• 9.378.696 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 22 september 2005

Plot Red Eye

"Fear takes flight."

Lisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.

Lisa Reisert

Blonde Woman

Headphone Kid

avatar van Shampoo

Shampoo

Wat een ontzettend slechte film is dit zeg. Behalve dat sowieso nergens duidelijk wordt waarom die zakenman uberhaupt omgelegd moet worden is schijnbaar de meest logische manier om dit te doen door bedreigingen, kidnappingen en vervolgens vanaf een boot met een raket op een hotel te gaan schieten, dit overigens in één van de meest neppe scenes die ik ooit gezien heb. Wat een bagger dit zeg, zoiets slik je toch niet??

avatar van stinissen

Je moet het ook niet overdrijven....

avatar van donnie B.

donnie B.

niet echt een topper.. en deze duurt trouwens maar 73 min ipv de aangegeven 85 min..

avatar van sanna03

sanna03

Ik vind het een hele goede film

hij is ook heel spannend

zeker een aanrader om te zien als je wat van spanning houdt

hij was wel heel voorspelbaar dat vond ik wel spijtig maar ja toch een heel goed film

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Dit is wat ik noem een goede film. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten en ookal weten we allemaal dat het goed móet komen, ik wist tot op het laatste moment niet hoe dat zou kunnen. Eigenlijk is het de hele tijd een spannende thriller geweest, die de geweldige elementen van dialogen en een manier om te ontsnappen samen voegde tot een perfecte combinatie. Rachel speelt geweldig, evenals haar tegenspeelster. Maar vanaf het moment dat ze het huis binnenstapt komt het 'Scream' gevoel weer boven. Niets mis mee, de achtervolgingen in het huis tussen hoofdrolspeelster en moordenaar zijn mijn favoriete delen uit tienerhorrorfilms, dus eigenlijk was dit alles van het goede, toch was het ietwat beneden het niveau waarop de rest van de film speelde. We wisten dat het met die presidentfamilie goed was dus dat speelde geen factor meer, nu ging het alleen nog om een kat-en-muis spelletje. Spannend, maar dat hebben we vaker gezien. De laatste minuut ergerde me niet, maar ik wéét dat het helemaal niet in de film past. Rachel die die bekakte idioten geeft wat ze verdienen. Dát deed me weer denken aan 'Mean Girls'. Klein detail. Kortom, een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel doet zitten, maar die tegen het einde aan toch wat cliché wordt. Had ook verwacht dat de mensen in het vliegtuig een grotere rol zouden spelen.

3.5
Craven vind ik bij deze een aardige regisseur die óf het niet kan óf het verhaal niet ingewikkeld wíl maken.

avatar van Scopan#1

Scopan#1

Een heerlijke film. Verhaal is aardig en Rachel speelt een goede rol. Natuurlijk zitten er een aantal cliches in en zijn een aantal zaken voorspelbaar, maar bij deze film was dat absoluut niet storend.

Een aanrader.... 3,5

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

ik vind de film goed....snap niet dat mensen kunnen zeggen "wat een slechte film" een aanrader.......3,5

avatar van jumpmasterz

jumpmasterz

Vond het een redelijke film niet ecgt een bijzondere film

maar toch van genoten

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Op sommige fronten slaat de film de plank behoorlijk mis, bijvoorbeeld op het gebied van de verhaallijn en bepaalde elementen daarin. Iemand doodschieten met een raketwerper vanaf een boot...

Maar ach, het blijft wel een boeiende 'thriller' en Cillian Murphy blijft een zeer puike acteur!

avatar van Aloys/Bono/Axl

Aloys/Bono/Axl

Ik heb deze film vanochtend voor de 2de keer gekeken Het is een goede film die lekker op gang komt, helaas wel voorspelbaar op veel punten en op het einde lijkt het principe teveel op Scream (van dezelfde regisseur)

Murphy had ik al eerder gezien in Batman Begins, maar verder nog nooit, ik vind het een goede acteur en hij is perfect voor zijn rol in deze film, McAdams doet het wel aardig.

Ik zit alleen nog met de vraag: hoe kon brian cox op het eind dat pistool pakken zonder dat Murphy en McAdams het merkten?

avatar van finaldestiny

finaldestiny

van wes craven had ik wel iets beters verwacht meestal zijn zijn films wel goed, deze vond ik dus verschrikkellijk tegenvallen, zeer slecht.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Blij om te zien dat regisseur Wes Craven het nog niet helemaal verleerd is. Toegegeven dat Red Eye verre van bijzonder is, is het na het ontzettend slechte Scream 3 en Cursed toch een grote stap in de goede richting. De twee hoofdrolspelers zijn één van de grootste hoogtepunten van de film. McAdams speelt erg sterk en overtuigenden en Murphy laat opnieuw (na Batman Begins) zien hoe goed hij is in het spelen van een psycho. Daarnaast vertolkt Cox een leuke kleine bijrol als Lisa's vader.

De film is gelukkig maar kort, want langer dan 90 minuten was waarschijnlijk fataal geweest voor de film. Sterker nog, na een dik uurtje kon je al merken dat het allemaal wat aan het inzakken was en de cliche's begonnen ook in bosjes tegelijk te komen. Zo vond ik het einde bijvoorbeeld erg jammer; deze deed aardig wat afbreuk aan het sterke eerste gedeelte.

Wel leuk is dat er in de film duidelijk overeenkomsten te zien zijn met Craven's eerdere werk. Waar Cursed of Scream 3 wel van andere makelij leken te komen, heeft Red Eye een aantal momenten die doen denken aan onder andere A Nightmare on Elm Street, Shocker of Scream. Voor mij in ieder geval genoeg bewijs om nog hoop te hebben in één van de betere horrorregisseurs van deze tijd.

3 sterren.

avatar van rempsycho

rempsycho

super gemiddelde thriller, en zeer voorspelbaar (op het niveau nijntje), helemaal volgens het boekje, echt niet meer dan 2,5* (voor de 5 minuten Brian Cox en omdat ik me niet heb verveeld )

avatar van Conquest

Conquest

Bovengemiddelde thriller, o.a. dankzij goede rollen van Rachel McAdams en Cillian Murphy en een perfecte timing van bepaalde vorderingen, ofwel spanning.

Aanrader voor de mensen die een niet al te ingewikkelde en te langdurige thriller zoeken. 3,5*

avatar van Remi

Remi

Een echte tegenvaller...

Ik had toch wel iets bloederige dingen verwacht. De acteurs spelen wel leuk, maar het verhaal doet me absoluut niks.

Zelf heb ik wel wat betere films gezien van Wes Craven...

avatar van notsub

notsub

Erge standaard film dit. Pluspunt is de spanning tussen de hoofdpersonen. Voor de rest is het verhaal en de afloop erg cliche. Ik had er toch meer van verwacht. 2 punten.

avatar van s1moon

s1moon

Ik vind het element dat je geen kant op kan in een vliegtuig zeer spannend. Het heeft me aan het denken gezet, je zou het maar meemaken zeg. Zoals hiervoor al is genoemd, is het acteerduo erg sterk. Maar toch, daar blijft het in de film een beetje bij hangen.. 2.5*

avatar van etherman

etherman

Een vermakelijke zondagavond film waarvan je het zoeken in de videotheek zat bent en deze toch gewoon even meepikt.verder niks bijzonders.

avatar van koiboy

koiboy

vond het wel een geslaagde film. hij komt langzaam op gang en pas na een uur word de vaart erin gezet en is ook al weer snel af gelopen. vond hem eigenlijk te kort duren.

avatar van Mmmartijn

Mmmartijn

Verschrikkelijk. Geen spanning in het vliegtuig en te veel actie na de vlucht. Dit is alles behalven een Thriller. Het idee is goed maar zeer slecht uitgewerkt.

avatar van adinda

adinda

Leuke film, maar niet echt heftig.

Beetje saai..

avatar van Trip Fontaine

Trip Fontaine

Uitstekend voorbeeld van een eenvoudig maar sterk idee, dat zonder veel poespas en met een relatief klein budget gemaakt kan worden. Prima rollen bovendien van Cillian Murphy en Rachel McAdams. Vooral laatstgenoemde heeft hier een echte filmsterrenuitstraling, na al eerder positief te zijn opgevallen in o.a. The Notebook en Mean Girls. Zeer vermakelijk. ****

avatar van petra pitt

petra pitt

leuke film... je hoeft hem geen 5x te kijken, maar als je zin heb in een leuke, niet te ingewikelde triller, zou ik hem zeker kijken!

3.5 sterren

avatar van Diesel

Diesel

Het deel in de vliegtuig is spannend maar alles daarna is clichèmatig en zit vol met plotholes. Rachel McAdams saves the day. Wes Craven heeft zijn beste tijd duidelijk achter zich gelaten. Wanproductie. 1,5*

avatar van De Haerlemmer

De Haerlemmer

Leuke film. Dat vinden ze bij RottenTomatoes ook

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

petra pitt schreef:

3.5 sterren

Exact mijn gedachten! Kan films van Craven altijd wel waarderen, zo ook deze. Niets mis mee, gewoon een lekker filmpje met een niet al te ingewikkeld verhaal. Erg fijn uitgewerkt. Daarbij is de speelduur perfect voor zo'n film. Niet te lang, maar wel spannend!

3,5 ster

avatar van Lotteke

Lotteke

Ontzettende tegenvaller. De voorstukjes waren aardig en spannend, dus had echt wel meer verwacht. Slecht verhaal en nog veel slechter uit gewerkt allemaal. Ook van het acteerwerk was ik allesbehalve onder de indruk.

2,5 *

avatar van bobleeuw

bobleeuw

Bagger! Zowel de inhoud als het acteren is bij de wilde spinnen af. In eerste instantie 1,5 sterren, maar na het schrijven van dit stukje bijgesteld tot 1.

avatar van Sifra

Sifra

Spannende, niet al te lange film. Heel leuk om te kijken als je zin hebt in goed acteerwerk en spanning.

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Weinig originele, maar wel goed gemaakte thriller. Goeie b-film