• 9.378.090 stemmen

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: James McTeigue

Met onder meer: Natalie Portman, Hugo Weaving en Stephen Rea

IMDb beoordeling: 8,1 (1.238.344)

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot V for Vendetta

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...

avatar van ToNe

ToNe

Flipman schreef:

Alan Moore! Wow! Hij schreef het geweldige "The Killing Joke," dus ik ben erg benieuwd naar de Graphic Novel!

Een comicbookverfilming van Alan Moore moet je met een flinke korrel nemen.

Best triest, aangezien Watchmen, voor mij zijn beste werk, ook 'verfilmd' gaat worden.

It’s not my book. It's their book, but the only reason they've my name on that book is it sells more copies, and it gives them a certain amount of integrity and credibility that I don't think they would otherwise have had.

Hij heeft dan ook zijn naam laten schrappen van de credits, zoals ook gedaan is tijdens Constantine, maar jammer genoeg niet voor het gedrocht LXG.

as

Idd erg triest. Maar hij is wel consequent. Accepteert geen geld en dergelijke.

avatar van Wouter

Nooit wat aan Watchmen gevonden...

avatar van ToNe

ToNe

Nee?

Het is echt een rijkelijk gelaagd werk, met een sterke anti-superhelden ironie.

De annotaties laten al het vakmanschap zien.

Maar ja, ieder zijn ding.

avatar van Werwolf

Werwolf

Naar deze film kijk ik zeker uit! Trailer belooft in ieder geval heel wat! Dit soort verhalen spreken me meestal wel aan. Ben benieuwd!

avatar van mikoz

mikoz

Vandaag naar de premiere in Pathe IMAX geweest.

En ja hoor het was zeker feest naar de mooie settings van IMAX was de film ook nog eens geweldig , en dat mocht wel weer na gedrochten als De Bolletjes Bleus en The new World.

V for Vendetta naast een vermakenlijke film ook een film die een tikje waarheid in zich meebrengt , de regering die steeds harder optreed , verder gaat tegen terrorisme kan misschien later wel heel gevaarlijk worden voor zijn eigen burgers. Naast het sterke verhaal is ook de hoofdpersoon ''V'' wat natuurlijk wel fictie is '' erg amustant. V waar je steds meer over te weten komt is geweldig in zijn doen in laten , de ene keer erg grappig de andere keer bloedlink.

Verder barst de film van de mooie plaatjes , zijn de acteerprestaties dik in orde ( Nathalie Portman ) en kan ik nu eigenlijk maar weinig dingen verzinnen die tegenvielen.

De volle score voor ''V'' 5*

avatar van Mark86

Mark86

Ben wel benieuwd naar deze film, alhoewel ik geen Matrix fan ben. Ik heb eigenlijk het idee dat deze film een beetje overschat wordt, maar ik zal hem binnenkort kijken en ik hoop dat ik fout zit

avatar van Word_Play

Word_Play

"Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is it vestige of the vox populi, now vacant, vanished, as the once vital voice of the verisimilitude now venerates what they once vilified. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified, and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin vanguarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous. Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose vis-à-vis an introduction, and so it is my very good honor to meet you and you may call me V."

Dikke film. Het verhaal is prachtig sfeervol vormgegeven en geschoten, en bevat een dikke knipoog naar de huidige politieke situatie. Er is niet zo veel actie als je van een Wachowski-film mag verwachten, maar dat wordt door ruimschoots goedgemaakt door een goed uitgewerkt plot. Natalie Portman acteert sterk (en ziet er nice uit) en John Hurt is erg goed als meedogenloze fascistische leider, maar het is Hugo Weaving die de show steelt als V. Wat je met voice-acting alleen al niet kan doen, werkelijk waar een briljante prestatie. Aanrader!

****.

avatar van bartsch

bartsch

Klinkt als....hype

Ik heb de film nog niet gezien, maar ik lees alleen maar dat het een "actiefilm met hersen" is etc. Maar dat zijn allemaal praatjes van de producent, als je echter de reviews leest dan schijnt het tegen te vallen omdat er buiten de special effects weinig te beleven valt.

Ik ben benieuwd wat de mensen die deze film gezien hebben van deze film vinden.

avatar van christian

christian

bartsch schreef:

Klinkt als....hype

Ik ben benieuwd wat de mensen die deze film gezien hebben van deze film vinden.

deze film is echt meesterlijk

deze film heeft echt alles een heel goed script(zet je steeds op het verkeerde been),humor,actie,zelfs een beetje romantiek als je de bioscoop uit komt heb je een beetje zelfde gevoel als toen je bij de matrix de bioscoop uit kwam deze film is echt een aanrader de 4,13(imdb 8,1) die op dit moment deze film heeft zegt eigenlijk al genoeg. Ik vond deze film bijna net zo goed als de matrix. vreemd genoeg zat ik in een bioscoop waar een man of 800 in past en we waren schat ik met een man of 40. de hype moet denk ik nog komen. 5 ***** staat nu op nummer 3 van mijn top 10

avatar van The Soldier

The Soldier

Wat is er nou goed aan deze film

Een film met domme maskers en haast geen actie

Helaas een 0,5 verdient de film wel

The Soldier schreef:

Wat is er nou goed aan deze film

Een film met domme maskers en haast geen actie

Tja, als het daar nu om draaide bij deze film. Dan kijk je maar naar war of the Worlds. Duidelijk niets van begrepen. Waarschijnlijk ook een gevolg van de manier waarop de film gemarketed is.

V for Vendetta doet een poging om een corumerende macht in perspectief te plaatsen, en doet dat tot zekere hoogte heel aardig. gelukkig draait het daarbij niet alleen om zoveel mogelijk special effects en actie. Portman is heel ardig in haar rol maar overtuigt niet altijd met haar engels accent. Weaving is gharismatisch, ook al zie je zijn gezicht niet. verder heeft de film een aantal flashbacks die de film een beetje ophoudt. Niet altijd even geslaagd maar wel een film met inhoud die zijn best doet, en vermakelijk is zolang het duurt. 3.5*en

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Hij staat nu al op plek 226 in de IMDb Top 250!! Dus zo superslecht zal hij wel niet zijn... maar smaken verschillen.

Brooklyn

Ja, smaken verschillen zeker. Vond het niet veel bijzonders allemaal.

as

denk dat hij ook wel snel weer uit de IMDb Top 250 verdwenen is.

Ziggy007

Oeioei, wat een tegenvaller zeg

Het idee is niet slecht, een van de redenen ook waarom ik de film in de bios wou zien. De uitwerking daarentegen, die laat toch wel te wensen over hoor. Het begon eigenlijk al bij het begin, toen Natalie gered werd door V uit de handen van de Fingermans oid. Toen hij zichzelf voorstelde en een hele riedel uitkraamde, toen had ik al zoiets van: okeee Maargoed, dan is de film nog jong en hoop je dat het een eenmalig iets was

Maar dan blijft het maar hangen in een hoop gezwets en gezwam waarin eigenlijk niets boeiends wordt verteld. Je ziet een beetje wat over het verleden van V, maar echt indrukwekkend is het allemaal niet. Er wordt telkens voor de makkelijkste oplossing gezocht, en op het moment dat hij als proefpersoon zo uit het brandende laboratorium stapt is het voor mij al weer gedaan. Walgelijk waren ook die Engelse gezinnen. café's ed die ze volgden, zo commercieen kut gegeven. Ik vond de film dan ook echt voor het 'grote publiek' gemaakt zeg maar.

En je zit maar te wachten op een moord, maar het enige wat je te zien krijgt zijn rozen en twee kwijlende oude mannen Ook weer zo standaard gewoon allemaal, Finch wist je direct al dat hij zich tegen Sutler zou keren en aan het eind óf met Natalie zou batsen óf een vriendschap gaat opbouwen... Het hele principe dat V zich vanwege die brieven en zijn eigen onrecht wil wreken op Sutler vind ik ook maar een suf gegeven. Snap het wel, maarja is dit het dan denk je achteraf?

De enige echt mooie scène, we hebben het hier tenslote wel over "van de makers van The Matrix" vond ik als Natalie op het dak staat, omhoog kijkt en je van bovenaf gefilmd ziet dat ze in de regen staat en de druppels op haar kale koppie vallen.

Erg typerend voor de film was één kerel in de bios die aan het eind voor het slot, wanneer Natalie en V nog even gezellig gaan zitten bakkeleien over het feit dat V nog nooit gedanst heeft , riep "Actie wil ik zien godverdomme" en vervolgens nog 10minuten lang mocht zuchten alvorens hij een matige tot zeer slappe eindactiescène voorgeschoteld kreeg van het niveau JC van Damme

Ik heb dan ook niemand tevreden de zaal zien verlaten, iedereen was gefrustreerd. De mannen over de weinig actie, de vrouwen omdat er vanwege het masker geen echte romance was.

Natalie Portman vond ik ook niet bijzonder helaas...

Beoordeling, vooruit 3*

Ziggy007 schreef:

Dat was lachwekkend slecht idd. Hoe jij daarentegen na zo'n recensie op 3 sterren bent gekomen is me een raadsel

avatar van Jordy

Jordy

Tamelijk afgezaagd 1984-achtig filmpje met heel... veel... geouwehoer, (inderdaad) van die quasi-interessante Reloaded dialogen.

Een paar scenes zagen er nog wel prachtig uit, zoals die dominostenen, maar ik vond het allemaal toch wat te magertjes voor ruim 2 uur film.

2,5 *

Brooklyn schreef:

Je hebt gelijk ook, ik verlaag hem naar 2.5*.

avatar van olivier

olivier

Messieurs mesdames, de beste actiefilm van 2006 est arrivé! 'V for vendetta' is een hypergestileerde, hyperactuele actieprent die een kopstoot van jewelste uitdeelt en de brave kijker aanzet tot een kleine revolte. Portman is een snoesje, fry een klasbak. Popcornentertainment? Wees maar zeker, maar van het beste soort! 'V for vendetta' bulkt van de cultuur (literaire verwijzingen olé) en van de geweldige adrenalinemomenten maar bezit bovendien een ziel en een hart (nog wel op de juiste plaats!). Twee uur lang smullen van beresterke cinema. 4*

dr walgvogel

Wat een goede film is dit. Hij blijft heel erg hangen in mijn hoofd. eindelijk eens een film die durft te zeggen dat er iets goed mis is met deze wereld. en dat we moeten uitkijken dat we niet uit angst alle macht overhandigen aan mensen die claimen het beste met ons voor te hebben maar een hele andere agenda erop na houden. Het enige wat mij niet bevalt is dat koran gelul. *knip*

dr walgvogel schreef:

Die worden zo weinig gemaakt de laatste tijd bedoel je?

Ziggy007

Ik vond dat anders wel meevallen hoor, zo nieuw is het niet inderdaad.

Brooklyn schreef:

Die worden zo weinig gemaakt de laatste tijd bedoel je?

Precies daar worden er bizar weinig van gemaakt de . Dta maakt het medium film tegenwoordig ook zo saai. Of je moet speciefiek naar het filmhuis gaan. En zelfs daar komt het vaak niet goed tot zijn recht.

avatar van michelnijmegen

michelnijmegen

Ik vond de film zwaar tegenvallen, ik had een soort van matrix achtige actie film verwacht maar de enige actie die ik heb gezien kwam pas op het einde en daar was ik ook niet van onder de indruk. Het verhaal was wel vrij ok maar ook weer iets te langdradig allemaal, je zit de hele tijd op spannende acties van "V" te wachten en het enige wat ie doet is bloemetjes brengen en mensen met een naald "dood"maken. En ik begon me na een tijd ook wel een beetje te irriteren dat je de hele tijd zijn masker zag en nooit zijn echt gezicht.

Nee deze film had een heel stuk beter gekunt

2* V for Verschrikkelijk

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Goeie film. Een film die mij boeit zonder een overvloed aan aktie (Goed dat de watskeboenski brothers ervan af durfden te wijken). Inderdaad zijn de café en gezin scenes een goedkope manier om emoties en het grootse gevoel op te wekken, maar het blijft een topper....fuck hypes... ****

michelnijmegen schreef:

Nee deze film had een heel stuk beter gekunt

2* V for Verschrikkelijk

Niet hersenloos genoeg voor je misschien? Misschien moet je nog maar eens een keertje the Island op zetten.

avatar van mikoz

mikoz

Rustig ...

avatar van De GeuS

De GeuS

Het eerste uur goede, onderhoudende film waarna het behoorlijk inzakte. De makers zaten volgens mij voortdurend te twijfelen of het nu een popcornfilm of een serieuze film moest worden.

Jammer, ietswat een gemiste kans; ruime 3*

avatar van Jordy

Jordy

grote *knip*, religies mogen op andere sites besproken worden