• 9.377.386 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 22 september 2005

Plot Red Eye

"Fear takes flight."

Lisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.

Lisa Reisert

Blonde Woman

Headphone Kid

avatar van inthamix

inthamix

Is een goede film om te zien. Alleen het stuk om in de film te komen mocht wel iets korten...

Dat vind ik dus juist het pluspunt van de film..

avatar van Pedor

Pedor

De film heerlijk op de bank gekeken.

Ik vond het een goede film.

Prima acteerwerk, goed opgebouwde spanning etc.

Wat mij betreft een aanrader.

Wat in de trailers als een spannend verhaal wordt voorgespiegeld is jammer genoeg niet echt terug te vinden in de film.

Je gaat met een goed gevoel naar de film kijken en al gauw kom je er achter dat het verhaal niet op gang komt

Erg jammer meer kan ik er echt niet over zeggen.

avatar van cornelis

cornelis

Er draait in de meeste theaters nu een Nederlandse voorfilm voor.

avatar van stinissen

Het Rijexamen en ik moet zeggen hij was zeer leuk

Staat nog niet op IMDB......

avatar van cornelis

cornelis

Een kortfilm toevoegen op IMDB is geen sinecure. Mag pas na bewezen vertoning (en duurt dan nog weken).

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Absoluut een standaardfilmpje en een tussendoortje. Er valt eigenlijk niks origineels te ontdekken in deze film. Het beginstuk vind ik ook het goede gedeelte van de film, met een redelijke opbouwende spanning. Jammer dat er alleen een opbouwende spanning is, want even later valt er weinig te griezelen.

Het acteerwerk van Rachel McAdams is absoluut niet bijzonder en viel wat mij betreft erg tegen.

Een leuk filmpje voor een doordeweekse dag, meer niet.

ik vond dit een zeer goede thriller en zat op het puntje van mijn stoel zulke mogen er meer komen

avatar van Lee-john

Lee-john

tja alles is eigenlijk al gezegd he. Ik vond hem sterk beginnen, maar als ze het vliegtuig uit zijn vind ik hem toch steeds ongeloofwaardiger en minder worden.

SuperSideSwipe

Deze film redde het niet om de verwachtingen die de trailer schiep te kunnen waarmaken. Maar het scheelde niet veel.

De cast vond ik erg goed acteren, en kwamen overtuigend over. Op het eind werd de rol van Lisa Reisert (Rachel McAdams) een beetje ongeloofwaardig omdat ze wel erg dapper begon te worden. Om eerlijk te zijn denk ik dat 99 op de 100 mensen in haar situatie gewoon netjes hadden meegewerkt, maar gelukkig hebben we bij deze film net die 1e gevonden.

De film is overigens erg kort, volgens mij red hij die 85 minuten niet eens die bij de omschrijving staan. Maar daardoor is het wel een lekker kort adrenaline rushje. De actie en spanning zijn goed, en leuk om naar te kijken. Op veel momenten zit je op het puntje van je stoel.

Kortom, een goede, spannende en vlotte film, waar het magere (en ietswat afgeraffelde) verhaal en de ietswat ontbrekende geloofwaardigheid van sommige personages wat afbreuk aan deed.

De overdreven happy end vond ik wel wat minder, niemand ging dood behalve de twee slechterikken :S

3,5

avatar van wishbone1987

wishbone1987

wat een waardeloze film, duurt slechts 70 minuten dat is in mijn ogen veel te kort, betaal je dan €8.80 voor.

slecht verhaal, slecht in beeld gebracht, totaal geen actie. oftewel totale KUT film kan er helaas niets anders over zeggen

avatar van wishbone1987

wishbone1987

christiaan1966 schreef:

ben benieuwd waar jij dan zat toen je bijvoorbeeld 8mm keek met je neus tegen het scherm?:S

avatar van WB

WB

Duurt deze maar 85 minuten? Welke goeie bioscoopfilm is tegenwoordig zo kort (behalve Phone Booth)?

Vanavond es zien of het überhaupt wel een goeie film is...

avatar van stan

stan

Ik snap niet wat mensen zo kort aan 85 min vinden een normale film duurt 90 min dus wat maken die 5 min nou uit

Ik denk dat hij eerder iets van 75 minuten duurde,

vandaar ook dat ze er eerste een etterig lange en verveldende, H&M Jeans reclame voor gooide, en dan nog een korte film over een rijexamen. Zelfs dan was ik de zaal uit voor ik het wist.

Bad Kitty

Ik dacht naar een hele spannende film te gaan maar dat bleek niet het geval.

De gemiddelde tv-film is spannender.

Achteraf niet mijn biosgeld waard.

Geen spannende plotwendingen en het einde is zoetsappig.

De film is zo voorspelbaar dat het er niet leuker door wordt.

Het is niet een bagger film ofzo, leuk voor de tv.

Een tegenvaller dus. 1,5 *

avatar van WB

WB

Officieel duurt 'ie 85 minuten, maar de aftiteling duurt al 8 minuten (volgens de Preview). Voor de 75 mins die ik gezien heb (Gelukkig met kortingsbonnen ) toch nog 3,5...

avatar van krabat

krabat

Die Cillian Murphy lijkt toch als twee druppels water op Boris "Keep the soul alive" Tietulaar.........

Maar goed, best een leuke acteur trouwens al is de film zeer mager. Naar het einde toe wordt het steeds banaler en dit is zeker geen genre voor Craven.

De vader van van de hoofdpersoon vond ik ronduit irritant........

2* voor het eerste half uur

avatar van Sjoerd_B

Sjoerd_B

Potverdorrie wat heb ik zitten balen zeg, eerst zo een klote korte film ervoor plakken, en dan begint ie hoor begin is echt super!!

maar hoe langer de film hoe matiger hij word.

Ik lees veel negatieve dingen maar toch staat hij op 3* vind ik redelijk hoog.

2* omdat de 1e helft wel oké was....

krabat schreef:

2* voor het eerste half uur

Precies wat ik dacht dus .Alleen Boris is véél leuker!

Niet echt qua gezicht maar qua geheel beeld lijkt hij erop..

avatar van krabat

krabat

Bad Kitty schreef:

Precies wat ik dacht dus .Alleen Boris is véél leuker!

Niet echt qua gezicht maar qua geheel beeld lijkt hij erop..

Ja, onze Boris is inderdaad een snoepje........lol

avatar van Thomassio

Thomassio

Aparte ervaring om een vrij nieuwe film in de City zaal 1 in Amsterdam te zien en dan maar met 10 mensen er te zitten.
De film zelf vond ik zeer matig. Niet spannend, niks onvoorspelbaars aan, matig verhaal en ook het acteren vond ik niet zo goed als andere schrijven. Ook dingen zoals het eeuwig door kunnen na de pen in keel en als zij van de trap geduwd wordt staat ze 5 minuten later weer fris en vrolijk in het hotel, gaan er bij mij niet in.
Ook vond ik het verdacht veel op scream lijken. Steeds dat achter elkaar aanrennen.

En dan ook nog eens die vreselijke Amerikanen die gaan klappen als ze het vliegtuig in mogen of geland zijn. BAH!

Vond zelfs die korte film ervoor: Rijexamen nog leuker

krabat schreef:

Ja, onze Boris is inderdaad een snoepje........lol

hm, dat hoor je een man niet vaak zeggen.

Maar leuk dat je die mening met me deelt..

Bad Kitty schreef:

hm, dat hoor je een man niet vaak zeggen.

Dan heb je zeker nooit naar de ochtendshow van Gordon geluisterd lol.

avatar van HORROR fan

HORROR fan

Toen ik de trailer had gezien was ik meteen verkocht , toen de synopsis nog niet beschikbaar was . maar nu zal ik hem met een twijfelachtig gevoel beginnen kijken.

P.S. met Wes Craven als regisseur verwacht je ècht een horror movie. maar de synopsis lijkt niet echt op een horror film.

SuperSideSwipe schreef:

Dan heb je zeker nooit naar de ochtendshow van Gordon geluisterd lol.

(offtopic) nee, ehh ik beluister andere frequenties..

avatar van 93.9

93.9

Niet echt superspannend, maar ik vind 'm beter de gemiddelde thriller tegenwoordig.

Hij was ietsjes subtieler, maar Wes Craven is dan ook niet de allerslechtste in dit genre natuurlijk

Hij deed ook een beetje seventies aan, maar hoe dat komt kan ik moeilijk uitleggen.

Gewoon een vermakelijke film; 3 sterren.

avatar van hugo031276

hugo031276

Ik heb de film gekeken en had vrij hoge verwachtingen. Die zijn helaas wel gedeeltelijk in de grond geboord. Vooral het begin was erg saai. Later word de film wel redelijk spannend. Wel jammer dat je in de trailer bijvoorbeeld een hand naar beneden ziet glijden aan de binnenkant van een vliegtuigraampje, en dat dit dan verwachtingen schept terwijl dit hele voorval nergens in de film voorkomt. Al met al een grappige film, maar zeker geen topper.

Van mij krijgt ie een 2

(Ik zat te twijfelen tussen een 2 en een 2,5)

avatar van -Jennifer-

-Jennifer-

Ik vond het wel een goede film, alleen het komt te langzaam op gang vind ik.