• 9.377.805 stemmen

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: James McTeigue

Met onder meer: Natalie Portman, Hugo Weaving en Stephen Rea

IMDb beoordeling: 8,1 (1.238.344)

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot V for Vendetta

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...

avatar van Rosicky

Rosicky

Onderhond schreef:

Bollocks, zoals ze het zelf zo mooi zeggen in de film. V is niks meer dan de leider van een volksrevolutie. Geen enkel moment gedraagt hij zich als terrorist. Voor zover ik weet sterft er ook geen enkele onschuldige door zijn acties.

Weg revolutie dus. Zeker als je voor de tigste keer een toekomstverhaaltje voorgeschoteld krijgt over een dictatuurstaat die het volk in controle houdt dmv angst. Voskat zegt het mooi : [met een politiek randje dat ongeveer zo scherp is als een bolletje wol.. Enkel saai, simplistisch en uitgekauwd geneuzel in dit filmpje wat de inhoud betreft.

Het helpt ook niet dat V For Vendetta ook nergens serieus is. Een superhero verhaaltje dat zich niet verheft boven een simpel superhero plot. Het helpt ook niet dat V de hele film rondloopt met een lachend masker. En zo zijn er ontelbare zaken die de film niet echt helpen. Weaving die acteert als een disneyfiguur met een sugarrush ('t is niet makkelijk nee, acteren vanachter een masker, maar moet je daarom de hele tijd met je hoofd lopen schudden ?), Portman die er voor de zoveelste keer niet veel meer van terecht brengt, het semi-poëtisch geleuter van V (semi-filosofisch zou ik het niet willen noemen), de vreselijk slecht gechoreografeerde actiescenes, dat clubje mensen dat gevolgd wordt in hun huis en in de kroeg (de Truman Show faalde daar ook al in).

Maar de grootste sof was ongetwijfeld de contrastscene tusssen V in de brand en Portman in de regen. Niet één maar twee keer werd het getoond, kwestie dat we het allemaal gezien zouden hebben. V is vuur, Portman is water. Wauw!

Enige positieve wat ik in deze film terug kon vinden is het acteerwerk van die politiekerel. De rest is junk vernist met een uitgekauwde politieke waarschuwing. Wat een slechte film.

Edit: en dan vergeet ik nog het obligatoire V grapje: V Voor VVreed slecht.

Wat een onzin allemaal. Portman die slecht acteert? een politieke boodschap zo scherp als een bol wol? waar haal je ze vandaan... Ik denk niet dat wij dezelfde fil hebben gezien.

Die quote van dat bolletje wol komt van Voskat. Vond het mooi verwoord.

Maar uhm, zeg vooral waarom het onzin is. Dit is verspilling van digitale inkt zo.

avatar van Rosicky

Rosicky

We kunnen wel oneindig gaan lopen discussieren en een welles/nietes gesprek houden, maar dat zal ook niet opschieten. Ik vond Portman geweldig in haar rol, en V ook uitstekend neergezet worden door Weaving. Stephen Rea speelt heel goed als agent, en het meest knuffelbare karakter van de film - Gordon Ditrich - vind ik ook heel goed.

Daarbuiten vind ik het zeker geen standaardsuperhelden verhaal en neemt de film zichzelf wel degelijk sireus. Als oprecht dramatisch en met een waarschuwende boodschap. Dat kan alleen het jongere "Watchmen" V for Vendetta navertellen.

avatar van Freerunner

Freerunner

Erg goede film, een van mijn favorieten zelfs.

Goed staaltje acteer werk en erg sterk plot.

De achterliggende gedachte achter deze film komt er goed uit.

avatar van powerman

powerman

Aparte nogal zware film, maar wel een hele mooie film met een boeiend verhaal en een aardige sfeer. Een onderwerp dat steeds terugkeert in de maatschappij. Wat angst gecreëerd door de regering (en de bevolking een aangepaste "waarheid" voorspiegeld) met de bevolking doet. En zo al hun vrijheden inleveren en in de greep worden gehouden door dit Regime.

Tijd voor "V" dus.

Mooie boeiende film en erg goed geacteerd door Hugo Weaving (V) die alleen een masker draagt zodat je niet zijn gezichts uitdrukkingen kunt zien, maar hoe hij zijn rol neer zet, zijn de emoties goed voelbaar/waarneembaar.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Als je van dit soort films houd echt een ontzettende aanrader.

De actie is ronduit spectaculair en de regisseur laat nergens steken vallen.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Erg mooie unieke film zoals zo velen van ons ze graag zien.

Hugo Weaving in zijn beste rol ooit! Verborgen achter een geweldig masker weet hij toch heel overtuigend emotie naar de andere kant van de beeldbuis te brengen. Een van de beste en meest overtuigende personages die ik heb gezien, en dat is dan een man achter een masker nontheless! Erg knap!

De stem en lichaamstaal is dan vanzelfsprekend het belangrijkste, en dat heeft Hugo erg goed begrepen. De stem heeft hij ook zeker, op zeer unieke manier bezorgt hij de briljant uitgeschreven monologen.

De teksten en Hugo vond ik zeker het allerbeste aan VfV, en ook het einde mag er wezen! Niets op aan te merken!

Ik vond de setting wat minder, en er had meer sfeer in kunnen zitten. Dit heeft veelal met elkaar te maken.

De moderne/nabije toekomst/heden-achtige setting kon ik niet echt door mijn strot krijgen. Dit had ik graag wat duidelijker of meer uit proporties gezien. Die Matrix-achtige scene's mogen ze er van mij helemaal uit donderen! Nul toegevoegde waarde!

Naast dit gegeven en dat ik de muziek niet echt bijzonder vond, is het een uitstekende film, don't get me wrong. Ik zou echter liever mijn punten opsplitsen.

Dan krijgt Weaving van mij zeker de volle 5 sterren!

V for Vendetta: 3 out of 5

avatar van AGE-411

AGE-411

Deed me aan dat verfilmd boek van Orwell denken met die communistische varkens-honden.

avatar van Clor

Clor

TheThirdMark schreef:

Als je van dit soort films houd echt een ontzettende aanrader.

Ik kan nu een uitgebreide review schrijven, maar TheThirdMask slaat de spijker hier op zijn kop! Mooie superheldenfilm, wat verrassende wendingen en een heroïsche onderliggende gedachte, geplaatst in een interessant idee van een toekomstige staat.

Wel echt een film voor in de bioscoop, of waar je je hele huis voor moet verduisteren en een avond voor uittrekt, dan komt ie beter tot z'n recht dan een vrije middag achter de computer. De grootsheid en donkerheid van de scènes maakte best een redelijke indruk op mij.

avatar van AGE-411

Guy Fawkes

Gunpowder Plot

avatar van Miron

Miron

Een van de laatste shots -waarin de opstandelingen hun maskers afdoen- vond ik er belachelijk goedkoop uitzien.

Het is de regisseur niet gelukt om een grootse, heroïsche sfeer te creeren. Het epische, theatrale drama uit de graphic novel ontbreekt hier volledig.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

V for Vendetta bevat sublieme en krachtige begin- en eindscenes. Daartussenin blijft het een sterke politieke film, die helaas wel een totalitair 1984-karakter heeft. Echt origineel is dat niet te noemen, maar gelukkig wil het niet vervelen. Kortom prima film met een mysterieuze Agent Smith met masker en de altijd jofele Natalie Portman.

avatar van the.real.deal

the.real.deal

Zeer goeie film op alle vlakken, zeker een aanrader kan niks anders zeggen.

avatar van maxwevalli

maxwevalli

eindelijk terug in de top 250 waar deze film meer dan thuis hoort.!

avatar van thomasjoey

thomasjoey

Super film.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Dit vond ik eigenlijk gewoon een slechte Hollywoodfilm, zoals er velen zijn. Sfeerloos en nergens origineel. Begint eigenlijk met een vrij vermakelijk begin maar kwaliteitsvol mag het niet gezien worden. Daarna krijg je een soort dramagedeelte die mij niet geraakt heeft. En uiteindelijk moet er wel een spectaculair einde komen, maar qua uitwerking en eigenlijk ook qua plot al even slecht als de voorafgegane gebeurtenissen en dialogen.

avatar van Kilii

Kilii

-Verhaal : 4,5

Het verhaal is fantastisch, ik heb me geen enkele moment bij deze film verveelt.

-Plot : 4,5

De beste scène was dat hij omringd werd door soldaten bij de metro. En dat hij zei : Ik hoop voor jullie dat ik hier niet meer sta, eer jullie geen kogels meer hebben. Want tegen dat jullie herlaad hebben, zijn jullie allemaal dood. En ook natuurlijk de inmens grote opkomst van de V. aanhangers...

-Acteerprestaties : 4,0

(bijna) niets op aan te merken de rol van V. is uiteraard fantastisch vertolkt.

-Tijdsduur : 4,0

Zoals ik al zei heb ik me geen moment verveelt tijdens deze film !

-Effecten : 4,0

Ik zal dan maar eens afronden, voor ik nog meer verklap.

Deze film is ZEKER de moeite waard !!

Ik geef deze film een mooie rating van 4/5

avatar van Spetie

Eindelijk dan ook deze film gezien. Om de een of andere reden had ik altijd het idee dat deze film me niet zo zou bevallen en achteraf gezien klopte het voorgevoel helaas ook. V for Vendetta moet gedragen worden door Natalie Portman en Hugo Weaving. Nu vond ik Portman nog wel aardig spelen, maar Weaving heeft eigenlijk alleen zijn stem. V loopt immers de hele tijd met dat masker op en op de een of andere manier kvond ik het juist geen cool personage. Juist door het masker mist hij wat mij betreft toch een klein beetje een echte coole uitstraling. Ook de dialogen en monologen zijn maar weinig veelzeggend. Deactiescenes waren dan nog wel aardig, waarbij vooral het einde van de film er bovenuit springt. Toch kan ik er niet meer dan twee sterren aan kwijt, want in zijn geheel was het voor mij toch een behoorlijk ange zit, waarbij het goede laatste kwartier veel te mager is om de film van de ondergang te redden.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Spetie schreef:

Het masker is juist één van de redenen dat ik het zo goed vind. Ten eerste omdat Hugo Weaving, ondanks dat hij een masker op heeft, een goede prestatie neerzet. En ten tweede omdat het de hele film door een mysterie is wie er achter het masker verscholen zit. Gelukkig laten ze het niet zien, anders zou het hele mysterie verbroken zijn. Dat zou zonde van de film zijn.

avatar van maxwevalli

maxwevalli

en weer uit de top 250 wat un gekke shit lijkt wel als somigge mensen extra laag stemmen..!

avatar van Spetie

wyatt earp schreef:

Ja als het werkt bij iemand, zoals bij jou dus kan ik wel begrijpen dat je het goed vindt. Bij mij werkte het dus juist omgekeerd. Ik kwam nooit in de film en spannend werd het voor mij ook nooit. Maar goed, mooi natuurlijk voor degenen die er wel van hebben genoten en dat zijn er velen zo te zien.

avatar van Dinny

Dinny

meeslepende film, met meer inhoud dan menig film over ons huidig systeem en waar het toe leidt.

in het begin had ik het gevoel niet in de film te geraken... dat veranderde dus enorm naarmate de film vorderde..

op het einde bijna een traantje weggepinkt

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Ik heb V bekeken met veel verwachting, maar vond het eigenlijk tegenvallen.

Het opzet is goed enzo, en ook kwa acteerwerk is het best goed, maar toch mag dat alles niet baten want de film raakte me voor geen fluit en geïntresseerd was ik zeker niet.

Ook de eindscenes waren een beetje vaag imo.

avatar van dinhus

dinhus

Een leuke film, ik kwam 'm toevallig tegen en bleef kijken, vanwege V met dat enge masker. Het is niet makkelijk om in 't ritme te raken van de film, maar dan toch kwam ik erin en voor ik 't wist, was ik alweer een uur verder. Kortom: een leuke film en vooral een origineel geheel.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

dinhus schreef:

Mwuah, zo origineel vond ik het persoonlijk niet, het doet allemaal denken aan Big Brother.

avatar van Xstriem

Xstriem

Deze film is niet helemaal mijn genre, moest er wel even inkomen. De hele film bleef ik een beetje problemen houden met de vele onnodige en wollige zinnen van V.
Zijn stem en de nuances die hij daarin legt, zijn bijzonder goed.... dat dan weer wel.

Ik vond het eind van het verhaal erg makkelijk te voorspellen. Niets origineels. Was wel een gaaf gezicht met al die mensen met maskers en capes. Wel heel goedkoop toen iedereen z'n masker afdeed, tegelijk. Iemand noemde het al een keer eerder
Het is dat het een film is uit 2005 én dat niet heel veel mensen deze film echt kennen, maar anders had ik met carnaval zo'n masker gehaald;-)
3 van de 5 sterretjes

avatar van krosnicky

krosnicky

1 van de betere actie films

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Een wegkijk film, niets meer, niets minder. Op zich wel aardig. Maar hoef de film niet nog een keer te zien. Niet echt mijn favoriet.

** en een half

avatar van Pinoy

Pinoy

Sterke Film Leuke Quotes V is lachen in het eind gevecht en Natalie is leuk om naar te kijken. Of Te Wel.. gewoon kijken toppertje