• 9.379.579 stemmen

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: James McTeigue

Met onder meer: Natalie Portman, Hugo Weaving en Stephen Rea

IMDb beoordeling: 8,1 (1.238.603)

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot V for Vendetta

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...

avatar van rensie32

rensie32

Een bijzondere film. De personages worden zeer sterk neergezet door de acteurs en dan vooral het personage V. Portman is net iets te wisselvallig. Daarnaast complimenten over hoe de film in beeld is gebracht: schitterend.

De film staat bol van de monologen van V die meer zijn dan enkel wat tekst. Er wordt zeer veel gerefereerd aan bekende en minder bekende teksten van oa. Shakespeare. De Engelsen, die over het algemeen zeer bekend zijn met hun literatuurgeschiedenis, herkennen dit veelal en dit is een slimme truc om deze kijkers te binden.

Dan heb je ook nog de vele maatschappelijke kwesties die in de film worden behandeld (bisschop met de jonge meisjes, poltiek als het kwaad en terrorisme). Dit is allemaal goed in beeld gebracht en zat sterk in elkaar waardoor ik geboeid verder bleef kijken.

Alleen toen kwam het einde. Dit was wat mij betreft allemaal iets te toevallig, maar dat zal wellicht te maken hebben met het feit dat dit een stripverfilming is. Ondanks dat geef ik toch 4 sterren voor deze bijzondere film.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

V is niet echt een boeiend personage, terwijl een schurk meestal de kastanjes uit het vuur haalt en de massa aan zou moeten spreken, zij het positief of negatief. Zijn vertelselen doen denken aan opa `s die gemoedelijk verhalen over lang vervlogen tijden. De machtigste baas van het land waar V de strijd mee aanbindt is zo mogelijk nog vervelender: een schreeuwlelijk eerste klas, die beter gewoon zijn mond had kunnen houden. Mensen die doorgaans weinig woorden gebruiken zijn immers berekender.

V for Vendetta beschikt over een boeiend concept dat mij aan wist te spreken. Een angstige ( regeringsceptische ) bevolking wordt steeds meer in zijn vrijheden beperkt, terwijl het regeringsapparaat met harde hand regeert. De revolutie tegen de regering is wel leuk om te volgen, maar gaat op enkele cruciale punten de mist in. De film mist een grimmige sfeer, dieptepunt is nog wel als Evey wakker wordt en V lieflijk staat te koken, waarbij we tevens aanschouwen dat hij aparte handen heeft, waar hij nog geen 30 seconden later uiteraard op aangesproken wordt.

V en de filmopzet komen op mij dus te geforceerd en grappig over, je zou bijna denken dat V een nobele gast van edel is, die niet helemaal goed wijs is. Ik vond het ook nogal irritant om zijn lange monologen te volgen, de makers van deze film nemen de tijd om V zijn verhalen uiteen te laten zetten, alsof ze dachten dat iedereen geïnteresseerd was in zo `n hoop nonsens. Overigens vond ik het persiflage van de tv komiek op de machtigste leider van het land wel grappig.

De scene met de dominostenen, de camera die als een regendruppel naar beneden valt op het hoofd van Evey en het feit dat V zich uiteindelijk niet liet verleiden om zijn masker af te doen, konden mij wel bekoren. De actie is helaas nogal ondermaats.

V for Vendetta had een boeiendere uitwerking verdiend, door zich een grimmig(er) karakter aan te meten, alle humor op het persiflage na eruit te sodemieteren en zijn personages minder te laten brabbelen en in huiselijke sferen laten vertoeven. Overigens waren de decors ook weinig verheffend en had er veel meer gedaan moeten worden op visueel vlak, met de toekomstsetting. Een vrij vermakelijke film, die zijn torenhoge libido nooit waar weet te maken. 2,5*

avatar van DVD-T

DVD-T

V for Vendetta maar eens herzien, aangezien ik niet helemaal tevreden was over mijn stem die hiervoor stond. Een herziening is toch niet zo'n goed idee geweest. Ik kon me er weinig van herinneren, en zeker niet dat het een beetje een overtrokken saaie film was.

V heeft best een interessant plot. Dat wordt helaas compleet om zeep geholpen door de semi-intellectuele dialogen en de saaiheid daarvan. Waarom zo moeilijk doen over een best gemakkelijk te volgen verhaaltje. De film heeft wel wat diepere lagen met de politiek die er op dat moment in Engeland speelt, maar om daar nu zo interessant over te doen gaat even aan mij voorbij. De actie zag er verder best leuk uit, maar na het zien van vele films niet meer dan erg standaard met de zelfde soort effecten uit vele andere films, oa uit de matrix trilogie. Weaving doet het best goed hoor, ware het niet dat zijn karakter door het script wat vlak blijft. Een ander motief dan een ordinaire wraakactie zag ik er helaas niet in. Portman laat verder ook niets bijzonders zien. Hurt doet het leuk als kanselier, maar door een scène aan het einde een beetje belachelijk gemaakt.

Voor ruim twee uur is het verhaal helaas wat oninteressant, en doen vooral veel saaie scènes de film wat de das om. Acteerwerk is van een groot deel van de cast dik in orde, en de actie is dat ook. Slechte herziening gehad en dat kwam vooral door dat overdreven moeilijke gedoe waar de film vol mee zit. Mijn stem verlaagd van 3.5* naar een erg krappe 2*.

avatar van huVILEub

huVILEub

Mooie film. Prachtig verhaal. Het was even wennen aan de vaste uitdrukking van het masker, maar daar raakte ik al snel aan gewend.

avatar van Minotaures

Minotaures

Goed film waar je je gedachten bij moet houden. Het gaat om vele feiten dat zich toen afspelen die langzaam bij elkaar gepuzzeld worden.

Goed mes- en vechttechniek, stoere outfit, goed acteerwerk, score was goed en Natalie Portman altijd;

Ook wel leuk hoe iedereen in een Vendetta outfit naar een nieuwe toekomst marcheerden. Spijtig dat Vendetta stierf, ook een beetje jammer dat die zijn masker aanhield, maar dat maakte het nog extra mysterieuzer.

Wel overigens een beetje raar dat zo een Fingerman dat meisje met de bril doodschoot... maar bij het einde deed iedereen zijn masker af en je zag haar ertussen. Very weird.

avatar van Wassup !

Wassup !

Onlangs nog maar eens bekeken en het blijft een erg leuk filmpje tot op heden. Zo vond ik het verhaal en de setting rondom deze film erg te pruimen. De personages kwamen ook helemaal tot hun recht in deze film. Zo vond ik het hoofdpersonage V ook erg goed spelen. V for Vendetta is een film die je in geen enkel geval aan je voorbij mag laten gaan.

avatar van Montorsi

Montorsi

'God Shave The Queen'

Het enige leuke grapje in een verder overdreven serieuze film die verdrinkt in al zijn coolheid. Het gedoe met dat masker en die quasi-poetische dialogen van V komen eigenlijk enkel neer op heel veel interessantdoenerij. Zo'n film waar je de hoofdpersonages toch maar niet herkenbaar in beeld moet brengen, met een schaduw precies over het gezicht enzo. Erg vervelende opzichtige truucjes waar ik me vaak aan erger.

V is dan heel nobel ofzo, en alleen bezig de Chancellor omver te werpen en de samenleving te laten zien dat zij de macht hebben, maar ondertussen gaat hij om onduidelijke redenen tekeer in een gestyleerd actieballet. Terwijl hij dus gewoon al dood wil slacht hij burgers af (want uiteindelijk zijn dat ze toch ook gewoon) die hij eigenlijk wil bevrijden. Terwijl zijn doel is te sterven. Waarom? Iemand? Verder een film die een inmiddels enorm afgezaagd politiek klimaat neerzet, waar de partijsymbolen, legeruniformen en een druktemakertje op een zeepkist maar weer uit de kast getrokken worden. We zouden toch maar niet doorhebben dat het een fascistische en totalitaire staat is zeg.

Ik stoorde me ook aan die vervelende simpele symboliek elke keer. Evey die dan in de regen staat, en V in een vlammenzee. Ahja water en vuur, jaja. En dan krijg je een heel verhaaltje over een kettingreactie die in gang gezet gaat worden, en laten we ook nog even een stel dominosteentjes zien. Voor als u het nog niet had begrepen.

En dan bestaat de hele cast uit de Britse acteurselite. Stephen Fry, John Hurt, allemaal uitstekend op dreef, zelfs in zo'n film als deze. Maar het hoofdpersonage is dan een Amerikaanse die zich totaal niet staande kan houden met dat geforceerde Britse accentje. Klonk echt nergens naar. Al was het wel in lijn met haar algehele acteerniveau hier.

Dan rest er een film die nog best wegkijkt, maar te lang duurt en geen enkele interessante invalshoek biedt. Behoorlijk schrijnend als je beseft wat de film denkt te zijn.

avatar van Black Math

Black Math

Niet echt mijn ding. Af en toe mooie beelden, van bloemen, de regen, soms een leuk kleurenfiltertje, maar niet echt vaak. Enige poging tot sfeer wordt tenietgedaan door de irritante soundtrack die continu te horen is. Portman komt nooit overtuigend over, al is ze leuk om naar te kijken, hoewel dat ook op een gegeven moment ophoudt.

Verhaaltje redelijk vermakelijk, maar nou niet bepaald origineel.

1,5*.

avatar van booyo

booyo

Zo dan, dacht na het eerste uur echt dat dit potentieel top-10 materiaal zal worden. Wat een intense sfeer, en enorm pakkend en origineel verhaal. Weet niet waarom, maar dit gevoel nam erna wat af.. Wat overigens niks afdoet aan de film, want het is erg goed! Prachtige dialogen, en Weaving zet als V een prestatie van jewelste neer. Nathalie Portman begint zo langzamerhand één van mijn favoriete actrices te worden, steengoed speelt ze weer. En wat is ze mooi, zelfs zonder haar! Al met al een zeer goede film, maar helaas net niet de topper die het leek te worden.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een prachtige film die veel ontzag wekt vanwege het herkenbare politieke gehalte. Zowel onderwerpen uit het verleden als actuele zaken passeren in een bepaalde vorm de revue. Dat maakt de film zowel van alle tijden als kenmerkend voor zijn tijd. Dit in combinatie met een prachtig verhaal, goede rollen - John Hurt die in 1984 nog een slachtoffer van het regime speelde, is nu zelf een Big Brother-achtig figuur - en vette actie. Een uitstekende film!

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Dikke tegenvaller.

Ging het goede zin zitten voor een film die redelijk goed gewaardeerd werd. De comic (DC) vond ik niet heel erg vet, maar het leek mij toch een uitstekend uitgangspunt voor een goede actie/thriller. Helaas is V, al in de comics, nooit mijn favoriete karakter geweest. Vooral al dat quasi-filosofische gedoe trok me niet echt. Uiteraard, de looks zijn tof, het masker is vet, maar de dialogen zijn bekrompen en overgoten met verschrikkelijke poëzie die mij totaal niet aanstaan.

Echter, het grootste probleem ligt niet in de karakters (Weaving en Portman spelen goed), maar het sukkelende verhaal. Er zit gewoon geen spanning in. Waarschijnlijk kwam dit onder andere door het feit dat het regime van Sutler (gespeeld door Hurt, erg leuk gecast ) totaal niet goed in beeld wordt gebracht. Enkel het censuur wat de partij doordrijft is duidelijk, echter, de wrede praktijken die hierbij moeten gepaard zijn, worden niet goed naar voren gebracht. Wat volgt is voor mij een held met masker die een regering ten val probeert te brengen. Het is niet echt interessant en hier had echt veel meer uit moeten worden gehaald. De boodschap die aan de film wordt meegeven vind ik totaal niet meer actueel (dat wil zeggen, in het Westen), en daarom oninteressant.

Het stijltje is iets wat de film nog een beetje aangenaam maakt. De grijstinten zorgen voor een duister sfeertje, met de rode accenten van V die direct opvallen. Ik vond dit zeker geslaagd, en onderscheidde zich daarin ook van een 'normale' film meer tot een graphic novel. De actie is ook van voldoende niveau, maar aangezien het niet tot de rode draad van de film behoord, niet dragend en kan de film dus niet redden. De scene in The Underground was klassiek (als in onorigineel) maar wel leuk in beeld gebracht.

Al met al een zeer teleurstellende film die de verwachtingen niet waar kan maken. Het simpele verhaal en de niet overtuigende V zullen er vast voor zorgen dat ik deze film niet lang vast zal houden.

Een van mijn persoonlijke favorieten. Aangrijpende film met een ijzersterke boodschap.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Toen ik deze film ging kijken had ik geen idee wat voor film het zou worden. En hij heeft zeer positief verrast.

De hele combinatie/afwisseling tussen de actie die 'V' levert en de tijd dat Evey 'gevangen was hield de balans van de film erg goed in evenwicht.
Het verhaal is goed verzonnen en het wordt ook op een erg mooie manier neergezet.

De personages werden ook erg goed neer gezet. Portman toont als Evey erg realistische emoties en ook V is een erg stoer personage die sterk overkomt als iemand die zijn woorden ook wel zal bewijzen/waarmaken. Alleen was hij niet altijd even goed te verstaan (te koppig om ondertiteling aan te zetten )

Al met al dus een erg goede film die ik zeker vaker ga bekijken.

avatar van El ralpho

El ralpho

He's in all of us.

Simpelweg een prachtstuk te noemen omdat alles klopt aan deze door de Wachowski broertjes geproduceerde prent. De film speelt zich af in 2019 waar kanselier Sutler de scepter zwaait. Deze moderne 21e eeuwse variant van Adolf Hilter laat het land beduidend leiden onder zijn dictatuur waartegen de terrorist V (subbliem vertolkt door Weaving) zich door de gehele film heen fel verzet. Per toeval komt hij in contact met Evey (Portman) die hem gedurende de film steeds meer bij gaat staan in zijn plan om het totalitaire regime neer te halen.

Dit verhaal wordt ontzagwekkend sterk in beeld gebracht door debuterend regisseur McTeigue. Hij zorgt ervoor dat de kijker na het bekijken van de film niet alleen oververdonderd achtergelaten wordt omdat men gewoon een prachtig in elkaar gezette film heeft gezien; hij geeft de kijker tevens een boodschap mee die nog actueel is ook. En dat is knap omdat dat soort films veelal verzanden in een heleboel oninteressant geneuzel en/of emotieloos gedonder wat wel emotie vol zou moeten zijn en de kijker raken. Deze film doet gelukkig het tegenovergestelde. Hij bevat een politieke en interessante boodschap en een aantal sterk in beeld gebrachte emotionele scene's die je met de situatie mee laten leven. Dit zorgt ervoor dat V in de eerste 5 minuten nog als een rare kwast op de kijker over kan komen, maar gedurende de film al gauw de nodige sympathie oproept. En dit is een hele prestatie voor een personage wiens gezicht de gehele film zit verscholen achter een masker.

Naast een interessant en sterk in elkaar gedraaid verhaal bevat de film ook nog eens enkele fraai geregisseerde actie scene's. Kortom voor ieder wat wils dus.

Een waar meesterwerk.

avatar van peterjames777

peterjames777

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over deze film. Hij was zeer zeker wel vermakelijk. Maar aan de andere kant had het meer moeten zijn.
Van de makers een gedurfde zet om in een actiefilm diep in te gaan op de politiek. Dat verdient wel respect en het laat zien dat deze prent met liefde is gemaakt. Althans zo kwam het op mij over. maar meeslepend word het niet. Ook het karakter van V niet, en zijn idealen. Ook bij hem geldt net als bij de regering, ' het doel heiligt alle middelen'. Dat is de conclusie die ik trek.

Dat vind ik het voornaamste minpunt. De emotionele meerwaarde vind ik niet diep genoeg gaan.
De film behandelde wel diepe issues maar het greep mij niet. De meerwaarde van het verhaal werd niet goed op de kijker overgebracht.
De acteurs doen echter wel erg hun best. En vooral Weaving is erg goed als held die zijn gezicht niet laat zien!
Portman heeft mij echter nog nooit 100% kunnen overtuigen. Ze doet hier te veel haar best, waardoor haar prestatie voor mij niet echt voelde. Wel erg goed was de rol van Stephen Rea als rustige, nuchtere Britse detective. En Stephen Fry is ook altijd top! . De muziek was verder ook goed. en een aantal sterke scenes waren vooral de scenes V chaos creëerde door naar iedereen een masker te sturen en mensen tegen elkaar op te zetten, de domino scene enz .

Een goede film (mede door het vakmanschap), maar geen meesterwerk (door gebrek aan diepgang).

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

The Count of Monte Cristo 2.0. Niet beter dan de remake uit 2002, maar een moderne versie ervan.

De film begint al lekker met de ontploffing, begeleid door klassieke muziek. Heerlijk. Mooi personage, die V.

Origineel verhaal, maar niet altijd even interessant. De film verliest hier en daar wat vermaak, is niet altijd interessant genoeg. Maar er zijn memorabele scènes in overvloede. Voor de vechtscènes kun je me 's nachts wakker maken, zeker het eindgevecht. Fijne twist ook in het midden.

Natalie Portman is erg mooi in de film en het acteren heeft ze ook volledig onder controle.

Geweldige eindscène met dito muziek, waardoor je de film met een feelgoodgevoel verlaat.

Erg geslaagd. Nette 3,5*.

avatar van TMP

TMP

Topfilm, een van mijn persoonlijke favorieten.

De film kent een goed verhaal. Nathalie Portman ziet er erg goed uit in deze film en ze vertolkt haar rol ook uitstekend. Daarnaast is V natuurlijk ook een erg sterk en mysterieus personage. Goed neergezet door Hugo Weaving.

De actie is erg goed in beeld gebracht, met London als prima decor natuurlijk. Leuke bijrol nog voor Stephen Fry.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Prima film van de makers van 'the Matrix'.

Engeland in de toekomst met een totalitaire staat en een man met een masker genaamd 'V' die uit is op wraak tegen het hele regime vormen de basis van deze film.
Evey, Natalie Portman met haar en zonder haar, komt daar bij toeval tussen en mengt zich in de strijd tussen de tegenpolen.

Op zich dus prima film naar mijn mening, alleen het verhaal hangt wel erg veel naar de kant van de relatie tussen V en Evey in plaats van de wraak- en vergeldingsactie van V tegenover de Engelse regering.
Niet dat het helemaal doorsloeg naar eerstgenoemde kant maar iets meer balans had van mij gemogen.
Het personage 'V' is ook niet heel angstaanjagend te noemen. Natuurlijk vermoord hij iedereen die hem zo gemaakt hebben als hij nu is, maar hij wekt ook nog wel enige sympathie op bij de kijker, iets wat van mij dus minder had gemogen..

Verder is het 2 uur heerlijk vermaak, verhaal is prima te volgen, acteerwerk zit wel snor en ook de sfeer is futuristisch, maar niet overdreven.
De muziek past prima bij het hele gebeuren en maakt van deze film een sfeervolle, knallende actiefilm.

avatar van ibendb

ibendb

Mooie film met goede actie. Je ziet wel direct dat hij van de makers van the Matrix komen.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Geweldige film.

Het onderwerp is actueel voor elke maatschappij. De boodschap is: '"De overheid dient de bevolking te dienen en niet andersom." Daarom is de film niet links of rechts in een hokje te plaatsen, prima gedaan. Helaas komen overal ter wereld (en in alle tijden) zulke regimes voor.
Ik vond deze film fijner dan bv The Black Night omdat V in verhouding weinig hulpmiddelen tot zijn beschikking had, namelijk een kogelwerend vest, een stel messen en een zwaard en wat zelfgemaakte bommen. Geen vrijwel onoverwinnelijke batmobiel, niet onwaarschijnlijk veel geld, geen macht op hoog niveau en ook geen butler die alles voor hem klaarzet. Hij was wel heel handig met die trein Ook overleefde V de kogelregen niet, het is geen superman o.i.d., hij is gewoon een mens. Daarom vond ik het verhaal niet afstandelijk en kon ik veel meer meeleven.
De sfeer van de interieurs en V zelf gaven mij een gevoel of Tim Burton of David Cronenberg aan het werk waren. Het gegeven van een beschaafde, welbespraakte opstandeling met goede omgangsvormen droeg ook bij aan die sfeer.
Een film als deze zou ik vaker willen zien.

avatar van wwelover

wwelover

Interessante film, en een stuk beter dan The Matrix i.i.g.. Het verhaal is misschien wat vergezocht, en zal vast niet helemaal kloppen als je alle puntjes bij elkaar doet, maar desalniettemin was het wel erg boeiend. En het was visueel heel sterk, ware het niet dat ik wel wat teleurgesteld was over sommige actiescènes waarin Matrix achtige vertragingen werden toegepast die niet nodig waren. De sfeer in de film is ook erg goed neergezet, erg akelig en duister allemaal. Sterke cast ook, vooral Portman waar ik een groot liefhebber van ben. En Hugo Weaving had natuurlijk niet de moeilijkste rol ooit, al lijkt het me ook weer niet prettig om zo te acteren. Ik vond wel, gezien het allemaal futuristisch is het een beetje raar dat de programma's van die tv-station er zo ontzettend cheap en lelijk uitzagen.

avatar van Mirckje

Mirckje

Hele goede film. Lekkere spanning, vooral het verhaal is zo verdomde sterk aan deze film. Het zit namelijk dichter bij de realiteit dan menig mens realiseert, bijna profetisch eigelijk. Hoewel er wel een wat superhero film van gemaakt is, maar dat maakt het wel vermakelijk, misschien een tikkeltje te luchtig.

Wat ik ook heel sterk vond en ook echt iets is om toe te lichten, is dat ze op een gegeven moment aangeven dat het de schuld van de mensen zelf is dat ze het door niks te doen eigelijk ook verdienen zo'n dictatorschap. Best een nadenkertje is dat, vind ik een heel sterk punt.

Is een hele sterke film dit.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Uitstekende actiethriller.

Wat meteen een sterk punt is, is het verhaal waarop deze film kan terugvallen. Dat zit goed in mekaar en heeft genoeg om het lijf.

Minpunt is dat terrorisme soms wel verheerlijkt lijkt te worden, maar dat is iets wat zal verschillen van persoon tot persoon.

Hugo Weaving mag dan wel een hoofdrol vertolken, meer dan z'n aangename stem krijgen we niet van hem.

Natalie Portman is wel 'helemaal' aanwezig en zij doet het over het algemeen goed met zelfs uitstekende, maar soms toch ook iets mindere momenten.

De bijrol van Stephen Fry is nog te pruimen, maar John Hurt vond ik verrassend genoeg niet bijster goed acteren.

Vloeiende actiescènes, een uitgangspunt waar wel iets in zat en redelijke tot goeie acteerprestaties maken van deze prent een aangename kijkervaring.

avatar van El  Loco

El Loco

Hier had ik toch meer van verwacht.

V for Vendetta begon nochtans niet slecht. De scène in het steegje, waar we voor het eerst kennis maken met V en de scène op het dak met de ontploffingen zagen er nog vrij goed uit. Maar algauw wist de film me niet echt meer te boeien. Bijna 2 uur lang gaat het enkel over de kritiek op de samenleving en gerechtigheid en blablabla…

Al die filosofische onzin was echt niet aan mij besteedt. Ook qua actie en spanning heeft deze film niet veel te bieden. De enige actiescène die er uiteindelijk dan toch was, was dan ook nog eens erg lelijk. Die Matrixachtige slowmotion, daar heb ik echt een ongelooflijke hekel aan.

Het personage V had nog wel iets kunnen worden, mocht hij geen idioot lachend masker gedragen hebben. Hij probeert cool over te komen, maar dat mislukt compleet. Enige lichtpunt voor mij is Natalie Portman, echt een goede actrice die erg overtuigend speelt.

Toch een teleurstelling, vooral als ik zie dat deze film in de top 250 staat. 1.5*

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Zeer aangename film, die toont hoe één man zich verzet tegen zijn regering en uiteindelijk succes boekt. Hugo Weaving is met zijn stem de perfecte persoon om de immer gemaskerde V. te spelen, Natalie Portman doet het ook vrij goed. Daarnaast hebben we nog een aantal sterke Britse bijrollen van Stephen Rea, Stephen Fry en John Hurt.

Het begin en het einde van de film zijn het beste, het middenstuk is iets minder. Vooral de scènes waarin V. nog niet echt bekend is en hij voor het eerst naar buiten treedt zijn erg goed. Het gevangenschap en de martelingen van Portman zijn vrij sterk en het einde is prachtig in beeld gebracht in combinatie met mooie, bijpassende muziek.

avatar van shep

shep

dit is een aanrader. Een geweldige film. Goed verhaal en goed geacteerd. Prachtig!!!

avatar van maxo922

maxo922

Saai

Het concept is redelijk maar de uiwerking doet deze film de das om.

Met dit gegeven had de film best wat kunnen zijn. Maar het verloopt allemaal erg traag, langdradig, saai en verrassend oninteressant. Hier en daar een paar scènes die best spannend zijn en nog als oké beschouwd kunnen worden, maar absoluut niet genoeg om deze film te redden.

Visueel is de film aardig. Mooi, schoon beeld. Verder alleen niet echt speciaal. Hoeft natuurlijk niet, maar bij een film als deze had het best wel wat karakteristieker gekund. Het bleef nog allemaal wat braaf. Muziek en geluid was verder niet opvallend. Kan me er eerlijk gezegd niets van herinneren…

Portman is en blijft een sterke actrice, en haar rol draagt ze dan ook met verve. Vooral op het einde bewijst ze wederom wat ze uit haar mouw kan schudden. Het verhaal van de film is an sich goed, maar mist in de uitwerking punten. Veel saaie, niet interessante scènes zijn vervanging voor de veel fantasierijkere en dynamischere scènes die plaats hadden kunnen vinden. Laatste halfuur is het best met de ontknoping en een sterke scene.

* 2,0

avatar van johndoe7

johndoe7

Wat een fantastische film zeg.

De personages worden ontzettend overtuigend neergezet in een somber toekomstbeeld dat toch nog enige samenhang met de realiteit heeft. V for Vendetta laat naar mijn mening zien wat er zou kunnen gebeuren als idioten als bijvoorbeeld Wilders misbruik kunnen maken van paniek bij de bevolking.

Dit toekomstrealisme word overgoten met een sausje van die fantastische V, die geen standaardheld is (hij pleegt aanslagen) maar iemand met een duidelijke 2de laag, een duistere kant. Natalie Portman speelt ook erg goed en vooral die scenes in de gevangenis en de uiteindelijke afloop daarvan zijn erg goed en ook verrassend.

Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat ze de Kanselier niet iets meer persoonlijkheid hebben gegeven. Hij bleef voor mij een beetje een schreeuwende bullebak, terwijl dictators in het verleden ook vaak blijk gaven van charismatische eigenschappen en meer motieven dan alleen macht & geld.

Remember, remember, the fifth of november.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Het ziet er dan allemaal piekfijn uit en met behulp van diverse verhaaltjes wordt er een authentiek geheel neergezet maar toch heb ik me tijdens de ruime twee uur voornamelijk zitten te vervelen. Het draait vrijwel allemaal om de 'mysterieuze man' achter het masker en met zijn formele spreuken en gecontroleerde handelingen zou het enthousiasme uit moeten lokkken maar na een kwartier was mijn aandacht al vervlogen. De recherche was ook erg vermoeiend en het was nogal overdreven dat ze toe werden gesproken door de Kanselier in een donkere kamer met een groot scherm. Het leek me logischer als ze net zoals in Zodiac van Fincher gewoon op het kantoor zaten. Evey moest waarschijnlijk een beetje afwisseling brengen in het goodguy-badguy fenomeen maar erg veel heeft haar rol niet te bieden. Special effects en de aankleding zagen er goed uit en de klassieke muziek is powerfull maar het hele uitgangspunt zelf kon me niet echt vasthouden.

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik vind het een beetje lastig om deze film te beoordelen, dat komt doordat hij hopeloos gedateerd aandoet, en tegelijk is het V-masker het gezicht van de eigentijdse Occupy-beweging.

Het is een verfilming van de strip uit begin jaren '80, en dat is te zien. Deze dystopie, lijkt verdacht veel op die van George Orwell's 1984, en de film lijkt qua vormgeving op die film. Die nu ook nogal gedateerd aanvoelt, maar wel paste in de sfeer van begin jaren '80. Je kunt zeggen, oké de regiseur heeft keurig de strip verfilmd, prima. Alleen klopt de film daardoor naar mijn gevoel voor geen meter. Ik zou het knapper hebben gevonden als het vertaald was geweest naar of vanuit onze tijd. Nu is het een beetje een rare vorm van retro-science-fiction geworden.