Genre: Thriller / Actie
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 22 september 2005
Plot Red Eye
"Fear takes flight."
Lisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.
Lisa Reisert
Rebecca
Blonde Woman
Headphone Kid
teun25
veel te kort.. en het einde is maar snel afgeraffelt
2,5* voor matige woensdagavond film
Rudie
Aardige film, al vond ik het slot wel érg ver gezocht.
ach, 3 *** echt wel waard.
M21
Wel een redelijke thriller. Had van tevoren niet gelezen waar hij over ging, en vond hem daarom eigenlijk nog wel redelijk verassend. Verder is er niet veel bijzonders aan deze film, maar ik heb toch zeker niet met tegenzin zitten kijken.
3,5 *
banana_biiatch
Een beetje een Saaie film!
Niet echt een Goede thriller als Je het mij vraagt ..
3* voor een Midagje Biocoop
janah
Origineel plot, weliswaar wat ver gezocht, maar toch het kijken waard!
Nyazzin
het was een redelijke film alleen dat hij al is afgelopen na 76 minuten en 56 seconden vind ik wel erg kort.
Virginia1
Leuke film totdat er iemand een balpen in z'n keel krijgt en daarna gewoon vrolijk doorloopt.
ehuurman
Een typische Wes Craven film, en daar moet je van houden... Ik vind het wel leuk vermaak, en ach, al die onnozole plottwists en karakters moet je voor lief nemen. Ik vond het 80 minuten (ik wist niet dat-ie zo kort was, dus ik verwachte nog minimaal 2 wendingen in het verhaal) aardig vermaak.
raregek
Ach ja, het keek lekker weg, maar veel langer hoefde hij van mij niet te duren. De spanning is namelijk ver te zoeken, wat mede komt door het wat ongeloofwaardige en weinig originele verhaaltje. Het acteerwerk vond ik daarentegen nog best te pruimen, maar dat kan de film ook niet echt meer redden.
Astraffreak
Ja ik vond het toch wel een aardige film, spanning bleef er wel een beetje in....
Rianneke_Dan
ik moet hem nog kijken is het de moeite voor een horrorfan???
moon44
Een leuke Wes Craven film.
Hij houdt de spanning er flink in.
Korte film maar zeker de moeite waard.
3.5 ster
BlueSword
ik moet hem nog kijken is het de moeite voor een horrorfan???
is eerder een triller.
leuke film, spannende stukjes, niet echt een super verhaal maar vond hem wel erg spannend! (vooral een griezel naast me in de bioscoop, de bumpte zowat op me schoot
Turkeyloverz
Wel voorspelbaar, maar zeker niet slecht. Geloofwaardig acteerwerk van Rachel (toch iets heel anders dan Mean Girls) en Cillion.Er zaten een paar spannende momenten ,wat dat betreft leek het wel een beetje op Scream, en het verhaal was wel voldoende.Vond het wel erg kort duren, op het eind had ik zoiets van: ''was dat het??''
meclane
red eye
als je de naam hoord vraag je je af wat betekend het waar slaat dezen naam op
nou dat zal ik je vertellen red eye dat is een vlugt ( met een vliegtuig natuurlijk ) en niet zo maar een maar de laadste van die nacht
wie batman begins heeft gezien zal zich dood lachen daarom raad ik je aan om eerst redeye te kijken daarna pas batman dit heeft te maken met de acteurs
ik vond het een hele goeden fillm
en ik geef een 10 !!
ms
meer informatie kun je kijken op www.radioenkhuizen.nl klik op programering en kijk naar het middelpunt van het weekend
daar vertel ik zaterdag het laadste film niews verder zeg ik maar al vast niet over films maar over siries
24 is the best !!
Turkeyloverz
red eye
als je de naam hoord vraag je je af wat betekend het waar slaat dezen naam op
ik vond het een hele goeden fillm
en ik geef een 10 !!
ms
24 is the best !!
Wie snachts moet vliegen, krijgt rode ogen, daarom noemen ze zo een vlucht een Red Eye..
tomthumb
Tja, veel over gehoord, bekeken en toch wel teleurgesteld. En als ik even een parallel mag trekken met Flightplan. Beide verhalen vind ik nogal vergezocht, maar Flightplan overtuigt nog wel en is spannend. Red eye zeker niet. Gelukkig duurt de film niet al te lang.
Corabora
niet geloofwaardig, voor-de-hand-liggend, slap plot. ik vond het helemaal niks. een 1,5 *
berth135
Vreselijk voorspelbaar en veel ongeloofwaardige stukken.
Dat 'meesterplan' van de 'slechterikken' werkt wel ontzettend goed, alles gaat precies volgens plan terwijl het op zoveel punten mis kon gaan. Ongeloofwaardig.
En waarom vermoordt die Jackson de vader van Lisa niet op het eind? Lisa gaat eerst die hele rit maken om haar vader te waarschuwen dat er iemand hem wil gaan vermoorden, komt ze daar uiteindelijk aan, sluit ze zichzelf op in de badkamer (oid) en laat die moordenaar alleen achter met haar vader... erg logisch hoor.
Eigenlijk een 1,5 maar omdat de film tenminste snel voorbij is: 2 sterren.
Que!
Heb zojuist de film bekeken, en vindt het wel een aardig film. Beetje actie, en dan zul je net zien dat de 'bad guy' het verkeerde slachtoffer uitkiest
Ik geef het een 3.5
BellaVita
niet echt spannend... heel voorspelbaar... ik had anders verwacht van een Wes Craven film... 2,5*
meclane
weer eens echt een vliegtuig thriller
maar wel erg voorspelbaar
MovieFreak2
ja ik heb deze gezien! ik vondt hem personelijk wel goed
het is mischien wel een korte film maar dat maak mij niks uit! lekker kort maar krachtig dus van mij een 4
Rianneke_Dan
Nou ik heb 'm eindelijk gezien en ik vond het wel een redelijk goeie film.
Beetje kort en voorspelbaar, maar acteurs waren goed en er zat ook een goeie sfeer in.
Zeker wel een film van Wes Craven, maar hij kan beter!
porcupine
Zeker een goeie film...Spannend tot op de laatste minuut ik geef deze film een 4,5
funnmaster
Jammer na zoveel mooie slashers,een vrij voorspelbare film.Redelijke thriller...Rachel Mc Adams is de enig + in de film...2,5
Petero
Kleine dingetjes kunnen zo'n film voor mij verpesten
Waarom in godsnaam niet even een telefoon van iemand anders lenen?! Iedereen heeft tegenwoordig zo'n ding en zeker in de metro had ze het even kunnen vragen

Thriller 'Red Eye' met Cillian Murphy en Brian Cox morgen te zien op televisie

'Red Eye' met Cillian Murphy en Rachel McAdams verdwijnt binnenkort van Netflix

Thriller 'Red Eye' met Cillian Murphy en Brian Cox is ineens weer kijkcijferhit op Netflix

The Cure

Broken
Drama / Romantiek, 2012

If Only
Drama / Romantiek, 2004
miami, floridamoordhotelluchthavengijzelaarmenacehuurmoordenaarboekvillainbegrafenisvliegtuigthreat of deathflighttelephone callterrorismeangstsurveillancethreathotel managerhomeland security life or deathvader dochter relatiedeath of a loved onedelayed flight