.
Ook snap ik al dat gedoe over de graal niet. Wat als Jezus nu getrouwd was en nakomelingen zou hebben. Ik denk totaal niet dat dit het christelijke geloof op zijn grondvesten zou doen daveren. Noch zouden alle mondiale conflicten opgelost raken, zoals Leigh Teabing naïef stelt. Religie is slechts voor een klein deel verantwoordelijk voor oorlogen, vaker heeft het te maken met grond, olie, etnische en culturele verschillen etc.
Om zijn hypothese van Jezus' huwelijk met Maria Magdalena te ondersteunen, neemt Teabing ook nog eens een schilderij van Da Vinci als bewijs, iemand die 1400 jaar na christus leefde. Natuurlijk, die zal wel als ooggetuige bij het Laatste Avondmaal aanwezig geweest zijn...
Voor de mooie historische flashbacks en locaties in Parijs, krijgt hij alsnog 1.5 ster.
kobe bryant fan
The Davinci code
Kende deze film al een tijdje, toch nooit intresse er voor gehad.
Tot ik hem eens zag liggen bekeek dan toch de uitleg, en dacht dat het wat kon worden.
En wat had ik gelijk,iksanp de mensen die zo lage stemmen geven toch echt niet.
Een leuk verhaal Tom Hanks speelt weer ijzersterk Tom Hanks is toch ijzer dat niet roest
De andere zetten ook een mooie prestatie neer.Ook leuk om die typische verhalen van vroeger te horen die zijn trouwens meesterlijk in beeld gebracht.
Je komt ook prachtige locaties tegen,toch zijn er kleine puntjes van kritiek soms was het wat te veel "is hij nu toch goed a nee hij is slecht" hiermee bedoel ik dat het soms te verwarrend was.
Er zit toch genoeg actie in,alleen het einde is wat vervelend opeens vind hij dan toch het graf op een plaats waar hij toch genoeg geweest was.
Buiten deze punten was het een schitterende film,zat te twijfelen tussen 4.0 en 4.5* toch voor het laatste gegaan.
Het kan zijn dat ik dit later aanpas.
Maar voor nu toch een verdiende 4.5
TMP
Goede verfilming van het boek. De raadsels worden wel wat snel opgelost, maar goed, het moet wel in een bepaald tijdsbestek passen. Als je niet let op eventueel historische onjuistheden in de film (en het boek), is het een prima thriller. Zeer vermakelijk en goede muziek van Hans Zimmer.
martijn011
- 2034 berichten
Pff, heb het boek niet gelezen en dacht hier met een leuke mysterie die nog een beetje te volgen was van doen te hebben.
Maar dat viel ff tegen.. Ik moet zeggen dat ik halverwege de film dacht: waar ben ik in vredesnaam mee begonnen.
Toch nog wel afgekeken en ach, het is ook geen draak van een film ofzo..
De mooie locaties, het toch wel goeie acteerwerk (wat een engerd zeg die Paul Bettany) en de aardige muziek van Zimmer zorgen ervoor dat het nog wel een kleine voldoende oplevert.
Desalniettemin is dit een film die je moet kijken als je goed wakker bent en ik raad mensen aan het boek te lezen voordat je deze film gaat kijken..
En al dat geneuzel over Jezus en Maria Magdalena enzo, daar geef ik helemaal geen cent voor.
Dat is absolute lariekoek, maar levert toch nog wel een leuk filmpje op..
david bohm
Tja van een overschat boek geschreven voor de massa maak je ook met een sterrencast niet zo één, twee, drie een boeiende film. Maar ik vind het wel heel pover wat de kijker krijgt voorgeschoteld en wat een slap acteerwerk zeg. Het lijkt alsof de film vlug is opgenomen om zo maximaal te kunnen profiteren van de hype van destijds.
Ik vind het lastig te bepalen welke vorm van de Da Vinci code ik het minst slecht vind, denk toch het boek. De film is pure tijdsverspilling en overbodig, zeker als je het schematische en stilistisch zwakke boek hebt gelezen.
1½ davidsster
jumpstylemovie
Ik heb het boek nog nooit gelezen dus voor mij was alles nieuw. Hier door kan ik wel eerlijk zeggen dat het soms iets te ingewikkeld werd. Het ging allemaal in een aardig tempo. Ik snap de film wel, alleen moest ik soms even erg goed opletten. Er zit wel een erg goed verhaal in.
Het speelduur is aan de lange kant, vooral als je er nog reclame bij krijgt. Tom Hanks deed het goed als Langdon maar ik vind dit niet zijn beste rol. Over het acteren in deze film heb ik niks te klagen. Ian McKellen deed het zelfs fantastisch. Vooral wanneer hij werd opgepakt.
Als thriller vind ik de film ook nog wel geslaagd. Ik vond het soms wel behoorlijk spannend. Verder vond ik dat de clue van de film niet helemaal goed gebracht werd. Ik had ook al zoiets verwacht.
vivje
Deze film al meerdere keren bekeken. Nu wederom vanwege bezoek aan een tableau van "Het laatste avondmaal" in een kerk in Frankrijk. Je ziet steeds meer en begrijpt ook meer van de zoektocht en vragen rondom het christendom! Nu ook het boek aan het herlezen. Wat mij betreft een echte aanrader. (gezien 16 augustus 2011)
Halcyon
Vrij goed in elkaar gezette thriller omtrent een complexe samenzwering over het legaat van Jezus Christus. De aanwezigheid van symboliek en de opeenstapeling van intriges maakt dat je er de aandacht voortdurend moet bijhouden, maar dat loont. Als je je echt openstelt voor de film en meegaat in de fictieve theorieën, is de groteske ontknoping best genietbaar. Naar verluidt barstten critici in lachen uit bij de finale onthulling en vonden ze de film te complex, maar dat hangt volgens mij veel af van je instelling. Verder ben ik best een fan van Howards klassieke cinematografie waarin symfonische muziek en gotische decors voor een sinistere sfeer zorgen. Het boek zou ik niet meteen gaan lezen, maar als film is die kerkelijke geheimdoenerij een welgekomen tussendoortje.
maxroelofs
Zwak.
De opvolger genaamd het Bernini Mysterie had ik reeds gezien. Het was geen topfilm maar viel ook zeker niet tegen. The Da Vinci Code, een film die op een irritante manier probeert in te spelen op het grote publiek maar hier op alle fronten in faalt.
Dat The Da Vinci Code veel bezoekers zou trekken was van tevoren al bekend. De film probeert over te komen als een mysterie/thriller. Beide genres worden niet naar behoren uitgewerkt. Howard probeert de film zo veel mogelijk spanning mee te geven. Het probleem hier is nou net dat hij dit iets té graag wil. Spanning creëren doordat iemand een geweer laat liggen bij een moordenaar of een moordenaar die even afgeleid wordt door een vogel waardoor de hoofdpersonen kunnen ontsnappen, allemaal erg goedkoop. De handelingen van de hoofdpersonages worden met de minuut ongeloofwaardiger. Iets waardoor op zijn beurt het inlevingsvermogen weer minder wordt.
Het mysterie wordt door middel van een paar plottwists in de film verwerkt. De twists zag ik al van verre aankomen alleen de rest van het verhaal is zo onduidelijk dat het toch lastig te volgen is. Het idee dat echt alle stappen gevolgd werden om het mysterie op te lossen is ook niet geloofwaardig.
Visueel was het pover. Er werd geprobeerd de film lekker vlot over te laten komen door het in een snel tempo af te spelen. Wel jammer dat het geheel hierdoor zo rommelig overkomt. Elk shot duurt telkens maar 4 seconden voordat er naar een ander standpunt wordt geschakeld. Het wordt er een stuk chaotischer door.
Acteerwerk was degelijk. Niemand schoot er echt uit maar ook niemand stelde echt teleur.
Een zwakke film met een hoop mankementen. Het keek wel lekker weg vandaar niet de bodemscore.
Dreiecke
De film zit goed in elkaar, goede acteurs, vanwege de francaise en Europese locaties eens een andere sfeer, prachtige locaties overigens en mooi gefilmd, daarbij was de film spannend.
Een klassiek uitgevoerde speurtocht. Je moet er van houden en dat doe ik. Het onderwerp komt vaker voor (op zoek gaan naar occulte schatten.) en ik leef graag mee in de urge om te willen weten.
De concurrentie met anderen met dezelfde missie en het daardoor steeds gevaar lopen vond ik goed aan de sfeer en spanning bijdragen. De uitkomst is verassend, niet meteen voorsspelbaar. Alle zijdelings meegegeven info over de artefacten in de film vond ik ook interessant.
K. V.
Deze nog eens her bekeken (het was alweer zes jaar gelden dat deze uitkwam!) en opnieuw is hij me niet tegengevallen. Een mysterieuze film die toch knap in elkaar zit. Natuurlijk was 'k niet meer zo verrast, maar enkele kleinere zaken was 'k alweer vergeten. Dus een tweede kijkbeurt was zeker geen tijdsverlies.
De cast wist me ook wel te bekoren en visueel zaten er ook wel enkele mooie shots in.
De film duurt wel redelijk lang, maar door de vele mysteries weet hij wel te boeien.
Toch de moeite om deze na zoveel jaren nog eens terug gezien te hebben. Wie graag raadsels en mysterie ziet, is hier wel aan het juiste adres.
stultmeister
Ik heb deze film vandaag voor de tweede keer gezien. Ik heb me deze keer duidelijk beter vermaakt dan de eerste keer. Ik nam het allemaal niet te serieus en kon soms ook lachen om de toevalligheden in de film die er wel heel dik bovenop liggen.
Het boek is een echte pageturner, en helaas lukt het niet om dezelfde spanning in de film te stoppen. De eerste keer stoorde ik me hier aan. Nu ik de film voor de tweede keer zonder al te hoge verwachtingen ging kijken zag ik eigenlijk een leuke film met een goede cast, lekker verhaaltje en een prima sfeertje.
Eerst zou ik de film met 2,5 ster beoordelen. Vandaag doe ik er een halve ster bij. 3 sterren!
NYSe
Wat een rotzooi. Inspiratieloze vertaling van het boek naar het scherm, waar geen moment rust genomen wordt door ofwel de bordkartonnen personages ofwel door Ron Howard. Hanks, McKellen en Tatou leggen elkaar en de kijker vluchtend en vluchtig de benodigde achtergrondinformatie uit terwijl Howard te pas en te onpas een albino tevoorschijn laat springen.
De film al tig keer gezien en qua intriges weet de film gedurende de speelduur continu te boeien. Nu heb ik weinig met het geloof, maar wanneer het op een complot manier als dit verfilmd wordt doet het me een stuk meer. Hanks doet het oké, maar blijft imo een sulletje dat niet past binnen een film als dit en Tautou weet met haar looks de kijker wel te betoveren.
De film dendert verder in een sneltreinvaart door het verhaal. De ene na de andere puzzel wordt opgelost en de verschillende twists en intriges volgen elkaar in rap tempo op. Dit houdt de film luchtig, vermakelijk en avontuurlijk, maar echt diep gaat the Da Vinci Code niet. Ook krijg je niet de tijd/mogelijkheid om zelf de vele raadsels op de lossen. Daarvoor is het net een te groot massaproduct geworden, dit merk je vooral doordat de film op het einde uit het slof schiet en teveel uitlegt.
Niet zo slecht als ik gedacht had.
Ik hou niet van Hanks, maar zonder z'n drie verdiepingen aan krulletjes is z'n personage toch al iets minder sullig. Tautou is ook niet echt op volle snelheid, Reno wordt vooral niet genoeg en/of verkeerd gebruikt.
Verder mag ik dit soort filmpjes wel. Beetje ridicuul uiteraard hoe alle clous altijd perfect opgepikt worden, maar zonder dat hou je niet veel film over (zou wat jammer zijn moesten ze bij het derde raadsel al vast komen te zitten). Howard weet verder een degelijk sfeertje te creëren, zonder echt volop te overtuigen.
Heb de extended cut gezien, geen idee wat daar bijkomt maar na een uur of twee dacht ik eigenlijk dat de film al gedaan was. Dan komen er nog een hoop twists en addendums die het verhaal met de minuut belachelijker maken, geen idee of dat uit het boek komt maar na het tijdje wordt het gewoon iets te onnozel voor een film die toch enige serieux pretendeert.
Drie uur is ook te lang (maar dat is het meestal), maar verder heeft Howard de touwtjes wel stevig in handen. Een geweldige regisseur zal ik hem wel nooit vinden, daarvoor toch allemaal te braafjes, maar als lijvige filler was dit geen verkeerd filmpje.
Glennekeeeee
heerlijke film die ik bij de tweede kijkbeurt veel hoger inschatte.
goede cast en vooral hanks en de enige echte mister magneto spelen hier op een hoog niveau. Hanks is gewoon langdon en ik vind dat personage volledig kloppen. de film is een aaneenschakeling van raadsels en er zitten enkele leuke (verwrongen) ontdekkingen in uit de geschiedenis. heerlijk om te volgen en zo word je ook mee het verhaal ingezogen. de film heeft amper talm-momenten en blijft een goed tempo aanhouden waarbij de oneliners nooit ver weg zijn maar toch de serieuze toon van de film niet doet wankelen. her en der is er ook wat actie en die word ook goed gebracht al word de actie meer als brug gebruikt dan echt als climax.
misschien ben je de dag erna al veel vergeten van de film maar dat is des te beter. want steeds word ik opnieuw in het verhaal gebracht en weet ik er te weinig van om alle raadsels etc te onthouden en toch kan het me elke keer boeien.
een dikke 8
De film had een grote hype met zich mee in die tijd. Het boek was zeker niet slecht, dus ik hoopte dat de vertaling naar het grote doek goed zou verlopen. Helaas is de film nogal mainstream gebleven en kan niemand op het scherm echt overtuigen. Het wordt wat veel om allemaal in één film te duwen, waar dat in het boek beter is. The Da Vinci Code is dan ook niet zo episch en misschien daarom anno 2014 al wat in de vergeethoek geraakt. Het is op zich wel een leuke film geworden, maar kan zich helaas niet zo onderscheiden van gelijkaardige films als de franchise van The Librarian of National Treasure. Dan is Indiana Jones (die toch ook zocht naar dergelijke heilige artifacten) beter.
Insignificance
Toch grappig hoeveel controverse een zootje fictie als dit kan opleveren. Het boek gelezen, eentje waar je behoorlijk vlot doorheen bladert. Extended Cut gezien, eentje die wat minder vlot overkomt. Ben ook niet zo kapot van Howard. Beetje saai, erg gestuurd en vaak veel te zoet. Hier niet anders, al heeft Ron niet zo veel tijd voor dat laatste. Dat is dan een klein voordeel.
Nadeel is dat het over weinig elan beschikt. Hier had wat mij betreft een avontuurlijker motortje onder gemogen. Sporadish een vleugje humor, verder is het niet op veel animo te betrappen. Hanks leek me op zich wel geschikt voor de rol van Langdon, maar hij komt me te zoutzakkerig over. Het dikke Franse accent van Tautou maakt haar er ook niet bepaald leuker op.
Reno heeft wel een erg lullig rolletje te pakken. Gelukkig gaat het met de puzzeltjes en dergelijke beter. Uiteraard vol met wacht eens even-momentjes, maar het draait tenminste. De flashbacks zijn dan weer drie keer niks. Ik had er nog wel een drietje voor willen geven, ware het niet dat Howard in de finale elk gevoel voor vaart lijkt kwijt te zijn. Het pruttelt maar wat door.
baspls
"Nobody hates history. They hate their own histories."
Erg goede film van Ron Howard. Ik heb het boek niet gelezen maar ik denk dat het vrij letterlijk verfilmt is, aangezien de film als een boek aanvoelt.
Omdat ik persoonlijk erg geïnteresseerd ben in geschiedenis en dan geschiedenis van het Christendom in het bijzonder intrigeerde het verhaal me natuurlijk enorm. Wel moet ik zeggen dat het af en toe zo onwaarschijnlijk is dat het weer een beetje typisch word. Hoe dan ook het blijft geniaal bedacht. Al vroeg ik me steeds af wat nou is verzonnen, wat op verregaande theorieën is gebaseerd en wat daadwerkelijk bewezen is.
Ik vind het ook goed van Howard dat in plaats van de acteurs alleen te laten vertellen dat hij ook laat zien. Scènes die zich in de middeleeuwen afspelen enzo, voegt echt wat toe. Ben daardoor ook erg benieuwt naar de extended cut.
Slim van Tom Hanks dat hij voor deze film een beetje een andere look heeft aangenomen. Bij een boekverfilming is het prettig als niet iedereen eruit ziet als een bekende acteur. Ian McKellen was ook erg goed (al heb ik aan het eind wat vraagtekens over zijn personage). Een keer wat anders als Gandalf.
Kortom een erg goede film met een goed verhaal en uitstekende opnames.
John Barry
The Da Vinci Code vindt ik een redelijke film.
Het verhaal is lekker mysterieus en spannend. Al die raadsels oplossen, De zoektocht naar de Heilige Graal… Ik hou wel van dit soort verhalen. Het verhaal van deze film sprak mij dus wel aan en ik vond de film dan ook de hele speelduur boeiend en ook wel spannend.
Maar het moet gezegd worden dat met dit erg goede verhaal eigenlijk een veel betere film gemaakt kon worden. Allereest is er iets aan de hand met het tempo van de film. Een groot deel van de film vliegt voorbij. Er word toch wel redelijk veel van hak op de tak gesprongen. Het verhaal word er net wat te snel doorheen gejaagd. Het laatste stuk van de film vond ik zwak. Die reactie van Sophie als ze hoort dat ze een afstammeling van jezus is was wel een beetje raar. Laat ik het er maar op houden dat ze er toch wel erg nuchter onder is, niet bepaald geloofwaardig. Verder heb ik al gezegd dat ik het verhaal goed vind, toch vind ik het een fout om uiteindelijk de verblijfplaats van de Heilige Graal te onthullen. Ik had het leuker gevonden als dit een mysterie bleef.
Het acteerwerk is wisselend. Audrey Tautou als Sophie acteerde echt heel erg slecht. Niet om aan te zien en toch wel pijnlijk. Haar tegenspeler Tom Hanks als Robert Langdon laat zien hoe het wel moet en zet een goede prestatie neer. De chemie tussen Tautou en Hanks is afwezig. Maar dit is de schuld van Tautou, niet van Hanks. Ian McKellen als Teabing vond ik in deze film het beste acteren. Ian acteert in deze film duidelijk met veel plezier en enthousiasme. Paul Bettany als Silas viel in negatieve zin op door zijn slechte acteerwerk. De rest van de cast acteerde wel aardig, maar niet hoogstaand.
Verder is het leuk dat de film op bekende en mooie locaties afspeelt en componeerde Hans Zimmer voor deze film een goede soundtrack die weliswaar iets te bombastisch is, maar toch erg goed bij de film past. Zimmer wist de film zeker nog wel wat spannender en mysterieuzer te maken.
Zoals al eerder gezegd had de film wat mij betreft een stuk beter kunnen zijn. Qua casting is de film maar deels geslaagd en het verhaal word net wat te snel verteld. ( al heb ik niet de extended cut gezien, kan dus zijn dat die versie het verhaal op een wat beter tempo verteld ? ) Toch heb ik mij met deze film prima vermaakt, maar een meesterwerk zie ik niet in deze film. Wel heeft de film mij nieuwsgierig gemaakt naar het boek. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar dat ga ik misschien wel eens doen.
3 sterren voor deze film. ( kans op verhoging na een eventuele kijkbeurt van de extended cut )
Leno
Het script is niet altijd even sterk, er zitten te veel onwaarschijnlijkheden en twists in. Daarnaast is het lastig te volgen als je je aandacht er niet heel goed bij houdt. Vermakelijk is het allemaal wel; de rol is Hanks op het lijf geschreven, de setting is prachtig en de zitten goede bijrollen in met vermakelijk karakters. Het verhaal bouwt met steeds een hogere versnelling naar de climax toe, al duurt het uiteindelijk wel lang voordat deze daadwerkelijk komt. In een boek werkt dat vaak wel, maar als film houdt het dan op een gegeven moment wel op met de twists.
teacher
Best een goede film maar geen hoogvlieger.
Acteurs doen het oké maar geen uitblinkers.
Ik heb het boek ook gelezen (alwel een tijd geleden) ik kan het mij niet meer precies voor de geest halen maar daar zat sowieso veel meer spanning in dan deze film die ik geen thriller kan noemen.
Nogmaals geen hoogvlieger maar voor een zondagje zo straks in de wintermaanden goed te doen.
MacHop
Spannende en zeer onderhoudende film die blijft boeien. Uiteraard bij tijd en wijle ongeloofwaardig, maar dat zijn alle verhalen van Dan Brown. Toch blijft het verhaal boeien en blijf je jezelf afvragen of er niet een kern van waarheid zit in het verhaal zoals de katholieke kerk ons al jaren in de zeik neemt.
Zeker het kijken waard en ik ben benieuwd naar Inferno.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Blockbuster 'The Da Vinci Code' en zijn vervolgen verschijnen binnenkort op Netflix

Bekende thriller 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vanavond te zien op televisie

De zes best beoordeelde films die in februari op Netflix belanden

The Green Mile

Captain Phillips
Biografie / Actie, 2013

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
parijs, frankrijkholy grailchristendommonnikgebaseerd op boekzurich secret societylouvre museumheresymona lisa (la gioconda)freemason samenzweringpentagramtombcatholicismcryptologisticonography albinosect