Genre: Thriller / Actie
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 22 september 2005
Plot Red Eye
"Fear takes flight."
Lisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.
Lisa Reisert
Rebecca
Blonde Woman
Headphone Kid
N&N
Pfff, wel erg kort hoor. Als ik hem in de bios had gezien (wat ik eigenlijk wilde) had ik me echt opgelicht gevoeld, dan kun je beter naar Flightplan gaan ofzo, dan heb je nog waar voor je geld. (qua lengte van de film en het verhaal was ook veel beter!)
Maar voor thuis op de bank onder het genot van een wijntje is het best een leuke wegkijker!
Wederom een tegenvaller van regisseur Craven (na het vreselijke Cursed). Erg dun verhaaltje, saai uitgevoerd en voorspelbaar opgebouwd. De twee hoofdrolspelers zijn oke, maar alle bijrollen zijn overdreven en zeer cliche. Visueel valt er ook weinig te beleven, zodat we moeten concluderen dat Craven binnenkort nodig met pensioen moet.
Nieke
Héél erg veel beter dan Cursed. Genre à la Scream. Wes Craven? Tienerhorror.
Dat is het zowat in een notendop. En na Cursed gezien te hebben, is deze me toch wel 3.5* uit mijn sterrenpot waard.
AliD
Leuk als je niks te doen hebt. wel goed geacteerd, maar beetje overdreven.
alainvdb
Kijkt wel goed weg maar niet echt spectaculair
kort maar krachtig
Leno
Het begin is aardig, daarna wordt het allemaal nogal voorspelbaar en standaard. De climax is wel weer best aardig, en Craven kon hierbij ook wat van zijn kunstjes uithalen. De acteurs zijn goed, met name Murphy.
De speelduur past goed bij het berperkte verhaal.
seth gecko
Craven heeft de suspensecinema nog steeds stevig in zijn vingertoppen zitten .
natuurlijk heeft hij een erg sterk script dat steunt op diverse zaken die goed werkenHet hoofdpersonage lisa is echt iemand die sympathie opwekt,het feit dat het meisje een verkrachting achter de rug heeft..het feit dat ze ditmaal besluit zich te verzetten..het roept allemaal extra sympathie op.Het basisgegeven is niet bijster origineel maar de claustrofobische setting van het vliegtuig zorgt voor een erg leuke twist.Craven weet de spanning meesterlijk op te drijven om dan weer een rustpunt in te lassen en terug op te drijven om dan naar een finale te gaan die alle remmen los gooit en die doet denken aan Scream.Het scenario is dus sterk,craven heeft zijn touwtjes strak in handen maar wat de film pas echt doet overtuigen is het acteerwerk van rachel Mcadams die haar rol neerzet zoals ze hoort...kwetsbaar en angstig maar met net genoeg pit om van zich af te bijten ,maar vooral ook Cillian Murphy.
Het is leuk hoe zijn personage in het begin 1 brok charme is die een duidelijke chemistry heeft met Lisa om dan het volgende moment koel en dreigend te zijn en vervolgens terug in charmmodus te gaan en vice versa en dat allemaal via gezichtsuitdrukkingen en vooral zijn blik.
Dit mag dan wel een kort filmpje zijn met zijn 80 minuten..al het overbodige is er uit geknipt en wat je krijgt is een uiterst vlotte intense thriller
4****
kylian
Valt dus echt wel mee... als je nagaat dat een ändere"film plus minus 90 minuten duurd.... laat ik het zo zeggen.. de slechte vijf minuten zijn weggeknipt
want dit is dus echt WEL een goede en spannende thriller die er goed de vaart in weette houden,,
Hoofdrolspeelster "Rachel McAdams "krijgen we eens van een heel andere invalshoek te zien dan haar gebruikelijke - overigens altijd zeer te genieten- komische rollen.. En dat doet ze zeer overtuigend
Deze film krijgt van mij een 9.. ook omdat hij zo snel voorbij "leek te zijn:).. zo spannend was hij wel .
Kortom... Geen slechte keuze voor een spannend avondje op de bank
andy1980
net gezien en vond hem wel een goede thriller met een schitterende Rachel McAdams. Kort maar krachtig.
Doom
Lekkere thriller, geen onnodige scenes maar gewoon to-the-point. Dat bevalt me over het algemeen wel. Het plot is simpel maar eigenlijk ook erg goed. Goede acteer prestaties van de acteurs. Het oog krijgt ook genoeg met de beeldschone Rachel McAdams.
Gewoon een erg vermakelijke thriller.
HiLL
Zeer matige film. Daar waar hij nog spannend begint, zwakt ie steeds meer af naar een slechte, cliche film. Het grappige is dat Wes Craven zijn film; Red Eye een nieuwe soort horror/thriller vind. Hij en zijn medewerkers zijn, volgens de extra's op de dvd, erg onder de indruk van hun eigen film.
My god. Kom zeg! 1,5*
En ?
Dat is algemeen bekend. Als regisseur moet je mensen toch warm maken voor een film? Dat lukt echt niet met gelul van deze film is geen ploert aan en is iets wat jullie eigen allemaal al hebben gezien.
Dat de regisseur en zijn medewerkers laten blijken dat ze het goed vinden is altijd zo. Althans ik heb het nog nooit anders gezien.
Doom
Ja oke, dat is waar. Beetje verkeerd gevonden want vernieuwend is het zeker niet.
Waku
Normaal gesproken ben ik bij voorbaat al negatief over films die maar zo'n 74 minuten duren.
Want zo lang duurt "Red Eye"exact inclusief aftiteling.
Maar net als "Phonebooth"die eveens zo kort duurde
maakt de spanning veel goed.
Want " Red Eye" is een film die letterlijk en figuurlijk voorbij vliegt. De spanning tussen Jackson en Lisa is om te snijden en als kijker voel je die tergende spanning ook.
"Red Eye"is een heerlijke thriller.
Beek
Ik had van deze film niet veel verwacht aangezien de speelduur een minuut of 80 is. Ook heb ik het normaal gesproken niet zo op thrillers maar vond dit echt een goede film. Geen topper maar de spanning werd goed opgebouwd allen jammer van het happy end. een 7 dus *3.5
Noah
Leuke film hoor! Niet te veel poespas, heel simpel en toegankelijk maar toch lekker spannend.
Cillian Murphy vind ik een zeer geschikte boef, met zijn mysterieuze voorkomen en aparte kop. En sinds 'the notebook' heeft Rachel McAdams mij al als fan gewonnen.
Ik vond het einde wel wat plotseling. Ik had nog wel langer in de rush van de film mee kunnen gaan.
maar ik heb me prima vermaakt!
Mister_Movie
Laat ons zeggen een gewone actiefilm. Onderhoudend en fris. Ik vond de twee hoofdpersonages wel heel goed spelen en passend bij hun rol. Op het einde soms grappig (in de positieve zin).
ylb
Precies een film zoals je die van Wes Craven kan verwachten. Keek wel lekker weg, verder niet veel bijzonders. Ik vond de 2 hoofdrolspelers wel goed gecast.
3 Sterren.
mirjo 2
Lekker ongecompoliceerd kijkvermaak. Niet te lang (kort maar krachtig, zeg maar), aardig verhaaltje, leuk geacteerd.
dirkh
Ik vind beide hoofdpersonages goed passend in hun rol...
de omschakeling van charmes naar dreiging vind ik ook goed gelukt.
daar is ook alles mee gezegd... want veel meer gebeurt niet in de film.
acteren is ok. maar dit is zeker geen nieuwe soort film... en ik zou hem zoals hier boven gezegd ook niet echt een thriller en al helemaal geen horror noemen.
komt eerder in de buurt bij actie/drama
damon
in Scream boort regisseur Wes Craven alle "horror-cliches" de grond in
Waarom volgt hij bij deze thriller wel netjes alle regels???
zo voorspelbaar, dus erg saai 1,5*
yeah sure
ik ga echt niet zielig voelen voor haar, zij VERTELT dit allemaal....kom op zeg, ze mag van mij **** neervallen....
manja
Pas achteraf zag ik dat het een Craven was. Gelukkig pas achteraf, anders had ik er meer van verwacht en was ik meer teleurgesteld geweest.
Vader81
De hoofdrollen zijn goed , maar het verhaal vond ik niet echt spannend, Craven kon er meer uit gehaald hebben.
Daarom 2.5*
Hanne
Ik vond het wel gaan, niet echt super spannend. Alleen op het einde in dat huis een beetje. Ik had er meer van verwacht. 2,5**
Tun-89
Het was íetsje minder dan ik had verwacht maar toch heel goed.
Ik vond het soms een beetje voorspelbaar.
Rachel McAdams, heeft wel goed geacteerd vind ik.
Ik heb de film gewoon thuis gekeken, en niet in de bios gelukkig. Anders had ik wel spijt gehad denk ik.
De film duurde niet heel lang, maar dat maakte niet uit hij was zeker wel krachtig.
De spanning tussen Jackson en Lisa is om te snijden en als kijker voelde ik die spanning ook zeker.
Ik vond het wel vermakelijk.
En natuurlijk de happy end..
3.5
V
Ik heb al eerder gehoord dat bij deze film het eerste deel behoorlijk spannend is en het tweede nogal over the top. En dat klopt.
Het psychologische kat en muis spelletje in het vliegtuig was zeker intrigerend. Ook vond ik Cillian Murphy een eng ventje, met name die ogen.
Wat daarna volgt is veel vaart, maar standaard en vooral voorspelbaar. Desondanks heb ik me best vermaakt.
Mark1980
Een schitterende film; geen andere woorden voor !
Veel gehoorde kritiek is dat de film zo kort duurt, maar dat stoort helemaal niet!
Beter dan films van 2 uur, waarbij een half uur lang niks gebeurt; heb bij dit "meesterwerkje" van Wes Craven elke seconde op het puntje van de bank gezeten.
En zelfs het einde van de film vond ik nog redelijk verrassend!
Wat een geweldige Cillian Murphy trouwens in deze film; wat een enge ogen haha....
Trouwens een opmerking over de titel van de film die ik hier laatst las: "Red Eye" betekent "nachtvlucht".
Deze film stormt mijn TOP-10 binnen....
De film komt nogal traag op gang vind ik. Echte spanning komt niet zo direct voor in de film, wat voor een deel aan het verhaal ligt: Zo wordt er nogal weinig meer gedaan met het personage van het kleine meisje... Dient zij enkel om een zak in de weg van de moordenaar te gooien?
Wel een proficiat voor Cillian Murphy die een pracht van een acteerprestatie neerzet. Rachel McAdams is niet altijd even sterk, waardoor de spanning maar eerst na een tijd komt. Ook een kleine vermelding voor Brian Cox. Ik had de man echt niet herkend als de vader van Lisa.
De DVD is ook wel de moeite met een hoop goeie extra's.

Thriller 'Red Eye' met Cillian Murphy en Brian Cox morgen te zien op televisie

'Red Eye' met Cillian Murphy en Rachel McAdams verdwijnt binnenkort van Netflix

Thriller 'Red Eye' met Cillian Murphy en Brian Cox is ineens weer kijkcijferhit op Netflix

The Cure

Broken
Drama / Romantiek, 2012

If Only
Drama / Romantiek, 2004
miami, floridamoordhotelluchthavengijzelaarmenacehuurmoordenaarboekvillainbegrafenisvliegtuigthreat of deathflighttelephone callterrorismeangstsurveillancethreathotel managerhomeland security life or deathvader dochter relatiedeath of a loved onedelayed flight