- Home
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via NLZIET
Plot V for Vendetta
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."
Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...
Evey
Lewis Prothero
Dascomb
Delia Surridge
Jordy
Tamelijk afgezaagd 1984-achtig filmpje met heel... veel... geouwehoer, (inderdaad) van die quasi-interessante Reloaded dialogen.
Een paar scenes zagen er nog wel prachtig uit, zoals die dominostenen, maar ik vond het allemaal toch wat te magertjes voor ruim 2 uur film.
2,5 *
Prudh
Een beetje raar dat in alle replies maar 1 of 2 keer de vergelijking met Orwell te berde is gebracht, terwijl er zo'n 10 keer gesproken werd over de "kritiek op wereld zoals het er nu aan toe gaat". Zeer duidelijk gebaseerd op '1984', en best goed ook.
Wat het commentaar over het quasi filosofische geouwehoer betreft: ik vond dit goed passen bij het personage V. Het gaf hem meer character. Als hij niet veel zou verschillen van de andere personages in de film was hij weinig superheld meer. Buitendat paste zijn taalgebruik bij zijn gehele klassieke imago dat zijn huisinterieur uitstraalt. En praatte hij in de graphic novel niet ook al zo? (dit was geen retorische vraag, you tell me)
Ik ging naar de bios met een hoge verwachting en die verwachting werd overtroffen, wellicht omdat ik nog bijna niets van de film af wist. Een aangename verrassing met een goede mix van verhaal, actie en dialoog. En Natalie.
otherfool
M'n vriendin wilde liever naar Capote maar ik heb haar kunnen overhalen tot V for Vendetta. Helaas... dit kon wel eens één van de grootste teleurstellingen van 2006 worden...
Uit allerlei dingen kun je halen dat V for V zich afspeelt in de nabije toekomst, maar de acties en de simpele kritiek en waarschuwingen komen wel zo gedateerd over, dat je je minimaal 50 jaar terug waant. Alsof de huidige westerse mens zich zo gemakkelijk laat ringeloren door een stel schreeuwende idioten, en daarbij waarden als democratie en persvrijheid gewoon weggooien. Dat valt me echt tegen, Vendetta is zo simplistisch in dat punt...
Maar goed, suspend your disbelief, laten we meegaan met de film. In principe is het wel een interessant gegeven; hoe ver kan en mag je gaan om een corrupte overheid omver te werpen? Valt het te tolereren dat daarbij onschuldige slachtoffers vallen? Daar kun je nog wel een paar boompjes over opzetten.
Helaas doet de film dit dan weer juist *niet*. V wordt niet serieus tegengesproken (Evey doet 1 korte poging, maar schikt zich daarna al snel in haar meester's ideeën) en de tegenstand bestaat puur uit karikaturale bad guys. Het evenwicht is compleet zoek. Dat verlet de kijker natuurlijk niet de zaak eens rustig te overdenken, maar het is teleurstellend dat de makers dit zelf blijkbaar niet doen.
Nog meer negatieve punten zijn de hoogdravende, maar nietszeggende dia-/monologen, het personage van Fry (er met de haren bijgesleept, en net zo snel weer verdwenen), het gebrek aan actie, een betere uitleg over het wie en waarom van V en ten slotte de liefdesverklaring tussen beide hoofdrolspelers; onnodig en onbeholpen. Verder vraag ik me af wat er met Evey gebeurt als ze voor de 2e keer bij V weggaat; hoe overleeft deze enemy of the state dat, bij wie woont ze, hoe ontwikkelt ze zich? Tenslotte moet ik helaas ook zeggen dat Portman me voor het eerst niet echt bevallen is; ook zij kan deze film niet omhoog krikken.
Is V for Vendetta dan helemaal waardeloos? Nou nee. Ondanks de simpelheid en doorzichtigheid is het een film met een interessant uitgangspunt waarover je best eens kunt discussiëren. Verder speelt Rea zijn rol als vermoeide detective met overgave en vond ik de slotscenes best indrukwekkend.
Al met al een voldoende voor het idee, maar ruim onvoldoende voor de uitwerking. 2 milde sterretjes.
Rianneke_Dan
Opzich wel een goeie film, acteerwerk kon er mee vooruit.
Jammer dat er weinig actie in zat, en dat het praten ruim over de top was.
Verhaal zat verder wel goed in elkaar, maar helaas geen topper naar mijn mening.
Mug
Kijk, "Hollywood" presteert het toch zo nu en dan een uitermate interessante 'actie'film te presenteren op het witte doek.
Ditmaal "V for Vendetta". De film blinkt uit met een voornamelijk Britse cast (m.u.v. de twee hoofdrolspelers), een fantastisch script met een mooie balans van spanning en humor.
Maar het absolute hoogtepunt van de film is toch Hugo Weaving, die voornamelijk moet acteren met zijn stem. Na Claude Rains in The Invisible Man (1933) is Weavings stemkunst een van de betere ooit op het grote scherm. Weaving citeert (verboden) Shakespeare one-liners en zijn eerste ontmoeting met Portman mondt uit in een verbluffende monoloog waaruit 80% van de woorden beginnen met de letter 'V' [hulde trouwens hier voor de ondertitelaar die flink aan de slag kon met de Nederlandse taal]
Het dieptepunt. De actiescene in het ondergrondse met de afrekening, inclusief (aaargh) Matrix slow motion trucjes...met lelijke special effects rondom de messen in de lucht; iets waar ik zo'n hekel aan heb.
Vier vriendelijke vermeldenswaardige vermaak-sterren voor dit verrassende vuurwerk in het vernederende en verontwaardigende vilmaanbod...
thunderball
Gistern eindelijk gaan zien, schande dat ie hier nergens in W-N.Brabant draait, de dichstbijzijnde bioscoop was of VLissingen, of Breda, of Antwerpen.
Nou dan is de keus niet moeilijk: 'm op een groot scherm in Antwerpen gaan zien!
Heel eerlijk:
ik vond 'm goed, maar niet zo goed als ik gehoopt had.
Had eerst hier op moviemeter alle reaktie's zitten lezen en dat maakte mijn verwachtingen alleen maar nog groter!
Een heleboel dingen die ik hier las zijn toch echt jullie eigen interpretatie's en niet zo zeer wat je in de film daadwerkelijk te zien of te horen krijgt of bedoeld wordt.
ik dacht dat je echt issues aangestipt zou krijgen als: mag verzet ten kostte van alles gaan, is terrorisme geoorloofd en slachtoffers dragen hun steentje bij.
Maar dat viel wel mee, eigenlijk komt dat nauwelijks ter spraken, hoog uit ter loops.
En ik wist dat er niet heel veel actie in zou zitten, maar je kunt beter zeggen dat het gewoon praktisch ontbreekt, vond ik toch wel een tegenvaller.
Niet dat ik hem slecht vind, ik vind hem goed, heel intrigerend, maar had hem toch nog net iets beter of spannender of nog meer bijzonder verwacht.
Misschien moet ik hem eerst nog maar eens zien,
voor als nog nu 4 sterren
IcU
De film is totaal anders dan wat ik er van had verwacht. De trailer is erg misleidend en liet me denken dat ik naar een groot actie spectakel ging kijken. Dat was dus totaal niet het geval. Het ging hier niet alleen om het uiterlijk, maar had zowaar ook een inhoud. Het diepgaande politieke verhaal met hier en daar wat plotwendingen en clichés is niet minder dan perfect uitgewerkt. Een geweldige cast laat zien wat ze waard zijn en zetten de rollen enorm goed neer. Alle acteurs weten te overtuigen en ze weten de juiste gevoelige snaar te raken bij de emotionele scènes. Daarnaast heeft het prachtige beelden, een benauwende sfeer en fantastische muziek. Dit onder leiding van een knap staaltje regie. Er wordt goed gebruik gemaakt van mooi, effectief camerawerk en een vlotte montage. Ook is wel te merken dat de makers van The Matrix Trilogy er mee aan de slag zijn geweest. V for Vendetta lijkt op het eerste gezicht een hele andere film, maar een aantal punten in de film zijn exact hetzelfde. Zo zijn er ook slomo vecht scénes, en is het verhaal lichtjes afgekeken. Gelukkig houdt de gelijkenis daar wel op.
Is er dan geen nadeel? Helaas wel. Het verhaal gaat soms iets te diep op een aantal dingen in waardoor het soms net iets té langdradig is, naar mijn mening. Maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door een aantal geweldige scenes. 4½*
V for Vendetta is een revolutie in de filmwereld, omdat het verhaal, tenminste dat vanuit de 'point of view' van V, sympathie voor terrorisme creëert.
Bollocks, zoals ze het zelf zo mooi zeggen in de film. V is niks meer dan de leider van een volksrevolutie. Geen enkel moment gedraagt hij zich als terrorist. Voor zover ik weet sterft er ook geen enkele onschuldige door zijn acties.
Weg revolutie dus. Zeker als je voor de tigste keer een toekomstverhaaltje voorgeschoteld krijgt over een dictatuurstaat die het volk in controle houdt dmv angst. Voskat zegt het mooi : [met een politiek randje dat ongeveer zo scherp is als een bolletje wol.. Enkel saai, simplistisch en uitgekauwd geneuzel in dit filmpje wat de inhoud betreft.
Het helpt ook niet dat V For Vendetta ook nergens serieus is. Een superhero verhaaltje dat zich niet verheft boven een simpel superhero plot. Het helpt ook niet dat V de hele film rondloopt met een lachend masker. En zo zijn er ontelbare zaken die de film niet echt helpen. Weaving die acteert als een disneyfiguur met een sugarrush ('t is niet makkelijk nee, acteren vanachter een masker, maar moet je daarom de hele tijd met je hoofd lopen schudden ?), Portman die er voor de zoveelste keer niet veel meer van terecht brengt, het semi-poëtisch geleuter van V (semi-filosofisch zou ik het niet willen noemen), de vreselijk slecht gechoreografeerde actiescenes, dat clubje mensen dat gevolgd wordt in hun huis en in de kroeg (de Truman Show faalde daar ook al in).
Maar de grootste sof was ongetwijfeld de contrastscene tusssen V in de brand en Portman in de regen. Niet één maar twee keer werd het getoond, kwestie dat we het allemaal gezien zouden hebben. V is vuur, Portman is water. Wauw!
Enige positieve wat ik in deze film terug kon vinden is het acteerwerk van die politiekerel. De rest is junk vernist met een uitgekauwde politieke waarschuwing. Wat een slechte film.
Edit: en dan vergeet ik nog het obligatoire V grapje: V Voor VVreed slecht.
Macmanus
Slechtste Comic verfilming sinds Daredevil!
8.2 op IMDB? Jeetje mina, hoe is het mogelijk.
Zoals al gezegd neemt jet another comic book verfilming zichzelf veel te serieus. En schotelt weer het zoveelste verhaal over een Hitler achtig type voor. En dan ook nog dat soort van dagboek dat Portman vind achter een muur? O man kan het nog lammer.
En dan die actie, tsss we leven in 2006 Wachowski's o nee McTeigue. Wat een oma montage.
Ja 0,5 zou ik misschien hebben gegeven als ik niet zoveel nog belabberde films zou hebben gezien. Mijn gevoel zegt, 1,5* maar waar deze film dat hele extra punt aan te danken heeft ben ik nog niet helemaal achter.
Captain Pervert
Ik vond het juist een erg leuke en originele film. Er zat minder actie in dan ik verwachtte, maar ik vond het gegeven van Groot-Britannië als fascistische staat prima uitgewerkt, zodat ik dat niet eens heel erg miste. Echt een goede comic-adaptatie.
V was ook uniek, met name grappig, vooral omdat hij de hele tijd in Shakespearian English praat, dus een stuk welbespraakter dan een Batman of een Spider-Man.
En, in tegenstelling tot alle andere superheldenfilms, blijft het masker dit keer zitten waar het zit. Het is jammer dat er (kennelijk) geen vervolg komt die wat meer uitlicht wat V nu wel en niet kan. In die zin vond ik in deze film zijn achtergrond (het hoe en waarom) maar matig belicht.
Goed gedaan, 4 sterren.
een erg boeiende Science-Fiction / Actie
met een leuk verhaal en goede acteurs.
4,5 ster
Madecineman (moderator films)
V for Vendetta, niet echt de intelligente actiefilm met een boodschap die het pretendeert te zijn. Als een film mij een boodschap wil meegeven dan graag op een manier die mij aan het denken zet. Met deze uitgekauwde weg van de minste weerstand en semi-filosofische onzin werkt het dus niet. Dan zie ik 100x liever Batman of Spiderman de wereld redden van een gemuteerde, krankzinnige prof.
Film maakt slim gebruik van de staat waarin de wereld zich heden ten dage lijkt te bevinden volgens de media. Angst voor terrorisme, fascistische machtsbeluste leiders die het volk onderdrukken en het volk dat het allemaal maar leidzaam laat gebeuren. Tja, het is niets nieuws qua thematiek en bovendien is het hier niet eens slim uitgewerkt. Cliché naar cliché stapelt zich op (complottheorieën met de regering in de hoofdrol, een katholieke bisschop met een voorliefde voor kleine meisjes, een fascistische staat met een allescontrolerende media (Big Brother is watching you revisited again) en zo kan ik de lijst nog wel even uitbreiden).
En dan V en zijn compaan zelf? Behalve het dragen van een oerlelijk masker, wat is nu eigenlijk de boodschap? V neemt wraak uit naam van zijn in de cel overleden buurvrouw. Een en ander kom ik dan te weten via een aantal scenes die wel erg gemakkelijk op het sentiment spelen. Het idee lijkt uiteindelijk dat met het opblazen van een paar cultuurhistorische oude stenen en dat als wij het volk onze derriere uit de zetel zouden willen verheffen de wereld veranderd kan worden. Beetje simplistisch als je het mij vraagt.
Film onbreekt het dan ook totaal aan enige filosofische of psychologische diepgang en is daarmee niet meer dan de gemiddelde superhero actie film, alleen erger ik me aan het feit dat de film zich wel zo graag anders wil voordoen. Behoorlijke tegenvaller 2 magere sterretjes omdat er toch enkele aardige visuele scenes inzitten.
Respekked
Bwah, de kijker wordt weer een keer niet serieus genomen. Hoeveel clichés moeten er voorbij komen om het publiek te vervelen.
Wat moet de persoon V nou voorstellen, met zijn quasi intellectuele geneuzel. Zijn 'verleden', de wraak, en het meisje dat hem weer een beetje mensch maakt. Dat hebben we echt al hondderduuzend keer gezien. En al die slechte teksten over liefde en het verlies van belangrijke personen. Echt slaapverwekkend.
De gevechten zijn wel aardig, vooral dat eind gevecht is leuk. Dank aan de Wachowski's waarschijnlijk.
FillumGek
Hele mooie film met een goede achterliggende gedachte. Om alles volledig te begrijpen moet ik hem nog eens herzien maar het is beslist geen standaard actie-filmpje. Weaving zet een erg overtuigende en zeer coole V neer ( het masker is echt tof!) en ook de andere acteerde uitstekend ( Portman, Hurt, Rea).
Het eindgevecht was inderdaad mooi hoewel ik het ietwat teleurstellend vond dat V dood ging. Wel weer mooi toen iedereen uit de stad opeens bij elkaar kwam in zijn gedaante, kijkend naar ontploffende regeringsgebouw.
****
JayLunar
Blergh, wat een onevenwichtige, zichzelf overschattende draak van een film. De makers zullen wel gedacht hebben: men neme een hele hoop Hitler-verwijzingen, wat populaire problematiek uit de aktualiteit en een pharmaceutische industrie-samenzwering. Gooi er dan een dik Hollywood-sausje overheen, en voilá... er rolt weer een meesterwerk van de lopende band. Ehmm, niet dus.
Een ongeloofwaardig, oppervlakkig, pretentieus misbaksel vol cliché's en plotholes. En die vet vervelende vent van een V, is dat een soort Scary Movie-variant op Morpheus ofzo? Belachelijk personage.
Enig lichtpunt is nog de rol van Natalie Portman. Met haar sterke optreden is zij dan ook totaal out of place in deze misser.
sinterklaas
De film is erg mooi gemaakt. De futuristische achtergronden gecombineert met de achtergronden van nu zijn ook echt de plaatjes in deze film. Vooral met dat grote scherm op het Picadilly Cirus. Wat ik wel een beetje jammer vond was dat de film wel erg weinig veelbelovende actiescenes bevatte. En de meeste zeggen dat de film vol zit met actiescenes in Matrix style. (Er zijn wel erg mooie actiefilms in deze film aanwezig maar dan maar 2 of 3 van maar 5 minutjes ofzoiets) Ook dat ellenlange gepraat en gepuzzel in deze film vond ik jammer. In mijn ogen gebeurde er op bepaalde stukken veel te weinig. Maargoed. De decors en achtergronden zijn wel mooi. De acteerprestaties zijn ook perfect en Nathalie Portman speelt de sterren van de hemel. Een van de mooiste en tedere scenes vind ik op dat moment dat Evy in de gevangenis de brief leest van een gevangende lesbie die dat eerder in diezelfte cel heeft geschreven. Dat trieste verhaal en de flashbacks die je er dan bij krijgt.
Die ondploffing van de Big Ben vond ik nou wel iets te ver gezocht.
Afgezien van de gebreken hierboven is dit toch nog wel een geslaagde film.
Ik verwachte niets van deze film maar achteraf is hij me verrassend goed bevallen. Het verhaal was goed en de film was boeiend. Natalie Portman en Hugo Weaving speelden voortreffelijk.
Behoorlijke sterke thriller over een mysterieuze vrijheidsstrijder die vecht voor zijn doel en daar alles uit de kast voor trekt. V werd sterk gespeeld en de hele film bleef daardoor interessant. Het verhaal ging ook steeds dieper en uiteindelijk zat er een prima einde aan. Zeker een aanrader voor liefhebbers van dit soort werk.
Leland Palmer
Redelijk cool filmpje dit! Omdat de film direct indrukwekkend begint is het niet moeilijk om de rest van de speelduur je aandacht er ook goed bij te houden. De film weet constant te boeien en kent een aantal geweldige scenes. Het personage V is supercool wat mij betreft. Dat haar, dat masker, de lange mantel, de stem en de geweldige vechtkunsten laten je toch elke scene weer boeiend naar hem kijken. Natalie Portman die de rol van Evey speelt begint een beetje moeizaam en kent jammergenoeg in de beginfase van de film een paar ongeloofwaardige scenes, maar na een tijdje weet ze dit goed recht te draaien. Erg sterke acteerprestatie van haar over het algemeen.
Het verhaal boeide me jammergenoeg wat minder. Het hele politieke gedeelte deed me niets en er ontbreekt veel te veel psychologishe diepgang. Het schijnt op een gegeven moment allemaal zo briljant in elkaar te zitten totdat een paar dingen jammergenoeg op een simpele manier worden afgeraffeld. De scenes waarin we zien dat Portman in de cel verblijft en erachter komt dat V de man achter ''alles'' is was redelijk sterk en ook als we erachter komen dat V dit alles doet om wraak te nemen uit naam van de zijn celmaat aan de andere kant van de muur was toch redelijke verrassend en leuk opgezet. Het verhaal bewijst dus toch dankzij een paar scenes redelijk intelligent in elkaar te zitten.
Geen bijzondere film, maar leuk vermaak voor een doordeweekse avond als deze. Dikke voldoende dankzij goede acteerprestaties van vooral Weaving en Portman en een paar leuke scenes!
De film kan verkeerde verwachtingen scheppen. Gemaakt door de makers van The Matrix, afgeleid van een stripverhaal, ... De film geeft niet perse een superheld af zoals we dat gewend zijn van Spiderman, Blade of Batman. Wel een anarchist in een deels politiek en literair avontuur. De film schetst een futuristische wereld, die toch quasi tijdloos aandoet met een zeer strikt regime dat werkt met een nultolerantie voor alles wat maar slecht blijkt te zijn. De kostprijs van dit alles is het opofferen van vrijheid, vrije meningsuiting, cultuur, creativiteit, intiatief, individualisme, ... Het volk moet een massa zijn die zich strikt houdt aan de eisen van de overheid. Een systeem dat op papier lijkt te werken, maar onleefbaar is in praktijk.
De anarchie komt dan ook niet van iemand met bommen en een hoop wapens (zoals Batman of Blade bvb), maar van iemand die net opkomt voor die vrije meningsuiting en culturele vrijheid. Niet voor niets dat hij daarom ook zoveel aandacht spendeert aan historische figuren als Guy Fawkes waar hij zich symbolisch aan weerspiegelt en citeert uit Shakespear en andere schrijvers. Het gebruik van het masker interpelleert net dat hij niet opkomt voor zichzelf of uit wraak maar voor de gedachtengoed die hij verdedigd. De verwijzingen naar Monte Cristo en Phantom of the opera zijn ook niet ver weg. Net als het regime dat een kruising is tussen Nazi Duitsland of Communistisch Rusland en Big Brother (George Orwell)
De film zelf is prachtig om te zien, al zal hij voor velen traag overkomen met de vele monologen door V. In mijn ogen zeer mooi gedaan, maar qua actie is het inderdaad wat minder. Met de muziek wordt de sfeer anders wel perfect weergegeven. Sommige scènes zoals de ontploffing in het begin van de film en de massa in opstand, verkleed als V zijn echt adembenemend. Het acteerwerk is niet altijd even denderend wat te verwachten is met een team dat vooral ervaring heeft in films als The Matrix en Star Wars. Al wordt de sfeer zoals ik al zei, heel goed weergegeven en lukt de film gelukkig in datgene waar de intenties liggen.
Niveath
Helaas niet zo'n bijzondere film als dat ik gehoopt had. Zulke verhalen liggen me niet zo.
Ik vond het laatste kwartier van de film het best, met de domino-scène en de finale. Helaas is alles wat zich daarvoor afspeelt niet in diezelfde sfeer.
Gelukkig zijn de hoofdrolspelers goed op dreef en maken er toch nog wat van.
Koolknakker
V for Vendettal is in een woord geweldig en is zeker 10 punten waard!
ik heb een lange tijd gewacht tot ik heb kon zien en en toen ik hem heb gezien heb ik enorm genoten. Ik vind de mannnier waarop de personages zijn uitgewerkt erg goed. vooral V vind ik geweldig door zijn gedrag en ik vind dat zijn uiterlijk simpel maar slim is ontworpen. Eerst moest ik aan het masker wennen vooral op de momenten dat hij boos is of hij met iemand vecht is het even "raar" te zien dat hij nog altijd blij kijkt. Ik vind het ook mooi te zien dat andere personages ook mooi zijn uitgewerk en geweldig geacteerd worden. Bijv. Bij een toespraak van de man die het land heeft overgenomen deed hij me erg denken aan hitler, en dan vooral in zijn geschreew handgebaren enz.
Het script vind ik erg goed geschreven en erg goed uitgewerkt. Ik vind het mooi om V een heel land te zien inspireren en te veranderen. en et einde is misschien een beetje overdreven of onrealistisch maar toch vind ik het vooral het einde geweldig.
In een woord vind ik deze film geweldig en zeker waard om nog 10x te zien.
10**********
Resistance breeds revolution.
Chainsaw
Aardig vermakelijke film. Deed me qua sfeer hier en daar wat denken aan Dwight H. Little's The Phantom of the Opera. De film bevat niet al teveel actie, maar leunt vooral op het drama en de acteerprestaties. Met dat laatste is overigens weinig mis, de castleden waren prima op dreef. Verder een paar aardige scènes voorbij zien komen (met name de scènes rondom dat Lark Hill instituut en de flashbacks van Valerie). Verder is het allemaal gewoon prima verzorgd en zit het aardig in elkaar. Bovengemiddeld wil V for Vendetta eigenlijk nergens worden, maar desondanks is het allemaal best interessant en aardig sfeervol.
Kleine 3,5 sterren.
Freerunner
Erg goede film, een van mijn favorieten zelfs.
Goed staaltje acteer werk en erg sterk plot.
De achterliggende gedachte achter deze film komt er goed uit.
Roel Bogers
Erg mooie unieke film zoals zo velen van ons ze graag zien.
Hugo Weaving in zijn beste rol ooit! Verborgen achter een geweldig masker weet hij toch heel overtuigend emotie naar de andere kant van de beeldbuis te brengen. Een van de beste en meest overtuigende personages die ik heb gezien, en dat is dan een man achter een masker nontheless! Erg knap!
De stem en lichaamstaal is dan vanzelfsprekend het belangrijkste, en dat heeft Hugo erg goed begrepen. De stem heeft hij ook zeker, op zeer unieke manier bezorgt hij de briljant uitgeschreven monologen.
De teksten en Hugo vond ik zeker het allerbeste aan VfV, en ook het einde mag er wezen! Niets op aan te merken!
Ik vond de setting wat minder, en er had meer sfeer in kunnen zitten. Dit heeft veelal met elkaar te maken.
De moderne/nabije toekomst/heden-achtige setting kon ik niet echt door mijn strot krijgen. Dit had ik graag wat duidelijker of meer uit proporties gezien. Die Matrix-achtige scene's mogen ze er van mij helemaal uit donderen! Nul toegevoegde waarde!
Naast dit gegeven en dat ik de muziek niet echt bijzonder vond, is het een uitstekende film, don't get me wrong. Ik zou echter liever mijn punten opsplitsen.
Dan krijgt Weaving van mij zeker de volle 5 sterren!
V for Vendetta: 3 out of 5
Vinokourov
V for Vendetta bevat sublieme en krachtige begin- en eindscenes. Daartussenin blijft het een sterke politieke film, die helaas wel een totalitair 1984-karakter heeft. Echt origineel is dat niet te noemen, maar gelukkig wil het niet vervelen. Kortom prima film met een mysterieuze Agent Smith met masker en de altijd jofele Natalie Portman.
Eindelijk dan ook deze film gezien. Om de een of andere reden had ik altijd het idee dat deze film me niet zo zou bevallen en achteraf gezien klopte het voorgevoel helaas ook. V for Vendetta moet gedragen worden door Natalie Portman en Hugo Weaving. Nu vond ik Portman nog wel aardig spelen, maar Weaving heeft eigenlijk alleen zijn stem. V loopt immers de hele tijd met dat masker op en op de een of andere manier kvond ik het juist geen cool personage. Juist door het masker mist hij wat mij betreft toch een klein beetje een echte coole uitstraling. Ook de dialogen en monologen zijn maar weinig veelzeggend. Deactiescenes waren dan nog wel aardig, waarbij vooral het einde van de film er bovenuit springt. Toch kan ik er niet meer dan twee sterren aan kwijt, want in zijn geheel was het voor mij toch een behoorlijk ange zit, waarbij het goede laatste kwartier veel te mager is om de film van de ondergang te redden.
chevy93
Heerlijke actiefilm en ook wel een beetje een thriller. Heb me uitstekend vermaakt en weinig op te merken over de film.
Wel een paar (grove) fouten.
Zoals het moment waarop hij beschoten wordt door een dozijn agenten. Zelfs met het beste kogelvest overleef je zoiets niet.. Of overleefde hij dit niet, omdat hij een soort van onoverwinnelijk monster is geworden door die experimenten?. Uiteraard was dit maar voor even, want even later overleed hij alsnog
Het ging mij soms wat te makkelijk af.
Voor de rest een ijzersterk personage en ook nog wel een goed verhaal! Jammer dat we hem uiteindelijk niet echt hebben gezien, maar waarschijnlijk is dat juist wel de kracht van deze film.
Zit een beetje te twijfelen tussen een 4,0 en een 4,5. Zal hem maar het voordeel van de twijfel geven
Vanwege de prachtige alliteratie:
V: The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous.
V: Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it's my very good honor to meet you and you may call me V.
V for Vendetta is een vermakelijke film, leuk uitgangspunt en het bevat veel interessante personages, die allemaal goed worden gespeeld.
De film begint ook lekker, er zit veel vaart in het verhaal, alleen na een uurtje kakt de film een beetje in, zit er weinig actie in en gaat men iets te veel diepgang brengen in de personages. Persoonlijk hoef ik dat niet zo erg in een film als dit. Allemaal net even te veel van het goede. Het laatste half uur wordt de draad weer lekker opgepakt en bevat de film veel leuke scenes tot het letterlijk " knallende" einde.
Leuke flick en heb me flink vermaakt met deze film, maar VfV is geen absolute topper of iets in die trend, daarvoor duurt het allemaal net iets te lang.
BjornH
Strength through unity, unity through faith.
Het blijft een van mn all time favorites. Hugo Weaving speelt zoals altijd perfect. Ik kan me haast geen sloechte rollen van hem herinneren. Bijna alles klopt aan deze film. Sfeer, muziek, acteerwerk, verhaal. Geweldig die monoloog die V er in het begin uitgooit zeg
Enige minpunt is Natalie Portman...Bahbah zeg, iets aan haar irriteert mij mateloos. Maakt niet uit waar zij in meespeelt, ze blijft voor mij altijd een zeer wankele factor :S

Dystopische thriller 'V for Vendetta' met Natalie Portman vanavond op televisie

Braveheart
Oorlog / Historisch, 1995

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
detectivedc comicsfascismerevolutiefascistdystopieregeringchancellor gebaseerd op stripwraakmartelenhatredmasked vigilantevengeful spirit activistvengeful dc extended universe (dceu)2020sloose adaptationantagonistic