• 8.896.887 stemmen

Geregisseerd door: Peter Berg

Met onder meer: Christian Slater, Cameron Diaz en Jon Favreau

Releasedatum: 25 februari 1999

Plot Very Bad Things

"They've been bad. Very bad."

Een groep vrienden reist af naar Las Vegas om een vrijgezellenfeest te vieren. Als één van hen per ongeluk een prostituee doodt, is dit het begin van een reeks gebeurtenissen waarbij de lijken zich in hoog tempo opstapelen. De vrienden krijgen onderling al snel ruzie, waarbij zal moeten blijken wie het verst wil gaan, en vooral: tegen welke prijs...?

avatar van king_pin

king_pin

De irritatie factor wordt naar mate de film vordert zo groot dat het weer grappig wordt, ik ergerde me halfverwege echt scheel aan alles maar het einde vanaf de bruiloft was t omgeslagen naar verbazing dat het allemaal nog meer over the top kan. Maar het goeie einde kan de film niet naar een voldoende tillen voor me, daarvoor lag de aandacht teveel op de histerie.

avatar van mr_erp

mr_erp

Totaal niet grappig. Belachelijk einde.

En het complete verhaal en de gebeurtenissen zijn eigenlijk ook allemaal te belachelijk voor woorden. Cameron Diaz was ook weer zoals gewoonlijk: slecht..

Heb voor de zekerheid nog even naar mijn stemhistorie van 0,5* en 1* gekeken. Maar toen werd snel duidelijk dat 1* zelfs te hoog gegrepen is voor deze film.

--> Flop.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Heerlijke film, met bij vlagen heel wrange, zwarte en grove humor. Situaties zijn bij vlagen ook echt extreem absurd. Dit zal niet iedereen liggen, maar ik vond het geweldig. Toppunt: het gooien van lichaamsdelen... "heads up!"

avatar van scorsese

Een wel heel zwarte comedie waarin een vrijgezellenfeestje uit de hand loopt als er per ongeluk een prostituee vermoord wordt. De film heeft genoeg verrassingen in petto, maar het slaat uiteindelijk allemaal iets te ver door. Ook zijn er flink wat tempowisselingen, waardoor het geheel soms wat fragmentarisch overkomt. Zeker wel leuk om te kijken en de cast maakt er ook het beste van.

avatar van ILDIB

ILDIB

Teveel. Teveel poging tot. Hij stoort meer dan dat hij leuk is.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Dan is drie sterren nog heel behoorlijk. Ik vind hem wel leuk, zwaar over the top, maar met de juiste (comedy)acteurs om het te kunnen dragen. Alleen die huilbui van Favreau was tenenkrommend slecht geacteerd, naar mijn beleving. Heb de film nu toch al een keer of vier gezien en het blijft de moeite waard.

avatar van lordmars

lordmars

ik snap niet dat sommigen deze film zo slecht vinden, hij is gewoon droog grappig met een gestoord randje, en het einde slecht?!? het einde is juist lachuh! ze wilde zoooo graag haar perfecte leven alleen liep het iets anders af

avatar van DragQueen

DragQueen

Bij vlagen vermakelijk, ook al gaat de film regelmatig erg over the top. Er is een leuke cast aanwezig, en de humor is lekker droog. 3 Sterren.

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

lordmars schreef:

Ik vind en vond deze film zo enorm leuk..vooral het einde helemaal top.....Snap mensen niet dat ze dit niet delen..en hangover wel top vinden...maja......kijken gewoon en niet te serieus nemen deze film

avatar van Waackx

Waackx

Ik zie dat veel mensen deze film over-the -top vonden maar verwacht je met een titel als deze ?

Terwijl al die actiefilms van de laatste jaren pas over-the-top zijn zoals: Shoot em Up of Drive Angry maar het vreemde is; dat vindt men wel leuk om te zien.

avatar van Mars4i

Mars4i

Vreemde film. In het begin zat ik me te ergeren aan de overdreven onderlinge reacties. Maar hoe langer de film duurt, hoe leuker en maffer het wordt. Helemaal geinig hoe (my best friends wedding) Cameron Diaz op het einde ook in een killer verandert

avatar van Gumball

Gumball

Wat een afschuwelijke film. Dialogen duren te lang, film is veel te rommelig.

Over the top "humor"

avatar van K. V.

K. V.

De film is totaal over the top. Een zwarte komedie die 'k eerder al eens gezien had, maar deze keer vond 'k hem iets minder grappig. Alleszins een apart filmpje.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Vondk een hele leuke film.

Goed bedacht hoe de dingen alleen maar erger worden na het eerste lijk.

Een leuk overdreven voorbeeld van tot het uiterste gaan om een geheimpje te bewaren.

Ik vond hem erg vergelijkbaar met The Hangover, maar deze is wel een pak ruwer. Dat zal misschien niet iedereen bevallen, maar mij wel

Uitstekende rollen van Christian Slater en Cameron Diaz.

Een aanradertje!

avatar van Spetie

Lekker zwartkomische filmpje, die langzaam aan steeds gekker wordt en waarbij zaken volledig uit de hand lopen.

Op zich kan ik dat soort zaken altijd waarderen, mits het goed uitgevoerd wordt, maar hier is dat zeker het geval. Wat je zeker niet moet doen is dit alles serieus nemen, want dan kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis. Doe je dat niet, dan valt er genoeg te genieten. Met iemand als Christian Slater heb ik niet veel, maar hier doet hij het erg goed. Hetzelfde geldt voor Diaz, die misschien wel het best op dreef is van iedereen.

Maar de leuke zwarte humor, een onvoorspelbaar verloop en behoorlijk bizarre situaties, maken dit toch wel tot erg aangenaam kijkvoer. Iedereen kent The hangover, maar als eens op een andere manier wilt zien hoe een vrijgezellenavond enorm uit de hand loopt, dan is Very Bad Things zeker wel een aanrader. Hard, grof en vooral dus erg leuk.

avatar van ribas123

ribas123

ik heb echt genoten van deze film.

Heerlijk hoe alles fout kan gaan en alles alleen maar ergen wordt.

Acteer prestaties waren niet slecht!!

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Thematisch, een verre voorloper of dan toch inspiratiebron voor The Hangover, maar dan wel grappig.

Het begrip zwarte komedie wordt hier heel erg ver doorgedreven en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Het Vegas reisje gone wrong, gaat hier pas echt goed fout, niet van dat slappe gedoe. Een goeie cast speelt erg hysterisch en over the top, maar vergeet daarbij niet om er wat slimme dialoog in te gooien.

Christian Slater wordt hier weer eens goed gebruikt, wat we helaas veel te weinig zien. Erg onderschatte acteur, want in de meeste films dat ik hem zag spelen was hij vaak toch de sterke schakel in het geheel. Jeremy Piven wordt (deels terecht) opgehemeld voor zijn rol in Entourage, maar ook hier heeft hij een rappe tong. Jon Favreau laat na Swingers ook hier voor mij weer zien hoe goed zijn delivery is. De rest hangt er een beetje bij, hoewel ze allemaal wel goed meewerken aan de hysterie. Zelfs Cameron Diaz speelt heerlijk gemeen.

Fijne aan de film is dat er gewoon geen concessies worden gedaan. Zwart is zwart, daar zit geen grijs tussenin. Zoals het hoort. Fijn!

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Heerlijke zwarte komedie! Ik heb me geen seconde verveelt. Cameron Diaz kan heel goed een zwaar irritant mens spelen. Je moet in deze film gewoon een hekel aan haar krijgen. Maar op het eind komt alles toch nog "goed".

avatar van Gatvol

Gatvol

Net zoals 'A simple plan' hou ik wel van deze soort films.

Begon Slater bijna te geloven toen hij de moorden ging goedpraten..

Ja..geweldige film..leuke zwarte humor..

Boyd : " If you take away the horror of the scene, take away the tragedy of the death, take away all the moral and ethical implications that have been drilled into your head since grade one, do you know what you're left with? A 105-pound problem that needs to be moved from point A to point B."

avatar van gauke

gauke

Deze cynische bloeddorstige zwarte komedie is meer bizar dan humoristisch en heeft vooral een interessante opening.Je zou het ook een mix van een thriller en een moordspel kunnen noemen. Het script vertoont een aantal oneffenheden en de cast speelt behoorlijk, al vond ik 'm niet echt op dreef. Opmerkelijk daarbij is dat Cameron Diaz slechts een bijrol vervult.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Slechts een glimlach of twee, dat was alles. Zoals al eerder gezegd door anderen, hysterische en irritante personages, Cameron Diaz als de vrouw die koste wat kost wilt trouwen en Christian Slater die de groep op sleeptouw neemt. Favreau deed het eigenlijk het leukste van iedereen, dacht eigenlijk dat hij altijd dik was geweest, was dus wel grappig om hem met een ''normaal'' postuur te zien. De dialogen zijn zwak en niet grappig, omdat de film het alleen moet hebben van de bizarre situaties verveelt het al erg snel. Bij het introduceren van de personges hadden ze naar mijn mening al een duidelijke keuze moeten maken in welke kant ze op zouden gaan, ik was vergeten waar ik naar zat te kijken, het was niet leuk, het was niet boeiend, het was eerder vervelend.

avatar van MarkFish

MarkFish

Waackx schreef:

Je moet niet spreken over men. Je moet spreken over mensen die een bepaald soort humor kunnen waarderen en mensen die dat niet kunnen. Die niet inzien dat iets 'over the top' grappig bedoeld is. . Mensen die een film serieus nemen die je niet serieus moet nemen. Diezelfde mensen kunnen films die zichzelf veel te serieus nemen vaak juist wel weer waarderen.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Wat mij betreft de onmiskenbare voorloper van "The Hangover".

Ik herinner me dat ik me levendig kon voorstellen dat je van de ene in de andere ongeloofwaardige situatie terechtkomt en na anderhalfuur denkt how the fuck heeft dit kunnen gebeuren.

Topper.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Behoorlijk grappige gitzwarte komedie met vijf aan elkaar gewaagde hoofdrolspelers. Helaas ging de film zó lang door dat ik op een gegeven moment niet meer dacht "ha, hoe erg kan dit worden?" maar slechts "nou, het is nu wel genoeg geweest". Wat het acteren betreft, ik had nooit gedacht dat ik dit nog eens zou zeggen, maar de beste vertolking komt warempel van Christian Slater (hoewel zijn zelfwerkzaamheids-jargon me na verloop van tijd wel tegen ging staan, net als Cameron Diaz' huwelijkshysterie). Al met al toch wel een aparte en behoorlijk vermakelijke film.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Leuke zwarte komedie, grappig

avatar van Corcicus

Corcicus

Heerlijk hysterische en hilarische thriller die een perfect evenwicht tussen beide genres aan de dag weet te leggen. Spijtig dat ik deze zo lang heb uitgesteld, want het is echt een bijzonder vermakelijke film met een ijzersterk einde.

avatar van Bacchero

Bacchero

Zoals eerder gezegd, de iets wat lugubere voorloper van 'The Hangover'. Een zwarte komedie die me toch net iets te veel uit de bocht gaat met de moorden... maar dat is waarschijnlijk de opzet van de film. Ik had er iets meer van verwacht afgaande op de commentaren maar het is zeker wel een vermakelijke film.

avatar van bart007bond

bart007bond

Grappig. Toen in de bios weggeblazen.

Vandaag herzien.

Nog steeds leuk maar minder als toen

Maar amai wat is Diaz hier lekker ?

avatar van Basto

Basto

Herzien, vond m een stuk leuker, de tweede keer.

3,5

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Peter Berg's regiedebuut, en hoewel Berg de afgelopen jaren missers en fraaie films afleverde, mag Very Bad Things er toch nog best zijn vooral omdat ik verwachtte dat deze film na al die jaren best tegen zou vallen.

Uit de hand gelopen vrijgezellenfeest is het beginpunt van deze cynische en grove komedie die daarna vooral vaart op hele slechte beslissingen en de spanningen binnen het groepje mannen. En op de gebruikelijke stuitende Diaz na, zijn alle mannen goed gecast voor hun rol en blinkt vooral Slater uit als het brein van de groep. Op humoristische wijze wordt de paranoia van sommigen opgedreven en wordt vooral ook de draak gestoken met de gebruikelijke huwelijksstress, belachelijke repetities en het bandeloos de beest uit moet hangen op je vrijgezelenfeest. Wat mij betreft toch allemaal klinkklare onzin is.

Noemenswaardig is vooral de groepschemie, de knokpartij tussen Robert en Lois, de instorting van Michael en hoe alles steeds van kwaad tot erger wordt. Iets waar je op een gegeven moment over af kunt vragen of het zo niet genoeg is maar mij eigenlijk niet stoort. Very Bad Things is gewoon vermakelijk, meer ook niet, maar voor iets anders is deze prent ook niet bedoeld.

avatar van stratmans

stratmans

dat vind ik een prachtige film, een erg zwart verhaal word als een komische film getoond, geweldige rol van Chritian Slater en Cameron Diaz, onvoorspelbaar einde

avatar van Collins

Collins

De film deed me enigszins denken aan de film The Hangover (2009), die zo'n 10 jaar later werd uitgebracht. Het vergelijk ligt voor de hand en houdt ook wel stand. In Very Bad Things gaat het tenslotte ook over een vrijgezellenavond in Las Vegas, waarbij niet alles gaat zoals het zou moeten gaan. Al snel gaat het fout en belandt de avond in een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Er gebeuren wat onaangename dingen die de personages behoorlijk laten doordraaien. De avond is vergelijkbaar met een nachtmerrie. Voor de protagonisten. Niet zozeer voor de kijker. Die beleeft de afschuwelijke avond en de nasleep daarvan met een prettige luchtigheid en in macabere vrolijkheid.

Het lukt de film goed om te verrassen met steeds nieuwe ontwikkelingen. De originaliteit is prijzenswaardig en de boosaardige zwarte humor die heerlijk doorklinkt draagt bij tot de vreugde. Tot een bepaald punt. Opeens is het over met de vreugde. En dat gebeurt als de personages herhaaldelijk met zichzelf en met de anderen in de knoop liggen. Heb je net de ene nervous breakdown gehad, dan volgt een ander met een gelijksoortige nervous breakdown. Een herhaling van zetten die weinig inspirerend overkomt en amper een lach genereert. Op den duur is de lol er wel af.

Tegen het einde pakt de film gelukkig nog even lekker uit en gooit er nog wat bizarre gebeurtenissen in, die de lol weer terugbrengen. Noemenswaardig is verder nog de rol van Christian Slater als psychopathische intrigant. De rest van de cast doet leuk mee zonder buitensporig op te vallen. Het ensemble werkt echter gewoon goed. Cameron Diaz doet ook mee. Als bridezilla. Goed bedoeld, maar ze werkte me vooral op de zenuwen.

Ondanks Diaz en de minder geslaagde herhaling van zetten is Very Bad Things toch vooral een leuke zwartgallige komedie.