• 9.379.080 stemmen

Me and You and Everyone We Know (2005)

Drama / Komedie | 91 minuten

Genre: Drama / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Miranda July

Met onder meer: John Hawkes, Miranda July en Miles Thompson

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot Me and You and Everyone We Know

Christine Jesperson is een eenzame performance-kunstenares, die bijverdient als taxichauffeuse voor oudere mensen. Ze gebruikt haar artistieke visies om de dingen en mensen naar wie ze verlangt dichterbij te brengen. Richard Swersey (John Hawkes), een pas gescheiden schoenenverkoper die zijn twee zoontjes probeert op te voeden, hoopt stilletjes dat er fantastische dingen gaan gebeuren. Maar wanneer Christine toenaderingspogingen onderneemt, raakt hij in paniek. Richard's zevenjarige zoon Robby heeft ondertussen een pikante internetrelatie met een onbekende vrouw, en zijn veertienjarige broer Peter laat zich als proefkonijn gebruiken door twee oversekste pubermeisjes.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Leuk, warm en komisch filmpje. Bizarre en komische situaties, leuke personages, lekker gek en toch nergens geforceerd. Naar het einde toe moet de film iets aan kracht inleveren en ook het einde , het eindigt namelijk niet eens, maar een werkelijk einde zou vast ook niet passen in een film als deze was niet overweldigend. Maar dat was eigenlijk het enige geschikte bij een film als deze. Makkelijke 3,5*, leuke film.

avatar van vanholst

vanholst

wat een slechte film, slecht verhaal, enge lelijke domme personages en zeker die hoofdrolspeelster irriteerde me mateloos, ik moest deze film zien met school, ik hoop dat ik dit soort films nooit meer hoef te zien.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Interessante personages, langzaam maar toch goede tempo en wat psychologisch allemaal. De film is erg rustgevend en op sommige momenten erg mooi, ondanks er niet heel veel gebeurt. De relatie tussen de vader en de eldercab vrouw was het minst boeiend van allemaal. De kinderen waren toch veel boeiender.

avatar van mikey

mikey

Elke keer als ik deze titel zie dan denk ik aan die tent van tracy emin: everyone i ever slept with 1963-1995.

avatar van gotti

Geweldig portret over verschillende mensen, van jong tot oud, die kampt met liefdes- en relatieperikelen. Nimmer zag ik het zo rauw, maar lief en vooral echt. Heerlijk, ook na herziening!

Bam! 5*

Een film zoals deze zou ik wel vaker willen tegenkomen. Er zit een beetje vanalles in, maar ik vond hem vooral warm en grappig. Ook de thematiek spreekt me erg aan. Hoedje af voor Miranda July.

avatar van latrat

latrat

mikey schreef:

gaf je hem daarom 1,5? O_O

Malick

Toen ik deze film voor het eerst zag was ik compleet geshockt en van de kaart af, de hele film werd ik een vreemde trance gebracht die naar mijn mening moeilijk lijkt te verwoorden. Dit naïeve droomdebuut van Miranda July is sympathiek, heerlijk en absurd visueel mooi maar vooral een film die als een klaproos een glimlach op je gezicht tovert. En dan niet zomaar een glimlachje maar eentje die dagen op je gezicht zit en niet van je af te krijgen is. De personages hebben allemaal wel iets waardoor ze anders tegen het leven kijken. Ze voeren strijd met zichzelf, vrienden en omstanders om maar te zoeken naar dat eeuwige bestaan van geluk. De absurde situatie waar ze soms in zitten zijn allemaal menselijke trekken en vooral herkenning kwam om de hoek kijken. Verder is de soundtrack warm en gevoelig en de vioce-over van July sprankelend te noemen. Deze film die zijn positie in mijn top twintig stevig heeft ingenomen blijft daar zeer zeker pronken. )) < > ((

avatar van BadAap

BadAap

Juist, die trance had ik ook Jammer alleen van die irritante hoofdrolspeelster.

avatar van jacobz

jacobz

halverwege uitgezet.

1 GROOT DRAMA. En sinds wanneer laten ze keiharde porno zien om 2 uur s'middags? absoluut geen aanrader

avatar van nightbreed

nightbreed

jacobz schreef:

halverwege uitgezet.

Ik snap niet waar jij het over hebt, je hebt duidelijk niet gekeken want deze film was er niet eens op vandaag.

Vanwege problemen met de rechten hebben ze een andere film uitgezonden en die film (my summer of love) bevatte geen schokkende beelden zoals harde porno (nee, een blote borst is geen harde porno, ook geen porno en zelfs geen soft porno).

Hou het in het vervolg gewoon bij de feiten aub.

Sommige mensen zeuren gewoon om het zeuren zelf

avatar van jacobz

jacobz

kwam deze film niet vandaag om 2 uur?

Als je de film half hebt gezien kan je waarschijnlijk aan de korte omschrijving bovenaan afleiden dat dit niet de film is die jij gekeken hebt ...

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

maar goed ook. Ik wilde hem nog gaan kijken vandaag, maar lag weer eens op bed. Mooi, niks gemist dus.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

jacobz schreef:

kwam deze film niet vandaag om 2 uur?

Dat was deze.

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Erg leuke en goed doordachte film.

Voornamelijk ook interessant om te kijken, al snap ik dat mensen die moeite hebben met de velen creatieve uitdrukkingen waarop de verschillende verhalen van de verschillende personages in de film verteld worden niet zien hoe goed deze film eigenlijk is.

Irriteerde me alleen een beetje aan de hoofdrolspeelster.

En dan bedoel ik met name haar stem.

avatar van judithl155

judithl155

Super mooie ontroerende intrigerende film met lekker vage verhaal lijnen en een heel herkenbaar en mooi thema

avatar van missl

missl

ik hou zeker wel van dit soort films maar dit is echt te taaie kost voor me. er gebeurd niks, ze spelen niet briljant, het is niet grappig. echt niks speciaals aan deze film

Malick

Niets speciaals aan deze film. Misschien moet je eens kijken bij wie de fout ligt?! De film of jou houding....

avatar van timburton

timburton

Malick schreef:

Accepteer hun mening nou. Ik ga jou toch ook niet irriteren dat ik gewoon Verhoeven een dikke kolere regisseur vind? Daar sta jij ook niet op te wachten, lijkt me. Ik vond "Me and You and Everyone We Know", tamelijk smaakloos. Maar misschien was dat ook de bedoeling. Er speelde niemand echt briljant, maar het was wel te pruimen. Al had ik soms het idee dat het een beetje een quasy-arthouse film was. Doe maar gek en bizar, dan vindt Europa het vast een mooie film. Amerikanen zijn nou ook niet echt de beste filmers, maar ik heb me toch wel vermaakt. Vooral die twee Amerikaanse meisjes waren hilarisch in beeld gebracht. Een weerspiegeling van de Amerikaanse verveling.

Malick

Waarom accepteren als de fout bij de kijker zelf ligt. Wij accepteren andersmans niet onderbouwde mening al te vaak. Ik pas daarvoor en ga in discussie! Als ik iets slecht vind, of niets aan vind dan kijk ik eerst naar mezelf. Waardoor komt het? Mijn houding? Heb ik me niet voorbereid etc.

En over Verhoeven kan ik makkelijk zijn het is mijn achternaam. Heb niets met Paul Verhoeven en zijn films!

avatar van Theroin.

Theroin.

Hmm, niet 'mijn' film. Veel over gehoord en verwacht dat dit wel in mijn straatje zou passen, maar toch niet helemaal.

Ik vond het geen slechte film, integendeel, maar ik vond 'em 'zoet' en hoewel dit normaliter geen ergernis vormt had ik dit nu wel. Dit kwam ook vooral door de hoofdrolspeelster/regisseuse. Ik ergerde me behoorlijk aan haar, bijvoorbeeld met die goudvis op die rijdende auto (het 'afscheidsspeechje'), de sokken die ze om haar oren deed in de schoenenwinkel en het aanspreken van de ex van die meneer die ze leuk vond met het I love you-lijstje. Normaliter houd ik juist van dit soort taferelen en films maar zij verpestte het een beetje voor me.

Toch drie sterren, want hij keek lekker weg en nogmaals, een slechte film vond ik het niet. Ik vond de andere personages (vooral de vader met de twee zoontjes en de meisjes), maar aangegrepen heeft het me niet. Ik vond het een beetje 'geforceerd hip'.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Dit is een caleidoscopische kijk op hoe mensen met hun verlangen tot intimiteit en genegenheid omgaan in deze maatschappij. Er worden allerhande visuele stijlmiddelen en dubbele lagen ingezet om de boodschap zo duidelijk mogelijk te maken. En daar gaat de film een tikkeltje mee de mist in, want de karakters blijven allemaal steken in zielloze marionetten van het plot. Nooit heb je het gevoel dat het om echte mensen met echte gevoelens gaat, daarvoor zijn hun keuzes te absurd en te onwaarschijnlijk. De dialogen worden uitgespuwd alsof ze allemaal net een cursus huis-tuin-en-keuken-filosofie achter de rug hebben, zelfs als het uit de mond komt van kleine kinderen of tieners.

Ik had deze film graag fantastisch gevonden, maar helaas is het dat gewoon niet. Wat blijft zijn de sfeervolle beelden en de soms lekker sadistische humor. Ook worden er op speelse wijze controversiele onderwerpen als pedofilie en ontluikende seksualiteit bij kinderen onder de loep genomen. Een tamelijk gedurfde zet.Maar tegenover soortgelijke films als Magnolia, American Beauty of Happiness kan het echter niet op.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Hier en daar vergelijkingen met Todd Solonz' Happiness. Subtiel, soms nogal wrang maar het gaat nergens te ver. Hoewel weinig bijzonders, een fijne, warme en aangename film.

Kleine 3.5 *

avatar van .Fee.

.Fee.

Leuk, leuk, leuk. Alleen ik had steeds het gevoel dat het verhaal nog moest komen en toen was ie alweer afgelopen. Maar door deze film wel erg geïnteresseerd geraakt in het werk van Miranda July. Moet ik toch maar eens meer van gaan opzoeken.

3,5 ster

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Prachtige film. Erg mooi beelden geleid met uitstekende muziek. Her en der kalmerende stiltes. Ook qua acteren is het een dikke genoot. En niet te vegeten vooral paar onvergetelijke scenes. Heerlijke debuut. 4*

avatar van Yugnav

Yugnav

wat moet dit voorstellen:S

avatar van gauke

gauke

Ik had een meer hartverwarmende film verwacht en werd een beetje moe van al die met eenzaamheid worstelende mensen, vooral omdat het nogal op afstand bleef, raakte het me niet echt. Vakkundig in beeld gebracht, dat wel, maar toch.........

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Meest positief in het oog springend was de muziek, gevarieerd van toon maar altijd rustig op de achtergrond voortkabbelend, passend bij het warme innerlijk van de film. Maar ondanks een aantal geinige personages ( met name die 2 vrouwen die vreemde briefjes aan hun deur ontvingen waren goed op dreef ) deed het mij uiteindelijk allemaal veel te weinig.

De personages kregen tijd zat om hun fouten goed te maken, wat hier gewoon niet werkte omdat ik John Hawkes i.t.t. Miranda July niet echt goed in zijn rol vond passen. Het kwam allemaal net wat te geforceerd raar over. Miranda July ' I `m Gonna be a Star ' was daarentegen lekker droog en buitte haar onzekerheid wel uit in de vorm van humor.

Bleef leuk om te volgen, maar de banale, pre - puberale humor vond ik gewoon net even wat minder grappig. Een film die genoeg leuke scenes ( o.a. de visscene op de weg en de scene op het grasveld ) in de aanbieding heeft met redelijk camerawerk, maar mij over de gehele lijn wat teleurstelde. Ik werd nooit echt ontroerd of bewogen om mee te leven met de personages en dat terwijl ze nou ook weer niet vreselijk onsympathiek waren, maar het op dat moment gewoon even niet in zich hadden.

Liever een Little Miss Sunshine of een Muriel `s Wedding! 3,5*

avatar van navulverpakking

navulverpakking

Yugnav schreef:

wat moet dit voorstellen:S

ja precies. dat zegt eigenlijk al genoeg !