Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Jim Jarmusch
Met onder meer: Bill Murray, Jeffrey Wright en Sharon Stone
Releasedatum: 24 november 2005
Plot Broken Flowers
"Sometimes life brings some strange surprises"
Vijftiger Don Johnston heeft al heel wat vrouwen versleten, en hij staat op het punt gedumpt te worden door zijn huidige, heel wat jaartjes jongere geliefde (Julie Delpy). Kort daarop ontvangt hij een geheimzinnige brief waarin hem wordt medegedeeld dat hij een zoon heeft, ooit verwekt bij één van zijn vroegere vriendinnen. Afzender onbekend. Aangespoord door zijn buurman Winston (Jeffrey Wright), die deze verrassende wending in Don's leven als één groot avontuur ziet, besluit hij op reis te gaan door de VS om verhaal te halen bij zijn exen. De onverwachte bezoeken aan deze vier vrouwen zullen geheel uiteenlopend uitpakken, maar door de confrontatie met zijn verleden aan te gaan, realiseert Don zich ook wat voor een man hij eigenlijk is.
Don Johnston
Carmen's Assistant
Sherry
Winston
Diederik58
Van het trage begin tot het eind bleef ik geboeid. Je probeert te denken wat Don denkt, en van wie is de brief. Maar dat is dan ook alles. Je moet je richten op het proces en niet op het resultaat. De humor kon ik er nauweljks van inzien. Het was meer drama. Vooral het eind is zielig.
muriel
Mijn verwachting waren hoog bij deze film, maar hij viel ontzettend tegen. Wat een cliche's! Ik kon lachen om Lolita maar de rest was echt slecht!
tukker1966
Geen plot dus, ik blijf met een gevoel zitten of ie nu een zoon heeft of niet....en van wie?
Verder zeer langzame film.
hannie84
ging wel, beetje aan de saaie kant en jammer van dat open einde, daar hou ik niet van
Ik heb het niet zo met Jarmusch, en ook Murray kan mij zelden bekoren. Toch hebben beiden een zekere aantrekking op mij. Broken Flowers deed mij denken aan het wiskundig formuletje : "min maal min is plus".
Qua film nog het best te vergelijken met About Schmidt denk ik. Doorheen de film zit een zelfde soort cynische droogkloothumor, en ook het hoofdpersonage lijkt ontdaan van enige gezonde emotie. Waar Lost In Translation en Zizou falen een waardige film rond Murray te zijn, slaagt Broken Flowers er wel in.
Vooral de karrevracht weirdos en realistische freaks maken van deze film een erg leuk schouwspel. Wel enigszins jammer is de manier waarop de reis die Murray onderneemt vanaf het begin al opgedeeld wordt in etappes. Zo zit je toch een beetje bij te houden hoever de film gevorderd is, en bij het hoeveelste oud-vriendinnetje hij nu zit.
Maar verder niks te klagen. Heerlijk komisch, perfecte timing, Murray speelt voor een keer de juiste rol in de juiste film, en het geheel voelt aan als een stevige, identiteitsrijke film. Erg amusante film.
En wat de vragen rond z'n zoon betreft ... totaal naast de kwestie. 4*
tukker1966
Iedereen z`n mening en smaak Onderhond...voor mij had het toch ergens heen moeten gaan aan het einde....of komt er nog een Broken Flowers II ?
En wat de vragen rond z'n zoon betreft ... totaal naast de kwestie. 4*
Rick13
Wat een ballenfilm, ik heb niet een keer kunnen lachen.
Je wacht tot er iets leuks gaat gebeuren, maar er komt gewoon nix
arjansimon
Ik heb 10 minuten geleden deze film gezien, en ik vond het een lange zit, er gebeurt helemaal niets echt werkelijk niets,Bill Murray zou je bijna een paar honderd kilo peper willen opsturen. echt verschrikkelijk.
Toen de film eindelijk klaar was moest ik gewoon mijn stem uitbrengen om anderen te behoeden om deze fout ook te maken.
Ik heb echt heel veel films gezien maar dit is echt de allerslechtse tot nu toe.
hij krijgt van mij een 0.5
eminemin
Ik kan niet eens iets zinnigs over deze film zeggen het is net als of er in een keer een roze olifant door het scherm liep en die blies alles weg ??
ging gewoon nergens over ??
???
??
?
ik begrijp ook niet wat de schrijver ons met deze film wil vertellen .... of mischien ook wel dat hij beter een andere baan kan zoeken ?
0,5
tukker1966
Ik snap ook niet waarom ie zo`n hoge rating hier heeft.
Als je 15 min wegloopt van de film, heb je werkelijk niks maar dan ook niks gemist.
Agony
- 1985 berichten
Ik snap ook niet waarom ie zo`n hoge rating hier heeft.

Maar even serieus... dit soort films moeten het vaak niet hebben van snelheid, botte humor of spetterende actie. Dit gaat meer om de sfeer, het gevoel van de film, de opbouw, de muziek en subtiele humor.
Dat moet je dan wel willen zien... (en wellicht van houden).
tukker1966
Dan houd ik er dus niet van, en had em dus beter niet kunnen bekijken..das dus de conclusie wat mij betreft
Petero
Dat niet duidelijk wordt gemaakt wie zijn zoon is, vond ik ergens wel een beetje flauw. Ik vond het verder een vrij luchtige film, maar nu werd er nog even snel een diepzinnige lading aan mij gegeven. Zo van 'het ging niet om de uitkomst, maar om de reis'. Jaja, natuurlijk herontdekt Murray zijn gevoelsleven, maar verder vond ik dat de film daar niet echt om draaide. Waar stopt Jarmusch anders van die scènes die schreeuwen 'Dit is een hint!!!' (bv. die jongen in de bus waar ie even oogcontact mee heeft als ze tegelijkertijd in de auto stappen) in de film? Tikje overbodig dan.
De scenes met de exen vond ik wel leuk. Vooral met de eerste (en dochter
). Zelden iemand zo droog wakker zien worden, terwijl er een vrouw half op ligt.
Volgens mij heeft hij geen zoon maar heeft zijn laatste vriendin dus op deze manier Don duidelijk gemaakt wat voor leven hij leidt. (De vele vriendinnen waardoor je ook 'zomaar' een kind op de aardkloot kan zetten en de mooie afsluiter "Man, you're fucked up!"
).Hoewel ik op een gegeven moment dacht dat het een duidelijke zaak was en dat Penny de moeder was aangezien ze zo overstuur raakte. En dan dat kereltje die hij tegen komt (die vond ik overigens te panisch reageren als het echt z'n zoon was
) maar dan vind ik het openeinde een beetje misplaatst.Wat voor gedachte zat er volgens jou dan achter de vrachtwagens? Niet dat het mij is opgevallen
Halcyon
Sfeervolle film die het vooral moet hebben van de subtiele humor en een ijzersterke rol van Bill Murray. Ik vond ook die Afrikaanse muziek bijzonder goed passen bij de film. Ja, hiervan heb ik echt genoten.
Ik heb me trouwens voorgenomen om in de toekomst meer films met Bill Murray te zien. Ben al begonnen met Lost In Translation en die is me enorm goed bevallen.
T1000donkey
Komedie? wtf ik heb geen 1 keer moeten lachen, dit is 100% zeker een drama film!
En dan erbij, het enige 'leuke' aan de film was het stukje met sharon stone en haar dochter wat maar 3 minuten duurde. Voor de rest is deze film super slecht/sloom/saai/langdradig.. geen zinnig woord over te zeggen dus.
thenr9
Wat een verschrikkelijk saaie en niet leuke film!
Ik dacht Bill Murray, komedy, lachen dus....
Nou....ik heb het een uur vol kunnen houden, hopend op een glimlach (een daverende schaterlach had ik toen al opgegeven) maar ben toen in slaap gevallen....
Dit is echt een van de slechtste films die ik heb gezien, als ze dit komedy noemen dan hebben koeien veren
Als je van traag, onderhuidse humor (die ik klaarblijkelijk niet snap) en een langzame verhaallijn met een vaag open einde houdt: huren!
Anders: doe geen moeite, wordt een anti-climax!
1* voor de moeite
eldorado
Als je van saaie langdradige deprimerende films houdt moet je deze zeker gaan kijken.Bill Murray speelt op zich goed maar ik vraag me af of zijn rollen niet gewoon een karikatuur van zich zelf zijn.
Mijn waardering in hem is de laatste jaren behoorlijk gezakt.Nadat ik o.a om Stripes en Groundhog day heb dubbel gelegen zijn zijn films negatief omgeslagen naar wat filosofisch bedoelde "zwarte"humor.Jammer!
Halcyon
Wat een verschrikkelijk saaie en niet leuke film!
Ik dacht Bill Murray, komedy, lachen dus....
Als je zegt dat Broken Flowers geen komedie is geef ik je gelijk, hoewel hier en daar wel wat subtiele humor in de film is verwerkt. Maar saai is deze film allesbehalve! Er zitten volgens mij toch genoeg elementen in de film interessant maken tot het einde. Onder andere het sterkte acteerwerk, de soundtrack en de zoektocht die Don telkens weer bij totaal andere mensen brengt.
Maar ik kan begrijpen dat als je de bedoeling had om veel te lachen, je dan wat teleurgesteld bent.
kinjutsu
haha, zo goed
De situaties waar Murray zich in weet te verwikkellen en zijn hoofd, zijn beide met 1 woord te omschrijven:
PENIBEL
Ik heb erg moeten lachen om deze film, maar Lost in Translation is nog altijd beter.
Jorick
Een goede film
. Perfect in zijn eenvoud, hilarisch in zijn absurditeit en met schitterende muziek. De dialogen tussen Don en zijn exen zijn bovendien prachtig, en het einde is super. Aanrader dus, een aangename en grappige film met inhoud, niet echt diepgravend of zo maar wel mooi. 4*
Eigenlijk heb ik niets toe te voegen aan de woorden van Freud.
Ani de Clou
Mensen die van een film met Bill Murray zijn simpele jaren 80 komedies verwachten hoeven hier inderdaad niet naartoe.
Dit is een hele rustige film, zeer traag maar blijft boeien.
Murray moet alleen oppassen dat hij zijn 'truckje' van het onderkoelde en droog-absurdistische personage niet te vaak blijft herhalen in volgende films die er ongetwijfeld met hem komen.
Voor nu nog 4 sterren
boksbal
Ik geef deze ook 4 sterren , ik verwachtte er niet te veel van maar het was een gare middag en ik denk ik zet ff een comedy op. Ik heb van deze genoten en aardig xtjes erg hard gelachen om de zeer droge humor en dat is wel my kind of fun. Erg goed!! Top acteer prestatie van Bill.
zero-nine
Ik was helemaal weg van Jarmusch zijn meesterwerkje "Coffee and Cigarettes". En was dus ook erg benieuwd naar deze film.
Hou je van snelle actie, slechte acteurs, explosies, heb je geen fantasie en een hou je van een quasi-sentimenteel en uitgekauwd plot? Dan moet je deze film zeker NIET kijken!
Deze film is zo heerlijk subtiel. Ok, Murray speelt voor de zoveelste keer de blasé antiheld; maar hij doet het dan ook beter dan ooit tevoren. Dat is ook niet gek aangezien Jarmusch het script ook voor Murray heeft geschreven.
De hele sfeer van de film is zo lekker droog. En de interactie tussen de acteurs is gewoon prachtig. De soundtrack is ook fantastisch. Als je van zwarte humor houd, moet je deze film zeker zien!
(btw: ik zie dat een heleboel mensen klagen over het plot. Maar wat hadden jullie liever gehad? Dat hij zijn zoon zou vinden en dat ze samen honkbal gingen kijken en barbecuen? Dit einde is juist mooi. Gebruik je fantasie.
isie01
een erg geinig begin maar vreemd eind en film ging eigenlijk nergens over.
vond jammer dat ik hem had gekeken vond dus niet veel aan.
Naomi Watts
Geweldige film. De uiterst gevoelloze gezichtsuitdrukkingen van Murray, de dialogen tussen hem en zijn exen, de muziek, de humor, allemaal top. Murray is weer kurkdroog en zijn uitdrukkingen zijn gewoon een ervaring op zich. Jarmusch blijft ook een heel interessante director. 4,5*
Scopan#1
Op zich een hele suffe film, maar hij blijft wel boeien. Het verhaal is leuk. niet meer dan dat. Dit is een film voor een echte acteer liefhebber die op alle kleine details in het acteren let, want daar is bill murray meester in in deze film.
2,5
Agony
- 1985 berichten
Bill Murray begint me als acteur steeds beter te bevallen; hij was al geweldig in Lost in Translation en nu in Broken Flowers zet hij weer een prachtig karakter neer. Van Jarmush heb ik tot nu toe alleen het uitstekende Ghost Dog: The Way of the Samurai gezien. Deze man lijkt iets te hebben met karakters die zwijgzaam en onverstoorbaar zijn/lijken. Ook hier probeert hij het m.i. met een "less = more" aanpak. En het werkt!
Er zit veel "verborgen" en subtiele humor in de film. Ook de buurman van Murray verdient een vermelding; er grappig karakter is dat.
Al met al prima filmpje. 4 sterren.
berth135
Heb me zelden zo verveeld tijdens een film. Het lijkt wel alsof ie nog op gang moet komen, maar voordat dat gebeurd is de film afgelopen.
Vroeg me constant af waarom er een bepaalde (saaie) scene's in moesten zitten. (Auto rijd weg. Auto stopt voor slagboom, slagboom gaat open. Auto rijd erlangs, slagboom gaat weer dicht. Auto rijd op de weg. Man staart voor zich uit. En meer van dat soort briljante scene's.)
Ik hoopte dat er later in de film mischien nog een betekenis aan gegeven werd waardoor de scene's toch niet zo saai waren als ze leken, maar dat kwam niet, wat me doet afvragen waarom de hele film eigenlijk bestaat.
1* en geen 0,5 omdat de 0,5 bewaard moet worden voor de allerslechtste films. ( http://www.moviemeter.nl/fi... bv.)
Moxomagic
Wat een saaie bedoeling zeg...!!! De film komt eigenlijk nooit echt op gang. Deze regiseur moeten ze wat mij betreft bannen uit Hollywood. Hij staat in ieder geval op mijn zwarte lijst.
Dan zit je mooi mis, want dit is geen Hollywood film.
Het valt me op dat veel Hollywoodkijkers nog niet kunnen wennen aan de nieuwe carriere van Murray.
Bij Lost in Translation ook veel vreemde commentaren gelezen.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Secrets & Lies
Drama, 1996

Lost in Translation
Drama, 2003
bachelorex-boyfriendex-girlfriendanonymous lettermidlife crisisamateur detectiveit-expert veterinarianunsociability