• 9.376.802 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Felicity Jones en Irrfan Khan

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 13 oktober 2016

Plot Inferno

"His greatest challenge. Humanity's last hope."

In Inferno wordt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wakker in een Italiaans hospitaal, waar hij aan geheugenverlies blijkt te lijden. Samen met zijn dokter, Sienna Brooks, probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Er is wel haast bij aangezien er een psychopaat rondloopt die een wereldwijde plaag wil verspreiden.

Robert Langdon

Vayentha

Marta Alvarez

Florence Hospital Taxi Driver

Shinobi schreef:

Het begint gelijk al bij het plot; een soort van virus dat wereldwijd losgelaten dreigt te worden die het merendeel van de mensheid uitdunt. Dit kaart enkele belangrijke thema's aan, zoals overbevolking en hoe hiermee om te gaan. Des te jammer is het dat 'Inferno' hier vrijwel niets mee doet, wat zich resulteert in een simpele klopjacht.

Het boek besteed meer aandacht aan het thema overbevolking, inclusief de morele dilemma's die hierbij komen. Iets wat de film inderdaad laat schieten. Film had beter een half uur langer kunnen duren en wat meer uitdieping en rustmomenten.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Een wereldwijd virus dat gestopt moet worden? Ik ken een film die daar origineler mee omgaat.

avatar van j.post915

j.post915

gisteravond gezien erg van genoten ijzersterker thriller zit genoeg diepgang in waar men tegenwoordig mee te maken heeft

avatar van Angel1984

Angel1984

Ijzersterkverhaal, met veel diepgang. Verhaallijn gaat echt wel over de huidige gang van zaken nu in de wereld. [Als je een beetje bekend bent met Illuminatie zul je hier herkenning in vinden.] Spannend met onverwachte wendingen. Ondanks een toch enigszins voorspelbaar einde weten ze toch het einde de spanning er in te houden. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er een vervolg komt. Note: Ik heb het boek niet gelezen, want ik vind verfilmingen meestal erg tegenvallen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Welbeschouwd is deze film geen 1,0* waard -eerder 2,5*-, maar deze geef ik gewoon uit principe. Je mag best een boek aanpassen naar een film en dan een en ander veranderen - Adaptation is daar een briljant voorbeeld van hoe het goed kan gaan-, maar als er dan een een schrijver is met een beetje lef en je past dat einde aan naar zoiets zwaks als dit, dan verdien je gewoon strafpunten. En het is ook niet dat de rest van de film nu zo overdonderend was dat ik dat dan maar vergeef.

Als thriller was het boek al geen succes - dat boek, de beste van Brown overigens, was vooral als ideeënroman geslaagd. Brown ging ook vrij diep in op de materie en thematiek rond overbevolking en de pest in de middeleeuwen, een stukje interessante inhoud die in deze verfilming vrijwel volledig wordt genegeerd. Op momentjes komt het langs omdat je er nu eenmaal niet omheen kán, maar Howard is veel meer geïnteresseerd erin een spannende film te maken, maar echt spannend wordt het nergens. Deels ligt dat aan het bronmateriaal, met veel toevalligheden, deus-ex-machina's en de geijkte trucjes van Brown die na vier boeken Langdon niet meer weten te verrassen.

Acteerwerk is ook matig. Hanks speelt op de automatische piloot (in Sully was hij een pak beter), Jones is niet overtuigend, Sy voelt zich overduidelijk niet op zijn gemak in het Engels (zijn stukjes in het Frans overtuigen wel) en Foster krijgt te weinig tijd om echt iets boeiend neer te zetten.

Dan zijn er af en toe momenten die aardig zijn (vooral die beelden/hallucinaties/nachtmerries van Hanks zijn prima) en als geheel verveelt de film ook niet echt, dus op een vrije avond of luie zondagmiddag helpt dit je wel de tijd door,maar dat is het dan ook.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Viel mij wat tegen allemaal. Angels & Demons was veel leuker.

avatar van MrKowalski

MrKowalski

Het is voor mij begrijpelijk dat niet alle details van het boek meegenomen kunnen worden als scene in een film. Zo ontbreken er een aantal interessante passages uit verschillende hoofdstukken.
Ook voelen de passages die wel zijn verfilmd soms een beetje afgeraffeld aan.

Wat voor mij echter onbegrijpelijk is is dat het plot niet meer klopt, de uiteindelijke conclusie word veranderd. Zo blijft het virus nu in de film een half-world-killer. Terwijl het in het boek alleen een niet-vruchtbaarheidsvirus was.

avatar van sweetlover100

sweetlover100

Drone en mobiel komen ook in het boek voor... virus maaktde mensen onvruchtbaar. Maar niet alle mensen.

Dat maakt al veel duidelijk. Dat kon ik namelijk totaal niet opmaken uit de film. Ik had wel verwacht dat het 'no signal' stuk in het boek zou voorkomen. Het kwam op beeld gewoon niet best over.

avatar van MartMovie

MartMovie

Wel aardig maar geen hoogvlieger. Was de eerste Dan Brown film waarvan ik niet het boek heb gelezen. Ik hoop dat deze beter was dan de film. En ik denk dat het ook mijn laatste film is met actrice Felicity Jones. Alle mensen wat heeft dat mens grote voortanden. Dit leidt zo af dat ik nergens anders meer naar kan kijken.

avatar van huiguh

huiguh

Aardig popcorn vermaak, zelfde niveau als zijn twee voorgangers.

avatar van rep_robert

MartMovie schreef:

Hoop dat je geen Star Wars fan bent, anders staat je nog wat te wachten

avatar van rep_robert

sweetlover100 schreef:

Film maakt dat inderdaad niet duidelijk en dat is toch een afknapper, want niet iedereen leest de boeken.

avatar van chevy93

chevy93

Aazhyd schreef:

Deze? The Social Network (2010)

MartMovie schreef:

Vond haar juist wel cute door oa die gezichtseigenschappen.

avatar van dualcia

dualcia

Ik lees weinig boeken. Ik ben zo'n type die thuis dan liever een film opzet in plaats van langere tijd te investeren in een boek. Maar toen ik een half jaar geleden drie weken in mijn eentje vertoefde in Barcelona trok ik overal Inferno uit mijn tas: in parken, restaurants, barretjes en bij het strand. Dán lees ik wel graag. En Inferno was zeker geen straf om te lezen. Echt van begin tot eind een heerlijk boek om te lezen.

Rond die tijd was al bekend dat Inferno dat jaar nog in de bioscopen zou draaien en ik heb hier een half jaar dus ontzettend naar uitgekeken. Het gaat toch altijd wat makkelijker om een film nogmaals op te zetten, in vergelijking met het lezen van een heel boek. Gisteren was het eindelijk zover!

Het kon eigenlijk alleen maar teleurstellen met de verwachtingen die ik had en op die manier ging ik eigenlijk ook de bioscoopzaal in. Maar alsnog heeft het enorm teleurgesteld. Er zijn zoveel onderdelen die me bij zijn gebleven in het boek en die ik hierin ontzettend miste, maar bovenaan staat toch de hele thematiek rondom Dante's inferno, de pest en de overbevolking die als rode draad door het boek liep. Dit wordt in de film even snel verwerkt, om er vervolgens meer een actiefilm van te maken waar meer de focus wordt gelegd op Langdon en Brooks die proberen te ontsnappen van de mensen die hen achtervolgen.

Ik begrijp dat niet alles in de film verwerkt en uitgediept kan worden, maar als ze er dan wél een nutteloos stuk in verzinnen waar Langdon en Sinskey opeens een liefdesachtergrond in hebben, dan word ik wel een beetje boos. Wat een verspilling van tijd en het goede verhaal in het boek. En dan ben ik nog niet eens begonnen over het slechte Hollywood-einde. Ik vond het einde in het boek juist erg origineel en creatief bedacht. Het zorgt ervoor dat je nog meer gaat nadenken over die dilemma's met de overbevolking en is gewoon ontzettend sterk als einde. Het einde van de film: tja. Dat is wel erg laf en makkelijk. Ook jammer van de slechte uitwerking van andere personages als de provoost en Elizabeth Sinskey, maar ik begrijp dat dat er allemaal niet in paste.

Ik weet niet zo goed welk cijfer ik wil geven, omdat ik de film en het boek nog even niet los van elkaar kan zien. Ik ben denk ik nog vrij mild omdat ik het verhaal in het boek zo goed vond, en tegelijkertijd streng omdat ik het heel erg vergelijk met het boek. Tot het gedeelte dat ze naar Venetië gaan, is het een prima film en is het ook leuk om te volgen. Zo zonde dat alle thematiek en daardoor ook een deel van het mysterie verloren gaan.

*3 voor nu dan.

avatar van imsafewithyou

imsafewithyou

Zo zonde zo zonde. Ik vond de andere twee films erg goed, maar bij deze.. De hele film is alleen een erg lange klopjacht. Het hele verhaal is aangepast, zoals al eerder is gezegd.

Vooral het einde liet me met veel vraagtekens achter.. Ik vond het einde uit Dan Brown's boek sterk en verrassend en ik vind het heel jammer dat er nu een soort Hollywoodeinde gemaakt is waarbij alles goed komt. Ook vind ik het jammer dat Sienna nu de bad guy is geworden. Sowieso, de bommen, het complot met de Turkse mannen, het liefdesverhaal van Langdon.. Het had zoveel beter gekund. Jammer, want ik had er echt goede verwachtingen van!

avatar van Zeriel

Zeriel

Boek niet gelezen, vast niet zo slecht....

Interessant thema, wat in de film helemaal niet uitgewerkt wordt. Er is halfslagtig gekozen voor een achtervolgingsfilm die vlees noch vis is.

De film rammelt verder aan alle kanten, en heeft een probleem met het tempo, sommige scenes zijn overbodig (die met dingetje van Borgen)

Het einde is gewoon ruk, ik begrijp dat dat in het boek een stuk interessanter is. Dat zou toch niet mogen, bij een boekverfilming.

Blijft over toplocaties, met een paar aardige scenes.

avatar van Dominootje

Dominootje

Duurt net wat te lang.. Maar wel verrassende twists en niet helemaal voorspelbaar (ja tuurlijk einde wel) . Als je de eerste twee leuk vond, zou ik ook deze aanraden!

avatar van orko82

orko82

Degenen die regelmatig films kijken of detectives lezen zien waarschijnlijk al van mijlenver de plot aankomen. Weinig verrassend allemaal. Dit was naar mijn mening bij de vorige twee films ook al het geval. Het is alsof de regisseurs jou de niet de ruimte willen geven om zelf het mysterie op te lossen. Heb wat vertrouwen in de biosbezoeker en lever niet alles in hapklare brokken aan.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

erg matige film. Deze film kon mij niet boeien. Borduurde erg veel voort op de vorige 2 films en die waren een stuk beter.

avatar van ikspeeldebas

ikspeeldebas

Helaas is de film slechter als het boek. Wat vaker is bij boek verfilmingen.

avatar van pierre18

pierre18

Nieuwigheden van Dan Brown zijn er nu wel vanaf. Steeds dezelfde plot twists en wederom dubbelspionnen. Ook het nodige schietwerk erbij.Dat zo'n professor dat geschiet op m steeds accepteert. De nadruk in de films van de laatste 10 jaar ligt veel te veel op de acties en bijdehand gedoe. Dat gaat altijd ten koste van het verhaal. Alleen bij Bond werkt dit nog hand in hand.

Jammer. Stoppen maar met boeken van Brown te verfilmen.

avatar van cosper

cosper

Vermakelijk, maar een totaal onzinnig plot wat door het goede regisseerwerk van Ron zowaar nog acceptabel overkomt.

avatar van mrklm

mrklm

Ron Howard is de meeste van de popcornfilm: zijn films zijn nooit vervelend, maar je bent ze eigenlijk al haast vergeten zodra je de bioscoopzaal hebt verlaten. Met Inferno maakt hij deze laag gespannen verwachtingen waar: een onzinnig verhaaltje met een hoog Batman-vs-Riddler-gehalte, gevuld met vage raadsels en nog vagere antwoorden. Een beetje dit niveau dus:

Vr: What weighs six ounces, sits in a tree, and is very dangerous?

A: A sparrow with a machine gun.

En zo hobbelt Tom Hanks van het ene historische gebouw naar het andere in een bizarre zoektocht naar een virus dat op enig moment tot ontploffing moet gaan komen. Uiteraard zijn er de nodige twists, maar het gaat werkelijk he-le-maal nergens over. Howard weet het visueel allemaal interessant te houden, bovendien zijn Ben Foster en Tom Hanks nooit saai om naar te kijken en dus is het allemaal redelijk te pruimen. Maar zeker ook niet meer dan dat...

avatar van baspls

baspls

Robert Langdon ontwaakt in een Italiaans ziekenhuis, hij heeft een hoofdwond en kan zich niets meer van de afgelopen dagen herinneren. Als een Italiaanse politieagente probeert om hem te vermoorden slaat hij samen met zijn dokter op de vlucht. Hij ontdekt dat hij betrokken is in een complot om een plaag te verspreiden...

Tom Hanks zette weer een sterke hoofdrol neer als de Kunstgeschiedenis expert Robert Langdon. Naast hem vond ik Felicity Jones het ook wel goed doen, krijg al zin om haar te zien in Star Wars: Rogue One.

Inferno is eigenlijk het vierde boek in de reeks. Er waren wel plannen voor het verfilmen van Het Verloren Symbool, maar de pre-productie verliep zo slecht dat zowel Ron Howard als Tom Hanks dreigde te stoppen. Toen werd Inferno uitgebracht in 2013 en Sony kocht te rechten en Howard koos het eerdere boek maar te laten zitten. Ik heb het boek niet gelezen, maar ik begrijp van degene die dat wel hebben gedaan dat Howard het boek maar vrij losjes opvolgt. Dat hoeft niet perse slecht te zijn (soms is het boek flut en de film geweldig), maar meestal is het dat wel.

Inferno is prima opgenomen. Degelijke cinematografie en de surrealistische droombeelden waren ook wel geinig gemaakt. Hans Zimmer maakt een prima soundtrack voor de film, met zowel orkestrale als elektronische muziek. Tijdens de finale hadden ze wel beter gewoon klassieke muziek kunnen gebruiken, er werd immers een concert gegeven.

Ik vond de film niet heel erg tegenvallen, maar ik vind The Da Vinci Code en Angels & Demons wel in alle aspecten beter. Het boek heb ik niet gelezen dus daar kan ik het niet mee vergelijken, maar ik vond dat de speurtocht in de film aan de korte kant was. De raadsels liggen erg op de achtergrond en de film gaat meer over morele kwesties en 'het redden van de wereld'. Verder zijn er ook de gebruikelijke onwaarschijnlijkheden, maar los daarvan vond ik het een prima thriller.

De film begint al interessant en mysterieus, we zien weer veel mooie gebouwen en uiteindelijke wordt de film ook best spannend en krijgen we plot-twists voorgeschoteld. Het kunsthistorische aspect had van mij wat groter gemogen, maar verder heb ik toch niet veel te klagen. Leuk popcorn vermaak van Howard.

avatar van tbouwh

tbouwh

Op naar het boek voor de (kunst-)historische achtergronden, de beter uitgewerkte problematiek over overbevolking en voor een einde dat vele malen beter en spannender is, baspls

avatar van wwelover

wwelover

Boeken niet gelezen, maar vorige delen herinner ik mij als zeer vermakelijk. Inferno is ook vermakelijk, maar ben ondertussen wel wat meer eisend van een film en Inferno wordt gaat nooit echt diep. De cast is prima en het ziet er ook goed genoeg uit. Maar echt spannend wordt het nooit. Weet niet of het boek ook zo is, maar vond het zelfs behoorlijk voorspelbaar. Maar ach, voor een keertje op de zaterdagmiddag kijkt hij goed weg.

avatar van Rosicky

Rosicky

Middelmatig. Vond de gimmick met het geheugenverlies aan het begin erg irritant en gekunsteld. Dat de film daarna grotendeels voorbij gaat aan de interessante morele thema's die worden aangestipt, is ook doodzonde. Jammer dat Howard op die momenten puur kiest voor achtervolgingen en niet voor een beetje inhoud. Want zo spannend is het werk dat hij uiteindelijk aflevert nu ook weer niet. Zit geen scène in die me zal bijblijven. Maar toch, ondanks dat alles, heb ik me vrij goed vermaakt. Krappe voldoende.

avatar van Binnetie

Binnetie

Deze film lijkt me op zich wel de moeite waard. Moet je nu ook de andere delen gezien hebben of is dit een op zichzelf staand verhaal? Ik lees namelijk regelmatig over Angels and Demons en The Da Vince Code, maar heb beide delen niet gezien.

Binnetie schreef:

Het zijn losse verhalen, wel dezelfde hoofdpersoon. Je kan er dus probleemloos heen