• 9.376.444 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 22 september 2005

Plot Red Eye

"Fear takes flight."

Lisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.

Lisa Reisert

Jackson Rippner

Joe Reisert

Charles Keefe

Bob Taylor

Marianne Taylor

Blonde Woman

Headphone Kid

Jammer, verhaal klinkt toch wat flauwig, ik had wat beters verwacht na het zien van de leuke trailer

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ah, de nieuwe van Wes Craven. En inderdaad, de trailer ziet er in ieder geval al goed uit. En het feit dat die goeie ouwe Brian Cox een rol in de film speelt, maakt het nu ook niet bepaald minder aantrekkelijk !

Heb nu al aardig wat films van Craven mogen aanschouwen en hij heeft mij eigenlijk (op Scream 3 na) nooit écht teleur weten te stellen met zijn films.

Ik ben dus erg benieuwd wat dit gaat worden !

avatar van jassonn

jassonn

Chainsaw schreef:

Heb je Cursed al gezien?

Ik zie trouwens dat het een Thriller wordt en geen Horror net zoals Scream, ik ben een benieuwd..

avatar van EmDee

EmDee

kos schreef:

Mee eens.

Ik kende de trailer al maar bovenstaand verhaal maakt de film voor mij minder interessant.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

jassonn schreef:

Heb je Cursed al gezien?

Ha, zo'n reactie verwachtte ik al . Maar nee, ik heb Cursed nog niet gezien, dus het kan best zijn dat dat mijn tweede Craven-teleurstelling zal worden ...

avatar van stan

stan

het lijkt me wel een goede film na het zien van de trailer enne,.. zo slecht vond ik cursed niet alleen de stukken die komisch bedoeld waren waren super slecht met die weerwolf aan het eind dat ellie wat zei dat die weerwolf (die joanie) een platte reed had en een rare huid en dat dan die weerwolf dr middelvinger opstak nou ik kwam egt niet meer bij daardoor maar egt jammer want dat maaktte de film een heel stuk slechter

maar ik kijk er egt naar uit om deze film te zijn het ziet er wel cool uit allemaal en ook omdat rachel mc Adams er inspeelt want die is ook aardig knap

avatar van filmfn19

filmfn19

WES IS TERUG na misbaksels als cursd en wishmaster en niet te vergeten sscream 3 komt hij met red eye de trailer zag er spannend uit goeie acturs cillien murphy ik zit erg op de film te wachten

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Ja, leuke trailer!

Ik ben best benieuwd naar deze film!!

avatar van Flipman

Flipman

Cillian Murphy is voor mij de reden dat ik de Film érg graag wil zien.

Aan al de reviews die ik lees op IMDB ben ik toch best benieuwd. Er staat Wes Craven is back, nou ben benieuwd !

avatar van soboer

soboer

Lijkt me ook wel een leuke film. Jammer dat het een thriller is. Ik dacht namelijk eerst dat het een horrorfilm was.

avatar van Phoenix

Phoenix

Toch 80% op RottenTomatoes. Ben benieuwd, wel weer toe aan een goede thriller.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Uitstekende thriller met een leuk verhaaltje dat goed maar naar mijn mening iets te kort uitgewerkt is. McAdams en Murphy zijn beiden goed op drijf en de film had een zeer goed vaartje erin waardoor de 75 minuten al snel weer voorbij waren. 3.5*

avatar van McClane

McClane

Ik vond het maar een zwaar matige film. Het begin ging nog wel, maar naar verloop werd het een standaardthriller waarvan de afloop lang van tevoren te voorspellen was.
(Wist trouwens niet dat iemand nog zo lang zo actief kan zijn nadat hij een pen in zijn strot heeft gekregen...)

avatar van donnie darko

donnie darko

klinkt indd wat minder cool nu ik het verhaal heb gelezen. Vond zoals bijna iedereen toch denk ik wel, de trailer zeer goed, maar de film zelf lijkt mij na het verhaal gelezen te hebben geen bioscoopticket waard.

avatar van demonski

demonski

matig heel matig 1 *

avatar van kango79

kango79

filmfn19 schreef:

Over Scream 3 en Cursed ben ik het met je eens, maar Wishmaster was een uitermate sterke film.

Ze hadden er alleen nooit een vervolgfilm op moeten maken.

avatar van reulbat4

reulbat4

Die man lijkt wel op Maldini in de trailer.

avatar van Paco Delavega

Paco Delavega

De titel van de film, is dat een verwijzing naar iets uit de film? Ik heb het in ieder geval niet kunnen vinden.

avatar van maurice74

maurice74

Niet echt een sterk en origineel verhaal, maar wel redelijk uitgevoerd. Standaardthrillertje, dus. Het is wel heel straight-forward. Totaal geen plotwendingen en vervelend voorspelbaar.

En de titel verwijst naar de laatste vlucht, dat noemen ze blijkbaar Red Eye (zit in begin van de film).

avatar van rupert78

rupert78

Paco Delavega schreef:

Jip het is inderdaad een verwijzing uit de film. De vlucht die Lisa neemt is laat in de avond. Zo'n vlucht staat bekend als Red Eye omdat iedere passagier die uitstapt rode ogen heeft van het weinig slapen. Lisa refereert hier zelfs naar in het begin van de film als ze op het vliegveld staat om in te checken.

matige film, zeker wel onderhoudend. Lekker voor tussen door, vanwege de korte tijdsduur. 2,5 en dan vooral voor het begin van de film.

avatar van ellie

ellie

Wat een slappe Thriller man heb hem gisteren zitten bekijken. Maar nee in een woord Bagger had wel iets spannends verwacht van Wes Craven, geef hem 2 sterren.

avatar van 93.9

93.9

Had begrepen dat Craven weer terug naar z'n roots gaat.

Minder special effects en meer psychologische spelletjes.

Vanavond zal ik het weten.

avatar van stan

stan

Eindelijk weer is een echte goede film van Wes, mooie effecten, goed gefilmd, niet voorspelbaar ofzoiets, goed geacteerd door Rachell McAdams

was een leuke thriller

avatar van Rene1971

Rene1971

Zeker wel de moeite waard. Komt aardig snel op gang en de vaart blijft erin. En echt weer zo'n heerlijk 'all american' eind.

Goed voor een 3.0

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Redelijk filmpje, maar vond het nooit echt spannend worden. Pluspunt: Rachel McAdams, vorige week al in Wedding Crashers gezien en nu weer in deze film. Echt een supermooi vrouwtje. Vond die Cillian Murphy op één of andere manier maar een irritant mannetje in deze film, niet echt overtuigend.

avatar van royj

royj

Redelijke film, maar op een of andere manier verwacht ik van Wes Craven altijd meer.

Er zat weinig verassing in en het einde stelde mij wat teleur.

Elm Street blijft toch zijn beste werk.............

avatar van INCTRL

INCTRL

Slechtste film sinds Open water!

Wat een slap rukverhaal zit er in deze film zeg!

Zal geen spoilers mededelen want met 1 zijn kan ik heel de film verklappen! AFRADER!!

Direct naar de budget bak van de videotheek.

Kan ik lager dan 0,5 geven aub?

avatar van stinissen

Ik vond open water best goed, we zullen zien ga er straks heen in de sneak.