• 9.373.069 stemmen

Geregisseerd door: Peter Berg

Met onder meer: Christian Slater, Cameron Diaz en Jon Favreau

Releasedatum: 25 februari 1999

Plot Very Bad Things

"They've been bad. Very bad."

Een groep vrienden reist af naar Las Vegas om een vrijgezellenfeest te vieren. Als één van hen per ongeluk een prostituee doodt, is dit het begin van een reeks gebeurtenissen waarbij de lijken zich in hoog tempo opstapelen. De vrienden krijgen onderling al snel ruzie, waarbij zal moeten blijken wie het verst wil gaan, en vooral: tegen welke prijs...?

avatar van dttom

dttom

Naar mate de film vorderde vond ik hem steeds slechter worden.

avatar van Jordy

Jordy

Erg grappige film. De film is af en toe te ziek voor woorden (de manier waarop de vrouw gedood wordt, en hoe ze het lijk uiteindelijk verbergen), maar de film blijft erg grappig. Naarmate de film vordert gaat de film steeds verder over-the-top, maar hij blijft goed. Diaz is ook geweldig als bruid, die kost wat het kost ervoor wil zorgen dat haar huwelijk doorgaat. 3 en een halve ster.

schakelde gisteren (geheel toevallig hoor, echt!) langs één of andere sbs-6 "informatief porno programma"... hadden een interview met dat hoertje uit deze film, is gewoon een bekende porno-ster

waarmee de vraag weer bovenkomt waarom je, zodra je een keer je broek uitdoet voor een camera, je gelijk een "ster" bent, maar goed

avatar van Blindfold

Blindfold

Ja. Ik zie ook altijd per ongeluk porno als ik op de Play knop van m'n video druk

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Heerlijk foute comedy, alles maar dan ook echt alles gaat fout, als een groepje vrienden erop uit trekt en een vrijgezellen feestje gaat vieren... Het begint allemaal heel erg leuk, en je verwacht een aardige comedy, maar naarmate de film vordert wordt de situatie waarin de mannen verkeren echter steeds erger en de sfeer steeds slechter. Sommige acties in de film zijn eigenlijk te ziek voor woorden, maar dat maakt deze film juist ook weer zo sterk, gewoon de schokkende dingen laten zien, en niet zoals veel andere films, het aan je verbeelding over laten. De acteurs doen hun best en dat is ook wel te zien, de mannen worden steeds meer para tegen het einde toe en Diaz speelt ook heerlijk (letterlijk en figuurlijk..). Het zeer lachwekkende en onverwachte einde is zelfs zo briljant gevonden, dat je deze film zeker nog een keer wilt zien, al is het alleen maar voor dat ene eind shot 4 sterren voor deze lekkere foute comedy!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Mwoah, vond dit een redelijke film, niet echt je standaard komedie. Bepaalde momenten waar erg geestig, maar na verloop van tijd had ik het wel gezien en ging het een beetje vervelen. Nergens echt uitzonderlijk moeten lachen of zo, in ieder geval.

2,5 sterren.

avatar van yarakhasan

yarakhasan

Grappige en rare film. En boyd wat was hij gemeen 3.5*

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

De film begon leuk toen die prostituee dood ging en dat de vrienden in nood zaten. Daarna werd hij zeer onwaarschijnlijk en slechter.*

Hmm...het zal wel weer aan mij liggen, maar ik heb nogal het idee zojuist een belachelijke, nare klotefilm gezien te hebben.

avatar van Purmerend

Purmerend

Wat een stelletje zieke mafkezen! 3,5* Alleen werd het een langdradige herhaal film.

avatar van SSeagal

SSeagal

Humor, thriller en bijna horror op bizarre wijze gemixt in deze film. Ik kon niet helemaal volgen welke kant ze op wouden met deze film, maar vermakelijk was ie wel. ***

avatar van Take One

Take One

Overdreven, maar lachen. En een meesterlijke rol van Christian Slater.

avatar van Lauwie

Lauwie

Nee geen toppertje... Vind vooral de scenes waarin iedereen door elkaar loopt te schreeuwen zonder op te houden irritant.. en het moraal van het verhaal vind ik niet denderend... Vind het wel gewaagd meerdere genres door elkaar te gebruiken, maar dit pakt zelden goed uit.. en in dit geval dus ook niet.. helaas.. maar dit vind ik ervan. Komedie=komedie, thriller=thriller, drama=drama...

avatar van Mike Lopez

Mike Lopez

Toffe film zeg! Daniel Stern (adam) irriteert me zo dat ik hem dood wil hebben en dat is ook gelukt wahahhaahha Die film is echt cool. ze gaan gewoon door met moord,plannen,ruzie. Ik heb echt genoten van die film en is ook orgineel
een 4.5 (****1/2)

avatar van Blokland

Blokland

U-96 schreef:

Helemaal mee eens

Madecineman (moderator films)

Deze film maakt gewoon waar wat hij belooft "Very Bad Things" alleen pakt het bij mij voor de filmscore goed uit. Vermakelijke beetje zieke zwarte comedie. Daar hou ik wel van.

Damn wat wordt deze laag gewaardeerd. Aan de reacties te lezen zou je ook denken dat de meesten nog nooit een zwarte komedie gezien hebben.

Onwaarschijnlijk, kant op willen, moraal ? Heerlijk over the top, grappig en luguber filmpje vind ik dit. Begint gewoontjes, maar al snel beginnen de verschillende personages hun donkere kantjes te tonen (met als topper Lois (kung fu ) en Diaz op het trouwfeest.

Wat mij betreft mist MM wat gevoel voor humor af en toe. Vond het een heerlijke film, ook bij herziening. Die 4* blijven mooi staan. Ondergewaardeerd hier.

PS: die andere poster (met Diaz en kettingzaag) is inderdaad een stuk beter.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat mij betreft mist MM wat gevoel voor humor af en toe.

Mee eens, maar dan niet voor deze film. Ik hou erg van zwarte humor alleen hier was er veel zwart maar wat minder humor wat resulteert in een 3.

avatar van Goodfella

Goodfella

Samen met Wild Things uit hetzelfde jaar onderschatte uberpulpfilm inderdaad!

avatar van gertos

gertos

Onderhond schreef:

Precies wat ik dacht, haha! Niet om het één of ander, maar iemand enig idee hoe dat lieve schatje heet dat zo vakkundig aan die badjashaak wordt gehangen?

Wil wel meer van haar zien!

Groet!

gertos schreef:

Wil wel meer van haar zien!

Groet!

Ja ik weet wel wie dat schatje is ze gaat door het leven als Carla Scott alsook Kobe Tai. Mocht je meer van haar willen zien dan raad ik je aan om in de "alleen voor volwassenen" hoek van de videotheek te gaan snuffelen O, ja laat wat weten als je wat gevonden hebt

avatar van gemaster

gemaster

Net weer gezien en verhoogd naar 4*. Echt een heerlijke film die helemaal over-the-top gaat. Vooral Slater gaat helemaal los. Ik heb ook geen enkel idee waarom de film hier en op IMDb zo'n relatief laag cijfer krijgt. Dit is zwarte komedie op zijn best.

avatar van soekenahh

soekenahh

Echt Geniaale Film.

Alles, gaat echt ook mis. Ziek Hoe Slater alles maar eventjes oplost. En ook echt goed geacteerd. Die paniek, die kalmte van Slater. Ik heb echt genoten.

avatar van Thomassio

Thomassio

vermakelijke film:

goed geacteerd, leuke humor en vet verhaal.

avatar van Leno

Leno

Domme film. De serieuze toon komt totaal niet overeen met de gebeurtenissen zodat je je ook helemaal niet kunt inleven met de karakters of het verhaal. Sommige stukken zijn best leuk bedacht, maar er is voor een volkomen verkeerde weg gekozen.

Het einde was helemaal bagger, jammer.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Helemaal met Leno eens. Het verhaal is leuk bedacht. Je vraagt je af, hoe komen ze uit deze problemen? Ze slaan de plank compleet mis. Vooral Diaz op het eind, absoluut niet serieus te nemen.

Ik zag de film meer dan 2 jaar geleden, en zelfs toen vind ik het ronduit bagger.

Wie gaat er nu ook comedies serieus nemen . Ben er van overtuigd dat het in ieder geval niet de film is die de plank misslaat.

avatar van gemaster

gemaster

Inderdaad. Beetje raar om dit allemaal serieus te gaan nemen.

avatar van Edamboy

Edamboy

Lekkere zwarte comedy. Vooral Christian Slater is lekker op dreef als heel foute jongen. Ik waardeer de film met 3,5

avatar van Leno

Leno

Onderhond schreef:

Ik maak duidelijk dat de serieuze toon van de film niet overeenkomt met de belachelijke gebeurtenissen. Dus de film neemt zichzelf serieus terwijl er onwerkelijke scenes in voorkomen die haaks op de film zelf staan, wat betreft toon. Ik vind het daardoor ongepast en zelfs irritant, met als toppunt het einde.

Bij een film als Idle Hands bijvoorbeeld kan ik het zeker wel waarderen. Daar snapten de filmmakers wel het verschil tussen komedie en drama en gaan ze die niet door elkaar halen zodat er een mislukt mengsel overblijft dat geen kant kan kiezen.

Leno schreef:

Dus de film neemt zichzelf serieus....

Vraag me toch echt af waar deze film zich serieus neemt dan. Very Bad Things is volgens mij niet meer of minder dan een goede zwarte comedie met lekkere bijtende, cynische humor.